עבור לתוכן

מה הטעם בזכרונות 333

Featured Replies

פורסם

מה התעם בזכרונות pc2700 אם גם כך ה-FSB של האתלון הוא 266 Mhz ?

פורסם

א) למה שני ת'רדים?

ב) הזכרונות רצים בבאס של 333, המעבד נשאר בבאס של 266 - זה שיפור גדול לביצועי הזכרון, ללא קשר למעבד.

פורסם

ב) הזכרונות רצים בבאס של 333, המעבד נשאר בבאס של 266 - זה שיפור גדול לביצועי הזכרון, ללא קשר למעבד.

לא!!!!

הנה תאוריה שלי

FSB המהירות שבא מדבר המעבד עם הציפסט הצפוני

המהירות היא קיום 266 אך הזיכרון גם מדבר עם הציפסט הצפוני ועל הציפסט הצפוני נמצא בקר הזיכרון אשר תומך בזכרונות 333 והוא מדבר איתו במהירות של 333 .

אז מה קורה פה?

המעבד מדבר עם הציפסט הצפוני ואומר לי כמה כתובות מהזיכרון הוא אומר לו את זה במהירות של 266 ואז הציפסט הצפוני פונה אל הזיכרון ב333 והזיכרון מחזיר לו ב333 ואז זה חוזר אל המעבד ב266 הבנתם?

אני חושב שזה ככה אם מישהו שמבין יכול להסביר יותר טוב שיסביר.

פורסם

"הנה תאוריה שלי"

כל הכבוד שיש לך תאוריה וברור מהתאוריה העמוקה שלך שאתה יודע רק בכלליות אם בכלל איך כל זה פועל.

ברור שזה לא ככה כי אתה בטוח רואה את ההבדל בין מערכת עם זכרון 266 או 400 ועובדה שהבאס עדיין 133, זה לא פועל בדיוק (אם בכלל) כמו שתיארת.

אפשר לחפש ולמצוא את ההסבר המדוייק ולא צריך להמציא תאוריות. ::)

פורסם

טוב שתוק שתוק

פורסם

אס מהיר וזיכרון איטי לא יעיל.

באס איטי וזיכרון מהיר גם לא יעיל.

המצב האידיאלי זה שהזיכרון סינכרוני לבאס ושהבאס מותאם למעבד עצמו.

יש יתרון קטן מאוד של עד 5% בביציעום הכללים במקרה והזיכרון מהיר מהבאס אבל זה די זניח.

יחד עם זאת במחירים של היום ה DDR333 משתלם לאחר שהפער בינו לבין ה DDR266 כמעט נמחק.

פורסם

טוב שתוק שתוק

לא יפה :nono:

פורסם

לזרכונות DDR-SDRAm במהירות של 333Mhz יש זמן גישה נמוך יותר מזכרונות 266Mhz.

ופה בערך נגמר היתרון בעוד ה FSB של האתלון קבוע ל 266Mhz.

פורסם

זה נכון אבל לא מועיל כמעט כי התעבורה אסינכרונית, ז"א צד אחד ב 266 והשני ב 333.

לא ניתן לקרוא או לשלוח נתון שלא לפי התזמונים ולכן התזמונים של הצד האיטי מונעים את הייתרון של הזיכרון המהיר.

אם הזיכרון היה רץ במהירות כפולה זה היה שימושי, אבל התוספת של ה 25% נותנת שבר של מחזור שעון וזה לא עוזר כי עדיין צריך לחכות שהמחזור יגמר.

פורסם

זה נכון אבל לא מועיל כמעט כי התעבורה אסינכרונית, ז"א צד אחד ב 266 והשני ב 333.

לא ניתן לקרוא או לשלוח נתון שלא לפי התזמונים ולכן התזמונים של הצד האיטי מונעים את הייתרון של הזיכרון המהיר.

אם הזיכרון היה רץ במהירות כפולה זה היה שימושי, אבל התוספת של ה 25% נותנת שבר של מחזור שעון וזה לא עוזר כי עדיין צריך לחכות שהמחזור יגמר.

VIA KT333 בתזמון אסינכרוני נותן זמני גישה טובים יותר.

כשהגשר הצפוני פונה לזיכרון, לזיכרון 333Mhz יקח פחות זמן להגיב (Latncy) מאשר לזכרון 266Mhz.

כשהאפיק למעבד יהפוך להיות ה bootleneck קצת לאחר הגישה הראשונית לזיכרון אז הזיכרון המהיר יותר לא ישנה.

פורסם
טוב שתוק שתוק

איזה תגובה לא בוגרת..... אני בטוח שאם מנהל הפורום היה רואה את הת'רד הזה הוא היה מוחק/מצנזר את ההודעה ומזהיר אותך....

נ.ב.

באמת התיאוריה שלך נשמעת מופרכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים