עבור לתוכן

מחפש תוכנה מקצועית לייצירת איקונים

Featured Replies

פורסם

ישנה גם תוכנה בשם GIF MovieGear שהיא תוכנה ליצירת אנימציות GIF וליצירת אייקונים.

התוכנה עצמה לא נועדה לעריכה אבל היא חזקה הייבוא קבצי פוטושופ ופירוק השכבות וכך אתה יכול ליצור קובץ עם מס' שכבות שכל אחת היא איקון בגודל אחר (16X16, 32X32, 48X48 וכו' ואפילו כאלה שמיועדים לרמות צבע שונות - אם או בלי alpha) וליבא אותם ישר לקובץ איקון אחד.

דרך אגב, הגעתי אל התוכנה הזו דרך עמוד של מיקרוסופט שמסביר איך ליצר איקונים שתואמים את המראה של XP, וכשלב סופי של המרה לאיקונים הם המליצו עליה.

נ.ב. - kobayashi, באיזו תוכנה אתה מיצר את הדמויות התלת מימדיות?

פורסם

ואין הגבלה לגודל של האייקון?

יש , הכי גדול זה 256X256 , אבל יותר גדול מזה זה כבר מוגזם , לא חושב שמישהו עובד עם גודל כזה לאייקונים

ישנה גם תוכנה בשם GIF MovieGear שהיא תוכנה ליצירת אנימציות GIF וליצירת אייקונים.

התוכנה עצמה לא נועדה לעריכה אבל היא חזקה הייבוא קבצי פוטושופ ופירוק השכבות וכך אתה יכול ליצור קובץ עם מס' שכבות שכל אחת היא איקון בגודל אחר (16X16, 32X32, 48X48 וכו' ואפילו כאלה שמיועדים לרמות צבע שונות - אם או בלי alpha) וליבא אותם ישר לקובץ איקון אחד.

דרך אגב, הגעתי אל התוכנה הזו דרך עמוד של מיקרוסופט שמסביר איך ליצר איקונים שתואמים את המראה של XP, וכשלב סופי של המרה לאיקונים הם המליצו עליה.

נ.ב. - kobayashi, באיזו תוכנה אתה מיצר את הדמויות התלת מימדיות?

את ה"מולקולה" עשיתי ב3DSMAX ואת השועל עשיתי בposer 6 , זה היה בכלל דמות של זאב ששיחקתי לו עם הפנים והארכתי לו את הרגליים כדי שיראה כמו שועל :smile1:

כל השאר (הכדור עצמו ,והסמל של ווינאמפ) נעשה רק בפוטושופ, את הנוצה לקחתי מהאייקון הרשמי של אדובי

ואגב, מה שאמרת לגבי השכבות בגדלים שונים, גם axialis iconworkshop עושה את זה , אני חושב שכל תוכנה ליצירת אייקונים עושה את זה, כשאתה יוצר אייקון רצוי שהוא יתאים לגדלים שונים

פורסם

(ראיתי שנוספו כמה תגובות בינתיים, אבל מה לעשות, לוקח זמן להקליד עם יד אחת בגבס :))

טוב, בוא נעשה קצת סדר:

זה שאתה משנה סיומת של קובץ ל- ico לא הופך אותו לקובץ אייקון של windows.

יש מאמר ב- MSDN שנקרא Icons in Win32 ומסביר בדיוק את הפורמט של הקובץ.

favicon הוא לא אייקון של windows אלא קובץ תמונה כלשהו בגודל 16x16.

windows מחליט איך להציג קובץ (thumbnail, icon, associated program) לפי הסיומת שלו, אבל מנגנון התצוגה עובד לפי הפורמט האמיתי של הקובץ (אם תשמור קובץ bmp בתור jpeg ותקשר אותר בתור תמונה ל- html, האקספלורר עדיין יציג אותו בתוך ה- html באופן נורמלי.)

בגלל זה כשאתה שם אותו על הדקסקופ עם סיומת ico הוא מנסה להציג אותו בתור אייקון. (אגב, על windows95/NT זה לא יעבוד)

קיצר, כדי לשים את זה על הדסקטופ זה יופי, אבל אתה לא יכול להשמש בזה לאייקונים בתוך אפליקציה.

פורסם
ואגב, מה שאמרת לגבי השכבות בגדלים שונים, גם axialis iconworkshop עושה את זה , אני חושב שכל תוכנה ליצירת אייקונים עושה את זה, כשאתה יוצר אייקון רצוי שהוא יתאים לגדלים שונים

הורדתי את גירסה 6 של axialis, אולי אתה כבר יודע את זה, אבל הוא מוסיף פלאגין לפוטושופ שנותן לך ליבא שכבות בצורה ישירה מפוטושופ (בלי לשמור קבצים), מגניב לגמרי.

היא גם לא יקרה אם רוצים במקרה לעבוד איתה בצורה מקצועית (ואז כדאי לקנות את התוכנה...)

פורסם

yup, גם ב5.0 יש את זה , רק שב5 זה לא מתקין אוטומטית, רק אם אתה בוחר באופצייה מתוך התוכנה

אני צריך לבדוק את 6, מזמן לא התעסקתי בזה 8)

פורסם
  • מחבר

(ראיתי שנוספו כמה תגובות בינתיים, אבל מה לעשות, לוקח זמן להקליד עם יד אחת בגבס :))

טוב, בוא נעשה קצת סדר:

זה שאתה משנה סיומת של קובץ ל- ico לא הופך אותו לקובץ אייקון של windows.

יש מאמר ב- MSDN שנקרא Icons in Win32 ומסביר בדיוק את הפורמט של הקובץ.

favicon הוא לא אייקון של windows אלא קובץ תמונה כלשהו בגודל 16x16.

windows מחליט איך להציג קובץ (thumbnail, icon, associated program) לפי הסיומת שלו, אבל מנגנון התצוגה עובד לפי הפורמט האמיתי של הקובץ (אם תשמור קובץ bmp בתור jpeg ותקשר אותר בתור תמונה ל- html, האקספלורר עדיין יציג אותו בתוך ה- html באופן נורמלי.)

בגלל זה כשאתה שם אותו על הדקסקופ עם סיומת ico הוא מנסה להציג אותו בתור אייקון. (אגב, על windows95/NT זה לא יעבוד)

קיצר, כדי לשים את זה על הדסקטופ זה יופי, אבל אתה לא יכול להשמש בזה לאייקונים בתוך אפליקציה.

גם טועה וגם מטעה

favicon

זה בכלל שם חובה לאייקון שנראה בשורת הכתובת בדפדפן-אגב חובה עליו להיות בתקיית שורש ובשם הזה בדיוק

למשל בראש הדף הזה האייקון של האתר

אייקון רגיל לכל שימוש חוץ מהשימוש הנ"ל אפשר ליצור בדיוק כמו שכתבתי ולהשתמש בו לכל דבר

וכן זה יעבוד על כל מערכות הווינדוס למיניהם

תמונה:

האיקון שנוצר בדיוק כמו שכתבתי משמש כאייקון לתקייה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אבל לפורמטים הגראפיים האלה אין ערוץ alpha, כלומר, אתה לא יכול לייצר אייקונים עם חצאי שקיפויות (כמו צל) לXP.

פורסם
  • מחבר

נכון ובגלל בין היתר מלחתחילה ביקשתי עזרה בחיפוש תוכנה מקצועית

פורסם

טוב, ex, נראה לי ששנינו מדברים על דברים שונים.

אייקון (מה שאתה מדבר עליו) זה תמונה קטנה שאפשר לשים לקבצים וקיצורי דרך (נקרא לזה "אייקון מוכלל"). אייקון כזה זה קובץ תמונה שמקיים כמה תנאים (שהסיומת של השם שלו היא ico ושיש לו גודל סטנדרטי)

אייקון (מה שאני מדבר עליו) זה resource של windows שנשמר בקבצים בפורמט מסויים (שמפורט [=http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnwui/html/msdn_icons.aspurl]כאן ןבסיומת ico.

ה- shell של windows נותן לך להשתמש במקרים מסוימים להשתמש בקבצי תמונה בתור אייקונים (אגב, כנראה מאוד שזה תלוי בהגדרות המערכת, כי אצלי בעבודה זה פעל ובבית לא)

קובץ אייקון מיועד להכיל מספר תמונות כמו שאמרתי קודם.

בקשר ל- favicon - ממה שאני רואה בינתיים זה כן קובץ אייקון אמיתי (גם זה שבאתר הזה).

בקשר למערכות הפעלה אחרות - אני יכול להתחייב לך שעל win95 שלא מותקן עליו active desktop זה לא יפעל (ה- shell לא תומך בזה)

פורסם

EX, תודה!

חיפשתי PLUG לfavicon.

אגב, מה הקטע עם הWIN-OS-X?

:screwy::lol:

פורסם
  • מחבר

כנראה....

favicon=קשור לעיצוב אתר בדיוק כמו הרעיון שעומד מאוחרי השמות index home and default

למרות הדיון המגרה :silly::smile1: סה"כ חיפשתי המלצה לתוכנה

:lol:

ואויי וינדוס 95 בחילה רק מהזיכרון בשימוש :-X יחד עם מהירות גלישה מתקדמת ביותר מודם 56K :kopfpatsch:

והגדרות שלא היו מביישות את תוכנית החלל האמריקאית

פורסם
  • מחבר

EX, תודה!

חיפשתי PLUG לfavicon.

אגב, מה הקטע עם הWIN-OS-X?

:screwy::lol:

:lol: אני פגוע מק osx

עבדתי עליה כמה שנים טובות

אבל אין ברירה מלהשתמש בווינדוס :bash: -זמינות, תקציב וכו' :pissed:

אךךךךךךךךךךךךך מחכה שיהיה אפשר להעלות את ה osx על pc רגיל :jump:

אגב עם עוד לא ניסתה אז אל! תחכה כי הכוייה היא קשה :cool2:

פורסם
למרות הדיון המגרה סה"כ חיפשתי המלצה לתוכנה

וקיבלת

פורסם
  • מחבר

נכון

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים