עבור לתוכן

שאלה מוזרה

Featured Replies

פורסם

שאני נוסע ברכב הגוף שלי מקבל את התאוצה של הרכב כי זה שאני יושב ברכב גורם  לי להאיץ בגלל הרכב שמאיץ אבל מעניין שאם יש זבוב באוטו שאין מגע בינו לבין הגוף של הרכב הוא לא נידבק לשמשה האחורית?

פורסם

זה תלוי, אם החלונות סגורים אז האוויר שכלוא בתוך הרכב/רכבת זז יחד איתה ולכן הזבוב יקבל את התאוצה של האוויר (זהה לתאוצה של הרכבת), אם החלנות פתוחים אז קיים מעבר של אוויר בתוך הרכבת ולכן הזבוב ידבק לשמשה האחרית - אבל אפילו אם החלנות פתוחים התאוצה הדיפרנציאלית (ההבדל בין התאוצה של האוויר לתאוצה של הרכבת) יהיה נמוך ככה שהזבוב ידחף לאט לאט לכיוון השמשה האחורית.

זאת הסיבה שלמרות שכדור הארץ נע במהירות מסחררת כשאנחנו קופצים באוויר אנחנו לא מתקדמים אלא נוחתים בדיוק מהמקום שקפצנו, כדור הארץ והאוויר שכלוא באטמוספרה נחשבים למערכת אחת סגורה, בעלת תאוצה זהה, כמו הרכבת.

פורסם
  • מחבר

זה תלוי, עם החלונות סגורים אז האוויר שכלוא בתוך הרכב/רכבת זז יחד איתה ולכן הזבוב יקבל את התאוצה של האוויר (זהה לתאוצה של הרכבת), אם החלנות פתוחים אז קיים מעבר של אוויר בתוך הרכבת ולכן הזבוב ידבק לשמשה האחרית - אבל אפילו אם החלנות פתוחים התאוצה הדיפרנציאלית (ההבדל בין התאוצה של האוויר לתאוצה של הרכבת) יהיה נמוך ככה שהזבוב ידחף לאט לאט לכיוון השמשה האחורית.

אז אם הזבוב לא בא במגע עם האויר (רוח נגדית) זה אומר שמה יקרה לו הוא יאיץ איתי?

נגיד הוא מרחף מעל ההגה  ואני נוסע ב 10 קמ"ש ככה שאין ממש רוח הוא ישאר איתי?

ואהה אבל גם עם הוא יבוא במגע עם הרכב נגיד על מכסה המנוע הרוח תעיף אותו מה הרוח משחק פה תתפקיד הכי הגיוני או שיש עוד משו

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=158291.msg1335256#msg1335256 date=1135263705]

אז אם הזבוב לא בא במגע עם האויר (רוח נגדית) זה אומר שמה יקרה לו הוא יאיץ איתי?

נגיד הוא מרחף מעל ההגה  ואני נוסע ב 10 קמ"ש ככה שאין ממש רוח הוא ישאר איתי?

כן.

פורסם

זה אותו דבר כמו שבמעלית יורדת אם תקפוץ, ובזמן שתהיה באוויר והמעלית תמשיך לרדת ותיתקע לך בראש.

פורסם

זה לא אותו דבר מכיוון שיש לך חיכוך גדול יותר עם האוויר מאשר החיכוך של הזבוב עם האוויר.

פורסם

זה אותו דבר כמו שבמעלית יורדת אם תקפוץ, ובזמן שתהיה באוויר והמעלית תמשיך לרדת ותיתקע לך בראש.

ממש לא אותו דבר

כי המעלית לא מאיצה, היא נעה בתנועה קצובה (או לפחות תנועה עם תעוצה מינימלית).

לכן היא לא תתקע לך בראש, כי היא נעה לאט יותר מהמהירות שאתה נופל.

נכון, אתה תשהה יותר זמן באוויר, אבל לא משהו רציני.

פורסם

זה לא מדויק, אם אתה נמצא במעלית שנעה במהירות קבועה, אתה כאילו נמצא במעלית שנמצאת במנוחה. בגלל זה לא יקרה לך כלום אם תקפוץ, אולם אם המעלית מאיצה, זה כבר עניין אחר[כמובן תלוי בגובה הקפיצה שלך ובתאוצת המעלית] ;)

פורסם

אין באמת דבר כזה תנועה קצובה.

כי בשביל זה צריך את המקסימום דיוק בבניה, וביקום, ומה לעשות, אין באמת דבר כזה.

אז אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שיש תאוצה, אבל היא כ"כ לא משמעותית שאני מניח שהיא נעה בתנועה קצובה.

יודע מה, עכשיו אני רואה שיש לי טעיות בניסוח שם...

לא נורא, העיקר הכוונה o_O

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=158291.msg1335221#msg1335221 date=1135262995]

שאני נוסע ברכב הגוף שלי מקבל את התאוצה של הרכב כי זה שאני יושב ברכב גורם לי להאיץ בגלל הרכב שמאיץ אבל מעניין שאם יש זבוב באוטו שאין מגע בינו לבין הגוף של הרכב הוא לא נידבק לשמשה האחורית?

יוו אני גם תמיד שאלתי את עצמי את השאלה הזאתי כל הזמן!!! :o

פעם מרוב שיעמום בנסיעה באוטובוס בדרך לבצפר...

פורסם

אין באמת דבר כזה תנועה קצובה.

כי בשביל זה צריך את המקסימום דיוק בבניה, וביקום, ומה לעשות, אין באמת דבר כזה.

אז אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שיש תאוצה, אבל היא כ"כ לא משמעותית שאני מניח שהיא נעה בתנועה קצובה.

יודע מה, עכשיו אני רואה שיש לי טעיות בניסוח שם...

לא נורא, העיקר הכוונה o_O

לא יותר קל להניח שאין תאוצה מאשר שיש תאוצה קטנה מאוד?

פורסם

במשפט האחרון כתבתי

"אז אני מניח שהיא נעה בתנועה קצובה"

פורסם
  • מחבר

ואם הזבוב יהיה במעלית הוא ידבק לתיקרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים