עבור לתוכן

מה דעתכם על חולון כעיר מגורים? עובר דירה בקרוב.

Featured Replies

פורסם

מה אתם מדברים פה על משכנתה :screwy:

הבחור בן 18 ולא נשוי

וזה לא ניראה לי המקום לעשות חישובים על משכנתה VS שכירות

עוד מאט תיתוכחו על הבורסה :lol:

אני אומר שבחור שכל כך רוצה לנסות לגור לבד שינסה

הלקח שהוא ילמד רק יעזור לו בעתיד והוא יבין טוב מאוד שצריך להתחיל לחסוך לדירה

בימקום לישתעבד לשכירות או משכנתה כבדה

• תגובות 69
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן אבל גם תבין שאתה לא יכול כל חייך לגור בדירה שכורה..

אתה חייב שיהיה לך נכס משלך, יש העניין של לקחת משכנתא גבוהה זה ממש דבילי, צריך לדעת כמה משכנתא לקחת ועם כמה כסף צריך לבוא כדי לקנות את הדירה (לחסוך כסף לפני הקניה, חיים בצימצום).

זה המשפט הכי ישראלי שיש - זה עניין של מסורת ועניין של נורמה - בארץ כולם רוצים לקנות דירה (גם אם אין להם כסף) ואז שומעים על המון אנשים שנזרקים לרחוב כי לא יכול לשלם משכנתא. בחו"ל מאוד מקובל לשכור לתקופות ארוכות ולא לקנות.

מה אתם מדברים פה על משכנתה :screwy:

הבחור בן 18 ולא נשוי

וזה לא ניראה לי המקום לעשות חישובים על משכנתה VS שכירות

עוד מאט תיתוכחו על הבורסה :lol:

אומנם הת'רד התחיל על ידי מישהו שרוצה לעזוב את הבית, אבל הדבר עלה במשך הדיון ופה זה מקום טוב כמו כל מקום אחר לדבר על זה.

חוצמזה, מה רע בבורסה? למה לא לדבר על זה (בת'רד מתאים)?

אני אומר שבחור שכל כך רוצה לנסות לגור לבד שינסה

הלקח שהוא ילמד רק יעזור לו בעתיד והוא יבין טוב מאוד שצריך להתחיל לחסוך לדירה

בימקום לישתעבד לשכירות או משכנתה כבדה

קל לך להגיד - אתה לא זה שתבזבז את כל הכסף שלך ותיפול על הפנים - הוא ביקש וקיבל דעות של חברי הפורום (המבינים יותר ופחות):

1. ב-4200 שקל נטו לחודש אפשר לשכור דירה לבד אבל זה ישאיר אותך בלי חסכונות ובלי כסף למקרה חירום.

2. עדיף לקחת שותף ואז ההוצאה יורדת (לא לחצי, אלא לשני שליש בערך).

3. אם השארות בבית היא אופציה שאפשר לשקול אותה, אז עדיף להישאר כמה שאפשר עד שהוא התבססות וצבירת חסכונות.

4. בשום מקרה אל תקח משכנתא אם אין לך כסף להחזיר אותה (ובטח לא בגיל כל כך צעיר).

פורסם

זה המשפט הכי ישראלי שיש - זה עניין של מסורת ועניין של נורמה - בארץ כולם רוצים לקנות דירה (גם אם אין להם כסף) ואז שומעים על המון אנשים שנזרקים לרחוב כי לא יכול לשלם משכנתא. בחו"ל מאוד מקובל לשכור לתקופות ארוכות ולא לקנות.

בארץ יש לצערי תרבות של משכנתות

אומנם הת'רד התחיל על ידי מישהו שרוצה לעזוב את הבית, אבל הדבר עלה במשך הדיון ופה זה מקום טוב כמו כל מקום אחר לדבר על זה.

חוצמזה, מה רע בבורסה? למה לא לדבר על זה (בת'רד מתאים)?

אני לא אומר שרע לדבר על הבורסה אבל הוא בן 18 לעזזל

קל לך להגיד - אתה לא זה שתבזבז את כל הכסף שלך ותיפול על הפנים - הוא ביקש וקיבל דעות של חברי הפורום (המבינים יותר ופחות):

1. ב-4200 שקל נטו לחודש אפשר לשכור דירה לבד אבל זה ישאיר אותך בלי חסכונות ובלי כסף למקרה חירום.

2. עדיף לקחת שותף ואז ההוצאה יורדת (לא לחצי, אלא לשני שליש בערך).

3. אם השארות בבית היא אופציה שאפשר לשקול אותה, אז עדיף להישאר כמה שאפשר עד שהוא התבססות וצבירת חסכונות.

4. בשום מקרה אל תקח משכנתא אם אין לך כסף להחזיר אותה (ובטח לא בגיל כל כך צעיר).

1-צודק

2-צודק

3-צודק

4-צודק

אבל תבין שהוא צעיר וליפעמים צריך ליפול קצת לפני שלומדים

פורסם

בבקשה, הנה דוגמא אמיתית (המחירים לקחתי מאתר www.homeless.co.il - האורים והתומים של שכירת דירה באזור המרכז).

דירת 3 חדרים בכפר סבא עולה בין 85K ל-100K דולר. נניח שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות אחת כזו עם משכנתא קטנה או בלי משכנתא בכלל.

דירת 3 חדרים בכפר סבא אפשר להשכיר ב-500-600 דולר בקלות (בתלות במיקום שלה ובמצב שלה).

דירת 4 חדרים ברעננה או הרצליה (כשאני מניח שברור לך שדירה ברעננה או הרצליה יותר שווה מדירה בכפר סבא) עולה בין 700-800 דולר להשכרה. זה אומר שאת ההפרש אתה משלם בעצמך אבל בגדול, אתה חי בבית טוב יותר במחיר זול יותר מאשר היה עולה לך לשכור.

יוצא שאתה שוכר דירת 4 חדרים במקום טוב ב-200 דולר בערך פלוס 100,000 דולר על הדירה היותר קטנה שקנית. אני לא יודע אם זה יותר משתלם.

ה- "בערך" הזה עושה את כל ההבדל בין כדאיות רכישת דירה לשכירתה

ההפרש יכול הגיע לכמה מאות ש"ח לחודש למשך 20-25 שנה

זה תלוי. חבר שלי לקח משכנתא ל-15 שנה על בית פרטי עם שני חדרים, וזה יוצא לו 500 דולר בחודש. שכירת דירה 2-3 חדרים עולה 400-450 דולר.

משכירי דירות חוטפים מכה יחסית קלה בכל פעם שהדולר עולה

אבל בעלי משכנתאות חוטפים הרבה יותר חזק כאשר מדד המחירים לצרכן עולה "רק" ב- 0.1%

כלומר על כל 100 אלף ש"ח שאתה חייב משכנתא לבנק גדל החוב שלך לבנק ב- 100 ש"ח

בשנה בה האינפלציה מסתכמת ב- 3% מי שהיה חייב 100 אלף ש"ח ישלם עוד 3000 ש"ח לשנה

ישנם חודשים בהם היתרה לסילוק המשכנתא גבוהה יותר מהחודש הקודם

אתה צריך לקחת בחשבון שבדירה שכורה בכל פעם שאתה רוצה לעבור דירה (בעל הבית העלה את המחיר או לא רוצה להמשיך להשכיר את הדירה), אז אתה צריך לשלם כ-1,000 ש"ח למובילים, 200 ש"ח להתקנה של קו טלפון, ועוד הוצאות שונות. בנוסף לכך, אתה לא יכול לקנות ריהוט ומוצרי חשמל שיתאימו לדירה שלך, מכיוון שיכול להיות שהם לא יתאימו לדירה הבאה שתשכור, וכיו"ב. ואני לא מדבר על תהליך חיפוש הדירה, אריזת החפצים, פריקת החפצים, וכו'...

פורסם

גם כשאתה משכיר דירה, אתה לא עובר דירות כל שני וחמישי.

אנחנו למשל משכירים את הדירה הישנה שלנו כבר יותר מ-5 שנים לאותו בן אדם באותו מחיר(צמוד לוואטאבר)

פורסם

יוצא שאתה שוכר דירת 4 חדרים במקום טוב ב-200 דולר בערך פלוס 100,000 דולר על הדירה היותר קטנה שקנית. אני לא יודע אם זה יותר משתלם.

כמעט מדוייק.

מצד אחד, יש לך בית לגור בו אם אי פעם תהיה לך בעיית נזילות - אם יגמר לך הכסף או כל צרה אחרת שלא תבוא.

מצד שני, אתה גר במקום שלקנות בו דירה, כנראה לא יכולת. הסביבה יותר מוצלחת, הנוף יותר טוב, יותר קרוב לך למקום העבודה - whatever וזה עולה לך פחות מלשלם משכנתא באותו מקום.

תמיד תצא מתוך נקודת הנחה שאם תשלם משכנתא, תשלם כפול (פחות או יותר) על הכסף שהיה חסר לך.

הרחבה של הדוגמא הקודמת:

נניח שהיו לך 100K דולר ורצית לגור בבית שעולה 200K דולר. מה שאתה היית עושה, זה לקחת משכנתא של 4000 שקל (850 דולר לחודש) ל-20 שנה (נתעלם רגע מאינפלציה, הצמדה ושטויות אחרות).

האופציה שאני מציע היא לקחת את 100K הדולרים שיש לך , לקנות בית בלי משכנתא ולקבל עליו שכירות של 550 דולר. את הכסף הזה אתה משלם לשכר דירה ומוסיף עוד נגיד 200 דולר. את שאר ה-650 דולר שלא שילמת למשכנתא, אתה חוסך. נניח שבשנה יש לך גם הוצאות על הדירה שאתה משכיר (דוד שמש, נזילות, סתימות, בלאי) וגם אתה עובר דירה מדי כמה שנים ונגיד שכל זה שווה ערך לבערך 1000 דולר (והייתי לארג') לשנה (וב-14 שנים: 65 אלף שקל).

בשנה אתה חוסך 6800 דולר + ריבית (נגיד 5 אחוז שנתי וזה הכי סולידי בעולם). בתוך 14 שנים (במקום 20 אם היית משלם משכנתא), אתה קונה את הבית ב200K בלי משכנתא בכלל, ועוד נשאר לך כסף (1000*13 - 12*650*14 + 100K (מהבית שכבר יש לך)).

נו? השתכנעת? עכשיו מה שנשאר לך זה להשיג 100K דולר... :lol:

פורסם

עיר רעעעהההההה. מזוהממממתתתתת. רווית ערסים ופריחות, ללא עליות שמצריכות זינוקים לא מוגדרים בעליה.

הדבר היחיד שטוב בה זה מוזיאון האוטובוסים ההיסטורי של "אגד".

פורסם
  • מחבר

אתה רציני ??? :-X :-\

פורסם

לפותח הת'ראד. למרות שאני רואה שאתה די סגור על לצאת מהבית בזמן הקרוב, אם להשאר בבית עוד בערך 3 שנים זו אופציה כדאי לך לשקול אותה ברצינות. עם המשכורת שלך כרגע אתה תוך פחות משנה יכול להחסוך מספיק כסף לתואר ראשון. ברגע שיהיה לך תואר החיים יהיו טיפה יותר קלים ותוכל לצאת לחיים העצמאיים בראש שקט (אם תבחר אחד ממקצעות ההנדסה או המדעים המדוייקים, יש סיכוי שתוכל להתחיל לעבוד בתחום שלך עוד במהלך התואר והלרוויח כסף לא רע בכלל). מה גם שאם תלמד במוסד יחסית רחוק מהבית (נגיד בבאר שבע או בחיפה) קרוב לוודאי שתהיה זכאי למעונות שזה יותר זול מאשר לגור בשכירות לבד וגם לא תגור בסלון של ההורים רוב ימות השנה. זה מה שאני הייתי עושה לפחות...

מצד שני, המצב שבו אתה חי באמת לא הכי פשוט ואני מבין את הצורך שלך לפרטיות. אם אתה אתה רוצה דעה על העיר חולון, אז מהנסיון שלי היא עיר לא רעה בכלל. אומנם יש בה מספיק ערסים ופריחות כמו שנאמר פה לפני, אך אני מכיר הרבה אנשים הגונים שגרים שם ולא מתלוננים ...יותר מדי. חוץ מזה כמו שאמרת, לעבור מלוד לכל מקום (בגוש דן) תהיה עליית מדרגה ;)

פורסם

כמו שאמרו פה... סך הכל הרצון שלך לעבור דירה מאוד מובן אבל בכל זאת לא כדאי להמר יותר מידי קרוב לקו האדום

תשאר עוד כמה חודשים-שנה בבית , תחסוך עוד כסף ,תחפש איזה שותף נחמד כדי שלא תשתעמם בסוף לבד (אתה עוד תתגעגע לבלגן והרעש בבית) לגור בבית לבד יכול לשגע בנאדם . אני לא מבין כלכך למה אתה לא רוצה שותפים אבל אתה צריך לחשוב על זה שוב

האפשרות שהציעו על לגור במעונות תוך כדי תואר ראשון נראת אפשרות מאוד טובה וכדי לך לשקול אותה

אני גם סה"כ בגיל שגם חושבים על לעבור לגור לבד כבר ...וגם חשבתי על כל הדברים האלה ויש לי כמה חברים שמעוניינים כבר להסכיר דירה ביחד (אחד מהם אפילו נמצא במצב שלך)

נראה לי שהדבר שהכי יעזור לך יהיה למצוא שותף איכותי בראש שלך , זה יעזור לך הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית (יותר בכיוון של לא תהיה לבד כל הערבים ולא בזה שתהיה "חבר" שלו)

פורסם

חולון עיר מצויינת. אני יכול למנות שני חסרונות: ארנונה גבוהה יחסית וחוסר במקומות בילוי (אני לא מחשיב את קניון חולון כי הוא מלא בערסים והוא נסגר מוקדם, ובכל מקרה, קניון זה לא מקום בילוי אחרי גיל 17). אני מאמין שזה נכון גם לשאר הערים שמסביב לת"א, פרט להרצליה אולי, אבל שם אתה לא תגור ב-4000 ש"ח לחודש.

לגבי ערסים ופריחות - אין בחולון יותר מבראשון או פתח תקווה. אתה צריך לקחת בחשבון גם זמני נסיעה - אם אתה גר באזור סוקולוב בחולון (אני מניח שלשם התכוונת כשאמרת "מרכז"), תוך חמש דקות אתה על איילון, תוך רבע שעה באזור בילוי בת"א או תוך 25 דקות בהרצליה פיתוח. מראשון ופ"ת זה בדרך כלל פי 2 מזה.

לגבי דילמת המעבר (לא קראתי את כל הדיון אז אני לא יודע בדיוק את הסיבות), אם "חונקים" אותך בבית, לך תגור לבד קצת. זו חוויה שאני הכרתי לראשונה בגיל 22, אז לא רק שעברתי לגור לבד, אלא גם בניו יורק. אני נורא מתגעגע הביתה, אבל גם נורא נהנה מהחופש שלי. כיף לי לעשות מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה, איך שאני רוצה, בלי שישאלו אותי שאלות מעצבנות או מביכות. אבל אתה צריך לשקול גם את כל הנושאים הנלווים. לגור לבד זה גם לכבס לבד, לבשל לבד וכו'. מנסיון, הרבה יותר מפתה לקפוץ למטה ולאכול פיצה/ סיני וכו' כשאין לך כוח מאשר להתחיל לבשל, ואז אתה גם מוציא כסף שלא התכוונת (לבשל סיר אורז ומרק שיספיקו לשלושה ימים עולה כמו מנה אחת של אוכל סיני בטייק אוואי, לצורך העניין). אתה תצטרך גם לנקות, לדאוג לתיקונים בבית כשיש צורך... זה לא פשוט, אבל זה אפשרי.

אל תעזוב את הבית ב"בום". תזכור שאתה עדיין תהיה תלוי בהורים שלך ושבהחלט יכול להיות שעוד שלושה חודשים אתה תחליט שאתה לא יכול יותר ואתה רוצה לחזור אליהם לעוד כמה שנים. אל תגיע למצב שאתה מנסה להוכיח להורים שלך או לעצמך משהו בכל מחיר, ואז לא משנה מה יקרה, אתה לא תרצה לחזור הביתה ויתחילו בעיות.

בכל מקרה ומה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה.

פורסם

לך תעזור לבנות ישובים בנגב

פורסם

גם כשאתה משכיר דירה, אתה לא עובר דירות כל שני וחמישי.

אנחנו למשל משכירים את הדירה הישנה שלנו כבר יותר מ-5 שנים לאותו בן אדם באותו מחיר(צמוד לוואטאבר)

זה לא תמיד מסתדר.

נניח שהיו לך 100K דולר ורצית לגור בבית שעולה 200K דולר. מה שאתה היית עושה, זה לקחת משכנתא של 4000 שקל (850 דולר לחודש) ל-20 שנה (נתעלם רגע מאינפלציה, הצמדה ושטויות אחרות).

האופציה שאני מציע היא לקחת את 100K הדולרים שיש לך , לקנות בית בלי משכנתא ולקבל עליו שכירות של 550 דולר. את הכסף הזה אתה משלם לשכר דירה ומוסיף עוד נגיד 200 דולר. את שאר ה-650 דולר שלא שילמת למשכנתא, אתה חוסך. נניח שבשנה יש לך גם הוצאות על הדירה שאתה משכיר (דוד שמש, נזילות, סתימות, בלאי) וגם אתה עובר דירה מדי כמה שנים ונגיד שכל זה שווה ערך לבערך 1000 דולר (והייתי לארג') לשנה (וב-14 שנים: 65 אלף שקל).

בשנה אתה חוסך 6800 דולר + ריבית (נגיד 5 אחוז שנתי וזה הכי סולידי בעולם). בתוך 14 שנים (במקום 20 אם היית משלם משכנתא), אתה קונה את הבית ב200K בלי משכנתא בכלל, ועוד נשאר לך כסף (1000*13 - 12*650*14 + 100K (מהבית שכבר יש לך)).

נו? השתכנעת? עכשיו מה שנשאר לך זה להשיג 100K דולר... :lol:

אתה שוכח שעל ה-100,000 דולר שיש לך בבנק אתה יכול לקבל ריבית שנתית של לפחות 5%, שזה יוצא 5,000 דולר בשנה (כ-416 דולר בחודש).

על דירה שאתה קונה ב-100,000 דולר אתה לא מקבל שכר דירה של 550 דולר, אלא בערך 400 דולר, ובנוסף לכך יש לך הוצאות על הדירה (תיקונים, שיפוצים).

לגבי הכסף בבנק, אין לך עליו הוצאות תחזוקה והקרן נשארת נזילה, בניגוד לדירה שלא תמיד קל למכור.

פורסם

אתה שוכח שעל ה-100,000 דולר שיש לך בבנק אתה יכול לקבל ריבית שנתית של לפחות 5%, שזה יוצא 5,000 דולר בשנה (כ-416 דולר בחודש).

על דירה שאתה קונה ב-100,000 דולר אתה לא מקבל שכר דירה של 550 דולר, אלא בערך 400 דולר, ובנוסף לכך יש לך הוצאות על הדירה (תיקונים, שיפוצים).

לגבי הכסף בבנק, אין לך עליו הוצאות תחזוקה והקרן נשארת נזילה, בניגוד לדירה שלא תמיד קל למכור.

1. על 100K בבנק אפשר לקבל 5 אחוז, אבל אז אתה אין לך את הביטחון שיש לך נכס שבמקרה וישנה בעיה אז אתה יכול לגור בו. נזילות זה דבר טוב, אם אתה מאמין שהבנקים מספיק אמינים (מי אמר אתי אלון והבנק למסחר?) והכלכלה מספיק יציבה ולא תתמוטט עליך (מי אמר צ'ילה וארגנטינה ב-2003, ישראל ב-83, וארה"ב ב-1929).

2. אם אתה מכיר דירת שלושה חדרים בכפר סבא שמשכירים אותה ב400 דולר, אני אשמח לשמוע כי אני בדיוק מחפש דירה באיזור. אמרתי את זה גם קודם - את המחירים לקחתי מהומלס ולא המצאתי מחירים כמו שאתה עשית כרגע. רווח כזה מדירה הוא 5.5 אחוז שנתי (אבל אין ריבית דריבית).

3. אם נראה לך שיש תיקונים ביותר מ5000 שקל כל שנה (שזה, מה שציינתי קודם כסכום שהוקצה לעניין) אז אתה טועה ובגדול. בשלוש השנים האחרונות, בעלי הבתים שגרתי בהם הוציא פחות מ-500 שקל לשנה על הוצאות ותקלות בדירה. ההוצאה הכי גדולה שאפשר להוציא ב"מכה" זה דוד שמש וגם הוא עולה 2500 שקל (עם אחריות ל8 שנים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים