עבור לתוכן

HyperTransport Links

Featured Replies

פורסם

מה הם הHyperTransport Links?

אני יודע שזה קשור למעבדי הAmd החדשים(טכנולוגיה חדשה של Amd).

ומה זה משנה אם יש שלושה שנים או אחד מהם?

תודה.

פורסם

HyperTransport היא טכנולוגיה ש AMD פיתחה אבל לא קשורה דווקא למעבדים אלה סטנדרט תקשורת כללי.

ב NFORCE ואם אני לא טועה גם ה SIS 645 למניהם משתמשים בה לתקשורת בין ב SOUTH BRIDGE ל NORTH BRIDGE.

ספציפית במעבדי ההאמר היא תשמש לתקשורת עם הזיכרון ו AGP (שני ערוצים) או בגרסאת השרתים עם שני ערוצי זיכרון וה AGP (שלושה ערוצים).

פורסם

ב NFORCE ואם אני לא טועה גם ה SIS 645

לפי מה שאני יודע רק רק בNFORCE ובXBOX יש HyperTransport

ספציפית במעבדי ההאמר היא תשמש לתקשורת עם הזיכרון

לא HyperTransport מקשר את המעבד K8 עם הזיכרון, יש בקר זיכרון מובנה במעבד, לכן הקישור הוא ישיר מעבד <---> זיכרון (ללא השתתפות של Hyper Transport).

במערכות "פטיש" HyperTransport שמקשר בין מעבד לגשר הצפוני יעבוד ב1.6GHz, עם רוחב פס של 6.4GB/s. הHyperTransport שיקשר בין גשר צפוני לדרומי יעבוד ב200MHz עם רוחב פס של 800MB/s.

פורסם

יכול להיות שהכוונה היא שהליבה מחוברת לבקר הזיכרונות דרך HT שזה גם הגיוני כי לא נראה לי סביר האמת לחבר משהו לזיכרון DDR שקיים היום דרך HT.

פורסם

לא, אמרתי בבירור שלא,

תחפש מידע בגוגל עלClawHammer או AMD 8000, ותראה איך מערכת HyperTransport בנויה במערכות K8.

והמידע הזה כבר לא חדש. מידע על אופן עבודתו של HyperTransport במערכות K8 כבר פורסמה בסוף ינואר\תחילת פברואר של השנה.

פורסם
  • מחבר

אפשר ?Link

פורסם

HyperTransport היא פרוטוקול תקשורת Point To Point שמפותח על ידי AMD ומאחד את התעשיה תחת HyperTransport Consortium שהוקם על ידי AMD לפתח מוצרים אשר משתמשים בפרוטוקול. בין החברים בקונצרן nVidia, ATi, SUN microsystems, VIA, Transmeta, Silicon Graphics ועוד 200+ חברות שונות החולקות בינהם את הטכנולוגיה. רשימה יותר מלאה של החברות העקריות נמצאת פה

על כל מעבד מארכיטקטורת ה Hammer יש כמה (תלוי בדגם) קישורי HyperTransport שמאפשרים לו לתקשר עם הגשר הדרומי ובקר AGP*8. ובמערכות מרובות מעבדים גם כדי לתקשר ישירות עם 2 המעבדים ה"קרובים" למעבד. הפרוטוקול שמאפשר פעולה של מערכות מרובי מעבדים עם חיבורי HyperTransport נקרא Coherent HyperTransport.

כמו כן לפי מה שאני ראיתי חיבורי ה HyperTransport יאפשרו לפטיש לתקשר עם כל מיני רכיבי מערכת שונים שיאפשרו לבנות מערכות עבור תקפיד מסויים - כמו לחבר את המעבד ישירות עם שבב שעושה הצפנת SSL המשתמש בפרוטוקול HyperTransport (והמיוצר על ידי אחת החברות שחברות בקונצרן HyperTransport) וככה ליצור מערכת יעודית חזקה מאוד להצפנת SSL.

למעשה לפי התרשימים שראיתי חיבורי ה HyperTransport מאפשרים לבנות מערכות יעודיות ממש כמו לגו. באופן מאוד גמיש. אולי זאת "המכה" האמיתית של ה Hammer.

תרשימים יועלו לפה מחר.

HyperTransport Consortium

פורסם

אז מה שאני עושה באופן כללי זה לכתוב הודעה גדולה ןמפורטת שעונה על כל השאלות, מקדיש את מיטב זמני ואף אחד לא טורח לענות/להגיב/לשבח ?

אתם בכלל רוצים את התרשימים?

פורסם

כמובן שרוצים תרשימים..

ובהחלט מגיע לך ח"ח רציני על התגובה, כמו כול תגובה אחרת שלך. ;)

פורסם

קבל ח"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים