עבור לתוכן

שאלה על מהירויות ההורדה וההעלאה באימיול

Featured Replies

פורסם

מדוע כאשר אני מגביל את מהירות ההעלאה של האימיול למהירות נמוכה יותר מהירות ההורדה עולה?

פורסם

כי על כל קטע מידע שאתה מקבל אתה צריך לשלוח מידע חזרה שקיבלת את הקטע הזה והוא בסדר... אם אתה לא הגבלת את ההעלאה אז כל העלאה נתפסת על ידי ההעלאה לאנשים אחרים ויקח יותר זמן עד שיגיע לצד השני האישור ששלחת אליו והוא יצתרך לחכות עד שתאשר שקיבלת באמת את המידע ורק אז הוא ממשיך לשלוח...

טוב זה הסבר די דפוק נקווה שהבנת משהו...

פורסם

גם לי זה קורה. הסיבה לדעתי היא יותר בגלל "היצע וביקוש". ברגע שאתה מגביל מהירות, התור של האנשים שאמורים לשלוח לך chunks של קבצים פתאום מתארך (הם קופצים נניח ממספר 20 בתור למספר 30, בגלל ההאטה בהעלאה אל כולם) וכדי לקדם עצמם בקבלת chunkים יותר נדירים (שיש לך) הם (לא ביודעין, האלגוריתם אצלם) מקדמים את העדיפות שלך אצלם. במילים אחרות אתה הופך מאחד "נדיב" לאחד "קמצן" שצריך לוותר קצת במו"מ איתו.

בטווח הקצר זה מועיל, בטווח הרחוק פחות. אם אתה מוריד את אותו סוג תכנים, נגיד "פרקים של משפחת סימפסון" אז אתה רוצה שיהיה לך קרדיט טוב אצל כמה שיותר אנשים שעושים את אותו דבר באופן קבוע (מורידים את הפרקים הללו). קרדיט טוב בונים ע"י העלאה במהירות הכי גבוהה שאתה מסוגל (בלי לפגוע בעצמך).

פורסם

כי על כל קטע מידע שאתה מקבל אתה צריך לשלוח מידע חזרה שקיבלת את הקטע הזה והוא בסדר... אם אתה לא הגבלת את ההעלאה אז כל העלאה נתפסת על ידי ההעלאה לאנשים אחרים ויקח יותר זמן עד שיגיע לצד השני האישור ששלחת אליו והוא יצתרך לחכות עד שתאשר שקיבלת באמת את המידע ורק אז הוא ממשיך לשלוח...

טוב זה הסבר די דפוק נקווה שהבנת משהו...

אכן זה מה שקורה...

האימיול (כמו כל תוכנת הורדה אחרת שאני מכיר) מוריד קבצים בחלקים, ועל כל חלק כזה שאתה מוריד ממישהו אתה צריך לשלוח אליו תגובה שאומרת "קיבלתי את החלק הזה, תביא עוד אחד", כל עוד התגובה הזאת לא נשלחת, אתה לא מקבל את החלק הבא...

פורסם

זה לא קשור לאימיול או תוכנות הורדה

כל דבר שעובד מעל TCP (ולא מעל UDP) חייב לשלוח אישורים על כל דבר שהוא מקבל

זה חלק מהמנגנון של TCP

פורסם

מדוע כאשר אני מגביל את מהירות ההעלאה של האימיול למהירות נמוכה יותר מהירות ההורדה עולה?

על רוחב פס שמעת פעם?

כל מידע עובר דרך צינורות, ברגע שאתה מוריד חלק אחד החלק השני חייב לעלות , כי יש לו פתאום מקום בצינור......

אז כאשר אתה מוריד את מהירות ההעלאה שלך אז ההורדה תופסת את המקום של ההעלאה כיביכול........

הבנת? :xyxthumbs:

עריכה: אבל תשים לב שמהירות ההעלאה שלך (אם היא נמוכה מדי) היא מורידה אוטומטית את מהירות ההורדה, כי הרי הם רוצים שתשתף ולא רק תוריד ללא "תשלום" מסויים

פורסם

uriya ההסבר שלך ממש לא נכון

תקרא תגובות לפניך

פורסם

סליחה על ההסבר הלא נכון, אני הבנתי שככה זה עובד :nixweiss:

בצורה מאוד מוזרה זה עובד אצלי ככה, אבל לא משנה, מצטער אם הטעתי מישהו

פורסם

יש פה לכמה מכם טעות עקרונית. אין קשר לקבלת הודעות ה-ACK כסיבה להעלאה הפתאומית במהירות. כשאני יורד ממהירות 30 קילו העלאה למהירות 10 קילו העלאה (במיוחד במטרה "ללחוץ" על המשתפים איתי), פתאום המהירות עולה (אולי באופן זמני בלבד -- נניח לחצי שעה, לא יודע, אבל זה עוזר כי כבר נתתי להם הרבה יותר ממה שהם נתנו לי בשלב זה) במיוחד עבור קבצים עם משתפים ישראלים שיש להם רוחב פס העלאה צר מאוד...

אני אומר זה לא ACK כי אני יכול לשלוח ב-45 קילובייט לשנייה... לא צריך 15 קילובייט (רוחב הפס כולו של רובכם) בשביל ACKs....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים