עבור לתוכן

סכנות ב-OC ללוח אם, כאשר הביוס לא נותן תמיכה ב-OC

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם

אני די חדש בעסקי ה OC ואף פעם לא יצא לי לעשות OC על מחשב אחר חוץ ממה שיש לי היום.

יש לי מחשב נוסף שאני שוקל להתעלל בו, אבל הביוס שלו לא מכיר את כל האופציות של משחקי מתח, מהירות שעון וכו'.

מדובר ב פנטיום 4 מהירות 1.6, לוח אם של asus (צ'יפסט של sis).

הבנתי שאפשר לעשות את זה עם כל מיני תוכנות צד שלישי.

אבל מה שמפחיד אותי זה מה קורה כאשר המערכת לא יציבה??

אני יכול לזרוק את הלוח אם לפח או שיש דרך חזרה?

תודה

פורסם

בשביל לשרוף את הלוח אם אתה צריך להיות ממש מוכשר..

אם עושים את ה OC כמו שצריך ודואגים לקירור טוב אז הכל יהייה בסדר

אבל אם סתם תתעסק בהגדרות ותעלה מהירות בלי לדעת מה אתה עושה אז המחשב פשוט לא יעבוד( אל תדאג יש חזור)

אחי תעלה את המפרט שלך זכרונות מעבד ולוח יותר ספציפי

ואם אפשר תמונה של תפריט הביוס

פורסם

יכול להיות הרבה גורמים לזה שהמערכת לא יציבה..(זכרונות/מעבד/מתחים..וכו)..

כול בעיה פותרים בדרך אחרת ובמקרה הכי הכי גרוע אתה מאפס את הביוס ומחזיר הכול לקדמותו..

פורסם

קודם כל תחדש את הביוס של לוח האם ההוא, הרבה חברות הוסיפו לאחרונה אופציות OC די מורחבות אפילו ללוחות הכי פשוטים.

שנית, יש מעט סיכוי שתשרוף משהו (לפחות לא מיד), המחשב פשוט יתקע, או מערכת ההפעלה תקרוס. אה, ומה שאתה כן יכול לשבש זה את קבצי מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העוזרים, אבל כנראה שלא הבהרתי את עצמי נכון.

השאלה הנשאלת היא, נניח והמערכת לא יציבה אחרי ה OC. מה שיכול לקרות בקלות זה שהמחשב לא יעלה יותר ואז אני לא יוכל להגיע לתוכנות ולהחזיר את המצב לקדמותו, וזאת מכיוון שלביוס אין שום גישה לנתונים האלה.

אז אתם טוענים שלמרות שלביוס אין גישה לנתונים האלה, אם אני יאפס אותו כל ההגדרות האלו יחזרו לקדמותם??

(אגב הלוח אם מדגם p4s333)

הזכרונות הם במהירות 266MHZ 2*256

כל אחד מהסטיקים הם חברה שונה ואין לי מושג איזה חברה זה בכלל.

וכרטיס מסך radeon 9100le

פורסם

אם המערכת יציבה אין שום סיבה שיום אחד תנסה להדליק תמחשב והוא לא ידלק לך..(אלה אם הלך ספק או משהו..)..

ונגיד שקרה..אתה מאפס תביוס..(מחזיר את כול הגדרות השעון/תדר לסטוק..)..והמחשב יעלה כמו חדש..

פורסם

יש לוחות אם כמו שלי, שאם לוחצים INSERT בזמן שלוחצים על החשמל, זה מאפס לבד את הגדרות ה BIOS. אם לא אפשר לאפס עם JUMPER על הלוח אם את ההגדרות.

פורסם

אם הבנתי נכון, אתה מדבר על משהו שעלול להשתבש במהלך אוברקלוק בעזרת תכנה.

אם למשל תשתמש בקלוקג'ן, השינויים ישארו עד הפעלה מחדש של המחשב, ז"א שכל פעם שתפעיל מחדש את המחשב תצטרך לשנות את ההגדרות מחדש..

ככה שאין סיכוי שתשנה משהו בוינדוס, והמחשב יקרוס מחוסר יציבות ולא יעלה-כי ההגדרות יחזרו למצב הרגיל שלהן

פורסם

כן, אבל התוכנה הזו גם לא בהכרח תומכת ב CHIPSET שלו, וגם מן הסתם יותר מגבילה (אין לה אותם אופציות כמו ב BIOS) כמו מחלקים/מכפלות למניהם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד.

לסיכום הדברים:

1. מותר לי להתעלל בהגדרות הלוח אם שלי בלי לפחד מחוסר יציבות, כי כאשר אני מאפס את הביוס, החיים חוזרים לשיגרה.

2. אם בכל זאת אני פחדן, אפשר להשתמש בתוכנה קלוקג'ן, ולראות אם המחשב יציב תחת ההגדרות שנתתי לו(במידה והיא תומכת), ואם יציב אפשר לגשת לתוכנות יותר רציניות, אשר מבצעות את השינוי בביוס עצמו.

ואני באמת יבדוק אם קיימת גישה לנתונים האלה בעזרת ביוס חדש, (נראה לכם שיש סיכוי ללוח אם Asus p4s333-m, כי האמת אני קצת מפחד לשדרג לו ביוס).

הגרסה האחרונה של הביוס היא בטה, מה זה אומר לגבי? (זה לקחת סיכון עם ביוס מעפן?)

פורסם

דרך אגב, אם אתה מפחד שתשים הגדרות OC בתוכנה כלשהי במערכת ההפעלה והם יגדירו את עצמם בכל פעם שמערכת ההפעלה תעלה ובכך לא יאפשרו לה לעלות בגלל שהן "יותר מדי" לחומרה שלך, אז אל תדאג, תמיד יש לך את Safe Mode, שבו כל ה-third party תוכנות לא נטענות מראש ;)

פורסם
  • מחבר

דרך אגב, אם אתה מפחד שתשים הגדרות OC בתוכנה כלשהי במערכת ההפעלה והם יגדירו את עצמם בכל פעם שמערכת ההפעלה תעלה ובכך לא יאפשרו לה לעלות בגלל שהן "יותר מדי" לחומרה שלך, אז אל תדאג, תמיד יש לך את Safe Mode, שבו כל ה-third party תוכנות לא נטענות מראש ;)

רגע רגע רגע!

אז אתה בעצם טוען שהתוכנות האלו לא נוגעות בכלל בביוס? או שיש ויש? :nixweiss:

פורסם

כן, זה מה שאני טוען :)

זה לא אומר שאין תוכנות שכן נוגעות בו, אבל הן לא הוזכרו פה עדיין, ודי סביר להניח שלא תיתקל בהן ;)

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר ::)

אם ככה, אז עכשיו אני הרבה יותר רגוע!!

זאת אומרת עד שמערכת ההפעלה לא מתחילה לעבוד המחשב עובד במצב סטוק, ורק אחרי שעולים כל התוכנות צד שלישי, רק אז העלילה מתחילה להתגלגל...

אם ככה באמת אין מה לדאוג (אלה אם כן אני משתולל ומתחיל לשרוף דברים :smile1: )

אז אתה יכול באמת להמליץ לי על איזה תוכנה או שתיים שיעשו לי את העבודה?

ומה אתה אומר לגבי הביוס, להשאיר אותו כמו שהוא נכון?

שתזכה למצוות ומעשים טובים ;)

פורסם

אם אתה מגדיר את הOC דרך הביוס, אז המערכת במצב OC מהרגע שאתה מפעיל את המחשב.

אם אתה מגדיר אותן דרך מערכת ההפעלה, אז כמו שאמרת :)

תוכנות המהרה כבר צוינו בתרד הזה, כגון ClockGen

יש גם את A64 Tweaker להגדרת הטיימינגים של הזכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים