עבור לתוכן

האם הצ'יפסט מתחמם כעושים OC למעבד? (5x HTT= k8nf-9??)

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, במיוחד בשבילך ערכתי בדיקה לצ'יפסט עם מדחום מיוחד.. שתי דגימות הטמפ' נלקחו במהלך עבודת PRIME95 למשך 5 דקות:

דגימה ראשונה, ללא אוברקלוק- 200FSB במכפלת מעבד 9 ומכפלת HT 5... התוצאה נעה סביב ה 47 מעלות צלזיוס בירידה ועליה של עשרות המעלה..

דגימה שניה, אוברקלוק- 250FSB במכפלת מעבד 9 ומכפלת HT 4... התוצאה נשארת אותו הדבר ונעה סביב ה 47 מעלות..

האמת - די הופתעתי..

מקווה שעזרתי לך בשאלתך :xyxthumbs:

• תגובות 34
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

jacko_il,

תודה על המאמץ המיוחד. :yelclap:

האמת ששמתי לב לזה במעבד שלי שגם שהוא עבד בכמעט 2500Mhz במקום 1800 לא היה שינוי בחום (לפחות לא משהו שאפשר להגדיר כצוצאה סטטיסטית מובהקת)

לכן חשבתי שזה נכון גם לרכיבים אחרים כמו זכרון וצ'יפסט ואתה עוזר מאוד להוכיח שרק תוספת מתח מעלה את החום, מה שדי הגיוני. כי כשהתדר עולה המעגל לא צורך יותר אנרגיה (שוב לפחות לא שינוי ברמה שתייצר שינוי טמפרטורה ניכר)

עריכה:

בעקבות זה, מאוד מעניין אותי להבין מה נותנת תוספת מתח לצ'יפסט אם הוא ממילא לא נמצא אף פעם ב OC (זוכרים, מכפלת Chipset יורדת ב OC)

פורסם
  • מחבר

jacko_il, תודה רבה על הבדיקה!

זו התוצאה שרציתי לראות ;)

אפשר לעלות את תדר המעבד וגם את המתח שלו ללא שום חשש להעלאת טמפ' הצ'יפסט.

אז לפי הבדיקה שלך, טמפ' הצ'פסט היא לא כ"כ גבוהה- סה"כ 47, לעומת מה שחשבנו בהתחלה (70 מעלות :screwy:)

ו-שלמה אתה בהחלט צודק, גם אני כרגע באוברקלוק של 500 מגה הרץ למעבד (בינתיים) עם מתח סטוק, והטמפ' לא עלתה אפילו במעלה.

ומכאן, לבעלי הלוח GB k8nf-9 , רציתי לשאול האם הלוח הזה יכול להסתדר עם מכפלת 5x, כלומר תדר סופי של 2000Mhz.

או אם אני מגיע למשל ל-1800MHz ע"י אוברקלוק, האם הלוח יכול לקבל את זה?

(אני מעדיף לא להוריד את המכפלת ה-HTT ל-2x בינתיים, אלא להשאיר אותו על 3z )

תודה.

פורסם

ומכאן, לבעלי הלוח GB k8nf-9 , רציתי לשאול האם הלוח הזה יכול להסתדר עם מכפלת 5x, כלומר תדר סופי של 2000Mhz.

או אם אני מגיע למשל ל-1800MHz ע"י אוברקלוק, האם הלוח יכול לקבל את זה?

(אני מעדיף לא להוריד את המכפלת ה-HTT ל-2x בינתיים, אלא להשאיר אותו על 3z )

לא כל כך הבנתי מה הבעיה, אם אתה ב X3 אז אתה יכול להגיע ל HTT של 333Mhz לפני שתגיע ל OC לבאס, הלוח שלך ממילא לא יגיע לשם בחיים :'(

ואם כן הבנתי נכון אז אין שום בעיה להגיע ל 2000Mhz ב OC. הבעיות מתחילות שעוברים את ה 2000.

ודבר אחרון, גם אם תשים X2 עם קצת OC לא תרגיש שום הבדל בביצועים. ה HyperTransport פשוט גדול על הארכיטקטורה הנוכחית של ה PC ומגיע לידי ניצול סביר רק בלוחות שתומכים בריבוי מעבדים לשרתים מבוססי Opteron

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שהלוחות האלה K8NF-9 ודומיו הם מבוססי מכפלת 4x, כלומר מגיעים עם מהירות HTT סופית של 1600MHz.

השאלה שלי הייתה האם בכוונה שמו אותם על 4x, כי הם לא יכולים להסתדר עם יותר מזה, ולא לעבור את ה-1600MHz, או שאפשר ללא שום בעיה להגדיר בביוס מכפלת 5x ואז לעבוד ב-2000MHz. (או ע"י אוברקלוק ל-1800MHz למשל) ??

(תדר HTT על 300 ומכפלה 3x)

פורסם

רגע מה הטמפ של של הצי'פסט שלכם בלוח K8NF9 ????

פורסם

איך מעלים מתח לצ'יפסט והאם אני יכול לעשות OC יותר גבוהה

אם העלתי מתח לצ'יפסט?

פורסם

העניין הוא שהלוחות האלה K8NF-9 ודומיו הם מבוססי מכפלת 4x, כלומר מגיעים עם מהירות HTT סופית של 1600MHz.

השאלה שלי הייתה האם בכוונה שמו אותם על 4x, כי הם לא יכולים להסתדר עם יותר מזה, ולא לעבור את ה-1600MHz, או שאפשר ללא שום בעיה להגדיר בביוס מכפלת 5x ואז לעבוד ב-2000MHz. (או ע"י אוברקלוק ל-1800MHz למשל) ??

(תדר HTT על 300 ומכפלה 3x)

אה, עכשיו הבנתי למה כוונתך, ווללא זאת שאלה קשה. :kopfpatsch:

קשה לי להאמין שחברה כמו nVidia יתאמצו בכוונה לייצר מוצר אחר לגמרי בעל פחות אופציות (קו יצור עולה כסף), בד"כ מייצרים את אותו צ'יפ ופשוט סוגרים/מאפשרים אופציות כדי ליצור קו מוצרים.

אז אם אני צריך להמר הייתי אומר שהוא יעמןד ב OC.

עשה ניסוי פשוט.

שים את הזכרון ב 166, ותעלה את ה HTT ל 250 במכפלת HTT X4

זה יתן לך HTT=2000 מעבד=2250 וזכרון ב 205

אם זה עובד סימן שאפשר וזאת רק מגבלה על מכפלה ואם לא, אז יש גם מגבלת חומרה שלא מאפשרת את זה.

אבל, בגל מקרה זכור כי לא תרוויח מכך דבר (חוץ מהעניין והשעשוע כמובן)

כי כל מהירות HTT מעל 800-1000 בערך פשוט כבר לא משנה את הביצועים של המערכת שלך.

תראה כאן: http://www.tomshardware.com/2004/05/05/via/page6.html

בסיכום כתוב שם:

Therefore, Socket 939 motherboards won't peform noticeably better. Indeed, as our benchmarks have shown, differences between 600 MHz, 800 MHz and 1000 MHz HyperTransport clock speeds are barely measurable

פורסם
  • מחבר

כן אחי, את זה כבר הוכחנו, אז, בתדר הענק על ה-HTT.

McFly הביא אז הוכחות.

ואין שום מגבלה בלוח הזה לשים מכפלה על 5x. הביוס מאפשר זאת.

ולכן אם המצב ככה, אז למה החברות קוראות ללוחות האלו 4x ולכן מוזילות את המחירים שלהם?

הרי בכל מקרה, אם באמת מדובר באותו קו יצור, ניתן להגיע לאותו תדר HTT כמו בלוחות ה-Ultra היקרים יותר!?

כן, אפשר לעשות את הניסוי שהצעת, אבל כרגע על מהירות HTT 256 ומכפלה על 3x.

הייתי מעדיף לא לעשות זאת בעצמי (לשים עכשיו מכפלה על 4x), ולהסתמך על ניסיון של אחרים בלוחות האלו.

מקווה לתשובה בהקדם.. 8)

פורסם

אהמ אני עובד כבר חודשיים ב 250x4

פורסם

הצ'יפסט מתחמם באוברקלוק ולו רק בגלל שהטמפ' במארז עולה בגלל שרכיבים אחרים במארז מתחממים

למשל באוברקלוק למעבד כשמעלים מתח, הPWMIC מתחמם מה שגורם לכל הרכיבים במארז להתחמם

פורסם

אני אעלה פה השערה קטנה

(זאת השערה בלבד)

שימו לב שעד היום אינטל לא עברה את קו ה BUS של 200 למעבדים רגילים ו 233 למעבדי EE (להוציא את ה 840)

הסיבה, גם לפי אינטל, היא החום

הם טוענים שהעלאה של תדר ה Bus משפיעה הרבה יותר על החום מאשר העלאת מכפלה

זאת הסיבה שרק בדור היונה הם העלו את ה Bus ל 266

עד לכאן היו העובדות

עכשיו לטענה

אם במעבד תדר ה Bus משפיע המון יחסית על הטמפ', מדוע שלא יהיה כך גם בצ'יפסט?

פורסם
  • מחבר

בסדר,טמפ' המעבד תעלה כמה שתעלה כי העלנו לו את הבאס,

אבל כל עוד לא עברנו את מהירות ה-HTT בסטוק (2000MHz) , אין שום סיבה שהטמפ' של הצ'יפסט תעלה.

השאלה שלי מה קורה בלוחות ה-4x. האם הלוחות האלו תוכננו מלכתחילה לעבוד רק עד 1600MHz או שמדובר בדיוק באותו הצ'יפסט כמו לוחות ה-Ultra וניתן יהיה לעבור את המהירות הזו ללא בעיה (או ע"י אוברקלוק, או קביעת מכפלה 5x)??

וגם ללא חשש מהעלאת הטמפ' (כמובן עד 2000MHz)?

אהמ אני עובד כבר חודשיים ב 250x4

אחי הלוח שלך הוא GB K8NF-9?

פורסם

הם טוענים שהעלאה של תדר ה Bus משפיעה הרבה יותר על החום מאשר העלאת מכפלה

זאת הסיבה שרק בדור היונה הם העלו את ה Bus ל 266

עד לכאן היו העובדות

עכשיו לטענה

אם במעבד תדר ה Bus משפיע המון יחסית על הטמפ', מדוע שלא יהיה כך גם בצ'יפסט?

זהו שהעובדה הזו כנראה לא ממש עובדתית, כי מהנסיון הדל שלי 1800@2400 וגם מהבדיקה שעשה כאן מישהו בת'רד העלאה של תדר העבודה משום מה לא מעלה את הטמפרטורה לא של המעבד ולא של הצ'יפסט. הענין כאן הוא שכולם רוצים לסחוט עוד קצת וגם מוסיפים מתח וזה כבר בבירור מעלה את הטמפרטורה.

אבל, לא לשכוח את השאלה של הדוקטור, NF4 X4 יכול לעבוד ב 2000 או לא יכול. (המגבלה בחומרה או מלאכותית במכפלה לצורכי תמחור ושווק)

פורסם

בסדר,טמפ' המעבד תעלה כמה שתעלה כי העלנו לו את הבאס,

אבל כל עוד לא עברנו את מהירות ה-HTT בסטוק (2000MHz) , אין שום סיבה שהטמפ' של הצ'יפסט תעלה.

השאלה שלי מה קורה בלוחות ה-4x. האם הלוחות האלו תוכננו מלכתחילה לעבוד רק עד 1600MHz או שמדובר בדיוק באותו הצ'יפסט כמו לוחות ה-Ultra וניתן יהיה לעבור את המהירות הזו ללא בעיה (או ע"י אוברקלוק, או קביעת מכפלה 5x)??

וגם ללא חשש מהעלאת הטמפ' (כמובן עד 2000MHz)?

אחי הלוח שלך הוא GB K8NF-9?

כן הלוח שלי הוא זה.... ואני עובד כבר כמה חודשים ב250x4 והוא אף מציג ביצועים נחמדים בבאס הזה כ37 שניות בpi עם מעבד v3000 ..

אבל אתם לא עונים לי על השאלה מה הטמפ של הצי'פסטטט שלכם????(בעלי הלוח k8nf9)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים