עבור לתוכן

P4 .Vs. AthlonXP - מעוניין לבצע ניסוי קטן : יש מתנדבים?

Featured Replies

פורסם

הממ...

כידוע, (למי שכן יודע ;D), שני המעבדים הללו הם מתחרים ישירים.

לפנטיום 4 נורת'ווד, יש 512KB ב L2 שלו כשרוחב הפס של ה L2 הזה הוא 256ביט.

לאת'לון XP יש 256KB ב L2 שלו כשרוחב הפס של ה L2 הזה הוא 64ביט.

כתוצאה ישירה מכך, ה Latency של ה L2 של האת'לון לוקה בחסר לעומת ה L2 בנורת'ווד, והמעבד נדרש לבזבז יותר "מחזורי עיבוד" כדי לגשת למידע אשר נמצא שם.

ממבט ראשון נראה שהאת'לון נחות מאד לעומת הפנטיום 4 באספקט הזה...וזה נכון.

מקריאות רבות שעשיתי ומהידע שצברתי הגעתי למסקנה היחסית פשוטה שהפנטיום 4 נשען מאד בביצועיו על ה L2, והוא חיוני לו יותר משה L2 של האת'לון חיוני לו.

האת'לון מסתמך על המטמון האקסקלוסיבי אשר האפקטיביות שלו עולה על זו של המתחרה שלו, ויש לו L1 בגודל של 128KB, עצום ממש לעומת ה 8KB שלפנטיום 4 נורת'ווד יש ב L1 שלו.

כדי לאמת את המסקנה, אשמח אם מי מבעלי פנטיום 4 נורת'ווד במהירות מסוימת ומי מבעלי את'לון XP עם PR Rating תואם, יבטלו את ה L2 של המעבד שלהם דרך ה Bios, זמנית כמובן, ויציגו לנו בנצ'מארקים שונים מגרסאות _זהות_ שמסתמכים ישירות על עוצמת המעבד בלי קשר לשאר החלקים שהם בוודאי שונים מאחד לשני. אני מבקש שתגלו רוח התנדבות! :P

אני סמוך ובטוח שהאת'לון ימחץ את הנורת'ווד במקרה הזה... 8)

פורסם

תיקון, ל P4 יש 8K של DATA CACHE ו 12K uOPS של CODE CACHE.

לא שאני מתנגד לניסויי, אבל זה עדיין לא משנה משום שמה שחשוב זה ביצועים אמתיים.

אפשר גם לבטל את ה L1 ואז ה P4 יקרע ל K7 את הצורה (בשילוב עם זיכרון RDRAM) משום שללא CACHE בכלל המעבד מוגבל אך ורק לרוחב הפס של הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

תיקון, ל P4 יש 8K של DATA CACHE ו 12K uOPS של CODE CACHE.

לא שאני מתנגד לניסויי, אבל זה עדיין לא משנה משום שמה שחשוב זה ביצועים אמתיים.

אפשר גם לבטל את ה L1 ואז ה P4 יקרע ל K7 את הצורה (בשילוב עם זיכרון RDRAM) משום שללא CACHE בכלל המעבד מוגבל אך ורק לרוחב הפס של הזיכרון.

א.) צודק.

ב.) עם זאת, ה L1 עדיין נחשב לבלוק המידע החשוב ביותר במעבד, ולכן אני מעוניין רק לראות איך שני במעבדים יסתדרו ללא רמת המטמון _השנייה_ שלהם.

פורסם

כמובן שה K7 יבצע טוב יותר מה P4 במצב כזה. בלי זיכרון L2 לפנטיום 4 ה Decoder נשען לחלוטין על הזיכרון החיצוני כיוון שה L1 instruction cache הוחלך על ידי Data Cache כמו שנאמר. ה Latncy של זכרון חיצוני הוא באיזור ה 100ns~ שזה 200 Clock Cycles במהירות של 2Ghz ונותן רוחב פס של 64bit למחזור שעון. בעוד ה L2 cache של הפנטיום 4 ייש לו של בערך Latncy של 7 מחזורי שעון ורוחב פס של 256bit למחזור שעון.

פורסם

מחר אני אבטל את ה-L2 של ה Tbird שלי ואריץ כמה בנצ'ים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים