פורסם 2006 בינואר 1319 שנים רכשתי לפני כחודשיים מסך מומלץ של VIEWSONIC דגם VP930B.מסך מאד יקר.בתחילה בדקתי את כל הפרמטרים הידועים כמו זמני תגובה פיקסלים מתים וכו' אבל בהמשך הבדיקות שמתי לבלתופעה שלדעתי לא מסוקרת כלל בכל הסקירות שאפשר למצוא באתרים שונים:שמתי לב שכאשר המחשב עובר לשמירת מסך ורובו אמור להיות שחור, השחור אינו שחור.אור הרקע של המסך מסתנן החוצה ככל שמביטים יותר מהצד.כשעובדים בלילה ומכבים את האור המסך במצב שחור מקרין אור כמו פנס.רק כאשר מביטים ישירות למסך מקבלים קצת שחור עם פינות מוארות.ההבדל בין רמת השחור של צג ה CRT שלי לזה של ה LCD היא דרמטית לטובת ה CRT.אני מניח שטכנולוגיית ה LCD עם כל הההתקדמות נמצאת עדיין בחיתוליה, אחרת אין לי הסבר לתופעה.למותר לציין שכבר פניתי לסוכן וביקשתי תגובתו (... ככה זה עם כל מסכי ה LCD זולים ויקרים).בדקתי גם מסכים אחרים במקום עבודתי והמצב דומה.אני מוצא שהיעדר השחור מאד פוגם בביצועי הצג ומאד מפריע לי.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים ידועלרוב מסכי ה-LCD יש זליגה של התאורה האחורית מהצדדים מה שבולט מאד על רקע שחורבחלק מהמסכים זה מורגש יותר ובחלק מורגש פחותב-VP930 הראשונים שיצאו היתה בעיה כזאת, אומרים שבחדשים יותר אין את הבעיה.המלצה שלי בלי קשר - בטח את השומר מסך הדפוק של וינדוס וכוון אותו ככה שאחרי X דקות המסך יכבהשומרי מסך היו שימושיים בימי ה-CRT הראשונים שהיתה בעיה של צריבת המסךב-CRT המודרניים כבר אין את הבעיה הזאת וב-LCD גם לאשומר מסך כזה רק עושה נזק למסך LCD, במסך LCD הצבע השחור הוא הצבע שדורש את ההספק הגבוה ביותר ומאמץ את המסך.תבדוק מאחורה את חודש היצור של המסך.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים מחבר אינפורמציה ששווה לבדוק.לגבי ההערה על שומר המסך - נשמע מעניין.תודה.האם יש סיכוי להחליף מסך באומניטק?
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים מחבר אגב, בגב הצג אין תאריך אלא רק מספר סידורי.תאריך הייצור כנראה מקודד במספר הסידורי.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים זה הטבע של מסכי LCD , הבהירות שלהם עולה פי כמה מזו של מסכי CRT וזה מתבטא גם במצב של מסך שחור עקב התאורה האחורית שבעצם מאירה את התמונה. אם תוריד את הבהירות של המסך תיראה שרמת הבהירות של מסך שחור תרד גם כן. סה"כ לרוב הבהירות של מסך CRT תשתווה לכיוונון נמוך של הבהירות של מסך LCD.אבל שים לב - אתה בעיקר רואה את זה כשבחדר חושך מוחלט. וכשאתה עובד בתמונה בהירה למעשה השחור נראה טוב מאוד, לפחות במסך טוב (שים לב לפונטים בתרד הזה למשל).לגבי המסך שלך , אין לך מה לדאוג , לפי איך שאתה מתאר המסך שלך תקין לחלוטין. אני עובד עם מסך מאוד איכותי שלEIZO שאולי הוא המסך 17 העדכני הכי יקר שנמכר בזאפ , הצבעים שלו מדויקים לחלוטין והשחור שלו נחשב לשחור הכי טוב בLCD, וגם לי כשהחדר חשוך יש רקע בהיר בתמונה השחורה. סה"כ המסך שלך טוב מאוד מבית טוב מאוד.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים מחבר ב CRT השחור הוא בעצם המסך ללא תאורה ולכן ככל שצבע המסך הבסיסי שחור יותר כך השחור יהיה שחור יותר.ב LCD למרות שהמסך במצב כבוי הוא מאד שחור ומט הרי שעדיין נורות הרקע דולקות במלוא עצמתן והתריסים הקטנים שממתגים את האור מוגבלים ביכולתם לחסום את האור. המצב מחמיר ככל שזווית הצפייה מתרחקת ממבט ישיר שכן אז יש זליגה מצידי התריסים. מוזר שבטלוויזיות מצהירים על רמות קונטרסט של אלפים לעומת מאות בצגי מחשב.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים דווקא אצלי האור נראה זהה מכל זווית , ככה שזה לא הטבע של מסכי LCD ואם נתקלת בזה אולי זה קשור לסוג הפאנל (הפאנל אצלי הוא 178 מעלות).קונטרסט של אלפים זה אולי בטלווזיות פלסמה , בLCD זה בטוח פחות.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים מחבר על-מנת שתראו על מה אני מדבר הנה תמונה:http://www.2all.co.il/web/Sites/sadann22/2439_(1).jpgאצלכם זה יותר טוב? (בחושך)
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים רק בגלל שהנושא הזה חורג מהמלצות LCD אני לא ינעל אותו.בקשר לבעיה.לי יש 710T (אני חושב מפסי הייצור האחרונים), ונדמה לי שאין לי את התופעה שאתה מתאר.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים סאמסונג 721sעוד לא נתקלתי בתופעה הזו. במיוחד לא במגניטודה כמו שהראית בתמונה.אגב, ל LCD עדיף שומר מסך שהוא לא שחור.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים מה המספר הסידורי של המסך שלך? (מקודד שם השנה והשבוע בו יוצר המסך)ב-VP930 שלי התופעה של זליגת תאורה אחורית בחושך על רקע שחור מהצד הרבה יותר חזקה מכל מסך אחר שראיתי, זה החיסרון היחיד שאני מוצא במסך הזה.גם ב-710T וגם ב-730B ראיתי את התפועה הזאת אבל לא בכזה קנה מידה.
פורסם 2006 בינואר 1319 שנים על-מנת שתראו על מה אני מדבר הנה תמונה:http://www.2all.co.il/web/Sites/sadann22/2439_(1).jpgאצלכם זה יותר טוב? (בחושך)אני חושב שהמצב בתמונה נראה הרבה יותר גרוע ממה שזה במציאות - ואת זה אתה תגיד לנו , כי אני חושב שהצילום ממש מגזים את התופעה. גם החוסר אחידות באור של המסך נראה מוזר (מדוע צילמת מהצד ולא מקדימה?).אצלי בכל מיקרה (eizo l578) התופעה לא כזו מוגזמת והתאורה היא אחדיה בכל המסך ומכל הזוויות.*עידכון - טוב ניסיתי לצלם את המסך שלי והבנתי למה הצילום שלך כזה מוגזם : מכיוון שאתה מצלם בחושך ובלי פלאש המצלמה מצלמת בחשיפה ארוכה יותר - מה שמגביר את עוצמת האור שיוצא מהמסך - ומה שגורם לו להראות הרבה יותר בהיר וזוהר.ובכדי לנסות לראות את התופעה - תיכנסו לתפריט הSCREEN SAVER תבחרו את BLANK ותעשו PREVIEW, זה כמובן כשהאור בחדר מכובה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.