עבור לתוכן

אני צריך למחוק את הלינוקס צריך עזרה...

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני משתמש במנדרייק 10.2 כבר שנה+- אני כבר בקושי נכנס למערכת הזאת בגלל שיש לי הרבה בעיות עם תמיכה במשחקים אתרים שונים וכדומה לא חשוב מה...

עכשיו יש לי HD של 40GB ותתי למחיצה של ה לינוקס 11GB יש לי עכשיו 3GB פנוי במחיצות של הWINDOWS אז החלטתי למחוק את הלינוקס ולהחזיר את אותם מחיצות לNTFS או FAT32 כדי ה WINDOWS יזהה אותם הבעיה אני ממש לא יודע איך אני עושה את זה..

משהו יכול להדריך אותי בבקשה?

תודה מראש.

פורסם

תנסה עם פרטישן מג'יק

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה עושה BOOT ללינוקס דרך GRUB או LILO שהותקנו בMBR (אם אתה מקבל מסך עם אופציות לבחירה בין לינוקס לwin בעלייה של המחשב) :

דבר ראשון תחזיר את הMBR למצבו הקודם (לפני שהתקנת את לינוקס)

ע"י כניסה לrecovery console של תוכנית ההתקנה של ווינדוס (תלחץ R בעלייה שלה)

וכתיבת הפקודה הבאה: fixmbr

פעולה זו תגרום ל master boot record לחזור למצבו הקודם (ווינדוס עולה בצורה אוטומטית אחרי פוסט)

אחרי זה אם הכל טוב ויפה אתה יכול פשוט לפרמט את המחיצה של לינוקס דרך partition magic כfat32 או NTFS

אזהרה:

אם לא תחזיר את הMBR למצב הקודם שלו ופשוט תפרמט את המחיצה של לינוקס לא תוכל להעלות לא את ווינדוס ולא את לינוקס , ותקבל הודעת שגיאה

פורסם

אחי גם לי זה חשוב מה כוונה MBR ? תסביר לי .

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/MBR

בקצרה זה חלק קטן בתחילת ההארד דיסק שבו שמורה שורת הפקודות שהמחשב מריץ כדי לעשות BOOT למערכת ההפעלה

כשמתקינים מערכת הפעלה היא בד"כ משנה את הMBR כדי שהמחשב יעלה אותה או יעלה מסך בחירה בינה לבין מערכות ההפעלה האחרות שקיימות במחשב

בגלל זה חייבים להחזיר את המצב של הMBR לקדמותו (לפני שהתקנתם לינוקס, כשהמחשב היה אוטומטית עושה BOOT לווינדוס) לפני שמפרמטים את המחיצה של לינוקס , כי המידע שלינוקס מכניסה לMBR מפנה לקבצים שיושבים במחיצה של לינוקס, ואם פימרטתם את המחיצה המחשב לא יוכל לעשות BOOT לשום דבר ואז זה סרט רע

פורסם
  • מחבר

כן יש לי את התפריט הזה שיש לבחור בו בין WINDOWS לבין LUNIX איך שהמחשב עולה..

1:אוקיי אז להכנסי את הדיסק ללחוץ R ואז לרשום FIXMBR ואז ה WINDOWS יעלה אוטומטית ללא בעיות ?

2: חבר שלי המליץ לי גם לרשום ב

RECOVERY CONSOL "fixbot"s

לעשות גם את זה?

פורסם

אל תעשה בנתיים fixboot , תעשה fixmbr ותראה אם זה מחזיר את הוונדוס שיעלה אוטומטית אחרי הפוסט

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אעשה תודה !

(נקווה שהמחשב שלי ישרוד את זה :))

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אזהרה:

אם לא תחזיר את הMBR למצב הקודם שלו ופשוט תפרמט את המחיצה של לינוקס לא תוכל להעלות לא את ווינדוס ולא את לינוקס , ותקבל הודעת שגיאה

לא בדיוק... כבר יצא לי בטעות להשמיד את מחיצת ה boot ומה שקרה זה שאכן קיבלתי grub פשוט בלי מסך בחירת מערכות ההפעלה אלא רק הshell של הגראב שבעיקרון אפשר לעלות משם יופי אם רק מכירים את הפקודות שלו.

פורסם
  • מחבר

דווקא אצלי בבמחשב אחר של 20GB המחשב פשוט לא עלה היה לי עליו WIN ME או XP ולינוקס אותה גירסה הוא פשוט נתן לי ארור כל פעם שהמחשב עולה משהו בקשר ל HD2

פורסם

לא בדיוק... כבר יצא לי בטעות להשמיד את מחיצת ה boot ומה שקרה זה שאכן קיבלתי grub פשוט בלי מסך בחירת מערכות ההפעלה אלא רק הshell של הגראב שבעיקרון אפשר לעלות משם יופי אם רק מכירים את הפקודות שלו.

גם אני מחקתי תלינוקס ואז עשיתי fixmbr וזה עבד יפה מאוד

פורסם
  • מחבר

גם אני מחקתי תלינוקס ואז עשיתי fixmbr וזה עבד יפה מאוד

אני פשוט הבאתי לחבר והוא גם עשה בסוף FIXBOOT&FIXMBR נסיים את זה כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים