עבור לתוכן

שאלה בקשר לכרטיס קול EMU 0404 של קרייטיב...

Featured Replies

פורסם

הכרטיס משמש רק לחיבור כלי נגינה חיצוניים? אפשר לחבר עליו רמקולים של מחשב?? (בשביל לשמוע באיכות יותר טובה)?

פורסם

אם אתה מדבר באופן טכני לגמרי - אז כן, אפשר לחבר אליו רמקולים של מחשב. יש לו יציאות ימין ושמאל (שקעי מונו גדולים, רבע אינץ'). עם הכבל המתאים אתה יכול לחבר רמקולים או אוזניות.

אם נדבר באופן פרקטי? אם יש לך רמקולים של מחשב, אז אין סיבה שתקנה כרטיס קול כזה. זה כרטיס שמכוון לשוק של הקלטות סאונד חובבניות+, אבל אהוב מאד ע"י חובבי המוזיקה. יש לו אאוטפוט איכותי, אבל ללא הגברה. כלומר הוא מיועד למי שיש לו רמקולים טובים (as in רמקולים מדפיים\רצפתיים מחברה שלא קוראים לה לוג'יטק או קריאייטיב) ומגבר ייעודי לרמקולים האלה, או אוזניות טובות + מגבר אוזניות.

פורסם

הרמקולים של לוג'יטק וקריאטיב וכו' כוללים מגבר פנימי. ולמרות שבאמת אין צורך להשקיע בכרטיס כזה עם רמקולים שכאילו, אין ממש סיבה שלא במידה ויש את התקציב. הכרטיס תמיד יוכל להתאים לשדרוג עתידי. בנוגע לכרטיס והאיכות שלו, לטעמי למרות שהוא כרטיס מפורט מאוד וכו', הצליל שלו לא מאוזן מספיק. זו הסיבה שאני רכשתי את ה-1212M ולא את ה-0404, למרות המחיר הכפול. לטעמי במחיר שלו כדאי לרכוש את ה-Audiophile 2496, שכן הצליל שלו אומנם פחות מפורט בקצת, אך נשמע מאוזן יותר (לכל הפחות לטעמי - הרבה מעדיפים את ה-0404, וזה לגיטימי לחלוטין. עם ציוד שאינו בהיר מדיי ה-0404 הוא כרטיס מעולה). בנוגע לכבלים, לא בעיה במיוחד להשיג מה שצריך, אפשר תמיד הכין לבד כמו שאני עשיתי. למען האמת, אם אלצ'קו יועיל בטובו, הוא יוכל להעלות תמונות של הכבל שהכנתי לו לכרטיס (0404). זה כבל break-out חלופי שמתחבר ישירות לכרטיס ולא לכבל המפצל שמתחבר אליו. הכבל באיכות הרבה יותר גבוהה, לא דורש כבלים מאריכים באמצע, וכמובן בשביל ההרגשה הטובה גם נראה הרבה יותר טוב.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע רק בהנחה שאני רוכש אותו איך אני יכול לחבר אותו לרמקולים רגילים (של מחשב)? הדרך היחידה היא להכין כבלים? אם כן איך עושים את זה) או שאפשר לקנות כבלים מתאימים (איפה קונים? מה המחירים בערך? איך בוחרים כבלים?)

פורסם

זה תלוי בחיבור שיש לך ברמקולים. אם תגיד לי מה הכניסה שיש לך ברמקולים (לא הכבל שמגיע איתם, אלא החיבור הפיסי במערכת עצמה) אוכל לציין אילו כבלים אתה תצטרך, איפה ניתן לרכוש אם בכלל, איזה כבלים להכין לבד אם תדע איזה תצטרך, או להכין לך בעצמי במידה ותצטרך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע איזה סוג כניסה יש לי ברמקולים?

יש לי Harman Kardon Soundsticks II

פורסם

תסתכל על הכבל שרץ מהרמקולים אל כרטיס הקול? האם הוא ניתק בצד של הרמקולים או לא?

אם כן, בדוק איזה חיבור יש לך שם. זה אמור להיות או PL או RCA (תריץ בגוגל חיפוש תמונות ותבין). אם לא, כנראה שזה PL זכר.

ציין מה החיבור, ואנסה לתאר לך את מגוון האפשרויות שלך.

ד"א, זה סט לא רע בכלל. אומנם הוא יקר מדיי לטעמי לעומת מה שהוא מציע, אך יש לו צליל יחסית מאופק ולא show-off כמו רוב הסטאליטים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

החיבור לא ניתק בצד של הרמקולים - זה PL

פורסם

EMU זוהי חברה לאולפנים מקצוענים וכרטיס הקול של קריאטיב פותח במקביל אצלהם וב-emu והוא מיועד לאולפנים...

פורסם

אם הכבל שלך הוא PL קטן, צטרך להכין כבל עם 1/8" נקבה בצד אחד ושני 1/4" זכרים בצד שני. אני לא חושב שתצליח למצוא כזה בשום חנות. אבל בהחלט תוכל להכין לבד/לבקש ממישהו להכין לך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

פיי איזה סיפור עכשיו

בEBAY אתה אומר גם אי אפשר להשיג? איך אני מכין לבד בבית? אתה יודע איפה יש מדריכים לזה (אני מסתדר עם אנגלית..)

פורסם

לא תמצא אותם גם ב-eBay (אני אישית לא חושב שתמצא) בגלל שזה כבל מאוד לא נפוץ שאין לו שימוש כמעט לעולם. ההכנה היא לא בעייתית. צריך לדאוג סך הכל שהפינים של האות יהיו מחוברים אחד לשני, ושהפינם של האדמה יהיו מחוברים אחד לשני. כיוון שהכבל של הרמקולים לא איכותי במיוחד, וגם הכבל שיוצא מהכרטיס קול ממש לא רציני, אז אין טעם להשקיע יותר מדיי וכל כבל חובבני יספיק. אם היה משהו מעבר לזה הייתי ממליץ לך לא לעשות לבד אלא לפנות אל מישהו שעשה את זה בעבר שיש לו ניסיון בעניין ויש לו חלקים רציניים לעבוד איתם.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

סבבה, מפה אני כבר יוכל להסתדר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים