עבור לתוכן

בקשר לכונן קשיח 15000RPM

Featured Replies

פורסם

דוד שלי עובד בחברת IBM הוא מביא לי עוד שבוע כונן קשיח IBM 18.4GB 15000

אוו שכדאי להגיד לו שיביא לי IBM 100GB 7200 RPM

פורסם

שלום ..

לדעתי עדיף לך את ה 100 G למרות המהירות העצומה של ה 15K .

ה SCSI הזה מתחמם בצורה רצינית ביותר ואם אין לך קירור יעודי בשבילו אז לך על ה 100 GB .

פורסם
  • מחבר

איזה קירור יספיק בשביל לקרר את ה IBM 18.4 15000?

פורסם

אתה צריך מאוורר 120 מ"מ שזורק עליו ישירות אויר ! + מגירת קירור (צלעות קירור- משהו ספציפי )

עם אפשר או שני מאוורי 80 מ"מ ,אחד מלמעלה ואחד מלמטה , - ההרד דיסק הזה מגיע לרתיחה מהר מאוד אם הוא רותח

הוא לא יחזיק לך הרבה זמן מעמד ואף יאבד מהמהירות שלו (בגלל טמפ')- מומלץ לשרתים אם קירור אינטגלי...

אגב הרדקנו 2 לא יעשה את העבודה יש לו מאוורר פצפון...

פורסם

אתה צריך מאוורר 120 מ"מ שזורק עליו ישירות אויר ! + מגירת קירור (צלעות קירור- משהו ספציפי )

עם אפשר או שני מאוורי 80 מ"מ ,אחד מלמעלה ואחד מלמטה , - ההרד דיסק הזה מגיע לרתיחה מהר מאוד אם הוא רותח

הוא לא יחזיק לך הרבה זמן מעמד ואף יאבד מהמהירות שלו (בגלל טמפ')- מומלץ לשרתים אם קירור אינטגלי...

אתה יודע שאתה מקשקש, נכון? שום דבר שאמרת לא נכון. כלום, אפילו לא אחד בודד.

קודם אני אגיד שעדיף לך 100G כי הסקאזי הספציפי הזה גרוע.

יש מגירות קירור מיוחדות לHD, והם לא נחוצות בכלל. הHD יכול לעבוד בלי קירור מיוחד. הוא בנוי לזה. כמו שAMD בנוי לזה.

לנו בעבודה יש גרסא מיוחדת ומוגבלת מאוד של פוג'יטסו בלי הקירור הזה, אז יש לנו קירור שמן בשבילם. (מים יתאדו... חוצמזה, מים מוליכים)

חוצמזה, הוא רועש כמו מסוק קטן. אתה יודע כמה דלתא רועש? זה יותר גרוע. זה פשוט מסוק קטן. (אותו RPM גם, אגב).

פורסם

והוא גם עושה רעש !

פורסם

א ל תיקח את ה 15,000

שמעתי פעם דבר כזה והוא פשוט יכול להוציא אותך מדעתך אחרי כמה דקות....

וכן, הוא מתחמם, אבל לא באופן שהוא צריך קירור מיוחד או משהו...

פשוט תן לו קצת מרווח ל"נשימה" (אל תצמיד אותו לסידירום או לעוד הארד דיסק)

כי אז שניהם יתחממו...

פורסם

בקר סקזי לכונן הזה יעלה לפחות 250$ ואני מניח שאין לך אחד כזה כבר במחשב.

חוץ מזה מה כבר אפשר לעשות עם 18 GB.

אבל בא לא נשכח שגם ה 100GB 7200 (בהנחה שזה IDE מסדרת 120GXP) סובל מהתחממות ומוות.

אולי הוא יכול להביא לך W.D 1000JB ::)

פורסם

יש מגירות קירור מיוחדות לHD, והם לא נחוצות בכלל. הHD יכול לעבוד בלי קירור מיוחד. הוא בנוי לזה. כמו שAMD בנוי לזה.

לנו בעבודה יש גרסא מיוחדת ומוגבלת מאוד של פוג'יטסו בלי הקירור הזה, אז יש לנו קירור שמן בשבילם. (מים יתאדו... חוצמזה, מים מוליכים)

חוצמזה, הוא רועש כמו מסוק קטן. אתה יודע כמה דלתא רועש? זה יותר גרוע. זה פשוט מסוק קטן. (אותו RPM גם, אגב).

אני לא מקשקש אני מדבר מניסיון !!

תקנה דיסק 15K סקזי ותשים אותו במראז פשוט ולא מאוורר , ותראה מה יקרה .

ואל תגיד שלא אמרתי...

חוץ מזה שבסופו שדבר אמרת שכן צריך קרור בדיוק מה שאמרתי , מי פו הזכיר דלתא , אמרתי שם של מאוורר ?

וגם לא הזכרתי את ענין הרעש .! GRR :asthanos:

אולי הגרסא של פוג'טסו מסוגלת לעבוד בלי קרור מיוחד וגם אני בספק ..

פורסם

בקר סקזי לכונן הזה יעלה לפחות 250$ ואני מניח שאין לך אחד כזה כבר במחשב.

חוץ מזה מה כבר אפשר לעשות עם 18 GB.

אבל בא לא נשכח שגם ה 100GB 7200 (בהנחה שזה IDE מסדרת 120GXP) סובל מהתחממות ומוות.

אולי הוא יכול להביא לך W.D 1000JB ::)

צריך בקר ultra wide 160 כמו האדפטק 29160 נדמה לי. (אם זה הדגם.)

שלא תבינו לא נכון, לא צחקתי בקשר למסוק קטן.

פורסם

עמדתי להציע לך לקחת את ה-100 ג'יגה... אבל אז קלטתי. IBM אמרת?!

רק תדאג לגיבוי טוב לחומר החשוב שאתה שם עליו... אררררר

פורסם

דוד שלו עובד בIBM, לעלות עליו!!!!

סתם, סתם... :lol:

FCOL :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

למה IBM, למה? אם אתה משתמש במחשב פחות משמונה שעות ביום יש סיכוי טוב שהוא יחזיק שנה

פורסם

דווקא לא מזמן התעסקתי עם דיסק סיגייט 15k סל"ד, ובאופן יחסי הוא לא היה הרבה יותר רועש מה D740X שלי..

פורסם

ואגב, כל בקר יעבוד איתו.. אבל על מנת לנצל אותו בצורה מיטבית הוא צריך בקר שתומך ב ultra160, שמחירם מתחיל ב 800-900 שקל..

למען האמת עם יש לו דיסק בודד הוא יכול להסתפק בבקר 80mb/s ultra3wide, והוא לא ירגיש את ההבדל מהבקר הקודם. יד שניה כזה ראיתי ב 250 שקל לא מזמן..

פורסם

עידו מוזר שאתה אומר את זה לאור העובדה שהD740X הינו אחד מהדיסקים השקטים ביותר, אם לא השני השקט ביותר,

עם הFluid Dynamic Bearing במקום הBall Bearing הסטנדרטי.

אגב גם Seagate משתמשים בטכנולוגיה הזו. (Fluid)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים