עבור לתוכן

מה עלי לעשות בכדי להוסיף דיסק קשיח נוסף ב-G3 ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מקינטוש G3 300MHZ עם מערכת הפעלה MAC OS 9.2, מה עלי לעשות בכדי להוסיף דיסק קשיח נוסף ?

כרגע מחובר דיסק קשיח 40GB אך הוא כבר מלא. ברצוני לדעת עד איזה נפח תומך מחשב זה, וכן, כיצד מבצעים את החיבור עצמו של ה-HD, האם זה כמו ב-PC או שזה שונה לחלוטין ?

אשמח לקבל את עזרתכם.

ישראל.

פורסם

לא תוכל להוסיף דיסק קשיח נוסף (רק חיצוני) אלא רק להחליף את הקיים.

פורסם

זה iMac או Powr Mac?

אם זה iMac אתה באמת תהיה חייב להחליף HD אבל ב Power Mac יש אפילו Raid הבעיה העיקרית זה שבדגמים הראשונים הוא SCSI...

בקיצור תן דגם מדויק ונוכל לעזור לך קצת יותר (כולל אם זה המארז הכחול או הבז')

פורסם
  • מחבר

זה פוואר מק עם המארז הכחול, G3 300mhz עם זיכרון SDRAM 100MHZ. זה הפרטים הטכניים שידועים לי.

לדיסק קשיח הקיים יש אפשרות לחבר פיזית עוד דיסק קשיח (IDE סטנדרטי), ויש גם מקום במארז בשבילו, השאלה היא עד כמה תומך המק הזה מבחינת נפח לקשיח נוסף, וכן, איך מתקינים את הדיסק קשיח מבחינת הזיהוי שלו וכו'

אשמח לקבל תשובה

בתודה מראש... :)

פורסם

לפי התיאור שלך זה הפאוור מאק G3 גרסה שלישית (הכחול בלי RACK ל HD נוספים היה גרסה שנייה והבז' היה ראשונה)

הגרסה הזאת נמכרה עם עד שלושה HD של 36GB אבל אני לא יודע באמת עד כמה נפח היא תומכת (רוב הסיכויים שיותר)

פורסם
  • מחבר

כרגע יש דיסק קשיח IDE של ווסטרן דיגיטל בגודל 40GB, נניח והמערכת תתמוך לי גם ב-80GB כיצד אני מגדיר אותו ? צריך לעשות איזו שהיא פעולה מיוחדת או שברגע שאני אחבר אותו המחשב יזהה שישנו התקן חדש וישאל אותי מה ברצוני לעשות וכו'..?

מה שיותר חשוב לי זה איך מתקינים ולא עד כמה מקס' נפח ניתן להתקין, זו היתה שאלה די שולית...

בקיצור, מי שיודע כיצד מוסיפים קשיח נוסף למק הנ"ל מבחינת הגדרות איתחול וזיהוי מוזמן לענות...

תודה מראש ! :xyxthumbs:

פורסם

הנה מדריך מהאתר של אפל איך בדיוק לעשות את זה

מבחינת המערכת היא אמורה לזהות את ה HD לבד ולתת לך אפשרות לפרמט אותו

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=24342

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי משם מה אני צרך לעשות אבל מבחינה מכנית של חיבור וכו' אין לי בעיה, העיקר שהמערכת תזהה את כונן לבד. אם כל הסיפור זה לחבר את הכונן אז זה אמור להיות פשוט.

בכל מקרה, אני אנסה לחבר את הכונן הנוסף בתור סלייב, ונראה מה יהיה...

תודה רבה.

נ.ב. אם למישהו יש עוד משהו להוסיף בעניין, הוא מוזמן !

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום שוב !

קניתי דיסק קשיח W.D. 120GB JB וחיברתי אותו כסלייב, אני רואה את הדיסק בAPLLE SYSTEM PROFILER אבל אין לי שום אפשרות לגשת אליו או לפרמט אותו.

איך אני יוצר לו מחיצה ומפרמט אותה ?

פורסם
  • מחבר

תודה חבר'ה הסתדרתי, מצאתי ב-SYSTEM DISK תחת UTILITY את הכלי שיוצר מחיצה לדיסק חדש הפעלתי אותו ו..הופ תוך שניה יש לי דיסק נוסף.. תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים