עבור לתוכן

כבר הזהרתי אתכם מ-HDDs של IBM? (חדשות)

Featured Replies

פורסם

למי שלא מכיר או זוכר את הסיפור, אפשר לחפש אותו בפורום הזה. בקצרה: תוך חודשיים הלכו לי שלושה דיסקים קשיחים, כולם מתוצרת IBM וכולם הוחלפו ע"י הספק שלהם בארץ לדיסקים אחרים. השבוע קיבלתי עוד אחד, ולא הספקתי לעבוד איתו 6 ימים.. גם זה הלך. מיותר לציין שבכל פעם שדיסק מת לי אני מבלה אח"כ שעות בשחזור החומר וגם לא מצליח לשחזר את כולו.

למי שסקפטי בנושא (ולמי שחווה את זה כמוני) מומלץ לבקר באתרים הבאים:

http://www.geocities.com/dtla_update

http://www.goldengate.net/~dlpeters/IBMSucks/index.html

אני בהחלט שוקל לנקוט בצעדים משפטיים, הדבר היחיד שעוצר בעדי כרגע הוא הזמן שזה ייקח... מישהו יודע על התארגנות בארץ בנושא? בבריטניה כבר הוגשו תביעות ייצוגיות של אלפי אנשים נגד IBM.

פורסם

בשביל הארד דיסק אתה נכנס להליכים משפטיים ???

זה לא נראה לי שווה ! וגם אתה יכול לתבוע אותם אם כבר רק בבית משפט לתביעות קטנות ....

תקנה הארד דיסק חדש .. של חברה בעלת שם ... שאפשר לסמוך עליה ...

ואתה ההארד דיסק של IBM זה שאתה עומד לקבל תשמור לגיבויים או למקרה חרום

פורסם
  • מחבר

HDD אחד זה כמו שתי משכורות שלי - זה דבר אחד.

דבר שני, אני לא רוצה לתבוע בגלל שהלך פריט חומרה. אני רוצה לתבוע כי הלכו ארבעה כאלה תוך שלושה חודשים. אני רוצה לתבוע כי הלך לי מידע חשוב מאוד שלי, על חלקו שמרתי במשך 6 שנים. אני רוצה לתבוע כי כל מיט שקשור לעניין, כולל החנות שממנה קניתי את ה-HDD, דרך היבואן שלו וכלה בחברה המייצרת, כולם מודעים לבעיות האלה ואף מודים בהן, אבל ממשיכים לתת לי את אותם כוננים מחורבנים.

פורסם

לא ניראה לי שכדאי להתחיל בתהליכים המייאשים האלו ....תחשוב שמאוחרי חברה כמו IBM יושבים עורכי דינים

כבדים שיכולים להפיל אותך בשניות, ואתה עוד תצא בנזק של הוצאות משפט .

פורסם

אם נתנו לך 4 דיסקים מאותה סדרה וכולם התקלקלו, נראה לי סביר שעל החברה לספק לך דיסק של חברה אחרת.

אתה יכול להיעזר גם במועצה לצרכנות ובאתר http://www.bsh.co.il

פורסם

למי שלא מכיר או זוכר את הסיפור, אפשר לחפש אותו בפורום הזה. בקצרה: תוך חודשיים הלכו לי שלושה דיסקים קשיחים, כולם מתוצרת IBM וכולם הוחלפו ע"י הספק שלהם בארץ לדיסקים אחרים. השבוע קיבלתי עוד אחד, ולא הספקתי לעבוד איתו 6 ימים.. גם זה הלך. מיותר לציין שבכל פעם שדיסק מת לי אני מבלה אח"כ שעות בשחזור החומר וגם לא מצליח לשחזר את כולו.

למי שסקפטי בנושא (ולמי שחווה את זה כמוני) מומלץ לבקר באתרים הבאים:

http://www.geocities.com/dtla_update

http://www.goldengate.net/~dlpeters/IBMSucks/index.html

אני בהחלט שוקל לנקוט בצעדים משפטיים, הדבר היחיד שעוצר בעדי כרגע הוא הזמן שזה ייקח... מישהו יודע על התארגנות בארץ בנושא? בבריטניה כבר הוגשו תביעות ייצוגיות של אלפי אנשים נגד IBM.

תקרא בעיון את מה שאני רושם לך כאן:

אתה יכול ללכת על שני הליכים כאן:

א. ללכת על תביעה יצוגית או להתחיל התארגנות של תביעה יצוגית ע"ס תביעות יצוגיות ותקדמים משפטיים(שיש!) במקרה שלך ולתבוע את יבמ עצמה(אפשר לתבוע חברה שאין לה נציגות בארץ, יבואן זה לא נציג) - היו גם משפחות שתבעו את ממשלת עיראק בישראל על הנזק והם שילמו להם בסוף פיצויים. אבל זה יקח זמן.

ב. לתבוע את החברה שקנית ממנה את הכונן, וזה ההליך הפשוט ביותר, המהיר ביותר והיעיל ביותר. החברה שקנית ממנה את הכונן הקשיח יכולה לזיין לך במח עד מחר שהיא רק מתווך בינך לבין היבואן והשירות הוא ניתן ע"י היבואן והם לא אחראים על מה שקורה בדרך. אבל, צריך לזכור דבר חשוב: החנות הרוויחה עליך כסף כשקנית את המוצר ממנה ולא רק היבואן. לכן, החנות חייבת לתת לך שירות, ואף לספוג הפסד במידה וזה מה שנתינת השירות דורשת. אל תסכים לקבל בשום פנים ואופן זיכוי מזערי על הכונן, אתה רשאי ע"פ חוק לקבל את כל כספך חזרה כולל הצמדה מהיום שבעיות ההחלפה החלו לעבור את גבול הטעם הטוב. אם החנות מסרבת, אתה פשוט יכול ללכת בבית משפט וזה יתפוס. החנות תוכל לבכות לבית המשפט כמה שהיא רוצה שיש RECALL על כל הכוננים(אבל אין) ויכול לטעון שזו בעיה בינ"ל, אבל זה לא משנה עובדה אחת: אתה קנית את הכונן מהחנות, היא חייבת לספק לך שירות גם אם חלק מהבעיות הן של היצרן. מה שאני אמר לך כאן תופס בכל בית משפט, כי בשנות ה-60 היה מקרה של אישה שתבעה בר באנגליה על-כך שבבקבוק בירה שהיא קנתה היה חילזון מת(זה לא צחוק, זה ברצינות). טענת הבר היית שהם לא אחראים על מה שיש בתוך המשקה, כי הוא היה סגור כאשר הגישו אותו לגברת. כמובן שטענת של התובעת היית אחרת ובית המשפט החליט שאין זה משנה היכן הבקבוק נארז ואם היצרן אחראי על כך או לא, הפאב בתור נותן השירות ועושה הרווח צריך לקחת את האחריות בפניה הלקוחה(התובעת). בנוסף, במידה ויש לנתבע אי אילו שהן טענות ליצרן הוא רשאי לתבוע ממנו(היצרן/הספק) כל נזק שנגרם לו כתוצאה מהתביעה.

* אל תסכים בשום פנים ואופן להמתין ל"90 ימי עבודה" של החלפה בין כונן לכונן מפני שכאשר קנית את הכונן(במידה וזה היה למעלה מחצי שנה) ההתחייבות לכונן הקשיח אצל רב החנויות היית כמו לכל פריט חומרה אחרת. כלומר, 14 ימי עבודה מיום הגעת הכונן לשירות(ולא מהיום שהוא נשלח ליבואן).

פורסם

אל תסכים לקבל בשום פנים ואופן זיכוי מזערי על הכונן.

בדיוק.....אם אתה כבר תובע אז תילך על גדול....אני יכול לתת לך רעיונות אבל לא פה - יחשבו עוד שאני מטורף.

יש אנשים שחיים מתביעות כאלה ומוכנים לשלם שיקרה להם מה שקרה לך .......אני לא ירחיב, במיוחד לא פה , זה לא המקום.

אבל שתידע לך שכל מה שרשמתי פה לא יצא ממני אלה מהפה של חבר של אבא לי שהוא עובד במשרד עורך דין.

ניסיון לא חסר לו והוא שמע כבר על כל תביעה אפשרית....סיפרתי לו מה שקרה לך והוא סיפר על מיקרים בהרבה יותר פשוטים שקרו פה בארץ, (לא באנגליה ולא בשנות ה 60 ) שהוציאו פיצויים של אלפיי שקלים .

פורסם

עצה שלי... תצעק על החנות ותבקש מוצר ממש שווה ובנוסף הארד דיסק של חברה מוכרת משלושת המוסקיטרים.

פורסם
  • מחבר

פלונטר אף פעם לא הצטיינו בשירות טוב, וכך רק לאחר 4 שעות של המתנה ו-3 טלפונים שלי אליהם הצלחתי לדבר עם מי שאחראי על המעבדה שם. בנאדם מבוגר בשם אבי, שהסביר לי שהוא היה שמח לעזור לי ביותר אבל כל מה שהוא יכול להציע לי זה זיכוי (~120-150 ש"ח) על הדיסק שלי או לשלוח אותו לספק ולקוות שהדיסק החדש שאני אקבל יהיה טוב. לא עזר כמה שהסברתי לו שאני לא מוכן לשים את החומר היקר שלי על דיסק שאני יודע מראש שהוא לא אמין ומועד לפורענות. הוא גם הסביר לי שעד שהספק או IBM בעצמם לא יגידו לו שהדיסקים האלה דפוקים, מבחינתו הם בסדר גמור (על אף שכל טכנאי אצלם יודע כמה הדיסקים האלה חוזרים ובדיוק מה הבעיות שלהם).

בכל מקרה, סיימנו את שיחתנו במבוי סתום, כאשר אמרתי לו שאני מתכוון לפנות למנכ"ל ולסמנכ"ל (שניהם מכירים אותי, אני מקווה שיתייחסו אלי בהתאם). אני מתכוון לכתוב עכשיו מכתב רציני לשניהם, עם CC לכל המיילים של פלונטר שאני אצליח למצוא. אם זה לא ילך אני אתחיל לבדוק באמת אפשרות של לתבוע.

ד.א. תודה על התגובות!!

פורסם

פלונטר אף פעם לא הצטיינו בשירות טוב, וכך רק לאחר 4 שעות של המתנה ו-3 טלפונים שלי אליהם הצלחתי לדבר עם מי שאחראי על המעבדה שם. בנאדם מבוגר בשם אבי, שהסביר לי שהוא היה שמח לעזור לי ביותר אבל כל מה שהוא יכול להציע לי זה זיכוי (~120-150 ש"ח) על הדיסק שלי או לשלוח אותו לספק ולקוות שהדיסק החדש שאני אקבל יהיה טוב.

ציפיתי שזה מה שיקרה, לכן אזהרתי אותך מראש מזה.

הוא גם הסביר לי שעד שהספק או IBM בעצמם לא יגידו לו שהדיסקים האלה דפוקים, מבחינתו הם בסדר גמור (על אף שכל טכנאי אצלם יודע כמה הדיסקים האלה חוזרים ובדיוק מה הבעיות שלהם).

אתה צריך להחזיר לו באותה מטבע: אם הדיסקים האלה הם בסיידר גמור מבחינתו אז בבקשה שיקח את הכונן שהוא "בסדר גמו מבחינתו" אליו וייתן לך הלקוח שמולו הוא הרוויח כונן מקביל של חברה אחרת עם נתונים זהים/דומים.

מה שהוא עושה לך כאן זה תחום אפור, כשר אבל מאוד מאוד מסריח כי אחראי מעבדה הוא אמור, דגש על אמור, להיות אדם המתעדכן באופן שוטף בתחום החומרה דרך האינטרנט והוא בוודאי יודע על הבעיה אז ישנן שתי אפשרויות: או שהוא משחק איתך ראש קטן או שהוא באמת עד כדי כך מנותק מהמציאות - וזה צריך להדליק לך מספר נורות אדומות לגבי עסק שמעסיק אדם כזה כמנהל מעבדה.

* כדרך אגב: שתדע שלפעמים אם הוא נתקע עם דיסקים חדשים של יבמ במלאי הוא מעדיף לתקוע אותם ללקוח באותה טענה שלא ידוע לו על בעיהבמקום להזהיר אותו מפני כך כי הוא מעדיף רווח על פני שירות.

בכל מקרה, סיימנו את שיחתנו במבוי סתום, כאשר אמרתי לו שאני מתכוון לפנות למנכ"ל ולסמנכ"ל (שניהם מכירים אותי, אני מקווה שיתייחסו אלי בהתאם). אני מתכוון לכתוב עכשיו מכתב רציני לשניהם, עם CC לכל המיילים של פלונטר שאני אצליח למצוא. אם זה לא ילך אני אתחיל לבדוק באמת אפשרות של לתבוע.

אם הגעת בשיחה עם הבן אדם הזה למבוי סתום זה אמר שהוא הצליח להשיג מהשיחה מה שהוא רוצה.

אתה יכול לכתוב מכתב למנכ"ל ולסמנכ"ל(שאין בכלל!) - רב הסיכויים שזה יעבור אליהם הם אפסיים כי מנהל/אחראי המעבדה שדיברתי איתו הוא גם מנהל שירות לקוחות שם ורב הסיכויים שהם יגיעו אליו הם גבוהים מאוד - יכול להיות שפקס שיהיה מתובל באיומים של תביעה יזיז משהו, למרות שהלך הרוחות הוא בד"כ שהלקוח יכול לתבוע כי פלונטר מעולם לא הפסידה בבית משפט,כי היא פשוט העדיפה להגיע להסדר לטובת הלקוח שקיבל אישור של פסק דין - גם אם זה דורש פשרה רצינית לטובת הלקוח שבית המשפט היה עשוי לכפות עליה.

פורסם
  • מחבר

תודה את'לון... סמנכ"ל דווקא יש, קוראים לו יוסי והוא טיפל בי לא רע בכלל בשני עניינים שהפריעו לי אצלם. חבל רק שאני צריך לדבר עם כ"כ הרבה אנשים עד שאני מגיע אליו. היה לי את מספר הפלאפון שלו פעם אבל איבדתי אותו.

איך נראה לכם המכתב הבא (אני יודע שהוא ארוך נורא, מה לעשות...):

------------------------------------

To whom it may concern,

לפני כשנתיים וחצי רכשתי דיסק קשיח מתוצרת IBM, מסדרת ה-deskstar במהירות של 7200 סל"ד ובנפח של 20.5GB.

חומרת המחשב שלי מעולם לא סבלה מהזנחה, וכמו כל הרכיבים במחשב שלי הדיסק זכה לקירור ולטיפול מתאים, ואכן הוא החזיק זמן שיא (יחסית לחבריו מאותו מדף) של שנתיים וקצת. לאחר מותו של הדיסק הזה, הגעתי למעבדה שלכם על- מנת להחליפו, וזאת לא לפני שהשאלתי מחברי את הדיסק המשני שלו, אליו שחזרתי את רוב החומר שלי בעזרת מספר תוכנות והמון שעות עבודה. אצלכם במעבדה הסבירו לי שתהליך כזה עשוי לקחת עד שלושה חודשים (כשרכשתי את הדיסק תקופת ההמתנה היתה 14 יום. מדוע אני צריך לסבול משינויים במדיניות העבודה שלכם מול הספקים???). כמו- כן, הטכנאי שקיבל ממני את הדיסק הודה שהוא מכיר את הבעיות של הדיסקים האלה, ושהם חוזרים לא מעט. לאחר כזמן קצר יחסית (אך ארוך משבועיים), קראו לי לקחת את הדיסק החדש שלי מהמעבדה. בשמחה הגעתי אליכם ואספתי את הדיסק. כבר באותו יום כשהגעתי הביתה התחלתי בהתקנת מעה"פ על הדיסק הזה, ובהעברת החומר שהצלחתי לשחזר אליו. חלפו רק יומיים, והדיסק מת בדיוק באותה צורה. הפעם לאחר שחזור החומר, הגעתי למעבדה שלכם ובמקביל לשליחת הדיסק לספק, דרשתי (וקיבלתי) דיסק חלופי (שעשה לא מעט בעיות אבל איכשהו "סחב" את התקופה הזאת, מה גם שכמעט לא השתמשתי בו בגלל החשש שלי). שוב, אותה מסכת של להעביר את כל החומר שלי לאחר התקנת מערכת הפעלה ולאחר חודש (ושני טלפונים עצבניים לטכנאים שלכם, שלא הבינו למה אני מתרגש והסבירו לי כי בראייתם לקבל דיסק קשיח זמני זו פריווילגיה ושאני צריך להגיד תודה, כי יש אנשים שלא מקבלים), הגעתי כדי לאסוף את הדיסק החדש שלי לפני פחות משבוע. שוב העברתי את כל החומר אליו, התקנתי מערכת הפעלה ותוכנות וקיוויתי כי הפעם באמת אוכל לעבוד. ועבדתי. חמישה ימים.

במהלך כל התקופה הזאת, בדקתי וחקרתי את הנושא וגיליתי כי הבעיה היא בכל הדיסקים מדגמי DTLA (שתי סדרות של deskstar), וכי הבעיות האלה הביאו לקריסת מליוני דיסקים קשיחים לאחר עבודה לא מרובה, ולאיבוד של אינסוף נתונים של אנשים. תביעות ייצוגיות ענקיות כבר הוגשו נגד IBM בטענה כי הם מייצרים ומשווקים מוצר פגום, ו-IBM כבר הספיקה להפסיק לייצר דיסקים קשיחים בעצמה.

היום, משהתקשרתי למעבדה שלכם כדי לשאול איך הם יכולים לעזור לי (ולא ע"י החלפה בדיסק נוסף שאני בדיוק כמוכם יודע שאינו אמין), ענו לי להפתעתי כי מוכנים לתת לי זיכוי מצחיק של קצת יותר מ-100 ש"ח עבור קניית דיסק חדש, או לחילופין לשלוח את הדיסק שלי לספק ולחכות (שוב תקופה מוגזמת) עד שאני אקבל דיסק חדש, ו"בוא נקווה שהפעם הוא יהיה יותר יציב מהקודמים". לטענתי כי אין אני מוכן לסכן את המידע החשוב שלי (שוב!!) באחסונו על דיסק לא אמין (וזה לא מה שהובטח לי כשקניתי אותו, כשהוא היה היקר ביותר ונחשב לטוב ביותר), השיבו לי ב"אין מה לעשות".

האמנם אין מה לעשות? כבר שנים שאני קונה מוצרי חומרה מפלונטר, כל המחשב שלי נקנה אצלכם והפניתי אליכם לא מעט אנשים (לשלושה מהם אף הרכבתי את כל המפרט למחשב, ורק שלושתם לבד קנו מכם חומרה בשווי של למעלה מ-20000 ש"ח!). המחירים שלכם הם בדרך כלל הנמוכים ביותר אך הדבר הכי חשוב לי הוא אמינות, וכאן לשמחתי לא נפלתם אף פעם, פרט לעכשיו. הטענה כי "לא נמסר לי בצורה רשמית כי הדיסקים האלה לא בסדר" לא מקובלת עלי, וגם אם לא קיבלתם מכתב חתום ע"י IBM בנושא, אני בטוח כי אתם מכירים אותו יותר ממני. האם זו התשובה הכי טובה שאתם יכולים לספק לי? להוסיף כסף עבור דיסק אחר? או להמשיך לעבוד על דיסקים לא אמינים?!

לומר שאינני מרוצה יהיה בהחלט אנדר-סטייטמנט. אתמול כשקרס הדיסק שלי כעסתי אך הייתי בטוח שתפתרו לי את הבעיה, והיום לאחר שדיברתי (בתחילה עם סעיד, לאחר מכן עם אבי) ממש רתחתי. פלונטר מסירה מעליה כל אחריות לציוד שהיא מוכרת, ומוכנה לשמש מקסימום כ"נתב" ביני ובין היבואן. לפי המדיניות של החלפה תוך שלושה חודשים, דרך אגב, נותרו לי עוד שתי החלפות עד תום האחריות, ואז נפטרתם ממני ומהדיסק הפגום שלי.

כמה נקודות לסיום (אני יודע שהמכתב הזה ארוך):

1. אני חייל. משכורת ממוצעת של חייל היום עומדת על 320 ש"ח. אני חוסך כרגע לקראת מחשב חדש (אותו אני מקווה לקנות בחודשים הקרובים), ועובד בכל עבודה מזדמנת שאני יכול להשיג. האם אתם באמת מצפים שאני אשלם עכשיו סכום של 100%-200% ממשכורתי רק כדי להחליף את הדיסק בדיסק אמין?

2. מדוע הייתי (ואני עדיין נדרש) להמתין זמן כה רב בין הזמן בו אני מביא אליכם את הדיסק ועד שאני מקבל אחד חלופי? כשקניתי את הדיסק המדיניות היתה של טיפול תוך 14 יום, לא תוך 90.

3. האם באמת בפלונטר "מקטינים ראש" עד כדי כך? גם אם לא ידוע לכם על בעיה בכל הכוננים האלה (כפי ששמעתי מאבי, למרות שאנשים אחרים במעבדה אמרו לי אחרת), האין מספר ההחזרות של הדיסקים האלה מספיק? חסרים אתרים באינטרנט, רשימות של אנשים שתובעים את IBM, מאמרים שלמים של האתרים הכי מכובדים על פגמים בדיסקים האלה ונסיון מר של לקוח שהדיסקים האלה נוטים שלא להחזיר זמן רב מדי אצלו מספיקים כדי שלמען הסר ספק תהיו מוכנים לספוג הפעם את הדיסק הזה ולפצות אותו בדיסק אחר, אמין יותר?

לטיפולכם אודה,

משה חנן.

------------------------------------

פורסם

אחלה מכתב

אבל חוץ מלשלוח לך מכתב שהם מצערים מאוד על איך שאתה מרגיש ואולי להציע זיכוי יותר גבוהה על ההארד המזויין של IBM , אתה חושב שהם יעשו משהו?

פורסם

תודה את'לון... סמנכ"ל דווקא יש, קוראים לו יוסי והוא טיפל בי לא רע בכלל בשני עניינים שהפריעו לי אצלם. חבל רק שאני צריך לדבר עם כ"כ הרבה אנשים עד שאני מגיע אליו. היה לי את מספר הפלאפון שלו פעם אבל איבדתי אותו.

בפלונטר אהבים לתת תארים כמעט לכל עובד - כל אחד שם הוא מנהל מעבדה, אחראי שירות, מנהל חשבונות you name it. תסתמך על מה שכתוב באתר של פלונטר

איך נראה לכם המכתב הבא (אני יודע שהוא ארוך נורא, מה לעשות...):

לומר שאינני מרוצה יהיה בהחלט אנדר-סטייטמנט. אתמול כשקרס הדיסק שלי כעסתי אך הייתי בטוח שתפתרו לי את הבעיה, והיום לאחר שדיברתי (בתחילה עם סעיד, לאחר מכן עם אבי) ממש רתחתי. פלונטר מסירה מעליה כל אחריות לציוד שהיא מוכרת, ומוכנה לשמש מקסימום כ"נתב" ביני ובין היבואן *1. לפי המדיניות של החלפה תוך שלושה חודשים, דרך אגב, נותרו לי עוד שתי החלפות עד תום האחריות, ואז נפטרתם ממני ומהדיסק הפגום שלי.

תוסיף במקומות של הכוכבית ע"פ מספר את מה שאני אמר לך:

*1 - למרות שמי שאמור לספק אחריות ושירות בפני הלקוח זה המקום שעשה את הרווח הישיר מול הלקוח הסופי.

כמה נקודות לסיום (אני יודע שהמכתב הזה ארוך):

3. האם באמת בפלונטר "מקטינים ראש" עד כדי כך? גם אם לא ידוע לכם על בעיה בכל הכוננים האלה (כפי ששמעתי מאבי, למרות שאנשים אחרים במעבדה אמרו לי אחרת), האין מספר ההחזרות של הדיסקים האלה מספיק? חסרים אתרים באינטרנט, רשימות של אנשים שתובעים את IBM, מאמרים שלמים של האתרים הכי מכובדים על פגמים בדיסקים האלה ונסיון מר של לקוח שהדיסקים האלה נוטים שלא להחזיק זמן רב מדי אצלו מספיקים כדי שלמען הסר ספק תהיו מוכנים לספוג הפעם את הדיסק הזה ולפצות אותו בדיסק אחר,* אמין יותר?

*שלפחות ע"פ טענת אבי אין איתו בעיה, וע"כ אין שום סיבה שבתור לקוח שאינו מרוצה ממוצר שנרכש ממכם לא תעמוד לי האפשרות להחליף את הכונן לכונן מקביל בעל נפח ונתונים זהים. <- תנסה לחשוב איך לסגנן את זה לקראת כל הספקה האחרונה.

פורסם
  • מחבר

(Newz Flash!)

שלחתי את האימייל לפני יומיים... ולא קיבלתי תשובה. היום בצהריים התקשרתי לברר ונשמעתי די תקיף כששאלתי את המסכן שענה לי כמה זמן לוקח לקרוא אימייל (למרות שהוא ארוך...), והוא הבטיח לי שיקראו ויחזרו אלי, וזה מה שעשו אחרי שעתיים.

דיבר איתי איזה אחד בשם פאבל, שאין לו שום קשר להנהלת החנות ובמשך 13 דקות הסביר לי את מה שכבר שמעתי מאבי לגבי זה שהאופציה היחידה שלי היא לקבל זיכוי מסכן על ההרד דיסק הזה, או להחליף אותו בדיסק אחר. בשונה מאבי, הוא לפחות הודה בכך שהדיסקים האלה בעייתיים...:

"אני מאוד לא הייתי ממליץ לך להמשיך ולהשתמש בהרד- דיסקים של IBM"

"מכרנו בשנים האחרונות עשרות אלפים כאלה! אתה יודע כמה מהם חוזרים? אם היינו מחליפים את כולם לדיסקים של חברות אחרות היינו פושטים רגל!"

"IBM לא הודתה רשמית שההרד דיסקים שלה דפוקים. אם היא היתה מודה, הכל היה יותר קל."

ביקשתי לדבר עם יוסי ונאמר לי שהוא עסוק ושישתדל לחזור אלי. הוא כמובן לא חזר (אני די בטוח שאפילו לא מסרו לו... אילו רק היה לי המספר פלאפון שלו...), אבל לפחות אני יודע שאני לא לבד בעניין הזה, אפילו מול פלונטר. אם אני לא אצליח לקבל תשובות מספקות מיוסי (יריב במילואים), אני אשקול להתחיל שרשרת מכתבים לעיתונות, למועצה לצרכנות ולכל מי שמעניין אותו.

פורסם

רק השנה למזלי החלפתי לMAXTOR 20GB 7200RPM ועובד מצויין אני מרוצה.

במשך השנתיים האחרונות החלפתי 5 פעמים הארדיסקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים