עבור לתוכן

לוח אם של ABIT ואחריות..

Featured Replies

פורסם

שלום,

:hat:

לפני שנה וחצי בערך קניתי מחשב עם לוח אם של ABIT ( מסדרת NF7).

המאוורר שלו התקלקל לא מזמן (הפסיק להסתובב), ושלחתי אותו לתיקון במסגרת האחריות.

החברה שקניתי ממנה את המחשב אמרה לי את הדברים הבאים:

א. המאוורר לא במסגרת האחריות.

ב. זו בעייה ידועה, וגם אם נחליף לך את לוח האם ללוח אם זהה, הבעייה תחזור על עצמה תוך 2-3 חודשים.

ג. החלפת לוח אם עשויה להזיק לשאר רכבי המחשב.

הם הציעו לי לוח אם אחר, מדגם שונה מזה שקניתי. אין לי מושג איזה דגם זה (אם הוא שקול, פחות טוב, או יותר טוב).

ההרגשה שלי היא שאין להם לוח אם מהסוג שלי במלאי, והם מנסים לתת לי משהו פחות טוב. השאלה היא עד כמה התירוצים שלהם אמינים, ועד כמה שירות של חנות כזו שווה משהו (שקלתי לקנות מהם חומרה נוספת בעתיד).

האם זה נהוג שאחריות על לוח אם לא מכסה את המאוורר שלו?

האם יש כזו בעייה בלוחות של ABIT, שהמאוורר נוטה להתקלקל?

מה זאת אומרת שהחלפת לוח אם עשויה להזיק לרכיבים אחרים במחשב?

פורסם

זו בעייה ידועה.

כן, המאוורר לא נכלל באחריות.

כל מה שאתה צריך לעשות הוא להחליף את הקירור למשהו כמו ה-ZALMAN (ZM-NB47J) Northbridge Heatsink שיעשה את העבודה בצורה טובה וגם בשקט (ללא מאוורר רועש).

פורסם

ג. החלפת לוח אם עשויה להזיק לשאר רכבי המחשב.

וזה בולשיט מוחלט

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :hat:

הייתי בטוח שהם מנסים למכור לי לוח יותר יקר, או להפטר מלוח זול שיש להם בסטוק.

לא ידעתי שזו אכן בעייה ידועה.

בינתיים אני אדרוש מהם שיחליפו את הלוח בלוח זהה. לקראת סוף האחריות אני אדאג להחליף את המאוורר בכיור-חום.

פורסם

פשוט תקנה את מה שרשמתי לך בהודעה הקודמת וזהו, כולה 40 שקל.

למה סתם להחליף לוח שעובד טוב מלבד המאוורר המסכן שעליו.

פורסם

פשוט תקנה את מה שרשמתי לך בהודעה הקודמת וזהו, כולה 40 שקל.

למה סתם להחליף לוח שעובד טוב מלבד המאוורר המסכן שעליו.

:xyxthumbs:

פורסם

הממ, אין סיבה בכלל להוסיף מאוורר או להחליף לוח.

לי יש גם מהסוג הזה, המאוורר לא עובד כבר הרבה מאוד זמן ואין לי בעיה עם זה, הטמפרטורה מעולה והלוח עושה עבודה נהדרת.

פורסם

זו בעייה ידועה.

כן, המאוורר לא נכלל באחריות.

כל מה שאתה צריך לעשות הוא להחליף את הקירור למשהו כמו ה-ZALMAN (ZM-NB47J) Northbridge Heatsink שיעשה את העבודה בצורה טובה וגם בשקט (ללא מאוורר רועש).

אני עשיתי את זה למחשב הקודם שלי, הפך אותו למחשב לדי שקט (אחרי שכמובן החלפתי את המאורר למעבד וניתקתי את האחרים). הבעיה הזו ידועה בהרבה לוחות אם והמאוררים האלו בד"כ באיכות נמוכה ככה שהם נהרסים די מהר לעומת האחרים והופכים מהר מאוד למוקדי רעש די מעצבנים.

פורסם

לי יש מחשב על ABIT NF7S והמאוורר שלו לא פועל, אבל הטמפ' נשארה נורמאלית... אז תבדוק בכלל אם אתה צריך שהוא יסתובב...

פורסם
  • מחבר

בכל הנוגע לבעייה של רעש - יש יותר ממאוורר אחד במחשב הזה, ואני לא רוצה להשקיע כסף כדי להחליף את כל המאווררים. הרעש לא כל כך מעצבן :)

פעם הבאה שהמאוורר יתקלקל אני אבדוק את הטמפ' של המחשב, ורק אם אצטרך אני אקנה heatsink.

תודה רבה לכם שוב :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים