עבור לתוכן

מה דעתכם על חולון כעיר מגורים? עובר דירה בקרוב.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא עובר כבר השבוע מהסיבה שאני חוסך לקניית הרהיטים. זאת אומרת שאשאר בבית כמה חודשים, אחסוך את רוב המשכורת וכשאעבור לדירה חדשה אקנה את הרהיטים מהחסכונות. גם ישאר לי קצת בצד למקרה חירום.

וכמו שאמרתי, אני לא מתכוון לפוצץ את הדירה מההתחלה בכל מה שצריך! אסתפק רק בבסיס: מקרר, כיריים, טוסטר אובן, מיטה, מכונת כביסה, ~מחשב~ ועוד כמה כלים קטנים. טלוויזיה אני לא צופה בכלל, כך שאין צורך באחת.

את שאר הדברים הפחות הכרחיים אני אוסיף במהלך המגורים שלי בדירה, כל פעם אקנה משהו נוסף.

עשיתי חישוב הוצאות יותר מדוייק אגב. צירפתי את הקובץ.

[attachment deleted by admin]

• תגובות 69
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מאמין שאנשים אשכרה הורידו את החישוב שאתה מצרף...

:s07:

יש גבול ליכולת ההשפעה שלכם אנשים!

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי.

פורסם

סתם שאלה

במה בדיוק אתה עובד?

מה תעשה כשתרצה ללמוד באוניברסיטה?

קשה גם ללמוד וגם לעבוד בתואר ראשון.

פורסם
  • מחבר

תומך טכני בספק מסויים.

אוניברסיטה אני אכנס רק בעוד שלוש-ארבע שנים בערך.

פורסם

בגיל שלי אנשים מקבלים רובה ונשלחים לעזה! אני חושב שאוכל להתמודד עם מעבר דירה.

כן אבל אתה חייב להבין שבצבא אומרים לך מה לבצע , נותנים לך אוכל , מיטה וחינוך

אתה לא מקבל רובה, אתה מקבל חבילה שלמה ומסגרת (לטוב או לרע)

בחוץ אתה לבד,

לעזוב את הבית אפשר כול יום, עדיף שתחשוב שנית ואני יתן לך חומר למחשבה:

מחר אתה מפוטר מהעבודה ואין איך לשלם שכר דירה

מה אתה עושה ? חוזר הביתה ?

(אני לא מחפש שתענה לי, תקח את שאלות לעצמך ואת התשובה תשאיר לך)

ואם לא מעניין אותך כל מה שאמרתי אני ממליץ בחום שתיהיה עם שותף לדירה , לבדוק ולהתנסות לפני שאתה קופץ למים.

לבד זה יפה אבל יש לזה + וגם הרבה -

בהצלחה.

פורסם

האמת היא שאין שום סיבה שההורים לא יעזרו.

בוא נניח שהם כרגע גרים בדירת 5 חדרים.

ברגע שהילד עובר דירה, ההורים יכולים להשכיר את דירת ה-5 חדרים ולשכור להם דירת 2/3 חדרים.

את העודף שיתנו לילד לשכר דירה.

ככה כולם מרוויחים.

קודם כל, הם גרים בדירת 3 חדרים (לא 5).

שנית, יש לו עוד שתי אחיות שנשארות לגור עם ההורים, כך שאין מצב להשכיר את הדירה ולשכור דירה יותר קטנה.

אם ההורים שלך מוכנים להשכיר את הדירה שלהם, לשכור לעצמם דירה יותר קטנה, ולתת לך את העודף לשכר דירה, אז יש לך הורים נהדרים.

במקרה של ההורים שלי, הם מתנגדים למעבר אז לא אזכה לראות מהם שקל :-\.

אצטרך להסתדר לבד.

עדיף לך ככה.

אולי אחרי שתשכור דירה, אז הם בכ"ז יעזרו קצת, אבל אל תבנה על זה.

רגע, אתה בן 18?? :s07:

אז מה אם הוא רק בן 18? יש אנשים שעוברים לגור לבד או עם שותפים בגיל 16-17. 16-17 זה אמנם גיל קצת צעיר, אבל 18 זה די סביר. עדיף בגיל 21-22, אבל הוא אומר שהוא לא מתגייס.

היום, ללמוד לבשל (אפילו טיפה) או לכבס תהיה חייב אלא אם כן תתחתן עם בחורה מאוד מיוחדת. (או לחילופין, אם תקבל משכורת כזו גדולה שהיא לא תצטרך לעבוד בכלל ותוכל לדאוג לך 24/7)

אפשר כבר לחשוב כמה זה מסובך לבשל ולכבס, באמת שאין צורך להיות מדען טילים. :screwy:

איך אתה חושב להסתדר לבד עם משכורת של 4200 ברוטו??

אין מצב!

לפי מה שראינו, חישובים זה הצד של Borg אז ניתן לו להוכיח את התאוריה שלי:

מס בריאות

ביטוח לאומי

שכר דירה

נסיעות

חשבונות חשמל/מים/ארנונה/תקשורת(טלפון+אינטרנט)

אגרת TV? ;)

אוכל, מכשירי חשמל וריהוט. (רוב הדירות לא ממש מרוהטות אתה יודע)

=============

הרבה יותר ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, וכל זה לפני הדברים הלא הכרחיים.

כמה יוצא בנטו משכורת של 4,200 ש"ח? 3,800 ש"ח אחרי מס הכנסה וביטוח לאומי?

שכר דירה יכול לעלות 350-400 דולר, שזה בערך 1,600-1,900 ש"ח.

ועד בית - משתנה. יכול להיות בסביבות ה-50 ש"ח לחודש.

נסיעות באוטובוס זה בערך 200 ש"ח. אפשר להגיד שעל נסיעות לעבודה מקבלים החזר, כך שזה יוצא פחות.

חשמל יכול לצאת בערך 150-200 ש"ח לחודש (יכול להגיע גם להרבה יותר).

ארנונה זה תלוי בעיר ובגודל הדירה. נגיד שזה 150 ש"ח לחודש.

מים יכול לצאת בסביבות 50 ש"ח לחודש.

אינטרנט עולה פחות מ-100 ש"ח לספק + תשתית, אבל יש דמי התקנה חד-פעמיים.

טלפון כדאי לעשות של HOT ולקבל 2,000 דקות חינם בחודש ב-45 ש"ח כולל דמי שימוש (יש 200 ש"ח להתקנה).

על סלולארי אפשר אולי לוותר.

אוכל יכול לעלות בסביבות 800-1,000 ש"ח לחודש.

מכשירי חשמל וריהוט אפשר לקנות יד-שנייה בזול, ואפשר גם למצוא דירות מרוהטות (לפחות ריהוט חלקי).

סה"כ: 3,200-3,600 ש"ח.

אחרי חישוב גס, המסקנה היא שאפשר להסתדר עם משכורת כזאת, אבל די בדוחק.

רצוי לשכור דירה עם שותף, ואז ההוצאות מתחלקות ואפשר לחסוך כסף ללימודים, בילויים, הוצאות לא צפויות, וכו'...

פורסם

אם ההורים שלך מוכנים להשכיר את הדירה שלהם, לשכור לעצמם דירה יותר קטנה, ולתת לך את העודף לשכר דירה, אז יש לך הורים נהדרים.

במקרה של ההורים שלי, הם לא יצטרכו להשכיר את הדירה שלהם בשביל לעזור לי אבל אני חושב שהם יעשו את זה בלי שום קשר אלי, כי תכלס מה שני אנשים צריכים דירת 5.5 חדרים?

עדיף להשכיר ולשכור מכל הבחינות.

אני מניח שאחרי הצבא אני יעזוב את הבית, כמובן בעזרה כלכלית שלהם כדי שאני אוכל לעשות את התואר שלי בשקט ואחרי שאני יתחיל לעבוד full-time אני אתנתק לחלוטין.

פורסם

malcolmx9 האם הלוגו שלך הוא לא במקרה של לואיס פארחאן

פורסם

אתה מוכן בבקשה להסביר לי את המתמטיקה שלך? :s05:

בהנחה ואתה מרוויח 6,000 ש"ח נטו (אם זה ברוטו, אז צריך לקזז מס הכנסה וביטוח לאומי) וחוסך כל שקל במשך 7 שנים, אז יש לך 42,000 ש"ח. בדולרים זה יוצא בערך 8,900 דולר.

אתה יכול להסביר לי את המתמטיקה שלך?! בשנה שלי יש 12 חודשים ובכל חודש אני מקבל משכורת (נניח לצורך הדיון 6000 שקל נטו אחרי מיסים והוצאות - למרות שאני לא מאמין שיש מישהו פה בפורום שנשאר לו לחסוך 6000 שקל כל חודש) - אז ישאר בחסכון 12X7X6000 = שזה קצת יותר מחצי מליון שקל (100 אלף דולר). זה יכול לקנות דירה קטנה (שניים-שלושה חדרים) ברוב האזורים שמחוץ לגוש דן.

לחישוב של שכר דירה מול משכנתא יש חישובים הרבה יותר מורכבים וישנן גם אופציות אחרות (הכל בהנחה שיש לך איזשהו סכום התחלתי). דוגמא אחת למצב כזה הוא קניה של דירה קטנה יותר, השכרתה ובכסף שמתקבל - לשכור דירה גדולה יותר.

לגבי כמה כסף עולה להחזיק דירה (ואני מדבר מניסיון שלי בלבד, אחרי שאני גר כבר דיי הרבה שנים מחוץ לבית):

הדירה בכפר סבא הייתה דירת 4 חדרים (שלושה שותפים) במחיר 600 דולר לחודש (כל אחד 200), הוצאות על הדירה היו משותפות (מים, חשמל, גז, כבלים).

סה"כ הסתכם לכל אחד מאיתנו בסביבות ה-2500 שקל כל חודש, לפני קניות (משותפות ואוכל).

הדירה שאני גר בה היום: דירת שני חדרים (יחידת דיור בווילה ליד ירושלים): אני גר עם החברה שלי, המחיר של הדירה הוא 400 דולר לחודש וההוצאות משותפות עם הווילה (אנחנו משלמים שליש ובעל הבית שני שליש). אני מוציא כל חודש בממוצע 2400 שקל על הוצאות. החברה שלי מוסיפה עוד בערך 1000-1200 שקל של קניות שוטפות ואוכל.

אז בעקרון זה אפשרי, אבל רצוי כן להסתדר עם שותפים כי זה חוסך כסף ובכלל - הרבה יותר נחמד.

פורסם

אתה יכול להסביר לי את המתמטיקה שלך?! בשנה שלי יש 12 חודשים ובכל חודש אני מקבל משכורת (נניח לצורך הדיון 6000 שקל נטו אחרי מיסים והוצאות - למרות שאני לא מאמין שיש מישהו פה בפורום שנשאר לו לחסוך 6000 שקל כל חודש) - אז ישאר בחסכון 12X7X6000 = שזה קצת יותר מחצי מליון שקל (100 אלף דולר). זה יכול לקנות דירה קטנה (שניים-שלושה חדרים) ברוב האזורים שמחוץ לגוש דן.

אני מודה לך שתיקנת עבורי

בנוסף רציתי להוסיף שיש איזשהו יחס מקובל בעולם בין שווי דירה לשווי השכירות שלה,

לא בדקתי את המספרים במדוייק , זה גם מאוד משתנה מאזור לאזור ועוד הרבה פרמטרים אחרים, אבל:

בהערכה גסה היחס הזה עומד על כ-1 ל- 100 150 , כלומר תוך 100 חודשי השכרה אתה קונה את הדירה שאתה שוכר

בארץ היחס הזה גבוה בהרבה ועובר את רף ה-1 ל- 200 היחס הזה מעוות ככל שהדירה קטנה יותר

רוצה לומר שבארצנו הדירות יקרות מאוד ביחס לגובה השכירות שלהן

ואם אין לך את ה- לפחות 50% מערך הנכס בו אתה רוצה לגור, שווה לך כלכלית לשכור אותו מאשר ליטול הלוואה לרכישתו

יש אוכלוסיה גדולה של ישראלים שמחזיקים בדירה או אפילו 2 שהן "חירבה" (זולות מאוד בערכן השקעה של 160 אלף דולר) והם מקבלים אליהן שכר דירה של כ- 400$ בחודש

והם עצמם גרים בדירת פנטהאוז ענקית שרק בחלומות היו יכולים לרכוש אותה, אבל השכירות שהם מקלבים על הדירות שלהם מכסה כמעט על השכירות של הדירה בה הם גרים.

פורסם

עדיף להשכיר ולשכור מכל הבחינות.

תשלום למשכנתה זה בערך כמו שכר דירה, והדירה נשארת שלך. 8)

אופס... זה מה שקורה כשעושים חשבון אחרי 12 בלילה. :P

לחישוב של שכר דירה מול משכנתא יש חישובים הרבה יותר מורכבים וישנן גם אופציות אחרות (הכל בהנחה שיש לך איזשהו סכום התחלתי). דוגמא אחת למצב כזה הוא קניה של דירה קטנה יותר, השכרתה ובכסף שמתקבל - לשכור דירה גדולה יותר.

איך אפשר להשכיר דירה קטנה, ובכסף שמתקבל לשכור דירה יותר גדולה? איך זה משתלם מבחינה כלכלית? :-\

אז בעקרון זה אפשרי, אבל רצוי כן להסתדר עם שותפים כי זה חוסך כסף ובכלל - הרבה יותר נחמד.

זה מה שכתבתי. אם המשכורת שלך נטו היא 6,000 ש"ח, אז אין לך בעיה לשכור דירה לבד וגם לחסוך. אבל, במשכורת של 4,000 ש"ח נטו בלבד זה לא הכי קל, כך שעדיף לשכור דירה עם שותפים (אלא אם כן אתה גר עם חברה).

לגבי שותפים, זה יכול להיות נחמד אם אלה חברים שלך, או סתם אנשים נחמדים, אבל גם יכול להיות מאוד לא נחמד.

פורסם

איך אפשר להשכיר דירה קטנה, ובכסף שמתקבל לשכור דירה יותר גדולה? איך זה משתלם מבחינה כלכלית? :-\

בבקשה, הנה דוגמא אמיתית (המחירים לקחתי מאתר www.homeless.co.il - האורים והתומים של שכירת דירה באזור המרכז).

דירת 3 חדרים בכפר סבא עולה בין 85K ל-100K דולר. נניח שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות אחת כזו עם משכנתא קטנה או בלי משכנתא בכלל.

דירת 3 חדרים בכפר סבא אפשר להשכיר ב-500-600 דולר בקלות (בתלות במיקום שלה ובמצב שלה).

דירת 4 חדרים ברעננה או הרצליה (כשאני מניח שברור לך שדירה ברעננה או הרצליה יותר שווה מדירה בכפר סבא) עולה בין 700-800 דולר להשכרה. זה אומר שאת ההפרש אתה משלם בעצמך אבל בגדול, אתה חי בבית טוב יותר במחיר זול יותר מאשר היה עולה לך לשכור.

אופציה אחרת, היא אם יש לך מספיק כסף, זה לקנות בית קטן בלי משכנתא (סביבות ה-85K דולר, אמרנו) ולהשתמש בשכירות שאתה מקבל ממנו (550 דולר = 2500 שקל פלוס מינוס) ועוד השקעה מצידך (נגיד עוד 1500 שקל) כדי לשלם משכנתא לבית אחר ויותר טוב (אבל בשביל זה צריך שיהיה לך מספיק כסף כדי לקחת משכנתא עליו - משכנתא מקבלים על עד 60 אחוז משווי הנכס בד"כ). הקומבינציות הן אינסופיות במקרים האלה - הכל בתלות בכסף שיש לך.

לגבי שותפים - אני גרתי עם אנשים זרים (כלומר, לא חברים שלי) והיה לי בסדר גמור - החוכמה היא למצוא אנשים שהם בראש אחד איתך.

פורסם

תשלום למשכנתה זה בערך כמו שכר דירה, והדירה נשארת שלך. 8)

ה- "בערך" הזה עושה את כל ההבדל בין כדאיות רכישת דירה לשכירתה

ההפרש יכול הגיע לכמה מאות ש"ח לחודש למשך 20-25 שנה

משכירי דירות חוטפים מכה יחסית קלה בכל פעם שהדולר עולה

אבל בעלי משכנתאות חוטפים הרבה יותר חזק כאשר מדד המחירים לצרכן עולה "רק" ב- 0.1%

כלומר על כל 100 אלף ש"ח שאתה חייב משכנתא לבנק גדל החוב שלך לבנק ב- 100 ש"ח

בשנה בה האינפלציה מסתכמת ב- 3% מי שהיה חייב 100 אלף ש"ח ישלם עוד 3000 ש"ח לשנה

ישנם חודשים בהם היתרה לסילוק המשכנתא גבוהה יותר מהחודש הקודם

מי ששוכר מסתכן לכל היותר בזה שלא יוכל לשלם את שכר הדירה ויצטרך במקרה הכי גרוע לחזור להורים שלו

מי שקונה דירה עם משכנתא של 75% (כמו מרבית הישראלים) נוטל על עצמו סיכון גובה מאוד שתלוי באינפלציה

אם האינפלציה תיהיה גבוהה , החוב שלו לבנק יטוס לגבהים כאלו אסטרונומיים שערך הנכס שלו שווה פחות מהחוב עצמו (מה שקרה לחבר שלי)

ואז אתה בבעיה רצינית מאוד

קשה להבין את זה אם לא נכנסים לעובי הקורה של המספרים עצמם אבל מי ששוכר דירה למשך 25 שנה בד"כ מצבו הכלכלי בתום 25 שנה טוב מזה שקנה את אותה דירה ושילם עליה משכנתא, מי שקנה את הדירה קנה אותה בעצם במחיר של כמעט פי 2 מערכה הריאלי, מי ששכר חי כל אותה תקופה ברמת חיים גבוהה יותר

פורסם

כן אבל גם תבין שאתה לא יכול כל חייך לגור בדירה שכורה..

אתה חייב שיהיה לך נכס משלך, יש העניין של לקחת משכנתא גבוהה זה ממש דבילי, צריך לדעת כמה משכנתא לקחת ועם כמה כסף צריך לבוא כדי לקנות את הדירה (לחסוך כסף לפני הקניה, חיים בצימצום).

עכשיולפותח התראד, תשקול טוב מאוד אם אתה לא רוצה שותף.

א. חצי חצי בהוצאות השוטפות של הבית יכולים לעזור(במיוחד במקרה שלך).

ב. חצי סכום של שכר דירה.

ויש עוד דברים.

ותבין אין לך מספיק כסף לחיות לבד בדירה שכורה! זה צעד אדיוטי לעבוד ולבזבז את כל הכסף על לגור בדירה לבד (ולגמור את כל החסכונות)

כשאתה בסך הכל בן 18. ואם תחייה עוד שנתיים שלוש בבית לא יקרה כלום, תחסוך לך כסף ותוכל לבלות.

כי אם תחייה בדירה לבד.. (יופי תוכל להביא בנות) אבל לא יהיה לך כסף לצאת איתן.. מה זה עוזר??

הפתרון הכי טוב שיש לך (בהנחה שאתה חייב לעזוב את הבית ) זה להביא שותף אחד או מקסימום 2.

והמשכורת שיש לך שהיא כ4000 ש"ח (מקווה שנטו) תגמר לך מהר מאוד על אוכל, שכירות, חשבונות (חשמל מים גז טלויזיה אינטרנט ועוד), אתה תחייה כמו בן אדם עני.. אתה לא תוכל להרשות לעצמך לבלות. וכל הכיף בגיל הזה זה לצאת לבלות ולהנות מהחיים. אחרי זה יהיה לך מספיק זמן לגור לבד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים