עבור לתוכן

תגידו איזה כרטיס קול יש בלוח asus A8N-sli deluxe ?

Featured Replies

פורסם

תגידו איזה כרטיס קול יש בלוח asus A8N-sli deluxe

אני לא מבין ממש בזה...יש לי אחד כזה במחשב ואני רוצה לחבר אילו מגבר עם מערכת ואני רוצה לדעת אם הוא מתאים לזה ואם הוא טוב מבחינת איכות...

פורסם

כן... ללוח הזה יש כרטיס קול...

Realtek ALC850, 8-channel CODEC

Audio Sensing and Enumeration Technology

Coaxial/Optical S/PDIF out ports on back I/O

:xyxthumbs:

פורסם

יש לי את הלוח והכרטיס מאד איכותי

אתה יכול לחבר אותו בצורה אנלוגית למגבר ולשמוע 2 רמקולים סטריאו.

או לחבר קןאקס או אופטי . אבל להגדיר בתוכנה שלו.קיבלת יחד עם הלוח דיסק עם דרייברים של רילטק ושל אסוס.באחת התוכנות יש לך בקרה מלאה על כל היציאות.

ומשם פשוט תבחר מה אתה רוצה לעשות.התוכנה גם מזהה איזה יציאות בשימוש באותו רגע.מאד משוכלל לדעתי.

בברכה.

נ.ב

למגיב הקודם - ציניות זה לא המקום אם אדם לא מבין מן הסתם הוא בא לפה לקבל עצה ולהבין מה יש לו במחשב קצת רגישות לא תזיק לך.

:P

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לחבר אותו בצורה אנלוגית למגבר ולשמוע 2 רמקולים סטריאו.

או לחבר קןאקס או אופטי . אבל להגדיר בתוכנה שלו.קיבלת יחד עם הלוח דיסק עם דרייברים של רילטק ושל אסוס.באחת התוכנות יש לך בקרה מלאה על כל היציאות.

ומשם פשוט תבחר מה אתה רוצה לעשות.התוכנה גם מזהה איזה יציאות בשימוש באותו רגע.מאד משוכלל לדעתי.

בברכה.

נ.ב

למגיב הקודם - ציניות זה לא המקום אם אדם לא מבין מן הסתם הוא בא לפה לקבל עצה ולהבין מה יש לו במחשב קצת רגישות לא תזיק לך.

:P

תודה אחי!...

פורסם

יוסי,

אמנם ה ALC850 יספק לך את כל הפונקציות הבסיסיות (סטריאו, 6.1 ויציאה דיגיטלית)

אבל אם יש לך מערכת בינונית+ כלומר רסיבר נורמלי עם רמקולים טובים אז לדעתי אל תצפה ליותר מידי איכות מכרטיס קול בסיסי שכזה.

הוא טוב לשמיעת משחקים ו MP3 אם זאת כוונתך אבל לא להרבה יותר מזה.

אבל הדיון הזה שייך לאודיו וקולנוע ביתי ולא לכאן.

פורסם

מה בדיוק איכותי? זה בדיוק הכרטיס הבינוני ומטה שמגיע היום כסטנדרט ב-95% מהלוחות שעדיין משתמשים ב-AC97 (העתיק)

פורסם

ידידי

כחולה חומרה למדתי להבדיל - קיימים שני דגמים ALC-650 וזה הכי נפוץ וALC-850

ה 650 אכן נחשב נחות יותר והוא מוכר יותר כ -AC-97

אבל ה 850 קיים רק בלוחות חדשים ודיי איכותי .היה לי את live 5.1 של קראיטיב והאיכות לא ירדה כאשר עברתי לעבוד עם הלוח החדש.שני הדגמים של חברת רילטק

שמוכרת יותר מכרטיסי רשת והיא תחרות לא רעה למי שרוצה לראות סרטים לשמוע מוזיקה בצורה של עד 6.1

:)

פורסם

ידידי

ה 650 אכן נחשב נחות יותר והוא מוכר יותר כ -AC-97

אבל ה 850 קיים רק בלוחות חדשים ודיי איכותי .היה לי את live 5.1 של קראיטיב והאיכות לא ירדה כאשר עברתי לעבוד עם הלוח החדש.שני הדגמים של חברת רילטק

שמוכרת יותר מכרטיסי רשת והיא תחרות לא רעה למי שרוצה לראות סרטים לשמוע מוזיקה בצורה של עד 6.1

:)

שים לב כחולה חומרה שההבדלים בין ALC650 ל ALC850 לא ממש משמעותיים בתחום איכות השמע.

ההבדלים כמעט כולם מתרכזים בזה שה ALC850 תומך ב 8 ערוצים (AC97 v 2.3) לעומת 6 ערוצים ב 650 ( AC97 v 2.2).

בנתונים מסוימים ה 650 אפילו טוב יותר ראה פרק Analog Performance Characteristics בדפי הנתונים של הצ'יפים:

ftp://202.65.194.18/pc/ac97/alc850/ALC850_DataSheet_1.4.pdf

ftp://61.56.86.122/pc/ac97/alc650/ALC650_DataSheet_1.3.pdf

מי שמחפש איכות שמע למערכת סטריאו (בהנחה שיש מערכת סטריאו ולא איזה מגבר ו 7 רמקולים בחבילה של 1000-2000 ש"ח)

יכול ללכת על audigy 2 ZS לדוגמא: (אני לא טוען שהכרטיס מושלם, אבל רק דוגמא מה ניתן להשיג במחיר שפוי יחסית)

http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=4915&nav=2

שתיתן יותר מ 10DB הפרש ביחס אות לרעש וממירים DAC של 24bit יחסית ל16 של realtek. וכן תאפשר חווית שמיעה נאותה במערכת סטריאו אמיתית.

גם SB Live 5.1 נותן ביצועים יותר טובים מה ALC

http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=10315&nav=2

בקיצור לי יש ALC850 ואני נהנה מהצליל עם רמקולים Creative 2.1 אבל זה בגדר צעצוע ולא הייתי מחבר את זה למערכת בסלון.

אני הייתי מעביר את הדיון לאודיו וקולנוע ביתי. . .

פורסם

בתור חבר טרי....מה העניין של העברת דיונים ??. כרטיס קול שייך ללוח אם אז זה פה ? ואם הדיון נפתח פה אז למה להעביר?? זה קצת משגע :pissed:

ולתשובתי לשלמה.

לדעתי הלייב וה 850 משתווים .כאחד ששומע סרטים ומוזיקה ברוב זמני כל סטריאו כל הפרטים הקטנים חשובים אבל לא הכרחיים.כל משתמש אשר מחבר את המחשב

למערכת קולנוע בייתי לא צריך את הכרטיסים היקרים של קריאטיב.כל הנתונים שהראית לא ממש עקרונים לאוזן אנושית ..רק מי שיש אוזן חדה יכול להבדיל

ואם אתה צודק למה לא משלבים כרטיסים של קריטיב בלוחות אם? למה דווקא רילטק??

פורסם

בתור חבר טרי....מה העניין של העברת דיונים ??. כרטיס קול שייך ללוח אם אז זה פה ? ואם הדיון נפתח פה אז למה להעביר?? זה קצת משגע :pissed:

הדיון כאן כפי שאתה בטח שם לב נסוב על איכות של רכיב אודיו ולכן בפורום מתאים יהיו יותר אנשים "מבינים" שיתרמו לדיון. אחרת, מה המטרה בכמה פורומים אם אפשר אחד כללי לכל הנושאים. כמו שבקר IDE יהיה שייך לאמצעי אחסון וכרטיס גרפי on-board לתצוגה וגרפיקה.

למערכת קולנוע בייתי לא צריך את הכרטיסים היקרים של קריאטיב.כל הנתונים שהראית לא ממש עקרונים לאוזן אנושית ..רק מי שיש אוזן חדה יכול להבדיל

ואם אתה צודק למה לא משלבים כרטיסים של קריטיב בלוחות אם? למה דווקא רילטק??

אוזן אנושית זה דבר יחסי, כל אחד שומע אחרת, אם לך זה טוב ומתאים אז זה בסדר גמור.

אני רק אומר שהצ'יפים אוביקטיבית נחותים יחסית לכרטיסי קול יעודיים - זאת עובדה. אם הנחיתו הזאת מצדיקה קנית כרטיס חיצוני או לא זה ויכוח סובייקטיבי שאני לא נכנס אליו. כל אחד עושה בתחום הזה מב שטוב לו.

ובקשר לשילוב קריאטיב בלוח אם, אני מניח שיש גם צ'יפים יותר טובים מקריאטיב ואם יש חברה שרוצה "לפנק" את לקוחותיה במחיר מפולפל ניתן לשים גם צ'יפ יותר איכותי אבל רוב החברות נותנות כנראה את השילוב האופטימלי בין תכונות למחיר וכנראה ש Realtek היתה במקום הנכון עם הצ'יפ הנכון במחיר הנכון.

פורסם

יש לוחות (בודדים אבל קיימים) שמגיעים עם שבב קול של Creative

בעיקר עם ה Creative Live 24Bit

בעיקר על הלוחות היקרים של MSI

פורסם

גם אני יודע להבדיל, ואני עדיין עומד מאחורי כל מה שאמרתי. ה-850 משולב כיום כמעט בכל לוח עם צ'יפסט שיש לו תמיכה ב-AC97 (גם בלוחות של 400 שקל), והוא כרטיס בינוני ומיושן בתקן מיושן. הוא לא יכול להיחשב איכותי בשום מדד.

אתה נראה כמו עוד מעריץ ASUS שאם הלוח שלו היה מתוצרתו של כל יצרן אחר, הוא לא היה מרעיף כאלה שבחים על הכרטיס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים