עבור לתוכן

מצלמה דיגיטלית קומפקטית עד אלפיים ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מעניין שגם אני הסתכלתי על מחירים של Fאחת עשרה וראיתי את Fעשר שעולה הרבה יותר זול כ-אלף שלוש מאות שקל - מחיר מאד טוב לדעתי, וגם חנות לתפארת שקניתי ממנה נגן מוזיקה של קריאייטיב שעלה לי מאתיים דולר (זן מיקרו חמש ג'יגה)

http://www.jr.com/OMBasketDetail.process?RestartFlow=t&OMProductId=4031473&PEEK=BOO&AddToBasket.x=14&AddToBasket.y=8

ועכשיו לעיניין השוואתי בין שני הסוגים של המצלמות ממשפחת ה-F

ויצא שFעשר הוא יותר קל משקל, עיניית שמתחילה מ-שלושים ושש ס"מ (שזה טוב נכון?) לעומת שלושים ושמונה של Fאחת עשרה, וUSB מתקן 2 שזה די חשוב לכמויות גדולות של מידיע נגיד אחד ג'יגה.

החיסרון היחיד הוא המסך והמקרו כניראה.

האם יש עוד חיסרון למצלמה הזו? נגיד מהירות/מפתח צמצם/תריס - לא מבין בזה כרגע... אצם מבינים בזה.

כרגע Fעשר עושה לי את זה...

• תגובות 53
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מוזר מאוד בזאפ בנתונים הטכניים היו נתונים אחרים...

פורסם

LOL

מי מסתכל על נתונים טכניים של מצלמה בזאפ? :lol: :lol:

פורסם

שים לב לזום X7.1 של הריקו (הגדול ביותר בקטיגוריה שלה של מצלמות סופר-קומפקטיות).

אני יודע שהזום הגדול נראה מרשים, אבל מה שהרבה יותר שימושי זה העדשה הרחבה. אני אבחר בלי לחשוב פעמיים בזום x3 שמתחיל ב-28mm על פני זום כפול x10 שמתחיל ב-38mm.? כמובן שאם אפשר לקבל גם זום ארוך (x7 או ליתר דיוק 200mm) וגם זום שמתחיל ב-28mm, הרי זה משובח :hat:

מלבד רזולוציית מסך גדולה יותר ב-F11 אין הבדלים משמעותיים אחרים לדעתי.

יש ל-F11 שליטות ידניות (מצב A ו-S) וזה שיפור די משמעותי, אבל כמובן שלא לכל אחד זה משנה. כמו כן, ה-ISO האוטומטי שלה הרבה יותר הגיוני מזה של ה-F10, שנוטה לקפוץ חופשי ל-800 ואפילו 1600 כשלא באמת צריך.

ועם כל הכבוד לזאפ, אין ל-F10 שום יתרון על ה-F11 מלבד המחיר.

פורסם
  • מחבר

יש ל-F11 שליטות ידניות (מצב A ו-S) וזה שיפור די משמעותי, אבל כמובן שלא לכל אחד זה משנה. כמו כן, ה-ISO האוטומטי שלה הרבה יותר הגיוני מזה של ה-F10, שנוטה לקפוץ חופשי ל-800 ואפילו 1600 כשלא באמת צריך.

תשמע, מה שאתה כותב כאן הוא לא דבר של מה בכך, אם זה נכון לגבי האסא, זה אומר שאיכות התמונה ירודה מאד בחושך ביחס לFאחת עשרה.

בנוגע לשליטה הידינית, זה די חבל ואפילו מבאס, כיוון שאני בטוח שאשחק עם הפיצ'רים הללו - כשיהיו לי כאילו.

עכשיו אני די מבולבל... :screwy:

פורסם

Fujifilm Finepix F11 = 1704¤

FujiFilm xD 512MB = 279¤

סה"כ = 1,983¤

וגם תהיה לך אחריות על המצלמה בארץ.

פורסם

תשמע, מה שאתה כותב כאן הוא לא דבר של מה בכך, אם זה נכון לגבי האסא, זה אומר שאיכות התמונה ירודה מאד בחושך ביחס לFאחת עשרה.

ההיפך. במקומות חשוכים שתי המצלמות יבחרו ב-ISO גבוה, ומכיוון שמדובר באותו חיישן ומנוע עיבוד תמונה התוצאות יהיו זהות. ההבדל יהיה באור יום, שבו ה-F11 תצלם ב-ISO נמוך ואיכותי, וה-F10 עלולה מדי פעם לפקשש ולקפוץ ל-ISO גבוה מדי. הפתרון פשוט: בוחרים ב-ISO ידנית ומשאירים את ה-ISO האוטומטי למי שלא מסוגל להחליט לבד באיזה ISO כדאי לבחור. וכן, כתבתי שש פעמים ISO בפסקה אחת (תיקון: שבע) ;)

בנוגע לשליטה הידינית, זה די חבל ואפילו מבאס, כיוון שאני בטוח שאשחק עם הפיצ'רים הללו - כשיהיו לי כאילו.

מה יש להתבעס? לך על ה-F11 וזהו. יש לה שליטות ידניות. אם יעניין אותך להשתמש בהן, לך על זה. לא יעניין? תשאיר אותה על אוטומט.

פורסם

:bash::s07: שזה 400$..,

230 יורו זה 400 דולר? :s05:

לפי איזה שער אתה מחשב? :nixweiss:

מצאתי עכשיו איזו חנות (לא מוכרת), כנראה בהונג-קונג שעושה משלוחים לחו"ל (לא בדקתי לגבי ישראל) והיא עולה של 320$.

כאמור, זה יעלה סביבות 2000 ש"ח. אין מצב שפחות.

מצאתי באינטרנט חנויות שמציעות אותה ב-220 יורו.

http://www.dealtime.co.uk/xPC-Ricoh_Caplio_R3

המצלמה הזאת הכי כדאית במחיר, המתחרה היחידה שלה בקטגוריה ובמחיר הזה היא ה R3 שלא ניתן להשיג בארץ...

אם יהיה ביקוש, אז היבואן ייבא אותה, לא?

דרך אגב, יש אפשרות לעשות ייבוא עצמי באמצעות חנות צילום (אם אתה לא רוצה לקנות דרך האינטרנט), רק שזה יוצא יותר יקר.

בארה"ב המצלמה ברמת העיקרון צריכה להימכר שם. לא מצאתי אותה בחנויות הגדולות.

בארה"ב אין ייבוא רשמי של ריקו. אפשר למצוא אותה שם ב"חנויות מפוקפקות בברוקלין". אבל, ניתן להשיג אותה בחנויות באירופה.

המקרו ב-F11 שופר ל-5cm, לעומת 8cm.

ל-R3 יש מאקרו של 1cm!

אני יודע שהזום הגדול נראה מרשים, אבל מה שהרבה יותר שימושי זה העדשה הרחבה. אני אבחר בלי לחשוב פעמיים בזום x3 שמתחיל ב-28mm על פני זום כפול x10 שמתחיל ב-38mm.? כמובן שאם אפשר לקבל גם זום ארוך (x7 או ליתר דיוק 200mm) וגם זום שמתחיל ב-28mm, הרי זה משובח :hat:

אתה יכול לפרט לגבי היתרון של עדשה רחבה על פני עדשה רגילה? מה זה אומר, בעצם?

נ.ב.

ראיתי היום את הקנון IXUS40. היא ממש חמודה ומצלמת ברצף בקצב מטורף. אני מחפש חנות שמחזיקה את הפוג'י F11, לצורך השוואה.

פורסם

ל-R3 יש מאקרו של 1cm!

מה שווה בדיוק מאקרו מ-1cm כאשר יש לך Distortion ענקי :bash:

:nixweiss:

פורסם

אני מתפלא שמישהו עוד שואל את זה אחרי כל הפעמים שדיברנו על זה פה.... :s07::bash:

פורסם

^^^

בכל זאת? ::)

פורסם

אם יהיה ביקוש, אז היבואן ייבא אותה, לא?

שאלת אותם?

ל-R3 יש מאקרו של 1cm!

נכון, אבל מכיוון שהוא ב-28mm אז הוא מקביל בערך למאקרו של 3cm ב-35mm. מה שקובע זה ההגדלה, המרחק לבדו הוא לא נתון משמעותי כל כך.

למי שלא מבין למה אני חושב שעדשת 28mm זה חובה...

עריכה - מה שווה בדיוק מאקרו מ-1cm כאשר יש לך Distortion ענקי :bash:

לכל מקרו קיצוני יש עיוותים חזקים, אבל צריך לזכור שלצילום נושאים ללא קווים ישרים (כמו חרקים) זה די חסר משמעות, ושאם מצלמים נושאים שכן כוללים קווים כאלה, אפשר לתקן עיוותים בקלות עם תוכנה חינמית כגון PTlens.

פורסם

שאלת אותם?

שאלתי אותם, ואני צריך לקבל מהם תשובה. במידה והם יראו שקיימת התעניינות לגבי הדגם הזה, אז סביר שהם ישקלו לייבא אותו.

תמונות יפות, אבל לא ממש הבנתי.

אם אפשר הסבר בכמה מלים, זה יהיה מצויין.

פורסם

אם אפשר הסבר בכמה מלים, זה יהיה מצויין.

יש בפורום דיונים שבהם הנושא עלה ונידון די בפירוט. כדאי בינתיים שתחפש אותם.

אני מתכוון בכל מקרה לפתוח דיון חדש ולהסביר את ההבדלים בין אורכי מוקד שונים באריכות. אם זה לא קורה ביום~יומיים הקרובים, תרגיש חופשי לנדנד לי בפרטי :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים