עבור לתוכן

מה דעתכם על המצלמה הסופר-קומפקטית של קנון?

Featured Replies

פורסם

הפוג'י נותנת גרעיניות יותר נמוכה מכיוון שיש לה יותר MP, או בזכות מאפיינים אחרים?

היא נותן את זה *למרות*, לא *בזכות* שיש לה יותר MP. באופן עקרוני ככל שלמצלמה יש יותר MP עבור גודל חיישן נתון, כך היא יותר רועשת. במקרה של הפוג'י היא שוברת את הגראף ומוציאה רזולוציה שמקבילה למצלמת 8MP ופחות רעש מכל מצלמה קומפטית אחרת, אפילו אלה עם פחות MP. נכון שיש לה חיישן מעט יותר גדול, אבל עדיין איך אף מצלמה עם חיישן בגודל מקביל שמתקרבת אליה.

אין לי צורך ב-6.3MP, מאחר וראיתי תמונות של 3MP ו-4MP, והאיכות של 4MP מספיקה לי בהחלט.

מקובל, אבל אל תשכח שלפעמים עושים קרופ ובוחרים בקטע קטן מתוך התמונה. במקרים כאלה כל גרם איכות משנה, ול-F11 יש איכות תמונה יותר טובה מכל המתחרות.

דרך אגב, לפוג'י אין עינית.

זה חיסרון, אבל עם המסך הבהיר והאיכותי של ה-F11 הוא חיסרון די קטן. היתרונות שלה בוודאי הרבה יותר משמעותיים.

לגבי תצוגה של מהירות תריס, זה לא נתון חשוב לאדם שמשתמש בעיקר בצילום אוטומאטי, ולכל היותר באפשרויות קבועות מראש.

זה ממש לא נכון. לפי תצוגת המהירות ולפי ההכרות עם מגבלות היציבות האישיות שלך אתה יכול לדעת מתי יש צורך לבחור ב-ISO גבוה. בלי הנתון הקריטי הזה תתכונן להרבה צילומים שייצאו פחות טובים ממה שיכלו לצאת עם קצת תשומת לב מצידך ומצלמה שיותר משתפת פעולה.

אני מעוניין במצלמה עם כרטיס זיכרון SD, מכיוון שיש לי כרטיס זיכרון SD בנפח של 1GB, ואני לא רוצה לקנות כרטיס זיכרון נוסף מסוג אחר.

אני אמנם הייתי מוכר את הכרטיס ומוסיף קצת לכרטיס xD שמתאים לפוג'י, אבל לגיטימי שזה לא מתאים לכל אחד. מה שלא ברור לי, זה למה ללכת על מצלמה כל כך מעפנה כמו ה-IXUS. חסרות מצלמות נורמליות שמשתמשות ב-SD?

• תגובות 41
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

במפרט של המצלמה היה כתוב שהיא מגיעה עם כרטיס זיכרון בנפח של 16MB שמספיק ל-4 תמונות בלבד. אבל, בהסתמך על התגובות, אני מניח שאפשר להכניס הרבה יותר מבלי לאבד איכות.

חשבתי שככל שלמצלמה יש יותר MP, אז זה יותר טוב. כאשר, באופן אישי, אמרתי שאני מסתפק ב-4MP. המושג של גרעיניות התמונה קצת מבלבל אותי. אני מניח שפירוש הדבר הוא שכל מצלמה יכולה לתת הרבה MP, אבל יש צורך במצלמה עם חיישן איכותי (גדול/קטן?) כדי לקבל תמונה איכותית ב-MP גבוה.

העניין של הקרופ נכון. יצא לי לקחת תמונה של 4MP, לחתוך אותה לגודל של 2MP, ולהדפיס אותה בגודל של A3. התמונה יצאה די מגורענת, אבל לא ממש מבחינים בזה ממרחק של מטר. עם זאת, היה רצוי לפתח את התמונה באיכות גבוהה יותר.

לגבי המהירות תריס ואפשרות של הגדרות נוספות הקיימות בד"כ במצלמות יותר מקצועיות, מדובר ביתרון. אבל, זה יתרון שלא ממש ממומש, מאחר ומדובר במצלמת כיס שאתה אמור להוציא מהכיס ולצלם מיד בלי להתעסק יותר מדי עם ההגדרות שלה. לצילומים יותר איכותיים, אתה תיקח את המצלמה הקומפקטית-מקצועית או את ה-SLR שאתה לא תמיד מסתובב איתו.

בשורה התחתונה, ה-IXUS באמת כ"כ גרועה ולא מומלצת?

את העיצוב של הניקון לא אהבתי. מה לגבי הקודאק, היא יותר טובה מהקנון?

איזו מצלמה סופר-קומפקטית עם כרטיס זיכרון SD מומלצת מבחינת האיכות, העיצוב ונוחות השימוש?

פורסם

אתה מבלבל בין גרעיניות לפיקסליזציה, כשאתה לוקח תמונה ברזולוציה נמוכה ומדפיס אותה בגדול היא יוצאת מפוקסלת ולא מגורענת, ההפרדה של הפיקסלים כבר לא גבוהה כ"כ אז אתה רואה אותם יותר בבירור.. זה שונה..

וכן, ככל שהחיישן יותר גדול התמונה יותר איכותית..

בקשר למה שאני הייתי בוחר, אני לא יודע מי מהן יותר איכותית אבל אני יודע שלקודאק יש מסך גדול והיא צריכה להיות איכותית יחסית, אפילו יותר מה-IXUS , השאלה שנשאלת היא כמה נוח לצלם איתה, אני אישית לא החזקתי אותה ביד ואין לי מושג איך היא מרגישה, תנסה ותראה (:

עריכה- עזוב את ניקון, פשוט עזוב.

פורסם

הקודאק טובה מאד אבל הסוללה שלה, אבוי לי...כ-100 תמונות בלבד :o

פורסם

אני מניח שאם מבטלים פלאש אפשר לסחוט ממנה עוד כמה תמונות לא? והוא צריך אותה ל snapshots ככה שהוא יוכל להסתדר עם זה לפי דעתי, אני עדיין הייתי הולך על הF11 ( טוב לי גם יש xD אז זה יותר קל לי.. ד"א לידע כללי, לכמה תמונות מתאימה הסוללה של הF11? ) אבל הוא צריך משהו עם SD והקודאק פיצית ונראית טוב, הנתונים שלה טובים אז נראה לי שהיא תתאים לו..

פורסם

יש לי את המצלמה הזאת - IXUS 40, לא רעה בכלל. אני לא חובב גדול של צילום ולדעתי המצלמה מושלמת לאחד כמוני, קומפקטית ואיכותית.

צריך לקנות למצלמה כרטיס SD של ג'יגה + סוללה נוספת (כ-10$ ב-EBAY) ולהינות !

פורסם

ד"א לידע כללי, לכמה תמונות מתאימה הסוללה של הF11?

Power is supplied by a high-capacity NP-120 Li-ion 3.6v 1950mAh rechargeable battery.

It will provide enough power to capture up to 500 shots per charge.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

נכון, התכוונתי לפיקסליזציה. אם כך, מה זה גרעיניות?

נראה לי שכל המצלמות הסופר-קומפקטיות עם סוללת Li-Ion מאפשרות 100 תמונות בלבד בין הטעינות. אבל, זה לא נורא. אפשר לטעון את הסוללה כשחוזרים הביתה. דרך אגב, כמה עולה סוללה רזרבית כזאת (בארץ)?

אני מניח שככל שהמצלמה יותר קטנה, אז החיישן שלה יותר קטן וזה לא טוב, נכון? יש קשר בין גודל החיישן לגודל העדשה (לא זום)?

לקודאק יש מסך של "2.5, לעומת המסך של "2 של הקנון. מסך יותר גדול זה יותר טוב, אבל זה בא על חשבון גודל הכפתורים, חוץ מזה ש-"2 זה מסך די גדול. צריך לראות אותן האחת ליד השנייה, ולהשוות.

מישהו נוסף יכול להמליץ על הקנון (לא חייבים, רק אם יש משהו טוב לומר עליה - אולי אין)?

חוץ מהקודאק שמומלצת יותר מהקנון בשל מסך יותר גדול, MP יותר גדול וגרעיניות יותר נמוכה (עוד לא הבנתי מה זה גרעיניות), מישהו יכול אולי להמליץ על דגם יותר עדיף עם SD?

*AlCHEMY*,

לכמה תמונות מספיקה המצלמה שלך עם פלאש / בלי פלאש?

Chevy,

מדובר בתמונות עם פלאש?

לקנון יש סוללת ליתיום NB-4L. מה ההבדל בינה לבין סוללת ליתיום NP-120?

פורסם

דרך אגב, כמה עולה סוללה רזרבית כזאת (בארץ)?

סוללה כזו יכולה לעלות כ-200 ש"ח בארץ.

אני מניח שככל שהמצלמה יותר קטנה, אז החיישן שלה יותר קטן וזה לא טוב, נכון? יש קשר בין גודל החיישן לגודל העדשה (לא זום)?

חיישן קטן יותר = לא טוב

אין קשר ישיר בין גודל העדשה לחיישן אבל זה הגיוני כי במידה ויש חיישן גדול (אני לא מדבר על 1/1.8"...יותר גדולים) ייתכן שימוש בעדשה (קוטר) יותר גדול.

לקודאק יש מסך של "2.5, לעומת המסך של "2 של הקנון.

למסך של הקודאק יש רזולוצייה פי 2 משל הקנון, כך שהמסך שלה יותר איכותי.

*AlCHEMY*,

לכמה תמונות מספיקה המצלמה שלך עם פלאש / בלי פלאש?

Canon NB-4L 3.7v 760mAh lithium rechargeable battery pack. Canon claims a fully charged battery can record 140 shots with the LCD on or 400 shots with it off and a replay time of approx. 180 minutes.

לא משהו...

זה מאד תלוי בסוללה שמגיעה עם כל מצלמה.

Chevy,

מדובר בתמונות עם פלאש?

לקנון יש סוללת ליתיום NB-4L. מה ההבדל בינה לבין סוללת ליתיום NP-120?

זה נתון שכולל בבדיקה שלו עם פלאש ועוד, זו בדיקה ארוכה ועם מחזוריות כשבודקים את סוללות המצלמה.

הבדל? דיי הרבה, אבל כל אחד היא סוללה קניינית של החברה ומתאימה למצלמות שלה בלבד (דגמים שתומכים בסוללה זו או אחרת).

פורסם
  • מחבר

140 תמונות זה סביר (אפילו יותר מסביר). אבל, אפשר להשתמש בקנון בסוללת Li-Ion מדגם אחר עם יותר mA, או שחייבים להשתמש בסוללה מאותו דגם בדיוק?

בסה"כ, נראה כי הקודאק יותר איכותית מהקנון. זאת השורה התחתונה? אם כך, למה היא יותר זולה? בגלל השם של קנון?

פורסם

אפשר סוללה זהה חלופית לא רשמית של קנון שאולי במידה והיא נמכרת בארץ תעלה פחות מזו של Canon אבל בכל זאת צריך לקנות את הדגם המדוייק ולא תמיד גם מוכרים אותן עם יותר mAh.

כל חברה ושיטת התמחור שלה.

המחירים בארץ לא צריכים להוות השוואה כי הם כוללים מע"מ ועוד תוספת אישית של כל חנות, תביט ב-www.shopping.com למחירים.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה סוללה חלופית שתהיה יותר זולה מהסוללה המקורית של קנון, אלא סוללה עם יותר mAh. בעיקרון, במצלמות שמשתמשות בסוללות AA אפשר לשים סוללות נטענות עם יותר mAh. בסוללות Li-Ion זה לא עובד ככה?

האפשרויות העומדות לפני כרגע הן הקנון IXUS 40, הקודאק V550 והפוג'י F11 (החלטתי לשקול גם את הפוג'י, למרות שאני אצטרך לקנות לה כרטיס זיכרון).

לא ראיתי תמונות של הקודאק, אבל תמונות נוף של הפוג'י נראות יותר מפורטות במידה מסויימת מהקנון. בתמונות פורטרייט ותקריב לא הבחנתי באיזשהו הבדל ביניהן.

הקודאק נראית מצלמה שממש מיועדת לכיס. יש לה כפתורים שטוחים מאחור ולמעלה שלא מפריעים בכיס. מדובר ביתרון, אבל גם חיסרון מבחינת נוחות.

הפוג'י קצת יותר גדולה, ויש לה כפתורים יותר נוחים. אבל, אני לא בטוח שהכפתור השטוח של הזום נוח לשימוש.

לקנון יש חיסרון מסויים מבחינת איכות של תמונה שנופלת בקצת מהפוג'י, אבל יש לה עיצוב מאוד יפה ופונקציונאלי. אמנם יש לה מסך קצת יותר קטן משתי המצלמות האחרות, אבל הדבר מאפשר להציב בחלק האחורי כפתורים גדולים ונוחים לשימוש. יתרון נוסף של הקנון מבחינת נוחות שימוש הוא הבחירה בזום שמתבצע באמצעות חוגה ולא באמצעות לחצנים.

בשורה התחתונה - אני אצטרך לבחון את שלושת המצלמות מקרוב כדי לגבש דיעה סופית.

פורסם

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sd300%2Ckodak_v550%2Cfuji_finepixf11&show=all

לדעתי רק בגלל חיי הסוללה הארוכים של הפוג'י צריך לשקול אותה. (לא רק בגלל חיי הסוללה, יש לה יתרונות נוספים רבים)

השאר עם חיי סוללה של 100-120 תמונות, לדעתי זה ביזיון אפילו להוציא מצלמה כזו לשוק. (אני עם ה-S50, שגם לה סוללה קניינית צילמתי בערך 250 תמונות שזה עוד סביר והספיק לי).

לדעתי אם אין צורך בכרטיס תנסה למכור אותו או משהו.

:xyxthumbs:

פורסם

אם אין לך בעיה להזמין מחו"ל דגם שלא נמכר בארץ, אז ה-Ricoh Caplio R3 היא לדעתי מצלמת הכיס האולטימטיבית. בקניה מ-eBay היא עולה 1800 ש"ח (כולל משלוח לארץ). תומכת בכרטיסי SD.

פורסם
  • מחבר

boren, אתה מוסיף להתלבטות שלי דגם נוסף עם מפרט מצויין ושגם נראה טוב. ;)

RICOH Caplio R3 7.1x optical zoom with vibration control

Ricoh Caplio R3 review

הקודאק היא מצלמה לא רעה, אבל אני לא כ"כ אוהב את העיצוב שלה.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין הקנון שנראית לי מצלמה סבירה, לבין הפוג'י שיותר טובה ממנה. הבעיה העיקרית שלי עם הפוג'י היא העובדה שהיא משתמשת בכרטיסי זיכרון יקרים. SD הוא גם הרבה יותר זול (חוץ מזה שכבר יש לי אחד), וגם מתאים למגוון רחב למדי של מכשירים.

הריקו נראית לא רע, ויש לה גם מפרט ממש מצויין (לפחות על הנייר). יש לה זום ענק ומנגנון לניטרול ויברציות, כמו גם מסך גדול וסוללה המספיקה לכ-320 תמונות. הבעיה עם הריקו היא שמדובר בחברה לא ממש מוכרת (לפחות עבורי), והדגם R3 לא קיים עדיין בארץ (יש בארץ רק את R1, אפילו R2 עוד לא הגיע). מוצר כמו מצלמה אני רוצה לנסות לפני שאני קונה, ולכן קנייה ב-eBay לא באה בחשבון. היבואן של ריקו בארץ זה "קבוצת שמעוני" - מישהו שמע עליהם?

בביקורות על הריקו כתוב שהתמונות שלה רועשות (מה זה אומר?), ויש לה בעיה עם התריס שמגן על העדשה (הוא יוצא מהמקום לפעמים).

boren, יש לך את המצלמה הזו? מה ההתרשמות שלך ממנה מבחינת איכות תמונה (זום קצר, זום ארוך), ומבחינת איכות הבנייה וקלות השימוש במצלמה? האם נתקלת בבעיות שציינתי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים