עבור לתוכן

מה היו המשחקים הראשונים שלכם ובאיזה גיל?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נירא לי אם בעוד כמה שנים יהיה כזאת שאלה אנשים יגידו GTA SA,FEAR,WOW....

• תגובות 119
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברה מישהו יכול למצוא לי את קרטקה שיעבוד על מחשב ברמה של 2005?

את המשחק הזה ורבים אחרים אפשר למצוא באתר טוב ישראלי שנקרא "מסע אל העבר"... תרשמו את זה בחיפוש ותמצאו את האתר.

מעכשיו כבר אפשר למצוא שימוש לפנטיום 2 שיושב לי בסלון :)

פורסם

המשחק הראשון שלי היה בגיל 7 אני חושב (1992) וזה היה הנסיך הפרסי :)

היה לי קטע ממש טראומתי עם המשחק הזה.

הרי בשעה אתה אמור לעבור את כולו, בכל מקרה...הגעתי לשלב האחרון

שבו יש את ההשתקפות שלו שצריך לתת לה 2 מכות ואז לרוץ אליה...

אז לא ידעתי את זה והתחלתי להלחם עם ההשתקפות של הנסיך הפרסי

ואז הוא מת...והייתה לי ממש התמוטטות עצבים :)

אבל בסוף עברתי אותו והגעתי לנסיכה :xyxthumbs:

פורסם

מההההה איך?? אני אף פעם לא עברתי את שלב 3!

פורסם

זה כי אני ממש חכם :xyxthumbs:

פורסם

הנסיך הפרסי 1 זה משחק חכם ביותר, הגעתי אולי לשלב 6-7 ולא הצלחתי להתקדם משם.. זה ממש קשה..

אני חושב שזה המשחק הכי טוב שיצא אז ועד היום מהנה לשחק בו כי זה לא סתם עוד משחק, זה פשוט חידה שצריך לפתור וריכוז גבוה.

רק בקרטקה הצלחתי להגיע לנסיכה חחח אבל זה משחק הרבה יותר קל אפילו שהוא דומה. הוא של אותה חברה וגם הדמות שם מאוד דומה לדמות של נסיך הפרסי 1.

פורסם

וואלה?! קראטקה והנסיך הפרסי הם של אותה חברה?

פששש... לא ידעתי את זה...

פורסם

מגה סון עוד מהגן, מהקלטות שאתה צריך לנשוף חזק לתוכן כדי שיפעלו חח (:

סופר מריו, צבי הנינג'ה

היום ימים :>

פורסם

בקונסולות: אטארי פונג

מחשב:

וממש ממש מזמן היה כזה משחק שזה לא בדיוק משחק אלא קטעי וידאו ואתה לוחץ על מקשים ותורם לעליה משהו עם ערפדים...

זה היה ב93 ככה , ועוד אחד שנקרא : siera משהו..

והיה גם משחק כזה אמממ "הרס" ענקקק

dune כמובן - "דיוק" "קין" "הנסיך האיראני" , "sky roads " האגדי!!!

פאקמן...

ועוד רבים וטובים...

וואי ואיך לא

METAL SLUG!!!!!!!

פורסם

חווית המשחק הראשונה שלי כמובן באטארי ב 88' עם פולשים מהחלל. שנתיים מאוחר יותר, בן דודי האהוב קנה ג'נסיס, שזה היה מחשב של BROTHER עם "מערכת הפעלה" של קומפדיה - כולם התגאו בחנות שלהם בקניון השרון שזה המחשב המדבר הראשון. הוא ידע להגיד "בוקר טוב וערב טוב", זהו בערך.

המשחק הרציני הראשון (1990) שקנינו לתואם י.ב.מ ( ;D) שלנו היה SPYGUY, לא פחות מ-99 שקלים הלכו ל"באג מולטיסיסטם" בקניון השרון. שיחקנו בו כל יום אחרי שחזרנו מהבצפר. הייתה קצת אכזבה כי היה לנו רק CGA (אחרי שההורים של הבן דוד השקיעו עוד 400 שקל ונמנעו מהרקולס מונוכרומי), והמשחק ידע לרוץ כבר ב EGA!

דרך אגב, המשחק נתקע באיזה שלב 6, לקחתי אותו לבאג והמוכר שם ברב חוצפתו אמר לי לשחק עד שלב 6 כדי להראות לו שזה נתקע. וככה בילתי שם איזה 5 שעות רק בלשחק ולשחק עד שלב 6. שם זה נתקע שוב. והחליפו לי 8)

זה היה בגיל 8 כאמור.

היום אני מוכר בבאג אגב, יש לי הרבה סנטימנטים לאותו מוכר...

פורסם

...כולם התגאו בחנות שלהם בקניון השרון שזה המחשב המדבר הראשון...

...לא פחות מ-99 שקלים הלכו ל"באג מולטיסיסטם" בקניון השרון. שיחקנו בו כל יום אחרי שחזרנו מהבצפר.

אז מה... יש בקהל מישהו מנתניה?!

:cool2:

פורסם

את המחשב הראשון קיבלתי בגיל 13 (XT 16mhz עם מסך EGA 16 צבעים ומקלדת שכללה גם עכבר trackball שעובד עד היום - 15 שנה) ואיתו הגיעו כמה דיסקטים עם משחקים.

בין המשחקים ששיחקתי באותה תקופה

airborn ranger, ally cat, burger

ואז חבר הביא לי את maniac mantion 1, בגרסה הראשונה שלו. אבל לא היו לי את הקודים, ונתקענו באמצע. ואחרי כמה חודשים נתקלתי במשחק בחנות מחשבים (איזה 100 ומשהו שקל) וקניתי כמובן. ובערך אז גם השגתי את zak mckracen and the alian mindbenders, שכדי לפצח את הקודים שלו נעזרתי בחבר של חבר שהיה לו את המקור. אבל אחרי זה אני ואחי פיצחנו אותו עם game wizard pro.

קניתי גם את הסימולטור טיסה F-16 Falcon בגרסת 4 צבעים, שהגיע עם חוברת באנגלית שתורגמה במלואה לעברית (87 עמודים). עוד משחקים שנקנו אז, hostages בגרסת 4 צבעים, המשימה נפטון, ומרוץ האופנועים motocross. בשלב כלשהו הצטרף לחבורה outrun ו-off road הראשון.

היה לי גם אולימפיאדת סיאול, operation wolf הממכר, טטריס כמובן. אבל הם הגיעו קצת מאוחר יותר. נדמה לי שגם die hard 1 היה בערך באותו זמן.

אלו פחות או יותר המשחקים הכי עתיקים שהיו ברשותי.

שנים רבות אחר כך שמחתי להשיג את גרסאות ה-256 צבעים (או 16) של maniact mation, zak ,mcracken, f-16 falcon וגולת הכותרת - hostages ב-16 צבעים.

זהו פחות או יותר לעכשיו.

פורסם

באמת שאני לא זוכר איך קוראים למשחק הראשון ששיחקתי (כי היתי קטן מידי ) אבל זה היה מין מכונית קופצת כזאת בצבעים שחור ירוק על הקומודור 64 .. היה צריך להטעין את המשחק בקלטות אודיו (כן ממש קסטות כאלו ) ולקח למשחק משהו כמו רבע שעה להטען.

אבל אחר כך כבר עברתי לכל משחקי ה 286 המוכרים , אבל ממש כולם .. לא נראה לי שהיה משחק אחד (מוכר) בשנות ב 90 שלא שיחקתי בו

פורסם

למי שהזכיר כאן את stunts.

היה משחק stunt driver שהיה גם במכונות משחק, ולאחר כמה זמן יצא משחק עם אותו רעיון, רק שבו בונים לבד את מסלול המכשולים.

משחק מעולה מעולה אחר שהיה לי בערך אז הוא death track - מרוץ מכוניות בו צריך להשמיד את המתחרים עם טילים, spikes לייזרים והכי כיף - terminator.

הרעיון של המשחק עבר אחר כך ל-quarintine (סליחה על האיות) בו שיחקת נהג מונית שדורס אנשים. ומשם הדרך ל-gta היתה קצרה.

mech warrior הראשון, הרבה לפני כל ההמשכים. עם הקרבות האדירים ומטחי ppc. ואחרי כמה חודשים, גיליתי שיש שם בכלל גם סיפור מסגרת שמחפשים בו את האבא או משהו.

star control - בין המשחקים הטובים בעולם, שהיו לי כמה חברים מכורים שהצליחו להשיג את מפת הכוכבים שלו ולשחק ב-quest שהוא כלל.

another world שהוזכר פה, בין הראשונים ששילבו אנימציית דמוית סרט ודיבור על מחשב בתחילת ימי ה-soundblaster. משחק מדהים.

ונסיים במשחק הראשון שלי על גבי תקליטורים - phantasmagoria.

7 דיסקים של אימה (נדמה לי שהמשחק עם הכי הרבה דיסקים עד היום). עם עלילה מעולה ופס קול ממכר.

היה גם king quest 2, בגרסה שלא היה ניתן לעשות בה save,

police quest 1 בו עוד נהגת לבד במכונית ממבט על ועצרת בחורות יפות שנסעו מהר מדי.

loom - הקווסט הכי קצר בהיסטוריה - 6 שעות משחק נטו. והיו גם מהירים ממני.

4d boxing - איגרוף ממבט ראשון, עם דמויות מרובעות משהו. והיה עוד משחק איגרוף פנצר, או משהו דומה. שהיה בעצם איגרוף תיאלנדי עם אגרוף בסיבוב לאחור.

bard tales 1,2,3 - משחק d&d חביב במיוחד.

פורסם

יש לי פרפרים בבטן רק מלחשוב על הנוסטלגיה נשבע ;D ;D ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים