עבור לתוכן

האם הצ'יפסט מתחמם כעושים OC למעבד? (5x HTT= k8nf-9??)

Featured Replies

פורסם

אהלן.

במצב שבו אני עושה אוברקלוק רק למעבד (גם ע"י העלאת מתח), ומשאיר את מהירות ה-HTT כפי שהיא, האם הצ'יפסט יתחמם יותר מאשר בסטוק?

או שנשאר אותו דבר?

• תגובות 34
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עד כמה שידוע לי - כן.

ככה זה היה אצלי בכל אופן.. בלוח GA-K8NF9 NF4

אבל יש כאן מומחים גדולים יותר ממני - חכה לעוד תשובות..

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח???

גם לי יש את הלוח הזה, אבל איך בדיוק בדקת את הטמפרטורות?

עד כמה שידוע לי אי אפשר לבדוק באמצעות שום תוכנה, רק עם רכיב חיצוני.

פורסם

תנסה לבדוק בעזרת מגע... מקסימום תבדוק עם מד חום דיגיטלי...

:xyxthumbs:

פורסם

לדעתי הצ'יפסט לא צריך להתחמם יותר ב OC. הוא ממילא לא יכול לעבוד בתדרים גדולים מתדר סטוק ולכן מורידים מכפלת HTT.

ונכון שאי אפשר לדעת מה הטמפרטורה שלו בלוח הזה כי אין מדיד עבור הצ'יפסט.

מנסיון אישי וגם מידע באתר הזה, לא נראה לי שעם הלוח שלך הצ'יפסט צריך להטריד אותך, כי המגבלה של הלוח עצמו תעצור אותך ב OC.

הדבר היחידי שיחמם את הצ'יפסט זה אם תוסיף לו מתח, וגם את זה ניתן לפתור בעזרת מאוורר (קטן על הגוף קירור או גדול שיזרוק אויר לכוון)

פורסם
  • מחבר

שלום גבר! :)

הדבר היחידי שיחמם את הצ'יפסט זה אם תוסיף לו מתח, וגם את זה ניתן לפתור בעזרת מאוורר (קטן על הגוף קירור או גדול שיזרוק אויר לכוון)

מה יכול לגרום לצ'יפסט להתחמם? כשמעלים מתח למעבד או לצ'יפסט?

פורסם

בו נגיד שבלוח שלך יש בעיה .... הוא מקוררר פסיבית וצי'פסט פשוט רוטח בלוח הזה מניסיון של כמה וכמה לוחות כאלה אצל חברים .....

פורסם

תגדיר מה זה לעשות OC רק למעבד ? אם אתה משנה את ה HTT / BUS, אז אתה עושה OC לעוד כמה דברים (ואני מניח שה CHIPSET הוא אחד מהם).

פורסם
  • מחבר

מה פתאום. האוברקלוק נעשה אך ורק למעבד.

את הזיכרון אני משאיר בסטוק ע"י קביעת מחלקים. PCI-E נעול.

מכפלת HTT הורדתי.

ומה זה בדיוק אוברקלוק לצ'יפסט? קיים בכלל דבר כזה, כל עוד מהירות ה-HTT נשארת אותו דבר?

פורסם

כנראה שכן.. זה מה שקורה שמעלים את ה BUS...

פורסם
  • מחבר

אחי, למה אתה מתכוון בדיוק?

מה בדיוק מומהר בצ'יפסט? (הצ'יפסט אחראי על התעבורה בין הרכיבים, ולמהירות שלו קוראים HTT, ואותה לא העלתי :nixweiss:)

פורסם

קיצר, עדיין ה BUS יותר גבוהה, גם אם המכפלה יותר נמוכה, ויכול להיות שיש לזה השפעה על פליטת החום שלו

פורסם
  • מחבר

ויכול להיות שיש לזה השפעה על פליטת החום שלו

אז אני לא רוצה תשובה של אולי, אני חייב להיות בטוח אם הצ'יפסט מתחמם או לא.

הלוח שלי לא מקורר בכלל, וזה יכול להיות לא נעים.

פורסם

אצלי זה כן, אחרים אמרו שגם אצלם, תסיק מסקנות...

פורסם

שלום דוקטור,

זה דווקא יכול להיות דיון מעניין, שיכולים לתרום בו כאלה שיש להם מדיד חום בצ'יפסט.

אם יש לכם מדיד בוודאות, אולי תחלקו איתנו מה הטמפרטורה בסטוק וכמה אחרי OC בהנחה שלא העלתם מתח לצ'יפסט - כי מתח נוסף = חום בודאות.

כמו שאני מבין את זה ב OC לא ממש מעלים את תדר הצ'יפסט אלה בד"כ מורידים אותו כי זה לא ממש משנה לביצועים ויכול להפריע ל OC

ולכן אני חושב שהטמפרטורה לא צריכה לעלות (שוב בלי תוספת מתח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים