עבור לתוכן

יש הבדל בין כבל רשת 8 גידים עגול לבין שטוח?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כבל רשת באורך 40 מטר, מצאתי מקום לקנות מטר בשקל שישים, אבל זה לא העניין, העניין הוא שהכבל שטוח.

הכבל הולך לעבור בגג המרכזי של הבניין שלי, ולצד השני של הבניין.

-האם האות שיעבור יהיה טוב ולא יהיה חלש מדיי?

-האם יש הבדל בין כבל RJ45 שטוח, לבין כבל עגול (רגיל) ? (גם בלי שום קשר אם זה ישפיע למקרה שלי או לא, אני סקרן)

-איפה אפשר למצוא מקום שמוכר כבל רשת עגול ב2 שקל למטר עם מע"מ?

תודה!

פורסם

אין שום הבדל בין עגול לשטוח

רק תדאג שיהיה רשום עליו STP שזה מסוכך מלא

אם אתה מעביר חיצונית על הגג מומלץ מסוכך מלא

אפשרי גם FTP שזה מסוכך רגיל

אבל בדרך כלל משתמשים ברגיל בתוך הבית לא בחוץ

פורסם

גם לי היתה רשת 10BASET על גג הבית (שאז זה היה יותר כמו P2P), פעם אחת בסופת ברקים הלכו לי 2 כרטיסי רשת ונראה לי עוד כמה רכיבים.

היום יש לי רשת של 100BASET, גם הכל עובר על הגג, ולמטה מהקירות ופנימה לכל המחשבים בבית. הכבלים הם FTP, CAT 5E, עובדים טוב בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

בסוף קיבלתי כבל עגול 44 מטר STP CAT 5E

אמור להספיק, או שאני צריך לבנות לו איזה תעלה חמודה? (בכל מקרה אני הולך להצמיד אותו לקיר ולא להניח על הרצפה בגג, ככה שמים עומדים זה לא בעיה.. השמש זה הבעיה)

פורסם

אצלי זה גם ככה, ובינתיים אין בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה! :xyxthumbs:

אהה. uber cabLe

:smile1:

ubercable8nu.jpg

פורסם

אממ קצת לא קשור לדיון, אבל תבדוק שהכבל השטוח שאתה מעביר הוא מהסוג שאתה צריך..[מוצלב או לא מוצלב, תלוי בצורת החיבור...]

כי הכבלים השטוחים היחידים שנתקלתי בהם[לא נתקלתי ביותר מדי, אבל בכל זאת..] הם כבלי rollover שמתחברים ליציאת קונסול[console] בראוטרים..

לא יודע אם בדקת או לא, פשוט חשבתי שכדאי שתשים לב, שלא תעביר כבל על 40 מטר ובסוף יתברר שזה לא הסוג הרצוי..

פורסם

אם כבר צילמת ואתה רוצה לדעת אם הכבל שלך באמת STP ולא FTP תעלה תמונה באיכות של הקצה של הכבל כשהוא חתוך (ככה שיראו את הסיכוך)

פורסם
  • מחבר

בסוף זה כבל עגול. S:

והנה תמונה של הקצה שלו..

cbleinside5xm.jpg

stp6ui.jpg

פורסם
  • מחבר

http://img218.imageshack.us/img218/4934/stp6ui.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/1093/cbleinside5xm.jpg

משומה אני לא רואה את התגובה הקודמת שלי.. :\ מוזר. אתמול ראיתי אותה

ואגב, איפה אני יכול למצוא חנות שתרכיב לי קונקטורים על הכבלים, בסביבות הרצליה, לא ביוקר?

פורסם

יש סיכוך חיצוני

אם כל זוג גידים מסוכך בעצמו אז זה STP אחרת זה FTP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים