עבור לתוכן

מה דעתכם על המצלמה הסופר-קומפקטית של קנון?

Featured Replies

פורסם

לדוד שלי יש את המצלמה הזאת...

קומפקטית- כן

נוחה לצילום -כן

אבל ההבדל הוא שיש לו 7 מגה פיקסל

ובאיכות הצילום הכי טובה הוא מכניס בערך 500 תמונות בזיכרון של ג'יגה.

אני רק לא אהבתי את צבע התפריט (וזה אפשרי לשנות...)

• תגובות 41
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

על איזו מצלמה אתה מדבר?

במידה ואתה מתכוון לריקו, אז יש לו 5MP. אתה כנראה מתבלבל עם זום X7.1.

500 תמונות בזיכרון של ג'יגה זה מאוד סביר (אפילו יותר מסביר).

הצבע של התפריט זה הבעיה היחידה שיש לך איתה?!

מה הרושם שיש לך (או לדוד שלך) מאיכות התמונה (גרעיניות?) ומאיכות הבנייה של המצלמה (חוזק)?

איפה דוד שלך קנה את המצלמה? יש אפשרות להשיג אותה בארץ?

פורסם

הבעיה עם הריקו היא שמדובר בחברה לא ממש מוכרת (לפחות עבורי),

ריקו היא חברה יפנית שמייצרת מצלמות מאז שנות ה-40'. הם אף פעם לא היו גדולים במיוחד במכירות של מצלמות. את רוב הכסף הם עושים מייצור של ציוד משרדי.

והדגם R3 לא קיים עדיין בארץ (יש בארץ רק את R1, אפילו R2 עוד לא הגיע). מוצר כמו מצלמה אני רוצה לנסות לפני שאני קונה, ולכן קנייה ב-eBay לא באה בחשבון. היבואן של ריקו בארץ זה "קבוצת שמעוני" - מישהו שמע עליהם?

"קבוצת שמעוני" הם גם היבואנים הרשמיים של פוג'י. אתה יכול להתקשר אליהם ולשאול אותם אם יש להם כוונה להביא את ה-R3 בזמן הקרוב.

בביקורות על הריקו כתוב שהתמונות שלה רועשות (מה זה אומר?)

זה אומר שלטענת הביקורת התמונות פחות חלקות (יותר גרעיניות). קל מאוד לבדוק האם זה בעייה מבחינתך. לתצוגה על מסך כל מצלמה דיגיטילית כמעט מסוגלת לספק איכות טובה, ולכן עדיף שתבדוק את האיכות בהדפסה. פשוט תוריד תמונות בגודל מלא שצולמו עם ה-R3 ותדפיס אותן בגודל שבו אתה חושב שתרצה בעתיד להדפיס.

ויש לה בעיה עם התריס שמגן על העדשה (הוא יוצא מהמקום לפעמים).

זאת סיבה נוספת להעדיף נרתיק למצלמה ולא לזרוק אותה סתם לתיק.

boren, יש לך את המצלמה הזו?

לא, יש לי אולימפוס C5060, אבל אני מכיר מנסיון לא מעט דגמים אחרים של ריקו (יש לחברים ומשפחה) ומאוד אוהב את הגישה והתכונות שהמצלמות שלהם מציעות.

מה ההתרשמות שלך ממנה מבחינת איכות תמונה (זום קצר, זום ארוך),

לדעתי היא מספקת בהחלט. במיוחד לאור הדרישות הצנועות שתיארת בפתיחת הדיון.

ומבחינת איכות הבנייה וקלות השימוש במצלמה?

המצלמות מסדרה R של ריקו בנויות ממתכת ולכן לא צריכות להיות טענות על איכות הבניה. מבחינת קלות שימוש, הם מעולים. במיוחד אני אוהב את הרעיון של כפתור ADJ שמאפשר גישה מהירה לכל הפרמטרים הכי חשובים (ISO, מדידת אור, WB, +/- ועוד שתי אפשרויות ניתנות לתכנות).

פורסם

^^

שמע, אני הייתי היום באופיס דיפו ויש שם הרבה מצלמות כמו שאתה מחפש...

וגם ביקשתי לראות את ה A610 והוציאו אותה מהתצוגה, שמו בטריה ונתנו לי לשחק איתה קצת... ;)

אז לך לחנות שש הרבה מצלמות ותראה בעצמך מה מתאים לך מבחינת גודל וחוזק :xyxthumbs:

ד.א אני ממליץ לא לקנות באופיס דיפו כי המחירים שם ב 30% יותר מחנויות אחרות

פורסם

על איזו מצלמה אתה מדבר?

במידה ואתה מתכוון לריקו, אז יש לו 5MP. אתה כנראה מתבלבל עם זום X7.1.

500 תמונות בזיכרון של ג'יגה זה מאוד סביר (אפילו יותר מסביר).

הצבע של התפריט זה הבעיה היחידה שיש לך איתה?!

מה הרושם שיש לך (או לדוד שלך) מאיכות התמונה (גרעיניות?) ומאיכות הבנייה של המצלמה (חוזק)?

איפה דוד שלך קנה את המצלמה? יש אפשרות להשיג אותה בארץ?

אני מדבר על הסידרה הזאת אבל הדגם שלו מגיע עם 7.1 מגה פיקסל

CanonSD500-Front.jpg

אממ...בשביל 7 מגה פיקסל...סביר בהחלט 500 תמונות...

הרושם שלי הוא אחלה מצלמה לאנשים שפשוט רוצים להוציא ולצלם...

החוזק שלה לפי דעתי...יקחו לה כמה נפילות בשביל שתיבקע...לפי דעתי, שתי נפילות לא יזיקו לה הרבה

איכות התמונה ממש מהממת!

דוד שלי הזמין מחו"ל ואכן כן היא זמינה בארץ באזור ה- 2000 ש"ח...

וכן, הצבע של התפריט בשבילי היתה בעיה...סתם הייתי במצב רוח לא טוב לצבע אדום..שסתם הרגיז אותי...

חיסרון יחיד ששמתי לב אליו...זמן צילום הווידאו...הג'יגה מספיק הקושי למשך צילום של 10 דקות אם לא פחות...

אפשרי להוריד את ה- FPS מ-30 ל- 15 ואת הרזולוציה מ- 640X480 ל- 320X240 ואז תהיה לך אפשרות לצילום ממושך הרבה יותר מ-10 דקות (לפי מיטב זיכרוני זה היה בערך שעה...)

מהתרשמות שלי...אחלה מצלמה!

אחלה מסך!

אולם טיפה מסורבלת בתיפעול, אבל מסתגלים במהירות אליה :)

אם ברצונך לקנות אותה אז הנה:

http://zap.co.il/model.asp?model_id=372538

המלצה שלי:

מומלצת! :xyxthumbs:

פורסם

זה אומר שלטענת הביקורת התמונות פחות חלקות (יותר גרעיניות). קל מאוד לבדוק האם זה בעייה מבחינתך. לתצוגה על מסך כל מצלמה דיגיטילית כמעט מסוגלת לספק איכות טובה, ולכן עדיף שתבדוק את האיכות בהדפסה. פשוט תוריד תמונות בגודל מלא שצולמו עם ה-R3 ותדפיס אותן בגודל שבו אתה חושב שתרצה בעתיד להדפיס.

זה אומר , שעדיף לא לעשות איתה קרופ?

פורסם
  • מחבר

MoSeS_23,

לגבי הקנון, זה מוזר שה-SD300 וה-SD400 נמכרות בערך באותו מחיר (כ-1,600 ש"ח). ה-SD500 קצת יותר יקרה. שווה להשקיע יותר כסף רק בשביל יותר MP שאני לא בטוח שאני צריך? אני לא בטוח. אולי אם ההבדל באיכות התמונה משמעותי...

רציתי דווקא לקבל חוות-דעת ממישהו שיש לו את הריקו R3.

boren,

אני יודע שמדובר בשני אתרים של אותה חברה. הגעתי לאתר של שמעוני דרך האתר של פוג'י. בהשגות, התכוונתי לביקורות/הערות לגבי הריקו.

לגבי הגרעיניות של התמונה (עדיין לא לגמרי הבנתי מה זה אומר), אמרו בביקורות שזה שופר בעדכון קושחה, אבל עדיין ניתן להבחין בגרעיניות מסויימת (כמו גם בקנון).

קרופ לחצי תמונה לצורך הדפסה רלוונטי ל-6MP ומעלה. ב-4-5MP אפשר אולי לחתוך קטעים קטנים, אבל לא נראה לי שאפשר לחתוך חצי תמונה. אפשר, אבל התמונה יוצאת קצת מפוקסלת (האמת, לא ממש נורא כשמדפיסים בגודל סטנדרטי אם התמונה ברמה גבוהה).

פורסם

זה אומר , שעדיף לא לעשות איתה קרופ?

לא יותר או פחות מאשר עם מצלמות דומות אחרת. אם תקרא את הביקורת שמשווה אותה ישירות ל-S60 (הנחשבת מאוד) של קאנון, תראה שההבדלים זניחים ביותר.

רציתי דווקא לקבל חוות-דעת ממישהו שיש לו את הריקו R3.

לא נראה לי שתמצא כאלה כאן, היא לא נמכרת בארץ.

לגבי הגרעיניות של התמונה (עדיין לא לגמרי הבנתי מה זה אומר), אמרו בביקורות שזה שופר בעדכון קושחה, אבל עדיין ניתן להבחין בגרעיניות מסויימת (כמו גם בקנון).

אם תדפיס את התמונות לא תצטרך לשבור את הראש על מושג כזה או אחר. תוכל לדעת בקלות אם אתה אוהב את מה שאתה רואה או לא. כמה פשוט :)

קרופ לחצי תמונה לצורך הדפסה רלוונטי ל-6MP ומעלה. ב-4-5MP אפשר אולי לחתוך קטעים קטנים, אבל לא נראה לי שאפשר לחתוך חצי תמונה. אפשר, אבל התמונה יוצאת קצת מפוקסלת (האמת, לא ממש נורא כשמדפיסים בגודל סטנדרטי אם התמונה ברמה גבוהה).

רמת הקרופ תלויה מאוד במטרה. בשביל תצוגה על מסך איך שום בעייה לעשות אפילו קרופ של יותר מחצי תמונה. הנה שתי תמונות מהביקורת, שצולמו עם ה-R3 ב-200mm, ושעשיתי להן קרופ גדול שמשמעותו היא כאילו הן צולמו עם עדשת 300mm או יותר:

3504163.jpg

6540235.jpg

אני די משוכנע שמהתמונות לאחר הקרופ (עם קצת NR ו-USM), עדיין יהיה אפשר לקבל תמונות 10x15 באיכות מספקת, גם לאחר הקרופ הדי גדול שעשיתי להן. כמובן שאם הן מיועדות להדפסה אז אין טעם לעשות להן הקטנה לגודל מסך כמו שעשיתי כאן.

באיזה גודל אתה בד"כ מדפיס (אם בכלל)?

פורסם

בקשר לאיכות אחרי הקרופים אני יכול להגיד רק דבר אחד - ואוווו :o

פורסם
  • מחבר

בהתחלה הייתי די סגור על הקנון SD300. בעקבות ההמלצות, די נטיתי לכיוון של הפוג'י F11. אבל, הריקו R3 נראית לי ממש שווה.

המחיר של הריקו בחו"ל הוא כ-200 יורו (כמה היורו היום, 5.5?), כך ששווה לקנות אותה באירופה (משום מה, לריקו אין יבוא מסודר בארה"ב). בארץ היא בטח תעלה פי 2, וצריך לברר אם היא בכלל תגיע לארץ.

אני בד"כ שומר תמונות במחשב. תמונות נבחרות אני מדפיס בגודל של 10X15 ובגודל של 15X20. התמונה הכי גדולה שהדפסתי היא בגודל של 32X48 (רציתי יותר, אבל זה כבר היה די גבולי) אחרי קרופ רציני מ-4MP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים