עבור לתוכן

לכל מי שהתלבט בקשר לקצונה ייעודית, הנה תשובה מאדם שעל סף סיום השירות

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי אליו (כינויו בפורום הוא TRANQUILTY):

"קראתי שאתה עומד לסיים, יום ראשון אני עומד להתחיל את הקורס לוגיסטיקה בבה"ד 6 בדרך להיות קצין לוגיסטיקה, מה אתה אומר ? כדאי לפרוש ?

עד עכשיו הראש שלי אומר ככה:

יתרונות: קצין

אפשרות לצאת יומיות ולשרת קרוב לבית

חסרונות:

הרבה קורסים לוקח 13 חודשים

קבע"

תשובתו:

"אח יקר

אני שמח שהתיעצת

יש יתרונות רבים להיכנס לצבא בתור קצין... (אני לא מחשיב את הקורס קצינים (קק"צ))

א. קורס קצינים הוא דבר בונה ומלמד... אתה יכול להפיק ממנו דברים רבים... ויכול לצאת לך לפגוש הרבה אנשים איכותים...

ב.ההתיחסות של צה"ל בתור מערכת לחייל סדיר שהוא קצין טובה פי אלף מאשר לחייל רגיל טוראי\רבט\סמל ...

יש יותר אמון... והרבה יותר חופש פעולה...

אני מבין ממך שאתה הולך לקצונה יעודית ?

בקשר ליתרונות...

יש צדק גדול במה שאתה אומר... וגם אם אתה משרת רחוק יש תמיד אפשרות יותר גדולה לחתוך (לצאת הביתה) בתור קצין מאשר בתור סתם חייל פשוט (שבטח יתחן את התחת)

חסרונות....

הרבה קורסים = טוב מאודדדד ! למה אתה שואל ?

כי יש כזה דבר שנקרא אזרחות אחרי הצבא ואתה צריך לחשוב על העתיד שלך ...

ולוגיסטיקה זה מקצוע שאפשר למצוא בו עבודה אחרי הצבא ... גם עם לא עבודה של 10,000 ש"ח בחודש...

אתה תראה שכל ה 13 חודשים של ההשקעה ישתלמו כשיהיה לך מקצוע ביד אחרי הצבא...

וזה ידידי, דבר חשוב ומבורך שאין שני לו ...

קבע בסתקלות אחרת אומר אני הולך לקבל נסיון עבודה (חשובבבבבב) ולעשות קצת כסף... אולי לחסוך קצת בצד ... קצת מעיק להישאר עוד שנה בצבא אבל כמו שאתה רוצה גם לך יש יתרונות ...

אני מקווה שעזרתי לך

נ.ב.

אם אתה יכול תפרסם את ההתכתבות שלנו במקום שבו קראת שאני הולך לסיים

בשביל לשתף עם אחרים כיום או בעתיד שאולי יש להם דילמות דומות לשלך... "

פורסם

מה זה הבולשיט הזה?

קודם כל, קצונה ייעודית (בכל חיל) זה לדעתי אחד הדברים הגרועים ביותר שאפשר היה לחשוב עליהם, אבל עובדה שצה"ל הצליח. הרי על מה מדובר? לוקחים ילד בן 18, מזיינים לו את הצורה 13-20 חודש (תלוי בחיל), ואז נותנים לו ארון וחיילים לפקד עליהם. עכשיו, הבן אדם הזה לא יודע בכלל מה זה להיות חפ"ש (חייל פשוט), לא מבין את הראש של החיילים שהוא מפקד עליהם, חושב שמה שהוא למד בבה"ד 1 זה תורה משמים, ובדרך כלל זה מוביל לקצינים גרועים ולא מקצועיים (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אני אישית מכיר כמה כאלו, אבל הרוב הם כמו שתיארתי).

מעבר לכך, מי שנכנס למסלול הזה חותם מראש שנה קבע מבלי שהוא בכלל יודע מה זה צבא ואיזו הצבה הוא יקבל בסוף המסלול, שלא לדבר על מה זה להיות קצין - עובדה שהמון חיילים פורשים באמצע המסלול כי הם מבינים שזה לא בשבילם.

לגבי היתרונות: פחחח. לחתוך הביתה? מה זה השטויות האלה? דווקא להיפך, אם אתה חותך ותופסים אותך, העונש שאתה מקבל הוא הרבה יותר רציני, מה גם שאתה עדיין עושה תורנויות (קצין/מ"פ תורן).

לוגיסטיקה זה מקצוע שאפשר למצוא בו עבודה? אממ... וואלה, לא ידעתי, אבל אם אתה אומר. אם למלא טפסים שונים כל היום ולדאוג שיש מספיק מדי ב' באפסנאות זה מה שאתה מתכנן לבנות עליו את הקריירה שלך, אז בהצלחה. באופן כללי, לקצינים אין הרבה יתרונות על חוגרים שמשתחררים שנה קודם לכן (ואת הכסף של השנה קבע יכולים לעשות בחצי שנה באזרחות, במיוחד אם מדובר בקצונת לוגיסטיקה), הכל מתחיל ונגמר בתארים אקדמיים, ולאוניברסיטה לא ממש אכפת אם השתחררת רב אלוף או טוראי.

בכלל, כל חייל יכול לצאת לקצונה בכל שלב בשירות שלו - לדעתי כדאי להתגייס, להכיר את הצבא ואת הקצונה, ואז להחליט אם זה מה שאתה רוצה לעשות בשירות, אחרת אתה קונה חתול בשק.

פורסם

כל מילה בסלע...

גם אני יכול לצדד בתור חייל שהיה בגדוד ובמפקדה של בסיס (במקרה הבסיס הזה היה בה"ד 1)

ואני יכול להגיד לך שעברתי לא מעט מפקדים וראיתי שמפקד שיצא לקצונה אחרי שחווה שירות כחוגר

הוא מפקד טוב יותר שחייליו מכבדים אותו יותר...

כשאתה מגיע בתור קצין לאיזה יחידה, ואתה צעיר מת...אתה קצין אחרי איזה 10 חודש בצבא...

מי ישים עליך בכלל? תגיד למישהו ששנתיים בצבא לעשות משהו...הוא יידע איך להתחמק מזה ולעבר(לעבוד)

אותך, כי אתה 10 חודש בצבא ואין לך מושג מהחיים והוא שנתיים בצבא וכבר הפך לקומבינטור לא קטן, כמו שנאמר

אין חכם כבעל ניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים