עבור לתוכן

מערכת אודיו לקולנוע בייתי באיזור ה-7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים :)

אח שלי צריך מערכת סראונד לדירה החדשה שלו. התקציב כאמור הוא באיזור ה-7K.

הסלון דיי קטן, נראה לי שבאיזור ה-4 מטר מקיר לקיר.

יש הכנה לרמקולים אחורים בתיקרה.

יש כבר נגן DVD.

חשבתי שיש להשקיע באיזור ה-2000-2500 ש"ח ברסיבר מחברה טובה (Marantz 4500 או איזה Onkyo או Denon בסיסים).

ואת השאר (באיזור ה-5000 ש"ח) לשמור לרמקולים.

כאשר בתקציב כזה הוא בטח יצטרך לוותר על סאב-וופר לבינתיים, ולהשקיע יותר באחרים.

אז הרעיון הוא שני מוניטורים כאחוריים, שני ריצפתיים וסנטר, אם אתם חושבים שבתקציב אפשר גם להכניס סאב נורמלי אז אתם מוזמנים להציע.

השימוש של המערכת יהיה צפיה בטלוויזיה וסרטי DVD.

הבן אדם אינו אודיופיל, אבל לא רוצה לקנות סתם משהו זול. מצד שני, הוא גם לא מאלו שישקיעו עשרות אלפי שקלים אם הוא לא ישים לב להבדל.

חשבתי שאולי כדאי ללכת על Wharfedale מסידרת ה-Diamond, כי אני יודע שהם נחשבים משתלמים (אם כי לא יצא לי לשמוע אותם).

כמו כן זרקו לעברי הצעות על Mission ו-Jamo.

מה לדעתכם השילוב האיכותי ביותר לתקציב?

אני יודע שזה עניין סובייקטיבי, אבל אני בספק שהוא ממש ילך להאזין למספר רמקולים ולבחור, הוא לא מאלו שממש ישימו לב להבדלים.

פורסם

אהלן בחור :)

הוורפידל דיימונד 9.5 יתאימו לו מעולה. כל הסדרה תתאים מעולה. ואם אני לא טועה הוא יוכל בתקציב הזה לדחוף גם את הסאב (אני לא בטוח לגמרי, אבל יש לי הרגשה שכן). הסט הזה לא רע בכלל. לקולנוע ביתי וסרטים אני חושב שהוא בהחלט ערך טוב לכסף. מבחינת רסיבר, יש הרבה אפשרויות לא רעות מבית דנון, מרנטז, אונקיו וכמובן הרמן קרדון. מציע לך לקפוץ לחנות (למיטב זיכרוני סינמה פרדיסו מאוד לטעמך), ולשמוע כמה מהמגברים האילו, ואולי אפילו לנסות למצוא משהו טוב לא פחות משוק המשומשים.

בהצלחה בחור :xyxthumbs:

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאני לא יודע את המחיר של הסט, מפני שכל חנויות הרשת מצנזרות את המחירים של הרמקולים בגלל התחרות הרבה.

מולי (הבחור מסינמה פרדיסו) אכן לטעמי, בחור נחמד, ולכן חבל לי להפיל עליו את אח שלי.. זה חתיכת תיק להתמודד איתו.. ;D

יש לו באתר חבילה דומה בתקציב, עם נגן DVD ודגמים מעט מיושנים יותר של הרמקולים והרסיבר, אני מניח שהיא פשוט לא עדכנית, אבל עדיין בספק שיהיה אפשר להתאים גם סאב למערכת בלי לנסוק לכיוון ה-8K..

האמת שאני עובר לידו עם האופניים בכל מקרה בדרך חזרה מהספורט לאחרונה, אולי באמת אקפוץ אליו כבר מחר.

פורסם

תעדכן בפרטים. אני בטוח שנוכל למצוא אפשרויות אחרות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ראיתי חבילת מבצע ב-Laser-City שניראת דיי משתלמת:

רסיבר PIONEER VSX-715

נגן DVD תוצרת PIONEER דגם DV-383

סט רמקולים תוצרת Wharfedale אנגליה סדרת DIAMOND 9

זוג קדמיים רצפתיים 9.5

רמקול סנטר 9CS

זוג אחוריים 9.0SR

סאבוופר SW150

כל זה ב-7555 ש"ח.

עכשיו זה טוב ונחמד, חוץ מהעובדה שאני לא מת על הרסיברים של Pioneer, והעובדה שאין צורך בנגן דיוידי.

מעבר לכך הרסיברים בתקציב הזה (של ה-2000-2500 ש"ח) מספקים 100-120W אם אני לא טועה בכל ערוץ, נראה לי קצת מיותר אולי לקחת רמקולים מדגם 9.5 שמגיעים ל-150W ובעצם הוא לא ינצל אותם ואולי עדיף להשקיע יותר באחוריים ובסאב? ואולי בסנטר?

אני אנסה לבדוק עם מולי כמה יעלה השילוב הבא:

זוג קדמיים רצפתיים 9.4

רמקול סנטר 9CS

זוג אחוריים 9.1 או 9.2 (ואולי לקחת את גירסת ה-SR הפשוטה יותר).

סאבוופר SW250

ולשלב את זה עם רסיבר Marantz SR-4500 או Denon AVR-1905.

אגב הנה קובץ PDF על הסידרה של הרמקולים

פורסם

אל תתייחס לשטויות של העוצמה. אני מבטיח לך שהעוצמה היא לא מה שמבדיל בין הרמקולים. בלי הנגן של יעלה בדיוק בתקציב שלך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני רק תוהה אם ה-9.5 הם לא קצת אוברקיל לצרכים פשוטים יחסית כמו שלו.

יש לך מושג מה זה הרסיבר הזה של פיוניר? לא מצאתי עליו יותר מדי פרטים, וגם בחנות הזו (לייזר סיטי) הוא לא נמכר בנפרד.

פורסם

לא יצא לי לשמוע אותו, לכן אין לי יותר מדיי פרטים עליו. הוא לא מכשיר נפוץ מדיי.

בנוגע לרמקולים, אני בספק רב אם ה-9.5 יהיו הגזמה. הם רמקולי טובים במחיר הגון. קפוץ לשמוע, יש אותם בהמון חנויות. הם גם בנויים לא רע בכלל, כך שהם יהוו תוספת גם מבחינה חזותית לכל חדר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

שמעתי את ה-9.5 לכמה רגעים עם רסיבר כלשהו של דנון (ה-2105 נדמה לי, שאמור להיות ברמה דומה), והם נשמעו לי אחלה.. יותר טוב ממה שציפיתי האמת - אבל אני לא אודיופיל :)

מולי הציע לי את המערכת הבאה ב-6700 ש"ח:

Denon AVR-1906

Wharfedale Diamond 9.5

Wharfedale Diamond 9.CS

Wharfedale Diamond 9.SR

Wharfedale Cube 8inch

אפשר לשדרג ל-Cube 10inch בעוד 300 ש"ח, אבל לדעתו זה מיותר.

נראה לי אחלה מערכת האמת, אציע אותה לאח שלי ונראה מה הוא יגיד.

פורסם

מסרת למולי ד"ש?

הוא זכר אותך בכלל? אחרי ההתנחלות שעשינו לו אז שם איך הוא יישכח אותי ואותך.... ;D

אגב, לדעתי סאב 8" זה פיצי, עדיף 10, תנסה לשמוע אותך אחד מול השני.

כמובן שזה תלוי ספציפית בסאב, אבל מדובר על אותו סאב בגודל שונה אז 10" יהווה לדעתי שיפור.

לי למשל באוטו יושב סאב 11" של פוקל, והוא חזק פי כמה ומדוייק פי כמה מסאבים גדולים ממנו, מצד שני שמעתי לפני כמה ימים סאב 9" של סקאן ספיק שהעיף אותי מבחינת איכות ועוצמה...

פורסם

המחיר נשמע סבבה בהחלט. הרסיבר הזה לא רע בכלל, ולמיטב זיכרוני אפילו כולל מיקרופון לכיול המערכת.

Anatoli.

פורסם

המחיר נשמע סבבה בהחלט. הרסיבר הזה לא רע בכלל, ולמיטב זיכרוני אפילו כולל מיקרופון לכיול המערכת.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

חחח הוא לא זכר בהתחלה (היה לי שיער ארוך כשהיינו אצלו), שאל מאיפה הגעתי אליו, אבל אז הזכרתי לו מה קניתי, והוא זכר אפילו שזה היה לפני שנה וחצי וזכר גם אותך סקורפי.. ;)

האמת אני חושב אם כבר להשקיע יותר באחוריים, הם קטנים ומסכנים כאלה.. נראה אולי גם לשדרג את הסאב ל-SW150 או SW250, אם אני לא טועה זו סידרה יותר מוצלחת מה-Power Cubes. נראה נשאל אותו כמה זה יוצא אם אח שלי ירצה ללכת על זה.

פורסם

אחוריים זה רק לאפקט, מספיק רמקול קטן, סאב טוב זה ליגה אחרת.

אין כמו לקבל באס מהיר וחזק מאשר מרוח כמו שוקולד על לחם.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

**חצי שנה אחרי**

מה אתם יודעים הוא לא קנה עדיין, יום ראשון הקרוב הולכים לקנות..

חזרתי לבדוק אם ההצעה מהעמוד הקודם עדיין משתלמת או שיש הצעות עדיפות כיום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים