עבור לתוכן

לוח אם\מעבד שהתחרפנו מסיבה לא ידועה

Featured Replies

פורסם

היי

זכיתי בEbay בלוח אם Epox 8rda+ שהבחור כתב שם שהלוח לא עובד והוא לא יודע למה.

אמרתי בוא ננסה אולי נצליח לגרום לו לעבוד ונחסוך.

הלוח הגיע ביום ראשון אליי בדקתי אותו וראיתי שיש לו 6 קבלים שרופים. הלכתי ורכשתי 6 קבלים חדשים והלחמתי אותם ללוח ניראה טוב מאוד.

דוד שלי הביא לי את המחשב שלו שהלוח אם שם פשוט הפסיק לתפקד בגלל שהיה חוט חשוף שנגע בחיבורים והלוח אם פשוט הלך.

היה שם מעבד AXP 1800 שלא בדקתי את המצב שלו ופשוט שמתי אותו בקופסא של מעבד.

אחרי שהחלפתי את כל הקבלים והלוח ניראה כמו שצריך חיברתי את המעבד וזיכרון וכרטיס מסך. הפעלתי את המחשב המחשב נדלק ל10 שניות (רק חשמל בלי תמונה) ופשוט נכבה.

הסתכלתי ולא ראיתי שום סיבה שהוא לא ידלק וניסתי שוב. ואז הוא שוב אחרי 10 שניות נכבה ונכבה. ניסתי לשים זיכרונות וכרטיסי מסך שונים אבל לא עזר.

אמרתי אולי המעבד פגום או משהו.

יש לי מחשב עם אותו מעבד ולוח אם 7vrxp. כיבתי את המחשב שלי והוצאתי את המעבד והכנסתי את המעבד של דוד שלי. המחשב עשה את אותו דבר בדיוק עם הלוח של Epox.

לא ידעתי הרבה בקשר מה עבר על הEpox והחלטתי להחזיר את המעבד שהיה במחשב שלי שעבד ללוח מבלי לבדוק אותו על הEpox. חיברתי אותו וגם הוא לא רוצה לעלות. ניסתי לנתק את הזיכרונות ולשים כרטיס מסך וזיכרון שונה אבל גם המחשב הזה לא עלה.

בדקתי את כל הזיכרונות וכרטיסי מסך במחשב אחר והם כולם תקינים 100%.

הוצאתי את הלוח 7vrxp מהמארז ושמתי אותו על הפיסת ספוג שמקבלים על הלוח והתחלתי לבדוק מה קורה אין שום דבר. ניסתי לאפס את הביוס להוציא את הסוללה ואין שום תגובה. המחשב עכשיו נדלק מבלי להתכבות אבל בלי שום תמונה במסך.

חיברתי Speaker ובמקום לשמוע צפצופים שמוצאים כרטיס מסך או זיכרון שומעים משהו סטטי קטן כזה לא יודע איך להסביר את זה. זה פשוט נשמע שהSpeaker לא תקין (עובד בלוח אחר).

האם למישהו יש דעה מה הולך פה מה אפשר לעשות\לנסות או כל דבר אחר בשביל שהמחשב שלי שעבד ולפי הבדיקה של הזיכרון ולוח וכרטיס מסך הם תקינים 100%.

לא היה שום ריח של שרוף או משהו בסגנון.

תודה

פורסם

לפי דעתי הלוח זה פשוט התקצר ומת. עליו השלום. לא תמיד אפשר לסדר רק ע"י החלפת קבלים, ולרוב, זה שהקבלים נפוחים או מפוצצים, זה רק סימפטום לבעייה אחרת. לך תדע לאיזה ספק הוא היה מחובר.

ואני רוצה להבין, אתה קנית במודע לוח לא תקין עם רצון לסדר אותו? זה הדבר הכי הזוי ששמעתי...

פורסם
  • מחבר

למה הזוי.

הייתי צריך לוח להתאמן עליו בלהלחים.

ולא היה לי לוח אם מיותר. אז ניכנסתי לEbay וראיתי אותו.. עלה לי רק 6$ אז מה איכפת לי

אז הוא הגיע אליי וראיתי אותו וראיתי את הקבלים אמרתי ואללה אולי הם התפוצצו או משהו והלוח אם תקין רק להחליף אותם.

אבל הבעיה היא ממש לא הלוח הזה.. הלוח הזה לא קשור לבעיה שיש לי כרגע שתיארתי אותה. הרי המעבד שעבד לא חובר אפילו פעם אחת לEpox וגם לא יחובר..

מה שיותר מוזר זה שיחברתי את המעבד ללוח אם של חבר ואז במקום לפעול אני שומע איזה אזעקה כזאת מהמחשב.. לא יודע.. ניתן לו זמן לנוח :s05: . ובנתיים נחפש מעבד כזה חדש.. כמה כבר צריך לעלות 50-60 שקל משומש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים