עבור לתוכן

יש דבר כזה?: לוח-אם תומך ב-dual CPU כשכל אחד מהמעבדים הוא AMD 64 X2 (כפול-ליבה)

Featured Replies

פורסם

הסיבה לשאלה - אני שוקל לרכוש מעבד X2 כלשהו, ובמחשבה לעתיד (Windows Vista) יש סיכוי שארצה להוסיף _עוד_ מעבד דו-ליבה כדי להגביר ביצועים. המחירים של אותם מעבדים עוד שנה-שנה-וחצי ירדו לרמה שזה (לי) יהיה כדאי מאוד להשקיע. אני מריץ המון דברים במקביל, ולמרות שהם לעתים דברים קלילים (בתיאוריה), עדיין תמיד יש איזה תוכנה מצ'וקמקת שלא כתובה כמו שצריך שתוקעת את ה-CPU, לא משנה כמה מהיר הוא יהיה. תיאוריה לחוד מציאוד לחוד. אז אני למעשה רוצה כמה שיותר מעבדים/ליבות "ספייר" כדי להקציב לאותו יישום מטופש (ואחותו הצולעת) ליבה משל עצמו ושיעזוב אותי בשקט. ;D

יש או היה זה חלום?

פורסם

אני לא מאמין, בהתחלה חשבתי שאתה צוחק או משהו........

יש אשכרה דבר כזה.......

אני לא יודע על זה כלום, אבל סתם עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי, לפחות אני אתן לך תמונה בשביל שתוכל לראות שיש אשכרה דבר כזה, אני בטוח שיש פה אנשים שיכולים לתת לך אינפורמציה יותר טובה ממני.........

רק שתדע, ריבוי mb או ליבות לאו דווקא מגביר ביצועים, אבל כסף שלך :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

4 ליבות לא יגבירו את הביצועים?

איפה מצאת את התמונה הזאת?

פורסם
  • מחבר

אפשר לקבל את הלינק המקורי בבקשה? תמונות בדרך כלל מצרפים להודעות כאשר אתה זה שיצרת את התמונה במחשב שלך (תמונת מסך וכד'), אחרת הרבה יותר קל (לך, בתור כותב ההודעה) לצרף לינק, מאשר להוריד תמונה אליך ואח"כ להעלות. במילים אחרות זה מריח לא טוב. ;D

אני כמובן חיפשתי קצת בגוגל ולא ממש מצאתי, ומכיוון שאני מחשיב את עצמי בתור מאתר אינפורמציה ברשת די מוכשר, זה אומר (לי) שאיתור אותו לוח אם אינו עניין טריוויאלי בכלל! :D

פורסם

יש לוחות כאלו לתושבת 940 אם אתה רוצה לקנות אוםטורן כפול ליבה יהיה אפשר להשתמש בזה.

וזה ממש לא מדהים, יש כאלו גם ל 4 מעבדים :nixweiss:

פורסם

אני לא מאמין, בהתחלה חשבתי שאתה צוחק או משהו........

יש אשכרה דבר כזה.......

אני לא יודע על זה כלום, אבל סתם עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי, לפחות אני אתן לך תמונה בשביל שתוכל לראות שיש אשכרה דבר כזה, אני בטוח שיש פה אנשים שיכולים לתת לך אינפורמציה יותר טובה ממני.........

רק שתדע, ריבוי mb או ליבות לאו דווקא מגביר ביצועים, אבל כסף שלך :xyxthumbs:

הלוח שבתמונה נראה כמו לוח לפנטיום 3......אני זוכר שהייתה על זה כתבה באתר.....זה לוח של אסוס

פורסם

לסוקט 940 (אופטרון) יש מקום למעבד בודד עד 4 מעבדים כאשר אפשר לשרשר 2 לוחות (8 מעבדים)

ל Athlon X2 אין יצור כזה

פורסם
  • מחבר

אין לי שום כוונה להשקיע סכום מטורף באופטרונים. מה שקיוויתי שיהיה אפשרי זה לרכוש היום לוח אם כמו שתיארתי בכ-$250, ועוד שנה+ לקנות עוד מעבד X2 בכ-$200 רק כדי להעמיס עליו כל מיני סרביסס ופרוססים של תוכנות מעיקות. המעבד הנוסף יכול מצדי להיות איטי ביותר, העיקר שיתפנה מקום במעבד הראשי לעשות את הדברים הרציניים יותר. או במילים אחרות אני לא רוצה "לסבול" יותר מדי ירידה בביצועים בגלל שדרוג ל-Windows Vista, והמעבד הנוסף יעזור לי בזה רבות. אני לא גיימר אבל אני מאוד אוהב להריץ המון תוכנות קטנות חמודות ברקע כל הזמן, widgetים, כמה תוכנות מסרים מידיים פלוס סקייפ פלוס קליינט VoIP, מילונים, מאנדקסים, תוכנות שרתים שונות ומשונות, אופיס/אימייל/נגן תמיד רץ (גם כשלא בשימוש) לגישה מיידית וכד'. שתי ליבות לא יספיקו לי לזמן ארוך. ;D

לדעת המומחים פה הולך לצאת לוח-אם כזה בחודשים הקרובים? או שיש איזו מגבלה תיאורתית שתמנע מזה להתמשש? אני יכול לחכות עד חצי שנה ככה.

תנקס,

כושי רעב שהולך לאכול עכשיו סטייק :silly:

פורסם

הסיבה שיש לוחות כאלה למעבדי Opteron בלבד היא פשוטה מאוד.

מעבד ה Athlon כולל רק Hyper Transport Bus אחד לתקשורת עם כל רכיבי הלוח השונים.

לOpteron יש אפשרות של עד 4 Hyper Transport Bus שכמובן בתלות בדגם יכול להתחבר לעוד 3 CPU, כלומר 4 CPU על לוח אחד.

פורסם
  • מחבר

שלמה, אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שלא תהיה חייה כזאת ל-X2? אנא אשר את הבנתי הלקוייה לעתים קרובות (מדי). :bash:

פורסם

שמע, בקשר למה שיהיה זאת נבואה. ונבואה כידוע בזמננו ניתנה רק לשוטים.

בקשר למצב היום זה נכון. כדי שמעבד יוכל להעביר נתונים ולתאם את פעולתו עם מעבד אחר הוא צריך דרך לתקשר איתו.

מעבדי AMD מבצעים את התקשורת הזאת בעזרת HyperTransport. ישנם דגמים רבים של Opteron כאשר הפשוטים שבהם (אלה המתחילים ב 1 אם אני לא טועה) מכילים רק באס אחד ולכן לא יכולים לעבוד במולטי פרוססינג ואילו הדגמים היותר חזקים יכולים לעבוד ב 2 ו ב 4 מעבדים.

אני מניח ש AMD תכננו את זה כך בכוונה כך שכל מוצר מותאם לשוק אחר ה Athlon לבית ותחנות עבודה ו Opteron לשרתים.

כל עוד האסטרטגיה הזאת לא תשתנה לא תוכל לחבר 2 Athlon על לוח אחד.

אבל אם זה באמת חשוב לך ואתה חושב שיש לך ישומים שינצלו ריבוי מעבדים אז קנה מערכת ל Opteron.

פורסם

למעשה Athlon זה רק לשימוש ביתי

Opteron לשרתים ותחנות עבודה

פורסם

^^^^

אז זהו, כמו שהבנתי מחבר שלי, השימוש בכפולי מעבד זה רק לשימוש של שרתים, זה מעיין תגובת נגד ל xeon של אינטל....... (משהו כזה)

אפשרי להשתמש בזה בבית, אף אחד לא יעצור אותך (חוץ מהמחיר :silly: ) ו..... זהו, אם יש לך כסף כוח וזמן מיותר אתה יכול להשקיע בזה......

אבל אני חושב ש 3800+ dual core יכול בהחלט לשרת אותך נאמנה

פורסם

יכול? בוודאי

הוא הרי לא שונה בהרבה מה Opteron 170 לסוקט 939 (חוץ מה L2)

אבל הוא לא מיועד לשרתים מלכתחילה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים