עבור לתוכן

איך עובד ה IS בעדשות היוקרה של CANON?

Featured Replies

פורסם

לאחי יש עדשה יקרה של קנון עם IS, מעניין אותי לדעת איך בעצם פועל המנגנון הזה? כי הוא פועל בעצם גם כשהמצלמה כבויה...

ובמצלמות דיגיטליות לא DSLR, איך עובדת האופציה הזאת? כי אני מאמין שהיא בנויה בתוך המצלמה ולא בתוך העדשה כמו הCANON שציינתי

פורסם

קודם כל זה נקרא IS בקנון, OS אצל סיגמא וVR אצל ניקון. לפי מה שאני יודע, כולם בעצם עובדים על אותו עיקרון והוא בעצם משהו ש"צף" בתוך העדשה, הוא מצוייד בחיישני תנועה שמאתרים את הרעידות ויש מנוע או משהו בסגנון שמניע אותו במהירות כדי להפחית את הרעידות. לא ממש הבנתי למה התכוונת בזה שהוא פועל גם כשהמצלמה כבויה, אבל בגלל שכל העסק הזה מובנה בתוך העדשה, אין לו ממש קשר למצלמה..

במצלמות שהן לא DSLR סביר להניח שלא קיים משהו מתוחכם בסגנון הIS (או VR או OS) אני מניח שאם קיים אז מדובר במערכת הרבה יותר פשוטה. מה שכן, מינולטה במצלמות הDSLR שלהן הכניסו טכנולוגיה דומה שבמקום שהחיישן יצוף בעדשה הוא נמצא על משטח צף כלשהו במצלמה עצמה ואין הגבלה של עדשות..

פורסם
  • מחבר

מה הם הראשי תיבות VR בניקון? ראיתי עדשות של ניקון שכתוב עליהם את הVR הזה אבל לא ממש הבנתי מה זה... עכשיו אני יודע :)

פורסם

VR = Vibration Reduction

IS = Image Stablisation

OS = Optical Stabilizer

פורסם

VR = Vibration Reduction

IS = Image Stablisation

OS = Optical Stabilizer

בהחלט. שמחתי לעזור :)

פורסם

וAS אצלן קוניקה/מינולטה/סוני-ANTI SHAKE

פורסם

Prophecy, אתה בטוח שבמייצב מסוג IS/VR/OS יש מנוע? נשמע לי לא הגיוני.

aquarius, הכנסת פה כבר את AS שזה מייצב לא מבוסס אופטיקה אלא מבוסס על מנוע אשר מרעיד את החיישן.

לגבי מצלמות קומפקטיות ישנן מצלמות כמו רובן בסדרת ה-Z של קוניקה מינולטה אשר מתהדרות במייצב תמונה מסוג AS, כפי שציינתי לפני כן הוא עובד באופן די שונה ממנגנוני ה-OS/VR/IS. ישנן מצלמות כמו ה-S1 IS של קאנון אשר מבוססת על מייצב מובנה העדשה)ככל הנראה מייצב הדומה בפעולתו ל-IS).

פורסם

תראה, צריך משהו שיזיז את האלמנט הצף בתוך העדשה, אני דיי בטוח שמדובר פה במנוע כלשהו.

פורסם

תראה, צריך משהו שיזיז את האלמנט הצף בתוך העדשה, אני דיי בטוח שמדובר פה במנוע כלשהו.

אז בעצם יכול להיות שמצלמות ללא מנגון AF לא יוכלו לעבוד עם עדשות בעלות מייצב?

פורסם

סביר להניח, אני לא בטוח שקיימות עדשות עם מייצב וללא AF..

פורסם

המנגנון יכול להיות בעדשה עצמה, ואז ישנה עדשה שנמצאת על מנגנון נע המתקנת את הרעידות וכל זה בעזרת חישני תנועה ומנוע מבוקר מיקרופרוססור.

יש כאן הסבר וגם אנימציה קטנה למטה להמחשת העקרון:

http://www.canon.com/bctv/faq/optis.html

עדשות כאלה לדוגמא:

http://www.dpreview.com/news/0508/05082207canonlenses.asp

קנון משתמשים בשיטה הנקראת shift-type optical Image Stabilizer

ישנן כמובן אלטרנטיבות אבל לדעתי חיבים מנוע שמזיז איזשהו רכיב ולכן לא ברור לי למה הכוונה בכשהמצלמה לא פועלת.

הנה עוד שני סרטונים יפים של Panasonic כאן: http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/

הסתכלו באיזור של MEGA O.I.S. from A to Z

בצד יש לינקים לסרטונים Vol.1 ו Vol.2

פורסם

סביר להניח, אני לא בטוח שקיימות עדשות עם מייצב וללא AF..

לא הבנת אותי... אם תיקח היום עדשה שהיא AF עם IS ותרכיב אותה על גוף שאין לו מערכת AF מה יקרה?

הנה עוד שני סרטונים יפים של Panasonic כאן: http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/

הסתכלו באיזור של MEGA O.I.S. from A to Z

בצד יש לינקים לסרטונים Vol.1 ו Vol.2

אתה מבלבל, המערכת של פנסוניק בכלל לא מבוססת על אופטיקה.

פורסם

אור, השאלה שלך לא רלוונטית, אם תיקח מסך 10 אינץ' גרוע ותחבר אותו לX1900, אולי (במקרה הטוב בדוגמא הזאת, בדוגמא שלנו זה באותה מידה יכול לא לעבוד!) זה יעבוד, אבל נראה לך שמישהו יעשה את זה?

בכוונה הקצנתי את הדוגמא, כי לא נראה לי שמישהו יעשה נסיון כזה, ותקנו אותי.. אתה מוזמן לבדוק.. :)

פורסם

בכוונה הקצנתי את הדוגמא, כי לא נראה לי שמישהו יעשה נסיון כזה, ותקנו אותי.. אתה מוזמן לבדוק.. :)

אם תשיג לי מתאם מביוניט FUJICA-X לנוכחי של קאנון/ניקון ועדשה מתאימה אני ינסה... ;)

וחזרה לדיון, הבנתי את עיקרון הפעולה...

אגב, האם AS או IS יתרום יותר לייצוב התמונה?

פורסם

מכיוון שאופן הפעולה שלהם דומה אני מניח שהביצועים דומים, אבל מדובר פה בשתי פלטפורמות שונות, אחת של קוניקה מינולטה ואחת של קנון-ניקון-סיגמא.

לשאלתך, גם אם הביצועים של המינולטה יותר טובים, לא הייתי קונה את הגוף שלה רק בגלל השיקול הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים