עבור לתוכן

כיצד לחשב את מהירות כרטיס הזכרון הנחוצה למצלמה דיגיטלית - SD ו CF

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להבין איך מחושבות המהירויות של כרטיסי SD ו CF.

אני מתכוון לערכים כגון X66 X133 וכדומה מה זה X1

כיצד מחשבים כמה מידע מיצרת המצלמה בשניה כדי להתאים את מהירות הזכרון.

אני מקווה שתתרמו ידע וקישורים לאתרים שמסבירים את הנושא.

פורסם

X1 זה 150KBIT לשניה :xyxthumbs: (או KBYTE לשניה...אבל לא נראה לי...)...

פורסם
  • מחבר

זה

X1 זה 150KBIT לשניה

נראה לי שזה 150KB/sec כלומר קילו-Byte

אבל, יותר חשוב לי איך מחשבים כמה מידע מייצרת מצלמה כדי להתאים לה כרטיס במהירות מתאימה ???

פורסם

אין נתון כזה למצלמה....

אם זה KILOBYTE PERSECEND...אז מהירות 133 היא מעל 25 MB בשניה... אפילו USB 2 לא פועל במהירות הזאת!! זה הגיוני??

פורסם

1x = ~150KB/sec

60x = ~9MB/sec

133x = ~20MB/sec

פורסם
  • מחבר

אנשים כאן טוענים/טענו שמצלמות כמו A620 או S2 לא יכולות לנצל כרטיס זכרון מהירים ( Ultra II )

אני מנסה להבין כמה מידע מייצרת מצלמה ליחידת זמן.

לפי זה: http://www.dpreview.com/reviews/canons2is/page4.asp

S2 בצילום רציף הגיעה ל 2.33 תמונות לשניה (לפי המפרט 2.4)

2592x1944 JPEG Super-Fine Continuous-High 2.32 fps

ולפי אותה כתבה תמונה באיכות כזאת ב JPEG תופסת בערך 2350KB

ולכן 2350*2.33=5475

ו 5475/150=36.5

כלומר צריך לפחות מהירות של X36 לכרטיס זכרון כדי לעמוד בקצב הצילום ולכן כרטיס רגיל לא יאפשר את הצילום המהיר, לדוגמא.

אני לא יודע כמה מידע מיוצר בצילום קליפ או במצלמות בפורמט RAW.

אני מניח שפורמט RAW צריך 3 Bytes לכל פיקסל עבור יצוג של 24bit RGB האם זה נכון ???

פורסם

אתה צודק, זה החישוב הנכון.

רק מה - שמרבית המשתמשים בכלל לא משתמשים ב-Continuous-High Shooting כך שזה לא משנה להם איזה כרטיס יהיה, רק שיכתוב במינימום 3MB/sec שזו המהירות ה"רגילה" לרוב הכרטיסים.

בין השאר יש למצלמות את ה-Buffer הפנימי שלהן לכל התמונות כך שהזמן גם נובע ממהירות המצלמה עצמה ללא קשר ישיר לצילום רציף.

פורסם

ברשותכם, אני רואה לנכון לציין שההבדלים בין הכרטיסים האקסטרימהירים לבין האולטרות (במקרה של סאנדיסק לדוגמא), פשוט לא מצדיקים את ההשקעה הכספית.

הרבה יותר חכם ללכת על כרטיסי ה Ultra II (זה נכון גם ל SD ו CF) מאשר על ה Xtreme III, גם במצלמות מהירות (כמובן). או בפשטות יתרה, כל כרטיס שמספק כ 10 מגהבייט לשניה במטלות קריאה/כתיבה (X60), יעשה את העבודה, גם עם המצלמות המהירות ביותר.

בשביל לבסס את הטענה שלי, אני מצרף תוצאות קריאה/כתיבה עם סוגים שונים של כרטיסי זכרון, מחברות שונות, על מצלמות DSLR שונות וביצועים על קוראי כרטיסים - http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007

הכתבה הזו די ממצה את כל ההתחבטויות.

פורסם

אני קניתי למצלמה שלי כרטיס EXTREEM3... מהירות של 133...

ואני חושב שהמצלמה לא מנצלת אותו טוב... איך אני בודק זאת...?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים