עבור לתוכן

The Old Days - משחקים ישנים \ משחקי נוסטלגיה - ת'רד רשמי.

Featured Replies

פורסם

קודם כל, ת'רד זה לא נפתח ביוזמה סתמית, הת'רד נפתח ברשות אחד המנהלים.

הרבה בזמן האחרון מתחילים לדבר על משחקים ישנים,

בזמן האחרון צצו ת'רדים ודיבורים על משחקים ישנים.

שוב, באישורו של אחד ממנהלי מהאתר: משחקי נוסטלגיה - הת'רד הרשמי

קודם כל,

רציתי בראש כל הדיון,

לפרסם את האתר החדש שפיתחתי בימים אלה (ואני עדיין מפתח - אתר גדול בדרך).

לאתר קוראים NostalGames (נוסטלגיימס -בעברית),

הוא יעסוק במשחקים ישנים. ניתן להוריד כל משחק ישן, ולשחק בו שוב.

כמובן, שמשחקים ישנים כבר לא עובדים על Windows XP. באתר תוכלו למצוא פתרון שהוכח כעובד להפעלת משחקים ישנים.

כתובת האתר:

http://www.nostalgames.net

להלן 3 סיקורים של משחקים ישנים, מתוך האתר. ההורדות והסיקורים האחרים, באתר:

jaz.PNG

שם: Jazz Jackrabbit

jazza4.png

הסיקור:

Jazz Jackrabbit הוא משחק פעולה רב-שלבים. במשחק, אתה ארנב בשם ג'אז, שחי בממלכה בשם 'קארוטס'. עם הנסיכה איבה אירלונג שבארמון. בממלכה הכל טוב ויפה. אבל מה, ישנם חבורת צבים טרוריסטים שמאיימים על שלום הממלכה. מנהיג הצבים האלו, דיוואן שילד - שמו. יום אחד, נחטפה הנסיכה איבה האהובה על כל ממלכת קארוטס על ידיו. כל זה, בשביל לשלוט על הגלקסיה הקרובה לקרוטס. הוא איכלס את כל הגלקסיה, והחזיק איתו שומרים ועוזרים. ג'אז הארנב, החליט לצאת נגדו, ולקח איתו את האקדח הכחול שלו. דיוואן שמע על כך, והעמיד לפני ג'אז בוסים שחיכו לו בכל מקום. על ג'אז לעצור את דיוואן. במשחק, נשקים רבים שתוכל לאסוף. חפצים מיוחדים שיביאו לך ניקוד, מגנים שונים, ציפורים שיעזרו לך לנצח ועוד. בסוף כל 2 שלבים, יש לך את שלב הבונוס (במידה והשגת בשלב השני את היהלום האדום). שם, ג'אז נמצא על כביש עתור ביהלומים, ועליך לאסוף את הסכום שמקציבים לך למעלה, ולנסות לעשות זאת בזמן הנכון, לפני שהוא נגמר. אם תאסוף את כולם, תקבל Extra Life (אקסטרה פסילות). בדרך, ג'אז נתקל בהרבה מאד אוייבים. בינהם: צבים רגילים, צבים עם נשקים, כדורי מחט ענקיים, חיות יער, שמש עם עיינים ענקיות שעוקבת אחריך לכל מקום, ועוד. וגם, שלל פלאים אחרים. בינהם: צינורות ששואבים אותך ממקום למקום, מים באמצע שום-מקום, קירות ניסתרים, קירות ניתנים לשבירה, מקפצות, חללית, ועוד. מדובר באחד הקלאסיקות הגדולות ביותר בשנת התשעים למחשב ולקונסולות אחרות. משחק עם גראפיקה טובה במיוחד (בזמנו), מוסיקה מושקעת, והרבה הרבה הנאה. כשיצא ג'אז הארנב, הוא לא נמכר בחנויות. בגלל, שהוא יצא בגרסת "Shareware", עם 3 עולמות שלא היה ניתן להכנס אליהם. במוקדם ובמאוחר, הוא יצא לחנויות, בגרסה עם 3 העולמות החדשים, גרסת: "Jazz Jackrabbit CD", ולפניכם אותה הגרסה.

--------------------------------------------------------------------------------

skyroads_thumb.gif

שם: Sky Roads

סיקור:

Sky Roads, או בעברית 'מסלולי שמים', הוא משחק תלת-מימדי, עם רעיון יפה וממכר, אפשר להבין את הרעיון עוד לפני הסיקור, כבר מהשם, 'מסלולי שמים'. אתה שחקן חללית, שנמצא בכל מיני חללים, שם אתה מקפץ על מסלולי שמים. המסלולים, שבורים ומופרדים. לכן, אתה צריך לקפוץ ממסלול למסלול בלי ליפול למטה, ולעבור כל מיני מכשולים. ישנם מרצפות שנותנות לך עוד דלק, שהורגות אותך, יש מנהרות בכל מיני גדלים, ועוד כל מיני מכשולים. יש אפשרות לכבוע את מהירות הנסיעה. ככל שאתה נוסע מהר יותר, זה קשה יותר. יש שלבים שיהיה עליך לנסוע לאט יותר, ולפעמים, באמצע, מרוב איטיות הקפיצה שלך לא תשמש אותך להגיע לצד השני. לכן, צריך להשתמש בהרבה מחשבה ולהאט \ להאיץ את המהירות בזמן, ותוך כדי זה לעבור כל מיני מכשולים. מדובר במשחק ממכר ומהנה מאד, מומלץ.

---------------------------------------------------------------------------------

1.gif

Goodbye Galaxy

שם המשחק: Commander Keen 4

הסיקור:

תקציר הסאגות הקודמות: קומנדר קין, או בעברית "מפקד קין", טס לחלל, אחרי שהוא בונה בביתו חללית מחלקים שמצא, חובש את כסדת הבייסבול של אחיו ומגיע בשוגג לחלל. שם הוא תקוע 3 משחקים, וזו הסאגה הרביעית: להתראות גלקסיה.

קין 4, משחק ישן ומאד פופולארי, מוכר על ידי כל אחד, פשוט משחק בלתי נשכח. הפעם, קין עוזב את הגלאקסיה, לאחר שחזר אליה. הפעם, קין קולט דרך השדר המיוחד שלו זן חדש של חייזרים, העונים לשם "השוקדים", שמתכננים להשתלט על הגלקסיה, כדור הארץ. לשם כך, הם חוטפים למשימה את אחד המנהיגים של הווטריקנס (האוייבים הקודמים של קין). קין, נאלץ להתחמק מהבית, על ידי בריחה מההורים (את אמא שלו הוא הקפיא בעזרת כוח או משהו - בחיי שזה מה שהיה כתוב במשחק!). ולשם כך, הוא יוצא מהגלאקסיה, בחזרה לחלל.

המשחק עצמו, די צבעוני, לעומת משחקים אחרים בסדרה. המשחק פועל על 16 צבעים (דבר אשר היה נדיר במיוחד בשנות ה 90 המוקדמות יותר). גם הפסקול, עבר שיפור די טוב. המשחק כולל כל מיני בונוסים, כגון: נשקים, חפצים נותני נקודות. גם יש אפקטים חדשים, כמו אפשרות מיוחדת להכנס לתוך מנהרות ובתים.

כמו במשחקים הקודמים, אתה מתחיל ב - map (מפה) בסגנון RPG, שם אתה נכנס לשלבים דו-מימדיים, גומר אותם וחוזר למפה. כל שלב שאתה עובר, מקדם אותך צעד נוסף במפה, בסוף תצטרך להתאמץ למצוא את השלבים הנוספים. רעיון טוב.

עוד דבר קטן שמצאתי בתפריט, ואהבתי - זה כמו משחק פונג, ללא דמויות, רק כמה שכבות למטה ולמעלה, ונעשה שימוש בסאונד המשחק. זה די חמוד, פעם זה היה נחשב למשהו די חמוד שאפשר להעביר עליו את הזמן.

לסיכום, קין 4 הוא כנראה המשחק הטוב ביותר בסדרה, בעל עלילה די טובה (אבל עדיין הזויה - להקפיא את אמא?), המשחק ראוי לשבח, ואני ממליץ לכם להוריד ולשחק.

----------------------------------------------------------------------------------------

תגובות :)

(ואני בטוח שיהיה)

פורסם

משחק ה "מטקות" הינו אחד ולא אחר-

המשחק האגדי של כל הזמנים, מלך האטארי הבלתי מעורער: פונג.

פורסם
  • מחבר

מתקוט, פונג? מה זה משנה.

בכל מקרה, ערכתי. מרוצה אופק? :xyxthumbs:

פורסם

היה כבר דיון מהסוג הזה, לפי דעתי זה סתם מיותר הדוין הזה, הדיונים על המשחקים הישנים כבר ירדו עמוד.

עכשיו על כל דבר פותחים דיון רשמי...

פורסם
  • מחבר

בזמן האחרון הרבה מדברים על זה שוב,

אז למה לא לפתוח דיון חדש?

חוץ מזה, עכשיו כולם יכולים לשחק באותם המשחקים שהם זוכרים..

פורסם

דייב ?? :xyxthumbs:

פורסם

לרגל תקופת המבחנים שמתחילה השבוע - חזרתי ל-Startego הישן והטוב...

אם תהיה דרישה, אני אעלה אותו לכאן...

פורסם
  • מחבר

לרגל תקופת המבחנים שמתחילה השבוע - חזרתי ל-Startego הישן והטוב...

אם תהיה דרישה, אני אעלה אותו לכאן...

אתה צריך שרת להעלאה?

עריכה: מי נעץ את הת'רד? :P

פורסם

נשמע נחמד :xyxthumbs:

אתר מצויין יש לך :yelclap:

פורסם

היה כבר אחד כזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=115496

אין, לא תוכל להתחרות ב "מסע אל העבר":

http://www.masagames.f2s.com/

לא חייבים את דוס בוקס כדי להפעיל משחקים נוסטלגים, אפשר להשתמש בהגדרות נוחיות בxp (רק במשחקים מוזרים כמו zool צריך דוס בוקס)

פורסם
  • מחבר

היה כבר אחד כזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=115496

אין, לא תוכל להתחרות ב "מסע אל העבר"

אני לא מתחרה במסע אל העבר.

פשוט אין להם כל כך הרבה זמן לפתח את התחום של המשחקים הישנים,

ואין להם גם משחקים גדולים יותר (כמו 'Jackrabbit 2),

אז החלטתי להקים אתר נוסף,

ואולי בעתיד יהיה שיתוף פעולה עם מסע אל העבר.

פורסם

אתר נחמד,

התמונה למעלה קצת מציקה כי היא די גדולה..

הייתי מציע שאם אתה שם משחק, שים את כל הסדרה שלו..

אני למשל אהבתי רק את טרילוגיית קין הראשונה ("הוורטיקונים" מעל הטרילוגיה הזאת קין איבד את העלילה שלו)..

הוא יושב על שרת משלך?

פורסם

אתה מתכוון הלוגו?

פורסם

בדיוק.

פורסם
  • מחבר

אתר נחמד,

התמונה למעלה קצת מציקה כי היא די גדולה..

הייתי מציע שאם אתה שם משחק, שים את כל הסדרה שלו..

אני למשל אהבתי רק את טרילוגיית קין הראשונה ("הוורטיקונים" מעל הטרילוגיה הזאת קין איבד את העלילה שלו)..

הוא יושב על שרת משלך?

הוא יושב על שרת שהשקעתי בלקנות אותו,

בכלל, הקמת האתר, התחזוק והכל לקח הרבה זמן והשקעה.

אז בבקשה, קצת כבוד.

דרך אגב, האתר ירד לבינתים. (אפשר עדיין להוריד את המשחקים שכבר הבאנו, בלי להרשם)

ועכשיו - בבקשה תחזרו לנושא. הנושא הזה הוא על משחקים ישנים ולא על האתר שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים