עבור לתוכן

מתי אמורים להגיע מסכי CRT דקים לארץ?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע לומר מתי אמורים לנחות בארץ מסכי ה-CRT החדשים של סמסונג ו-LG?

האם כדאי לחכות עם קניית המסך? האם המחירים יהיו נמוכים מאלה של ה-LCD?

פורסם

אה בטוח שיש דבר כזה???

אני לא חושב שאתה מדבר על מסכי FED כי הם יצאו רק בעוד 10 שנים בערך...

כמה דקים?

כמו LCD?

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון למשל לזה:

http://www.geek.com/news/geeknews/2004Jul/gee20040720026074.htm

מדובר על CRT שבו צימצמו את עומק השפורפרת והצליחו לצמצם את המשקל אך הם עדיין עבים יותר מ-LCD. גם סמסונג וגם LG פיתחו מסכים כאלה ושמעתי שאמורים להתחיל להגיע לארץ בקרוב מסכים כאלה.

פורסם

יש מלא סיבות למה לא לקנות LCD היום: מחיר, רזולוציה, זמן תגובה, תמונה, וזווית צפיה. אם מוכנים להשקיע כסף, תמיד אפשר לקנות LCD עם איכות תמונה מדהימה, אבל היכולות להריץ סרטים ומשחקים יורדת בגלל זמן התגובה הנמוך. אותו דבר בנוגע לLCD עם זמן תגובה נמוך.

אני מאמין שרק אחוז מאוד מצומצם של לקוחות לא יקנו את הCRT "הדק" בגלל גודלו לאומת LCD, כי כאשר משווים את כל הסעיפים שמרחיקים את הלקוחות מLCD לאומת צריכת החשמל והגודל של הCRT החדש, הCRT יותר משתלם לרוב הלקוחות. הכל תלוי במחיר.

אבל, כמו תמיד אנחנו נצטרך לשלם מחיר מוגזם בגלל עלות הפיתוח למשך שנה מינימום... במיוחד בארץ.

פורסם

יש מלא סיבות למה לא לקנות LCD היום: מחיר, רזולוציה, זמן תגובה, תמונה, וזווית צפיה. אם מוכנים להשקיע כסף, תמיד אפשר לקנות LCD עם איכות תמונה מדהימה, אבל היכולות להריץ סרטים ומשחקים יורדת בגלל זמן התגובה הנמוך. אותו דבר בנוגע לLCD עם זמן תגובה נמוך.

אני מאמין שרק אחוז מאוד מצומצם של לקוחות לא יקנו את הCRT "הדק" בגלל גודלו לאומת LCD, כי כאשר משווים את כל הסעיפים שמרחיקים את הלקוחות מLCD לאומת צריכת החשמל והגודל של הCRT החדש, הCRT יותר משתלם לרוב הלקוחות. הכל תלוי במחיר.

אבל, כמו תמיד אנחנו נצטרך לשלם מחיר מוגזם בגלל עלות הפיתוח למשך שנה מינימום... במיוחד בארץ.

כנראה שזה סובייקטיבי...למה?

יש לי LCD די הרבה זמן,17 אינץ 12ms .. ואישית אני לא רואה הבדל בינו (מהירות תגובה) לבין ה Flatron שהיה לי CRT...

רק שבLCD הצבעים הרבה יותר "חיים" ויפים

פורסם
  • מחבר

ציטוט: "כנראה שזה סובייקטיבי...למה?

יש לי LCD די הרבה זמן,17 אינץ 12ms .. ואישית אני לא רואה הבדל בינו (מהירות תגובה) לבין ה Flatron שהיה לי CRT...

רק שבLCD הצבעים הרבה יותר "חיים" ויפים"

כפי שאתה מציין יש פה אכן מקום רב לפרשנות סובייקטיבית של ההתרשמות מהצגים. צגי LCD (במיוחד מהדורות האחרונים) מציגים באמת צבעים "חיים" מאוד עם ניגודיות גבוהה. נתון זה מאוד "תופש את העין" לרובנו, אולם כאשר בוחנים את העניין בכלים שונים ומודדים את התוצאות, מוצאים שה-LCD נחותים מצגי CRT מבחינת התצוגה. איכות התמונה בצגי CRT גבוהה יותר ובעלת נאמנות גבוהה יותר לצבעים האמיתיים. בנוסף, מהירות התגובה של צגי CRT לכל השינויים ולאורך כל סקאלות השינויים עולה גם היא על זו של צגי ה-LCD. גם בצגי LCD חדשים שמהירות התגובה שלהם 12 MS ומטה עדיין יש בעיית מהירות תגובה מכיוון שמהירות התגובה אינה גורפת לכל השינויים וחלק מהשינויים קורה במהירות תגובה נמוכה משמעותית מזו המצויינת. התחום בו בולטים ביותר צגי ה-CRT לטובה לעומת צגי LCD הוא תחום המחיר והאמינות. צגים אלה מיוצרים בטכנולוגיה זולה יותר ואמינה יותר ולכן מחיר השוק של דגמים איכותיים נמוך במאות אחוזים מזה של צגי LCD מאיכות שמתקרבת אליהם (בד"כ מדובר בדגמי High-End של צגי LCD). עם זאת, לצג CRT מספר חסרונות בולטים:

1. הגודל הפיסי שלהם לא מאפשר ניצול טוב של מרחב העבודה ומבזבז מקום יקר. לעיתים גם אין בכלל מקום לצג כזה על השולחן.

2. צגים אלה מקרינים קרינה מזיקה לעיני הצופה, הגורמת לעיתים קרובות לעייפות העינים ולכאבי ראש.

3. צריכת החשמל של צגים אלה גבוהה משמעותית מזו של צגי LCD.

4. עשוייה להיווצר בעיית ריצוד של הצגים ש"מרגיזה" את העין. בעיה זו נעלמת אם מעלים את קצב רענון המסך למעל 85 הרץ.

לעומת צגי CRT יש לצגי LCD יתרונות בתחומים שבהם CRT כושלים.

מחיקה של מספר חסרונות של צגי CRT כמו גודל פיסי וצריכת חשמל, כפי שהיא נעשית בדור החדש של צגי CRT דקים עשויה למשוך מחדש את אלו שנמשכו לצגי LCD בגלל אותם חסרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים