עבור לתוכן

איך מעבד לא קופא בקירור גז?

Featured Replies

פורסם

כלומר עשתי OC עם הגז הזה...אני לא יכול להוריד אותו אכשיו נכון? (את הקירור...)

כי הכל יתחמם!

אז זה דיי בזבוז :P:bash::kopfpatsch:

• תגובות 95
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה טועה, פד"ח אתה מוציא כרגע מהגוף שלך, אם אני לא טועה זה גז פריאון

כי הכל יתחמם!

אז זה דיי בזבוז :P:bash::kopfpatsch:

בגלל זה משתמשים בגז לקבוע שיאים בעיקר..
פורסם

:kopfpatsch:

והגז הזה יקר??

מילוי עולה כ-450 שקל, זה גז כמו במזגנים

כי הכל יתחמם!

אז זה דיי בזבוז  :P:bash::kopfpatsch:

אתה יכול להוריד ולשים קירור אחר (אוויר, מים, קסקייד, מה שתרצה)

אתה טועה, פד"ח אתה מוציא כרגע מהגוף שלך, אם אני לא טועה זה גז פריאון בגלל זה משתמשים בגז לקבוע שיאים בעיקר..

או פריאון או גז כמו במזגנים, נדמה לי שהחליפו את הפריאון בגז יותר ידידותי לסביבה

פורסם

ולכמה זמן מספיק הגז של ה 450 שח??

אם אני מוריד אותו אחרי OC ושם קירור אחר... אוויר למשל... הרכיב לא יתחמם? כלומר עד הרמה שבה הוא יתצטרך קירור גז?

פורסם

בשביל להטעין גז מחדש...תוריד מקסימום ת'OC שעשית או משהו שלא תהיה לך פאדיחה והמחשב ש'ך יעוף באויר .

או שלא יודע מה תעשה חח

פורסם

ולכמה זמן מספיק הגז של ה 450 שח??

אם אני מוריד אותו אחרי OC ושם קירור אחר... אוויר למשל... הרכיב לא יתחמם? כלומר עד הרמה שבה הוא יתצטרך קירור גז?

לכמה זמן הוא מספיק אני לא יודע, אתה יכול לשאול אנשים שיש להם קירור כזה כמו cupra, ye_3333

בכל מקרה, הרכיב יתחמם כמו שהוא היה מתחמם עם קירור אוויר

אבל כשמחליפים קירור אף פעם לא משאירים OC כמו שהיה אלא מתחילים מחדש

פורסם

זאת מערכת סגורה.. הגז לא מתבזבז, כל כמה זמן אתה מחליף גז במזגן שלך? אותו דבר פה

פורסם

לפותח התראד קבל הסבר קצר באלקטרוניקה.

כל רכיב אלקטרוני (גוקים, קבלים,נגדים, מעבדים ועוד) גם חוטים עובדים מסוגלים לעבוד במהירות שונה לפי הטמפרטורה בה הרכיב נמצא.

ככל שהרכיב חם יותר הוא יהיה איטי יותר. וככל שהוא קר יותר הוא יהיה מהיר יותר.

מעבד שאתה קונה המהירות שנותנים לך אותו והוא יכול להחזיק במהירות הזאת בטמפרטורה של 50 מעלות ככה

אבל אם תוריד את הטמפרטורה ל50- אז הוא יכול לעבוד יותר מהר (כלומר בתדר מהר יותר)

פורסם
  • מחבר

כן השאלה שלי היא למה הוא לא הופך חיצונית לגוש קרח מה לא יכול להיווצר עליו איזה גושי קרח קטנים כאלה ?

פורסם

אם השאלה שלך היא לגבי condensating water שמופיעים על כל משטח שהטמפרטורה שלו נמוכה מטמפרטורת האוויר, אז נגד זה שמים הגנה טרמית כשמשתמשים בקירורי sub-zero.

פורסם

לכמה זמן הוא מספיק אני לא יודע, אתה יכול לשאול אנשים שיש להם קירור כזה כמו cupra, ye_3333

בכל מקרה, הרכיב יתחמם כמו שהוא היה מתחמם עם קירור אוויר

אבל כשמחליפים קירור אף פעם לא משאירים OC כמו שהיה אלא מתחילים מחדש

וזה לוקח הרבה חשמל??

פורסם

אני יודע שיש אנשים שמפעילים אותם על ספק נפרד לגמרי

פורסם

לפותח התראד קבל הסבר קצר באלקטרוניקה.

כל רכיב אלקטרוני (גוקים, קבלים,נגדים, מעבדים ועוד) גם חוטים עובדים מסוגלים לעבוד במהירות שונה לפי הטמפרטורה בה הרכיב נמצא.

ככל שהרכיב חם יותר הוא יהיה איטי יותר. וככל שהוא קר יותר הוא יהיה מהיר יותר.

מעבד שאתה קונה המהירות שנותנים לך אותו והוא יכול להחזיק במהירות הזאת בטמפרטורה של 50 מעלות ככה

אבל אם תוריד את הטמפרטורה ל50- אז הוא יכול לעבוד יותר מהר (כלומר בתדר מהר יותר)

קבל הסבר קצת יותר מפורט:

זרם - תנועה של אלקטרונים (חלק מהאטום, שמורכב מפרוטונים, אלקטרונים ולפעמים גם ניוטרונים).

התנגדות - תכונה של חומר להתנגד למעבר הזרם. ההתנגדות תלויה בהרבה גורמים, ובעיקר בסוג החומר.

כאשר זרם עובר דרך רכיב מסויים, הוא נתקל בהתנגדות, שגורמת להתחממות הרכיב. עכשו, תחשוב על הרכיב כעל כביש, על ההתנגדות כמכוניות שנוסעות בכביש הזה ועל הזרם כמכונית שבה אתה נוהג. המכוניות שבכביש כל הזמן זזות ומפריעות לך להגיע לקצה בזמן, אתה צריך להשקיע יותר אנרגיה כדי לתמרן בין המכוניות הללו מאשר בנסיעה בקו ישר. הורדת הטמפרטורה של הרכיב שקולה להאטת מהירות המכוניות בכביש, מה שמאפשר לך לתמרן יותר טוב, וכתוצאה מכך להשקיע פחות אנרגיה כדי להגיע ליעד באותו הזמן.

אגב, בטמפרטורות נמוכות במיוחד (שוב - תלוי בסוג החומר), ההתנגדות מתבטלת בכלל ואין ביזבוז אנרגיה (או אם נחזור לאנלוגיה - המכוניות בכביש מפסיקות לזוז ואתה לא צריך להשקיע אנרגיה בתימרון בין המכוניות). מצב זה ידוע כמוליכות על, אבל זה כבר לא שייך לדיון הזה.

בקשר לשאלה - למה המעבד לא קופא פיזית, אני מניח שאתה מתכוון למצבים כמו שרואים בטלויזיה ובסרטים שבהם משהו מוקפא בגז (בד"כ אנשים) ואז בנגיעה קלה הוא מתנפץ לאלפי רסיסים. התשובה - הטמפרטורות שאליהם מגיעים עם קירור גז הן לא מספיק נמוכות (זה תלוי בסוג החומר, אבל בעיקרון צריך טמפרטורות הרבה יותר נמוכות).

בקשר ל"גושי קרח", או עיבוי בעברית, כמו שנאמר - שמים חומרים נגד זה. העיבוי הזה נגרם אגב כתוצאה מקפיאת אדי המים שבאוויר (מים הרי קופאים ב-0 מעלות צלזיוס). שאר הגזים שבאוויר קופאים בטמפרטרות הרבה יותר נמוכות, אז אין לך מה לדאוג מהם - רק מהמים.

פורסם

^^^

אחלה הסבר :xyxthumbs:

פורסם

אני זוכר שבספר שקראתי: "התבנית שבאבן" נדמה לי שהיה שמו דיברו על אפשרות ליצור מעבד לוגי פשוט במערכת הידרואלית (במקום טרנזיסטורים שמים ברזים)

אולי לזה התכוונת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים