עבור לתוכן

התקנת PHP ו MySql וגם הסרת MySql

Featured Replies

פורסם

טוב,

אני עובד על מנדרייק, התקנתי Apache ו MySql לפני כשבוע.

את MySql התקנתי (לצערי) לא באמצעות rpm אלא ידי קימפול ההפצה האחרונה.

כאשר הגעתי לשלב התקנת ה PHP עלי להגדיר ל configure את מיקום ה Mysql, כאשר במיקום שבו הוא אמור להיות - /usr/loca/bin/mysql אין איזכור ל mysql ותקבלה השגיאה :

"...configure: error: Cannot find MySQL header files under "

ניסיתי על ידי which mysql למצוא את ה path וקיבלתי שלא קיים.

ניסיתי למצוא ספריות אחרות שמחזיקות MySql על ידי locate mysql וקיבלתי מספר ספריות, ניסיתי להכניס אותן כמסלול ה mysql בקונפיג של PHP וזה לא עזר.

כעת אני מנסה ללא הצלחה להסיר את הגירסא הנוכחית של MySql ולהתקין גירסאת RPM, אך זו טוענת (בצדק כי עבדתי איתו) כי ה Mysql קיים ואין צורך להתקין, כאשר ברחבי הרשת מצאתי רק הסברים להסרת גרסאת ה RPM.

ניסיתי גם להריץ מחדש configure ל mysql עם הגדרת המסלול אך לא הצלחתי כאשר נטען שה mysqld רץ, לא הצלחתי למצוא אותו רץ.

אז אני צריך עזרה.

איך אני :

מוודא את המסלול הנכון.

או

מקנפג כמו שצריך מחדש את Mysql

או

מסיר את mysql

תודה

פורסם

מסיר: make uninstall מאיפה שקימפלת את ה MYSQL. (טעות לקמפל במערכות כאלו ולא דרך RPM).

ולמה אתה לא יכול להשתמש במערכת אחרת ? (אפשר גם להריץ אותה על אותו סביבה עם VMWARE)

פורסם
  • מחבר

מסיר: make uninstall מאיפה שקימפלת את ה MYSQL. (טעות לקמפל במערכות כאלו ולא דרך RPM).

ולמה אתה לא יכול להשתמש במערכת אחרת ? (אפשר גם להריץ אותה על אותו סביבה עם VMWARE)

ניסיתי, אני אנסה שוב, אולי ממקום אחר...

אני לא יכול לצערי, אני עובד על מחשב מאוד ספציפי באוניברסיטה...

פורסם

שזה הכיוון שאתה צריך לשאוף אליו... לא לקמפל... בכל מקרה, תפתח את הסורס שוב ותנסה מאיפה שפתחת אותו לעשות את ה make uninstall

פורסם
  • מחבר

שזה הכיוון שאתה צריך לשאוף אליו... לא לקמפל... בכל מקרה, תפתח את הסורס שוב ותנסה מאיפה שפתחת אותו לעשות את ה make uninstall

קראתי איפה שהוא שאני צריך גירסאת mysql-dev, איפה אני מוצא כזו?

פורסם

זה אמור להיות RPM כמו הרגיל, רק מסוג DEV... (זה קיצר של DEVELOPMENT, גרסאות פיתוח, לרוב צריך רק כאשר אתה רוצה לקמפל דברים נראה לי)..

פורסם
  • מחבר

זה אמור להיות RPM כמו הרגיל, רק מסוג DEV... (זה קיצר של DEVELOPMENT, גרסאות פיתוח, לרוב צריך רק כאשר אתה רוצה לקמפל דברים נראה לי)..

טוב, די נמאס לי.!@#!

אמנם הבעיות באשמתי (חוסר ידע) אבל אפילו unistall עושה לי בעיות!

אני אנסה להוריד גירסאת LAMP מלאה (XAMP) אני מקווה שהיא לא תעשה לי בעיות עם ההתקנות הקודמות שלי.....

תודה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים