עבור לתוכן

התקנת רשת ביתית, עם 510 בלי האב או סוויץ?

Featured Replies

פורסם

יש לי קיר אחד שהוא מבטון ומחשב שני בגובה של 10-15 מטר מעליי, ראשית נראה לי שהאופציה האלחוטית לא אפשרית, החשמלית והטלפונית לא בשבילי ונגיד שבחרתי באופציה החוטית בתעלות, השאלה אם אוכל להשתמש באלקטל שלי 510 מוסב לנתב בלי האב או סוויץ, רק עם שתי כרטיסי רשת אצלי ואחד אצל אחי, המהירות תהיה 10 ביט, או שיש אפשרות ליותר?

בעיה שניה אצלי אם אצטרך כבל מוצלב או רגיל בכרטיס רשת השני מהמחשב שלי,שיחובר אל כרטיס הרשת של אחי ואצטרך להגדיר הגדרות מיוחדות?

וכמה תאורטית אם ארצה מהירות יותר גדולה, תעלה לי חומרה של שני כרטיסי רשת של ג'יגה+מודם עם סוויץ מתאים שתומך בג'יגה מהירות וכמובן כבלים באורך שלפחות 35 מטר שתומכים בג'יגה? תודה לעוזרים מראש

פורסם

א. כיום יש מודמים אל חוטיים שתומכים ביותר ממה שיש לך כמובן זה הכל תלוי במחיר שאתה מוכן להשקיע

ב.היום כל כרטיסי הרשת הם תומכים ב 10/100/1000 והם לא עולים יותר מ 200 שקל.. , הכבלים הרגילים RJ-45 אפשר להגיד "מתים" אחרי 100 מטר אז אני לא חושב שיהיה לך בעיה אם זה....

וכן אתה צריך מוצלב כי אז זה לא יפעל...(המחשב לא יזהה את הרשת)

זה לא משנה איזה מודם אתה שם המחשב שלך הוא כאילו המארח של המחשב של אחיך ולא המודם.

אם אתה רוצה נתב אז כל נתב כיום יש לו 4 פורטים רגילים של LAN (רשת פנימית ) ואחד לאינטרנט אז גם זה לא יהיה בעיה...

פורסם
  • מחבר

השאלה האם יתאפשר לאח שלי לגלוש כאשר המחשב שלי כבוי ומה עם ההגדרות במודם הזה, הוא לא אמור להפריע לתעבורה של הג'יגה ביט מכרטיסי הרשת נכון, לפי מה שהבנתי הוא עובד רק על 100/10 ביט אם אנתב כרטיס רשת אליו ואוסיף אותו בכתובת שלו ב-DHCP תהיה בעיה?

פורסם

נתחיל בכך שאתה לא תעבוד ב 1GB כי יש לך HUB שעובד רק על Half Duplex שאינו עובד על 1GB

ולא אחיך לא יכול לגלוש כאשר המחשב שלך מכובה ואינו מחובר לאינטרנט כי אתה החייגן בשבילו...

בשביל זה ראוטר או סוויטש שהמודם מחובר אליו והמחשבים מחוברים אליו והוא החייגן בשביל שניכם

פורסם
  • מחבר

אז לפי דבריך הבנתי שאני צריך לקנות סוויץ או ראוטר שתומכים ב- 1 ג'יגה שיהיה מחובר למודם אחר שאני אקנה שיעבוד ב- 1 ג'יגה, כי האלקטל הזה לא תומך בתעבורה יותר גבוהה? אם כן, אודה לכם אם תביאו המלצות לחומרה...וכנראה מהאלקטל אני אצטרך להיפתר כי הוא מגביל אותי ל- Half Duplex

פורסם

אחי כרגע היום כולם עובדים ב 100Mbit ופחות

1GB זה חיבור מיוחד!!!

אני יכול להציע לך על ראוטרים של

Edimax

ו

3Com

3Com עולה יותר אבל יש יותר איכות!

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאמרת עדיף לי לקנות Switch יש לי כרטיסי רשת של 100 ומיותר לקנות כרטיסים של 1 ג'יגה, למרות שיש ציוד ל-ג'יגביט אנטרנט כבר בחנויות, אולי הבילבול שחשבת שאני התכוונתי רק לתעבורת האינטרנט ואני התכוונתי גם לשיתוף הקבצים, לא איכפת לי שתעבורת האינטרנט תהיה רק על 100 ביט, אבל ביני ובין אחי התעבורה תהיה בג'יגה בעזרת כרטיסי הרשת, תקן אותי אם טעיתי ותודה ;)

נ.ב. הציעו כבל CAT5E שמיוחד לג'יגה

פורסם

א. אין שום קשר לתעוברת האינטרנט כי זה מה שהספק מספק לך ....

ב. אם אתה רוצה להשקיע כסף ולקנות ציוד של גיגה סבבה...

אבל 100 מגה ביט יספיק לך גם לבינך ואחיך!!

פורסם
  • מחבר

תודה קודם על העזרה, פתרתם לי כמה בעיות, בקשר לסוג החומרה, עכשיו נשארה הבעיה של צורת ההתקנה...

ואני יודע שהספק ובזק מספקים לי בקושי 1.5 מגה, בכל זאת התכוונתי להקצאת רוחב פס יותר גדול לאח שלי אבל לא משנה...

אם המודם שלי תומך ב -100 אני אשאר איתו, לא הבנתי אם הוא תומך או לא?ו בקשר לחיבור זה מהמודם לסוויטש אני אצטרך שני כרטיסי רשת אצלי? אחד שמחובר למודם שלי והשני לסוייטש אצלי בחדר שיוחבר לכרטיס רשת שלישי של אחי, או שהסוויטש יתחבר למודם שלי בחדר,שמחובר לכרטיס רשת מספר אחד אצלי ויש לו עוד חיבור, שיתחבר לכרטיס רשת שני של אחי וככה אצטרך רק שני כרטיסים, (נשמע יותר הגיוני), אם האפשרות השנייה נכונה תאשרו לי אותה בבקשה ובקשר לחיבור כבל רגיל או מוצלב זה בילבול בשבילי, מהסוויטש למודם זה רגיל? ומהסוויטש לכרטיס רשת מוצלב/רגיל...ואני לא צריך להגדיר כלום בXP נכון, נתינת הכתובות אוטומטית, אשמח אם תעזרו לי, נראה לי שהסתבכתי :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים