עבור לתוכן

סיימתי 02 בזיקים, עכשיו קורס בטכני חיפה

Featured Replies

פורסם

שלום,

סיימתי ב-4.1.06 (יום רביעי) טירונות 02 בזיקים (כן כן איפה שהקסאמים).

קיבלתי זימון לטכני בחיפה, ביום ראשון..

אני מחפש אנשים שמכירים את מגוון הקורסים, הרמות, רמת העניין והאתגריות ואולי גם את היציאות בקורסים האלה..

אני צריך לדעת מה לבקש, רוב הסיכויים שאני יקבל את זה.

תודה רבה..

• תגובות 30
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מתכוון לטכני בחיל האוויר?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

טכני=שוואה..

ולא חסר קורסים בטכני לאיזה זימנו אותך....(כיוון/תחום..)

פורסם

מחזק ^^.

יש לי חבר שהיה שם כטכנאי מטוסים, הרבה עבודה פיזית קשה,

היום הוא אחרי עריקות+כלא ועדיין לא הוציאו אותו משם.

פורסם
  • מחבר

פחח\טכנאי מטוסים\מסוקים זה התפקידים הכי חרא שיכולים להיות.

אני לא מדבר על זה..

כתוב לי "טכנאי אלקט" , זה לא אומר הרבה.

כשאני אגיע נראה מה הולך עם הקורסים..יש לי קצת קשרים שם ,אז אני יכול לבקש משהו ספציפי.

השאלה אם מישהו מכיר דברים טובים,

יש לי כמה חברים ומשפחה שם..אז אני אשאל אותם גם.

לדוגמא חבר אחד שלי קיבל להיות "טכנאי מגדל פיקוח" הוא לא עושה כלום רוב הזמן, ויש לו חדר נחמד כזה עם מחשב..והוא לומד לנגן בגיטרה..ישן 9 שעות בלילה..

חח לא נשמע רע בכלל.

ולעומת זאת אני מכיר מישהו "פחח מטוסים" שזה באמת חרא, הוא רק בוכה כל היום..

פורסם

גם אני סיימתי בזיקים בתאריך שלך, אני הייתי פלוגת דורס איזה אתה ?

פורסם

בתור מישהו שמשתחרר עוד 3 שבועות

וכבר הייתי בכך הסרט ועכשיו אני רואה אותו במבט לאחור ...

טכני זה חרא

אלקטרוניקה זה הקורסים היותר יוקרתיים שיש שם ... אבל זה לא אומר שאי אפשר ליפול (לדוגמא בקרת ירי ... נשק מונחה ... ועוד חיות...)

תזכור כל מה שקשור למטוסי קרב = שוואה !

*תעשה לי טובה אישית ותזכור את זה*

יש בטכני קורס של מיחשוב (פעם זה היה חלק מאבנט כחול... היום כבר לא) זה ממש מהנדס רשתות מקוצר ... כמו MCSE...

אתה צריך לקשור את עצמך לגדר ולא לזוז עד שנותנים לך טופס שכתוב עליו שלשם אתה הולך!!!

מבין אותי ?!

אתה יודע כמה קב"א יש לך ? פרופיל ?תן לי עוד נתונים ואולי אני אוכל לעזור לך קצת יותר לא להרוס לך את ה 3 שנים הבאות של החיים שלך ...

תזכרו חברים

(ואת זה לא אמר חבר שלי שהיה שם ... זה אני אומר אחרי שעברתי הכל)

לא נכנסים לטכני !!!

גם אם העולם מתהפך...

ואם כבר נכנסים אז הופכים את העולם בשביל לעשות משהו שקשור למחשבים

ככל שיש לכם יותר ביצים יותר טוב !

שלא ימכרו לכם לוקשים בקשר לכנאי אלקט' טוב...

זה בדיוק אותו חרא כמו להיות מכונים של מטוסים ברוב המקרים ... רק קצת יותר שכל ... (ואני מדגיש לא הרבה יותר...)

אתם לא רוצים להיות בקבוצה הזאת... זה לא המקום שלכם... לכם יש ידע מעשי ששווה לצהל המון... (אני אומר את זה על כל אחד מחברי הפורום...)

רק חבל שצהל כלכך טיפש שהוא לא מבין את זה ... והוא מכשיר אנשים שחושב שטלויזיה ומחשב זה בערך אותו דבר !!!!

*קיצר זה כבר נהפך למסע נקמה אישי שלי נגד גורמים כאלו ואחרים.... אם יש לכם שאלות אני כאן....*

פורסם

תראה, בתור אחד שעשה שם קורס(בירוקים של הקשר)...אני יכול לצדד בזה שהמשמעת שם היא קשה ובכלל הבסיס די מדכא (למרות ששמעתי שפתחו שם בורגר ראנץ' לאחרונה).

אין שום סיבה לפסול משהו לפני שמתנסים בו, לך תדע, אולי הוא יאהב את זה.

זה הכל תלוי ביחידה שבה אתה תהיה ובאנשים עמם אתה תשרת...

פורסם

מחזק ^^.

יש לי חבר שהיה שם כטכנאי מטוסים, הרבה עבודה פיזית קשה,

היום הוא אחרי עריקות+כלא ועדיין לא הוציאו אותו משם.

כנ"ל,

אותו מקרה לבן דוד שלי.. רק אחרי מאבקים הוא יצא משם והצטער על כל רגע!

פורסם

גם אני סיימתי טירונות 02 ביום רביעי הולך לטכני..

הייתי פלוגה ב' מחלקה 2.

פורסם

אני הכשיו סיימתי קורס שם , התפקיד שלי לא קשה (חווט) אבל היציאות גרועות (11/3 11יום בבסיס-סוף שבוע בבית)

הקורס היה דיי קל (הממוצא שלי 96 , הממוצא בגרות שלי 75).

הטכני עצמו לא בסיס רע , אם התגיסתה כדי לתרום למדינה אז קצת עבודה רק תבגר אותך.

פורסם
  • מחבר

בזיקים הייתי פלוגה א' - איתן.

ברור לי שאפשר ליפול בקורסים והכל, בשביל זה ציינתי מראש שאני צריך רק לבחור קורס..השאר כבר ייעשה מעצמו .

ברור לי שכל מה שקשור למטוסי קרב או למסוקים זה חרא, ואני לא מתקרב לזה.

כן שמעתי על האבנט כחול הזה, חבר שלי אמר לי ש-2 התפקידים הכי טובים זה אבנט כחול וטכנאי מגדל פיקוח.

אין לי מושג אם זה נכון..

בקשר למחשבים יש שמועה שרק פרופיל 64 ומטה יכולים לקבל את זה, אבל זה לא משנה במקרה שלי..

יש לי קב"א 54 ופרופיל 72 .

עכשיו תראו, אין לי סיכוי בקרבי, נתחיל מזה.

הלאה, אני לא רוצה להיות "ג'ובניק" עד הסוף , כלומר לא אוהב כל מה שקשור לשבוע-שבוע וכאלה אפסנאות,כבאי,טבח ונהג..כל אלו לא בשבילי.

בתחום אלקטרוניקה\מחשבים אני דיי חזק, השאלה היא איפה אני יוכל לנצל את עצמי עד הסוף.

האופציות שהציעו לכל המחזור גיוס שלי זה -

א. חיל הקשר

ב. חיל החימוש

ג. חיל אויר

אני חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה כשבחרתי חיל אויר.

בכל אופן, רציתי או מודיעין או חיל אויר, אז קיבלתי אויר.

אני לא רואה עוד מקום אחר שאפשר ללכת אליו..

הבסיס מדכא ?

דווקא אני שמעתי שיש שם חדר כושר, קולנוע, בריכה, חדרים מאוד איכותיים, ובכלל שרמת הבסיס מאוד גבוהה כי הוא מותאם לנגדים עם משפחותיהם למשל.

בירוקים של הקשר ?

רוב החברים שלי קיבלו את זה..

ממה שהבנתי, הקורסים של קשר הם ממש זוועה מדכאים מאוד והבנתי שבבהד 7 המשמעת מאוד נוקשה..

חוץ מזה שאחד שהיה שם אמר לי שאתה מקבל 300 שקל כי אתה לא קרבי, אבל אתה נכנס לתקן ציוד של קרביים שנמצאים בשטח אש, ואתה שומר כמוהם בדיוק..

פורסם

אח יקר ...

אמרת הרבה דברים, בוא נעשה קצת סדר ...

ברור לי שאפשר ליפול בקורסים והכל, בשביל זה ציינתי מראש שאני צריך רק לבחור קורס..השאר כבר ייעשה מעצמו .

ברור לי שכל מה שקשור למטוסי קרב או למסוקים זה חרא, ואני לא מתקרב לזה.

ח"ח (חיזוק חיובי)

כן שמעתי על האבנט כחול הזה, חבר שלי אמר לי ש-2 התפקידים הכי טובים זה אבנט כחול וטכנאי מגדל פיקוח.

אין לי מושג אם זה נכון..

טכנאי מגדל פיקוח זה תפקיד מונפץ.... כלומר אין לו ממש בסיס ... יש טכנאי קשר קרקע ... שהם בדרך כלל אחראים על הנושא הזה ... + הגברה באירועים + מכשירי קשר MOTOROLA .... ועוד שטויות וירקות ... קיצר תפקיד נחמד אם אתה צליח להיות קרוב לבית ...

בקשר למחשבים יש שמועה שרק פרופיל 64 ומטה יכולים לקבל את זה, אבל זה לא משנה במקרה שלי..

יש לי קב"א 54 ופרופיל 72 .

כל מה ששמעתה\ראיתה\חירבנתה ... (סליחה על הביטוי .. בבקשה לקחת בהומור)

לא קשור... יש גם אנשים עם פרופיל 97 שמצליחים לקבל את זה - אני חוזר ואומר הכל תלוי בכמה את עקשן וכמה אתה מוכן לעמוד על העיקרון ...

*הסינון המפגר של צ.ה.ל נעשה ע"פ פרופיל רפואי.... מי ישמע אם זה יהרוג אותם גם לעשות מבחנים מקצועים או משהו בסגנון... כבר הזכרתי איזה מערכת מפגרת?*

קב"א 54 זה מצויין - אתה יכול לשחק על זה כשישאלו אותך מה הסיבה לזה שאתה רוצה קורס כזה או אחר ...

אתה תגיד יש לי 54 ואני לא מוכן לתת לזה להיזרק לזבל רק בגלל שלכם חסרים אנשים שם ...

עכשיו תראו, אין לי סיכוי בקרבי, נתחיל מזה.

הלאה, אני לא רוצה להיות "ג'ובניק" עד הסוף , כלומר לא אוהב כל מה שקשור לשבוע-שבוע וכאלה אפסנאות,כבאי,טבח ונהג..כל אלו לא בשבילי.

אתה לא יכול להיות גובניק עד הסוף... אולי אם תכנס לכלא איזה 3-4 פעמיים תקבל תפקיד כזה ... אבל זה לא המצב שלך... וגם לא צריך להיות ...

מי שמקבל תפקיד כזה זה אנשים רק עם בעיות רציניות... או אנשים שזאת הדרך הכי גדולה שהם יכולים לתרום למדינה ...

*אני לא מזלזל בשום אופן... וגם אתה לא צריך... גם את התפקידים האלו צריך...*

ואתה לא גובניק- אתה תומך לחימה ברוב התפקידים שתיפול בהם ... זאת הגדרה שונה ...

בתחום אלקטרוניקה\מחשבים אני דיי חזק, השאלה היא איפה אני יוכל לנצל את עצמי עד הסוף.

האופציות שהציעו לכל המחזור גיוס שלי זה -

א. חיל הקשר

ב. חיל החימוש

ג. חיל אויר

אני חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה כשבחרתי חיל אויר.

בכל אופן, רציתי או מודיעין או חיל אויר, אז קיבלתי אויר.

אני לא רואה עוד מקום אחר שאפשר ללכת אליו..

אתה מזכיר לי את הסיפור האישי שלי... ואני אומר לך ככה... במילים פשוטות ... צהל לא עשה לך טובה ... אתה עושה לו !

חייל האויר (מערך הטכני) וחייל מודיעין (מערך טכני) זה שני עולמות שוניםםםםםם בכל צורה שהיא

זה כמו לגור בירח ולגור על כדור הארץ.... זאת גישה שונה ... אנשים שונים ... תכנים שונים... עבודה שונה ...

אל תקביל אף פעם בין השניים....

בקשר לנקודה האחרונה שלך אתה צודק ... אין באמת לאן ללכת עכשיו

כי אני מתאר לעצמי שאתה לא הטיפוס הבעייתי (גם אני אף פעם לא הייתי)....

*אל תתן להם לקחת את זה ממך...*

הבסיס מדכא ?

דווקא אני שמעתי שיש שם חדר כושר, קולנוע, בריכה, חדרים מאוד איכותיים, ובכלל שרמת הבסיס מאוד גבוהה כי הוא מותאם לנגדים עם משפחותיהם למשל.

בירוקים של הקשר ?

רוב החברים שלי קיבלו את זה..

ממה שהבנתי, הקורסים של קשר הם ממש זוועה מדכאים מאוד והבנתי שבבהד 7 המשמעת מאוד נוקשה..

חוץ מזה שאחד שהיה שם אמר לי שאתה מקבל 300 שקל כי אתה לא קרבי, אבל אתה נכנס לתקן ציוד של קרביים שנמצאים בשטח אש, ואתה שומר כמוהם בדיוק..

עכשיו זה התסריט לסרט מדע בדיוני הכי טוב ששמעתי כבר הרבה זמן :xyxthumbs:

לפי הסדר ?

-חדר כושר ? מחוץ לתחום שלך בתור קורסיסית

-קונוע? פתוח אולי פעם בחודש... הייתה תקופה שלא היה פתוח חצי שנה ...

-בריכה ? ראה ערך "חדר כושר"

-חדרים מאוד איכותיים ?!!?!? מי אמר לך את זה ? יש שם חדרים שהם ברמה סבירה שנקראים הילטונים (לא באמת כמו הילטון... אבל הם פשוט מסודרים לגובה...)

וגם הם מסריחים ומטונפים

ואם יהיה לך הרבה מזל (ולרוב האנשים יש הרבה מזל) יצא לך לגור בדו-קו ... (דו קומתי) > בניין ישן ומסריח ... רק שאני הייתי שם שיפצו את המקלחות בגלל שמישהו חטף שם דיזינטריה ! :nono: וכבר הזכרתי שזה חדר שישנים בו עד 24 איש ביחד ?!!?!? (כמו שהיה בקורס שלי ועוד רבים אחרים)

-"ובכלל שרמת הבסיס מאוד גבוהה כי הוא מותאם לנגדים עם משפחותיהם " תאמין לי גם הנגדים שם סובלים .... (יש לי חברים שהם מדריכים שם... וסיפורים לא נגמרים)

"ממה שהבנתי, הקורסים של קשר הם ממש זוועה מדכאים מאוד והבנתי שבבהד 7 המשמעת מאוד נוקשה.."

OK

בהד 7 באמת מאוד קשה ... אבל שם לא יכריחו אותך ללכת עם פס זוהר צמוד לרגל נכון ? חחחחחח ואתה עוד לא מבין ... כמה שטויות יש בטכני שקשורות למשמעת ....

הבהרה

"חוץ מזה שאחד שהיה שם אמר לי שאתה מקבל 300 שקל כי אתה לא קרבי, אבל אתה נכנס לתקן ציוד של קרביים שנמצאים בשטח אש, ואתה שומר כמוהם בדיוק.."

לא נכון

כל חייל שמשרת תחת אש או באיזור סיכון מקבל תוספת למשכורת...(לפחות ככה אני מכיר שזה הולך בחייל האויר וגם חבר שלי בחייל קשר שנמצא בצפון הרחוק)

זה הולך ב 3 רמות ...

ג - אין ממש סיכון - משהו כמו 50 שקל

ב - רמה בינונית - (אף פעם לא יצא לי להכיר מישהו שמקבל את זה לכן לא ארחיב)

א- רמה גבוה של סיכון ... - אתה מקבל תוספת נדיבה מאוד וזה בלי להיות קרבי... רק מלהיות שם....

* גם אם אתה גובניק ואתה יוצא לאבטש ... בדרך כלל האבטשים הם במקומות מסוכנים (רמה זאת או אחרת) ואתה מקבל על הסכום זמן שהייתה באבטש תוספת של רמה א (לא תקף למי שעושה מילואים... שם זה אחרת)

מקווה שזה הבהיר כמה דברים

אני כאן בשבילכם...

פורסם
  • מחבר
טכנאי מגדל פיקוח זה תפקיד מונפץ.... כלומר אין לו ממש בסיס ... יש טכנאי קשר קרקע ... שהם בדרך כלל אחראים על הנושא הזה ... + הגברה באירועים + מכשירי קשר MOTOROLA .... ועוד שטויות וירקות ... קיצר תפקיד נחמד אם אתה צליח להיות קרוב לבית ...

אם תוכל לפרט זה ממש יעזור לי..

גם אנשים עם פרופיל 97 שמצליחים לקבל את זה - אני חוזר ואומר הכל תלוי בכמה את עקשן וכמה אתה מוכן לעמוד על העיקרון ...

אז זהו, שאני מאוד עקשן ואני בטוח ב-99% שאני אקבל בדיוק את מה שארצה, העניין הוא שאני לא יודע מה אני רוצה..

אני לא מכיר את מגוון הקורסים, וגם אם יוצגו בפני השמות שלהם אני לא אדע מה כל קורס הוא בדיוק.

פה אני מבקש את עזרתכם , האנשים ששירתתם שם וראיתם את מגוון הקורסים.

חייל האויר (מערך הטכני) וחייל מודיעין (מערך טכני) זה שני עולמות שוניםםםםםם בכל צורה שהיא

זה כמו לגור בירח ולגור על כדור הארץ.... זאת גישה שונה ... אנשים שונים ... תכנים שונים... עבודה שונה ...

אל תקביל אף פעם בין השניים....

תוכל להסביר בבקשה למה אתה מתכוון בנוגע להבדלים בין חיל מודיעין לחיל האויר (מבחינת המערך הטכני) ?

-חדר כושר ? מחוץ לתחום שלך בתור קורסיסית
דווקא חברים שלי אמרו לי שהם יכולים להיכנס מתי שהם רוצים..

"

בקשר לאיכות החדרים, אחרי שאתה גר חודש באוהל מסריח צמוד לים ולעזה, ואתה מתעורר מקסאמים באמצע הלילה ואתה רועד מקור במשך חודש כי זה חורף ויש רוחות מקפיאות מהים......אז החדרים האלה מאוד איכותיים :)

שמעתי הרבה שמועות, ואני מדגיש - שמועות... שיש בטכני אוכל מצוין (קייטרינג) וחדר טלוויזיה עם פלזמות 40 אינץ'..

זה נשמע טוב מידי , אבל אני לא יכול לדעת - עדיין לא הייתי שם.

תודה רבה עזרת לי המון, ואני בטוח שזה יעזור לאחרים גם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים