עבור לתוכן

שני מעבדים על לוח אחד... אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אפשר לקחת לוח Tyan K8NE שיעלה בערך אלף פחות

אבל עדיין אופציה מאוד יקרה בהשוואה למה שאתה מקבל ממנה

פורסם

לגבי המעבדי שרתים הם לא שונים בהרבה מהמעבדים הביתיים (תמיכה בריבוי מעבדים וזכרונות ECC REG מכסה הכל בערך)

על NUMA שמעת ?

פורסם

אמרתי בערך

אתה מצפה לקבל את כל ההבדלים לעומק בין מעבד ביתי למעבד שרתים?

פורסם

על NUMA שמעת ?

ה-NUMA מיושם פחות או יותר בצורה מלאה גם ב-A64 עם קישור ה-HTT ובקר הזכרון המובנה

כל ההבדל לאופטרון זה ה-ECC וקישורי ה-HTT הנוספים, אין ממש עוד הבדלים

פורסם

אי אפשר ליישם NUMA על פלטפורמה של מעבד אחד :bash:

כל הרעיון הוא להשתמש בשני מעבדים לפחות ולאפשר לכל מעבד לגשת לכל זיכרון...

פורסם

ומה ההבדל בארכיטקטורה בין A64 ל-Opteron שמייחד כביכול את ה-NUMA? סה"כ עוד קישורי HTT. בקר זכרון מובנה יש בשניהם.

Opteron זה A64 עם יותר קישורי HTT ותמיכה ב-ECC. לא יותר מזה.

פורסם

על NUMA שמעת ?

ואם הוא שמע אז מה זה עוזר.

לידיעתך NUMA דורש מלבד חומרה מתאימה גם תוכנה שתומכת, וכיום יש מערכות כאלה ל Linux ול Micrsoft Server 2003. האם מישהו כאן מריץ את זה על המחשב האישי שלו ??? (עריכה: לאחר בירור גם XP SP2 )

ובנוסף רק ישומים המותאמים ל NUMA יכולים ל"הרוויח" ביצועים באופן ניכר בהרצה על NUMA

http://www.digit-life.com/articles2/cpu/rmma-numa.html

אלוהי השלושה מימדים, אין צורך לכוון כל כך גבוה, אני בטוח (טוב, כמעט בטוח) שבתקציב שאתה חושב עליו לא יכנס סרוור כמו שאתה רוצה וגם לא יהיה לו יתרון משמעותי על מחשב עם מעבד כפול ליבה חזק עם כמות זכרון מספיקה לישומים שלך.

פורסם

כמו שאמרתי עד עכשיו

לא רק שמבחינת פותח הת'רד ההבדלים האלו שוליים ולא חשובים אלא הם גם מייקרים את המערכת במאות אחוזים

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים שאין סיבה בלהשקיע המון כסף על מערכת עם 2 מעבדים? זה לא יתן לי הרבה, כלומר לעומת המחיר...?

:xyxthumbs:

פורסם

אז אתם אומרים שאין סיבה בלהשקיע המון כסף על מערכת עם 2 מעבדים? זה לא יתן לי הרבה, כלומר לעומת המחיר...?

אם אתה מחשב מחשב לעבודה כללית ולעריכת מוזיקה תקנה מעבד Xeon של אינטל :xyxthumbs:

פורסם

כל עוד אין לך דרישה ל-4 ליבות ומעלה

או דרישה לאמינות נתונים גבוהה מבחינת הזכרון הראשי (ECC REG) אין לך טעם לשקול מערכת סרבר

אם אתה מחשב מחשב לעבודה כללית ולעריכת מוזיקה תקנה מעבד Xeon של אינטל :xyxthumbs:

תקרא את הת'רד מהתחלה ותחזור :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים