עבור לתוכן

ההארד דיסק שלי רותח !!!

Featured Replies

פורסם

לא מזמן נדפק לי הארד דיסק וקיבלתי בגדר האחריות(אם טיפה תוספת כי הקודם היה 20 גיגה)

Seagate Baracuda 40GB 7200RPM

אתמול אחרי שהמחשב היה פתוח מהבוקר עד הערב פתחתי את המארז (לעשות איזה סדר בחוטים)

נגעתי בהארד דיסק וצעקתי .... איזה חום זה היה !!!!!!!!!

יש לי 4 מאווררים (לא כולל ספק והיטסינק)

1 מתחת להארד דיסק מכניס

1 בין הלוח להארד דיסק שוכב (יש חור למטה) הוא מכניס אוויר ודוחף את האוויר החם למעלה

1 על הדלת מול הלוח והכרטיס מסך מכנס

1 מתחת לספק מוציא אוויר + הספק שמוציא אוויר

וההארד דיסק עדין חם

אני לא יכול להגיד לכם את המעלות ... כי החיישנים שלי הלכו ...

מה לעשות איך לתקן את הבעיה ?

פורסם

אתה יכול לקנות מגירת קירור להארד דיסק

פורסם

או שאתה יכול לשים בתוך הכלוב של ההרדיסקים מאוורר אם אפשר, כמו במארזים של אנרמקס

פורסם
  • מחבר

השאלה אם החום הזה הוא דבר שיש אצל כל אחד ...

פורסם

השאלה אם החום הזה הוא דבר שיש אצל כל אחד ...

קשה לענות לך אם אתה לא יכול למדוד טמפרטורה... מה שכן, חוותי חוויה כזאת עם דיסקים מסדרת ה-deskstar של IBM. אחרי כמה דקות של עבודה הם הגיעו לטמפרטורות שכמעט אי אפשר היה לגעת בהם בכלל... עכשיו יש לי אחד שאמור להיות בסדר ובאמת כבר שלושה ימים אני טוחן אותו 24/7 והוא חמים קצת אבל ממש לא יותר מדי... הייתי מציע לך לבדוק באתר של סיגייט אם יש עדכון firmware לדיסק שלך - כמו שסופסוף יצא לדיסקים הבעייתיים של IBM.

פורסם

אין שום קשר לעדכון קשוחה(firmware), הסיבה שהדיסק של מתחממם זה כי אין לו מספיק קירור. נקודה. כל דיסק קשיח עם מהירות סיבוב החל מ7200RRM ומעלה כולל, חייב אבל חייב שיהיה עליו קירור אקטיבי! כל שהוא, לפחות, אחרת סופו יהיה רע ומר - ומה שאני אמר כאן מתייחס לכל הכוננים הקשיחים של כל המינים והסוגים.

הערת צד: יש לך לחץ חיובי במארז, וזה ממה לא טוב, אתה צריך להוציא את כל האוויר שאתה מכניס כי ההכנסה אצלך גדולה מההוצאה וזה דווקא עשוי לגרום להתחממות יתר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי ... אני מתכנן לקנות בסוף החודש את המגירת קירור

ובקשר לכניסה והיציאה של האוויר... מה אתה מציע ???

תסתכל למעלה קצת איפה ממוקם כל מאוורר ותמליץ לי מה לשנות ...

איזה מהם יוציאו אוויר ואיזה יכניסו ?

פורסם

הבנתי ... אני מתכנן לקנות בסוף החודש את המגירת קירור

ובקשר לכניסה והיציאה של האוויר... מה אתה מציע ???

תסתכל למעלה קצת איפה ממוקם כל מאוורר ותמליץ לי מה לשנות ...

איזה מהם יוציאו אוויר ואיזה יכניסו ?

זה פשוט מאוד:

כלה מה שנמצא מלפנים ובצד שיכניס, לעומת כל מה שנמצא מאחורה ולמעלה שיוציא.

אני היית קודח במארז שלך חור לעוד מאוור 92 או 120 מ"מ למעלה כדי לשמור על לחץ שלילי מארז(של שאיבה החוצה).

פורסם
  • מחבר

חשוב להזכיר שיש לי מארז Midi

וסידרתי את החוטים אם דבק בד .. ואני הולך לקשור אותם עכשיו אם אזיקונים

אז הסירקולציה שאני הולך לעשות זה

אחד 80מ"מ למטה בתחתית המארז (יש חורים לשיאבת אוויר) וזה גם ידחוף את האוויר החם למעלה

אחד על הדלת מול הלוח שמכניס אוויר

את הספק שיוציא אוויר

אחד מתחת לספק שיוציא אוויר

אחד 96מ"מ למעלה שיוציא אוויר

איך זה יותר טוב ?

פורסם

אין שום קשר לעדכון קשוחה(firmware), הסיבה שהדיסק של מתחממם זה כי אין לו מספיק קירור. נקודה. כל דיסק קשיח עם מהירות סיבוב החל מ7200RRM ומעלה כולל, חייב אבל חייב שיהיה עליו קירור אקטיבי! כל שהוא, לפחות, אחרת סופו יהיה רע ומר - ומה שאני אמר כאן מתייחס לכל הכוננים הקשיחים של כל המינים והסוגים.

הערת צד: יש לך לחץ חיובי במארז, וזה ממה לא טוב, אתה צריך להוציא את כל האוויר שאתה מכניס כי ההכנסה אצלך גדולה מההוצאה וזה דווקא עשוי לגרום להתחממות יתר.

אתה צודק בקשר לרוב הדברים... פרט לעדכון ה-firmware (קושחה... אני שונא את המילה בעברית!). לא הייתי כותב אם לא הייתי יודע על מה אני מדבר. אם תבדוק את הנושא, תראה שבהמון כוננים של IBM שמתחממים יותר מדי יש אפשרות עכשיו לעדכן את ה-firmware כדי לפתור את הבעיה הזאת. לצערי, אני מכיר את הנושא יותר מדי מקרוב, ולמדתי עליו מאוחר מדי (אחרי שלושה דיסקים קשיחים מתים תוך שלושה חודשים).

פורסם

קשוחה לא יכול לפתור בעיות התחממות, אלא אם כן עשו בה משהו שמוריד את המהירות של הכונן ועבקבות כך גם את הביצועים

פורסם

לדעתי תקדח חור בלמעלה של המארז שיוציא לך אויר...

אתה מכניס המון אויר ויש רק מאורר אחד שמוציא...

זה לא טוב

פורסם
  • מחבר

יש 2

מאוורר + ספק

פורסם

קשוחה לא יכול לפתור בעיות התחממות, אלא אם כן עשו בה משהו שמוריד את המהירות של הכונן ועבקבות כך גם את הביצועים

או אם היא תוכנתה לא נכון מראש... בעניין תזוזת הראשים הכותבים/ קוראים, פיזור החום וכו'... הנה אתר שמרכז לא מעט חומר בנושא:

http://www.geocities.com/dtla_update

בכל מקרה, אין לי עניין בלהכנס לויכוח. רק רציתי להציע ולהראות שזה אפשרי שקושחה תגרום לבעיות כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים