עבור לתוכן

שכר ראש הממשלה והשרים יעלה, שכר המינימום לא

Featured Replies

פורסם

השכר של ראש הממשלה אריאל שרון ושל שרי הממשלה יעלה ב-11% ב-16 בינואר 2006. כך עולה מחוות דעת שגיבשה היועצת הכלכלית של ועדת הכספים, סמדר אלחנני. שכרו החודשי ברוטו של ראש הממשלה יהיה כ-40 אלף שקל ושכר שר כ-35,500 שקל. לעומת זאת, קצבאות הילדים ושכר המינימום לא יעודכנו לפחות עד אפריל וייתכן אפילו שעד יולי 2006.

http://news.walla.co.il/?w=//833487

שוב המדינה משתינה בקשת על אזרחיה - חישוב פשוט מעלה שכל משתכר שכר מינימום יפסיד בסביבות 200 ש"ח לחודש כל עוד שכר המינימום לא מעודכן (להזכירכם שכר המינימום אמור להיות 47.5 אחוז מהשכר הממוצע במשק. השכר הממוצע במשק עמד בספטמבר 2005 על 7,486 ש"ח כך ששכר המינימום אמור להיות 3,555 ש"ח לחודש). זה לא מפריע לממשלה לאשר עצמה העלאת שכר נדיבה ולראות את אזרחיה נחנקים בעול המינוס היומיומי...

פורסם

הדברים האלה תמיד קוראים במדינה זה כבר מיזמן לא חדשות

צריך ללמד בכיתה א פוליטקים=מושחטים (משהו בסיגנון בלי סודות :lol:)

פורסם

מה זה פוליטקים? :P

אכן זה מקומם.

פורסם

2.לכל המתלהמים שמאשימים את הכנסת-

ההקפאה של השכר הממוצע במשק ושל ההצמדה של המשכורות למדד נקבעה בשנת 2000 (ממשלת ברק) למשך 5 שנים מינואר 2001 לינואר 2006

במסגרת ההקפאה- שונתה הצמדת השכר של השרים ושל ראש הממשלה מהצמדה לשכר הממוצע במשק להצמדה למדד המחירים שעולה פחות!!!

מהשר הממוצע, כלומר "דפקו" את ראש הממשלה והשרים.

במקרה- בגלל שלא נקבעה הארכה של ההקפאה ובגלל שהכנסת פוזרה דווקא עכשיו. לפי החוק השכר הממוצע במשק שהוא סכום שקבוע בחוק הביטוח הלאומי לא יתעדכן. שכן לא ניתן לשנות את החוקים בזמן שהכנסת מתפרקת. ומכיוון שהסכום בחוק לא מתעדכן השכר לא מתעדכן (גם של חברי הכנסת)

לעומת זאת המדד מפורסם בכל חודש והיתה רק הקפאה של ההצמדה למדד ומאחר וההקפאה מתבטלת בראשון בינואר ההצמדה למדד חוזרת.

וזאת בלי "אשמתו" של אף אחד!!!

http://news.walla.co.il/?w=//833487&tb=/i/6239296

אבל זה בסדר, "תמיד מחייך" הרי תמיד מחייך, אז לא נשאר לו זמן להפעיל קצת את המוח.. :)

פורסם

אז אולי לפי התאצ'ריסטים חובבי הגלובליזציה למינהם , אפשר לייבא רוה"מ מתאילנד ברבע משכרת ;D

פורסם

אתם לא מבינים... כשיש לכם וולוו צמוד ומשרד שמשפצים כל חודשיים, וספר צמוד ומודליסט וחרא, צרייך טיפה תוספת לכיס אחרת איך הם (הח"כים) יעברו את החודש? ::)

פורסם
  • מחבר

http://news.walla.co.il/?w=//833487&tb=/i/6239296

אבל זה בסדר, "תמיד מחייך" הרי תמיד מחייך, אז לא נשאר לו זמן להפעיל קצת את המוח.. :)

מעניין ששכחת לציין שלממשלה היו 5 שנים לשנות את החוק והיא לא עשתה זאת. אם הממשלה באמת הייתה דואגת לנו היא הייתה מעדכנת כבר את שכר המינימום לרמה שקבועה בחוק המקורי. כנראה שאתה הוא זה שלא הפעיל את המוח ואתה ממשיך להאמין לממשלה ש"דואגת" לך. :s07:

פורסם

אנחנו ארץ קטנה ולמרות זות יש לנו 120 חברי כנסת הרבה שגרירויות לא נחוצות יותר מידי שרים וכו

ובימקום לצמצם תכמות של החברי כנסת ודברים דומים מעלים להם תמשכורת

לאומת זות יש הרבה חולים שלא יכולים לקבל תרופות כי זה לא בסל הבריאות ואף אחד לא שם זין זות ישראל רבותי ומיום ליום היא ניראת כמו צרפת

בימים השחורים שלה ואתם יודעים מה קרה שם

אני מקווה שאו שהאנשים למעלה יצליחו להבין מה הם עושים או שאני יצליח ליברוח בזמן

וזה שהפשיעה גוברת זה תסמין של המחלה

פורסם

תגיד לי שניה, מה זה שגרירות לא נחוצה?

פורסם

אני עצבני היום כי לקוח גדול שלנו פיטר אותנו היום :pissed: ותנחש במה הוא עובד

ואני יגיד לך מה זה שגרירות לא נחוצה-לשגריר יש סגן\עוזרת\מזכירה\מנכל\ועוד הרבה עובדים חלק מהם זה רק לאחזקת הבית(המאוד יקר שמשכירים לו)

תחזוקת הבית עולה הרבה כסף המכונית עולה הרבה כסף וכו ולמרות זות הרבה פעמים השגריר ביכלל בחול או בחופשה בקיצור הרבה מהשגרירים מאוד

לא יעילים

הלקוח המסוים הזה היה שיך אומנם לארץ אחרת אבל זה תקף לישראל ואני חושב שלא בכל ארץ צריך שגריר אפשר לעשות הרבה דברים בדרגים נמוכים

יותר ובאנשי מיקצוע ולא פוליטקים

יש אבדל בין ארצות כמו ארצות הברית לבין ארצות הרבה פחות חשובות שאני אפילו לא זוכר תשמות ויש דרכים הרבה יותר יעילות כדי לעזור לישראלים בחול

פורסם

טוב... ובגלל שהוא פיטר אותכם אתה פתאום תחליט מה זה שגרירות נחוצה ומה זה לא...

פורסם

אני עצבני היום כי לקוח גדול שלנו פיטר אותנו היום :pissed: ותנחש במה הוא עובד

ואני יגיד לך מה זה שגרירות לא נחוצה-לשגריר יש סגן\עוזרת\מזכירה\מנכל\ועוד הרבה עובדים חלק מהם זה רק לאחזקת הבית(המאוד יקר שמשכירים לו)

תחזוקת הבית עולה הרבה כסף המכונית עולה הרבה כסף וכו ולמרות זות הרבה פעמים השגריר ביכלל בחול או בחופשה בקיצור הרבה מהשגרירים מאוד

לא יעילים

הלקוח המסוים הזה היה שיך אומנם לארץ אחרת אבל זה תקף לישראל ואני חושב שלא בכל ארץ צריך שגריר אפשר לעשות הרבה דברים בדרגים נמוכים

יותר ובאנשי מיקצוע ולא פוליטקים

יש אבדל בין ארצות כמו ארצות הברית לבין ארצות הרבה פחות חשובות שאני אפילו לא זוכר תשמות ויש דרכים הרבה יותר יעילות כדי לעזור לישראלים בחול

תגיד, בן כמה אתה?

רק לקרוא את ההודעה שלך שבר לי את המשקפיים (שאין לי).

הצלחתי להבין את המסר, אבל תנסה להתנסח ברמה יותר גבוהה, יהיה הרבה יותר נעים.

פורסם

אנחנו עבדנו שם כמה שנים ויותר מידי פעמים הרווחנו הרבה כסף ביגלל ניהול כושל ובזבזני שלהם וראינו בעלי מיקצוע אחרים שהרוויחו גם הרבה כסף

ביגלל ניהול כושל ובזבזני

ועל תחשוב שזה לא קורה גם בשגרירויות של ישראל וביכלל הרבה בפוליטיקה פשוט להאנשים האלה אין כבוד לכסף של האזרח

בחברה פרטית היו מפטרים תשגריר הזה וגם תקודם תוך חודש ביגלל ניהול כזה אבל זה פוליטיקה ואין מה לעשות

חוץ מיזה אני רק אומר שצריך אנשים שבאמת באים לעבוד ולא אנשים שרצים מימלון למסיבה וחזרה למלון וזה הבעיה

פורסם

האמת היא שהתערבות מלאכותית בקביעת גובה שכר מינימום לא רצויה

שוק אידאלי היה כזה שיש בו מספיק מתחרים וכל אחד משתכר לפי כישוריו ובעיקר לא לפי קשריו

הבעיה במדינה שלנו היא שאתה לא מרוצה מהשכר במקום עבודה אחד שבבעלות נוחי דנקנר

אז אתה מחליט לעבור לעבוד בחברה לכאורה מתחרה ואתה חושב ששם אולי תשתכר יותר

אבל אז מתברר לך שגם החברה הזאת בבעלות נוחי דנקנר וגם שם תנאי השכר זהים לאלו שבמשרה שעזבת

וכאילו שזה לא מספיק המדינה שלנו מוכת קרטלים , הקרטלים האלה זה נגע שפושט בכל השווקים כמו סרטן והורס את המדינה הזאת

מדגיש שוב : לא המונופולים הממשלתיים כי אם הקרטלים של החברות הפרטיות , אלה הם השטן האמיתי אוייבי החברה

הבנקים שמתאמים בינהם את גובה העמלות ויש להם אפילו לובי משותף של שתדלנים שלוחץ על חברי הכנסת שמכהנים בוועדות הכנסת

החברות הסלולריות שקובעות ביחד להעלות את מחירי השירותים שלהן

ספקי תוכן טלוויזיה כבלים ולווין שכופים על הלקוחות לשלם על חבילת בסיס בסך 180 ש"ח ריקה מתוכן 60 ערוצים שאף אחד לא צופה

כל רשתות המזון הנן בבעלות של 2-3 משפחות שקובעות את גובה מחירי עגלות הקניות ואת תנאי העסקתן המחפירים של הקופאיות

ערוץ 2 שצימצם את מספר הזכיינים שלו מ- 3 ל- 2 מאפשר הורדת שכר לעובדי הטלוויזיה הלעאת מחירי הפרסומות ולמחזר זבל כמו כוכב נולד ותכניות ריקודים מזויינות שימו לב איך ששתי הזכייניות לא מעיזות להתחרות אחת בשניה מבחינת מקוריות התכניות שלהן: לקשת יש את נולד לרקוד , לרשת את רוקדים עם כוכבים

חברות סלולריות קוברות את כולנו עם האנטנות הסלולריות

כל התאגידים המסריחים האלה קובעים גם את מחירי השירותים והמוצרים וגם את גובה השכר של כל אחד מאיתנו שעובד אצלם, ולנו אין הרבה אופציות לעבוד אצל מעסיקים אחרים. הם הם אם כל התחלואים של החברה והכלכלה

וברגע שאחד כמוני זועק שצריך ממונה על ההגבלים העיסקיים יותר חזק מועצה לצרכנות חזקה ובועטת שתגן עלינו מפרשות "רמדיה" או גלולות התקף לב VIOX , שצריך מפקח על הבנקים חזק יותר , שצריך ממשלה שתתערב יותר בשוק הפרוע ותעשה קצת סדר, אז עושים ממני בולשיביק קומוניסט שלא רוצה שיהיו כאן השקעות שרוצה להלאים את כל ההון במדינה ורוצה לחלק כסף חינם לבטלנים, אבל אני מיחס את זה כיותר בעיה בהבנת הנקרא של המבקרים אותי.

התחלתי את דבריי בזה שאמרתי שבתנאי שוק נורמליים אין כלל צורך בשכר מינימום , אבל לאור העובדות שציינתי שהמדינה שלנו מוכת קרטלים שמאיימים לחנוק ולקבור את אזרחיה , אין מנוס מהצורך של הממשלה להתערב בנושא שכר מינימום ולהתחיל להעלות בהדרגה את שכר המינימום .

פורסם

ראש משלה זה בן אדם שעבד כל החיים שלו בשביל להגיע למשרה הזאת ובסוף עובד בסיכון הביטחוני הכי גבוה שיש אחרי מרגל בעירן נראה לי, מה גם הוא עובד כמעט 17 שעות ביום, ומחליט החלטות של חיים ומוות כמעט כל יום במדינה שלנו בלחץ כמעט לא אפשרי.

אז משכורת של 40K זה בכלל לא ביג דיל (בכלל).

(אני מדבר על ראש ממשלה בכלליות, לא שרון בפרט)

בקשר לשרים בממשלה אם הם לא היו כולם מושחטים עד העצם היתי אומר ניחא, 35 אלף. אבל היום לרובם לא מגיע להם יותר משכר מינימום (אולי גם זה לא).

בד"כ משכורת גובה לחברי כנסת ושרים בעולם באה כדי להבטיח שלא תהיה שחיטות בשלטון, כמו שכר של שופט. אבל בארץ כולם חמדנים אז זה כנראה לא עובד :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים