עבור לתוכן

מה דעתכם על חולון כעיר מגורים? עובר דירה בקרוב.

Featured Replies

פורסם

סתם תרגיל אריתמטי פשוט וחומר למחשבה:

צעיר שמשתחרר מהצבא בגיל 21

מוצא עבודה עם הכנסה של כ- 6000 בממוצע

ממשיך לגור עם ההורים וחוסך את כל מה שהוא מרוויח

בגיל 28 הוא יכול לרכוש דירת 60 מ"ר בפרפריה של תל אביב מבלי לקחת שקל הלוואה מהבנק

והאמת היא שגם אז לא כדאי לרכוש דירה , כמעט תמיד שווה להשכיר דירה.

• תגובות 69
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך את ראשון לציון גם אחלה בחלה מקום

בכול מקרה אפשר לבקש קצת מההורים עזרה עם השכר דירה אם הם יכולים לעזור לך למה לא ?

וכן זה בן זונה לגור בבית משלך אבל תחשוב על זה לחיות לבד כזה בלי אחים אחיות הורים שמנסגים שבוע שבועים זה כיף ואחרי זה משעמם

פורסם

בגיל 28 הוא יכול לרכוש דירת 60 מ"ר בפרפריה של תל אביב מבלי לקחת שקל הלוואה מהבנק

תרגיל אריתמטי שמנותק מהמציאות כפי שמציג עצמו הבחור, לגור בסלון כחדר ללא פרטיות זה קשה!!

אני מאחל לך בהצלחה, שיהיה לך ברור שיהיה לך מאוד קשה לחיות ברמת חיים גבוהה אבל לפחות יהיה לך את החופש שלך.

במלבד כל זאת יש לומר שלגור לבד ולקחת אחריות על החיים שלך (לעומת למצוץ להורים את החיים) זה מאוד מבגר.

פורסם

יש לך את ראשון לציון גם אחלה בחלה מקום

בכול מקרה אפשר לבקש קצת מההורים עזרה עם השכר דירה אם הם יכולים לעזור לך למה לא ?

וכן זה בן זונה לגור בבית משלך אבל תחשוב על זה לחיות לבד כזה בלי אחים אחיות הורים שמנסגים שבוע שבועים זה כיף ואחרי זה משעמם

ראשון לציון שולטים!!!

במערב ראשון יש דירות יד שנייה יחסית חדשות וזולות מאוד.

פורסם

אתה מוכן בבקשה להסביר לי את המתמטיקה שלך? :s05:

בהנחה ואתה מרוויח 6,000 ש"ח נטו (אם זה ברוטו, אז צריך לקזז מס הכנסה וביטוח לאומי) וחוסך כל שקל במשך 7 שנים, אז יש לך 42,000 ש"ח. בדולרים זה יוצא בערך 8,900 דולר.

עכשיו, בהנחה שיש לך עוד קצת חסכונות, איפה בדיוק אפשר לקנות בארץ דירה ב-10,000 דולר? :nixweiss:

מבחינה מעשית, אתה לא יכול לחסוך כל שקל שאתה מרוויח, מכיוון שגם כשאתה גר עם ההורים יש לך הוצאות (בילויים, רכב, דלק, מחשב חדש, וכו'...), אלא אם כן אתה משתמש ברכב של ההורים ומקבל מהם דמי כיס שמנים בגיל 21. במקרה כזה, למה שהם כבר לא יקנו לך גם דירה?

איך זה שכמעט תמיד שווה להשכיר דירה? לפי החשבון שלך, אתה יכול לקנות דירה במשכורת של 7 שנים. אם אתה שוכר דירה, אז אתה צריך להמשיך לשלם שכר דירה גם אחרי 7 שנים. אפשרות נוספת היא להישאר אצל ההורים עד גיל 35, עם משכורת של 14 שנה לקנות שתי דירות, לגור בדירה אחת ולהשכיר את השנייה, ובשכר דירה שתקבל מהדירה השנייה לממן את עצמך. הרי, אם אתה יכול להישאר אצל ההורים עד גיל 28, אז למה לא עד גיל 35?

:kopfpatsch:

פורסם

רגע רגע.. בן כמה אתה? (דבר חשוב לפי דעתי)

ומי שאמר שהוא יגור עם ההורים שלו עד גיל 28 ויחסוך כסף שיספיק לו לדירה (ולפי החישוב יספיק לו רק להובלה) אז אני לא מאחל לאף אחד לגור עם ההורים שלו עד גיל 28 וגם לא מאחל את זה להורים.

תראו אתם חייבים לצאת מהבית מתישהו, וגם ההורים רוצים שתצאו, הם רוצים גם קצת חופש, וגם לעבור לגול לבד, שמישהו אמר שיש לכבס לבד ועוד.. אז אין מה לעשות.. זה החיים, ובהתחלה זה לא קל אבל מסתדרים, מבחינת המשכורת יהיה לך קצת קשה להסתדר ותצטרך לחיות בצמצום.

אבל לפחות יהיה לך את השקט ואת היכולת להביא מישהי הביתה בלי העניין של ההורים על הראש.

פורסם
  • מחבר

אני בן 18, לא מתגייס לצבא.

NJorl, נראה לך הגיוני שעד גיל 28 אישן על הספה של ההורים?

אתה בעצם אומר לי, תחסוך לעצמך קצת כסף ותסבול קצת במשך 10 שנים...

פורסם

האמת היא שאין שום סיבה שההורים לא יעזרו.

בוא נניח שהם כרגע גרים בדירת 5 חדרים.

ברגע שהילד עובר דירה, ההורים יכולים להשכיר את דירת ה-5 חדרים ולשכור להם דירת 2/3 חדרים.

את העודף שיתנו לילד לשכר דירה.

ככה כולם מרוויחים.

פורסם
  • מחבר

במקרה של ההורים שלי, הם מתנגדים למעבר אז לא אזכה לראות מהם שקל :-\.

אצטרך להסתדר לבד.

פורסם

אני לא מכיר את ההורים שלך מן הסתם אבל אני מניח שההתנג......

רגע, אתה בן 18?? :s07:

פורסם

לפחות יהיה לך את השקט ואת היכולת להביא מישהי הביתה בלי העניין של ההורים על הראש.

עם המשפט הזה אפשר לסכם את כל הדיון.

אבל בכל זאת,

אני לא מאמין שבתקציב שלך תוכל לחיות לבד בלי שותפים.

היום, ללמוד לבשל (אפילו טיפה) או לכבס תהיה חייב אלא אם כן תתחתן עם בחורה מאוד מיוחדת. (או לחילופין, אם תקבל משכורת כזו גדולה שהיא לא תצטרך לעבוד בכלל ותוכל לדאוג לך 24/7)

פורסם
  • מחבר

אני יודע לבשל, לכבס, לגהץ וכו'! היום כמעט כולם יודעים לעשות את הדברים האלה....

וBurton מה בדיוק הבעיה עם הגיל?

פורסם

שאתה עוד ילד.

זה דיי ברור למה ההורים שלך מתנגדים לכל העניין.

פורסם
  • מחבר

בגיל שלי אנשים מקבלים רובה ונשלחים לעזה! אני חושב שאוכל להתמודד עם מעבר דירה.

פורסם

איך אתה חושב להסתדר לבד עם משכורת של 4200 ברוטו??

אין מצב!

לפי מה שראינו, חישובים זה הצד של Borg אז ניתן לו להוכיח את התאוריה שלי:

מס בריאות

ביטוח לאומי

שכר דירה

נסיעות

חשבונות חשמל/מים/ארנונה/תקשורת(טלפון+אינטרנט)

אגרת TV? ;)

אוכל, מכשירי חשמל וריהוט. (רוב הדירות לא ממש מרוהטות אתה יודע)

=============

הרבה יותר ממה שאתה יכול להרשות לעצמך, וכל זה לפני הדברים הלא הכרחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים