עבור לתוכן

סרט על הספר "1984"

Featured Replies

פורסם

השבוע יש לי מבחן בספרות על ספר קריאה שהייתי אמור לקרוא.

אני לא קראתי עדיין ספר וברשימת הספרים יש את "1984". אמרו לי שיש על הספר הזה סרט, מישהו מכיר?

פורסם

כן, יש סרט כזה (די ישן, 70'S או משהו כזה)

אתה מוזמן לסיפריית הDVD הקרובה למקום מגורך

פורסם

אתה באמת חושב שתוכל לעשות מבחן בספרות על סמך סרט? מילא בוקריפרוט אבל מבחן בספרות?

פורסם

זה הסרט :

http://us.imdb.com/title/tt0087803/

אתה באמת חושב שתוכל לעשות מבחן בספרות על סמך סרט? מילא בוקריפרוט אבל מבחן בספרות?

אני עשיתי מבחן בגרות בספרות, כאשר קראתי סיכום של סיכומים של סיפורים/שירים שעתיים לפני המבחן ולהפתעתי הרבה אפילו עברתי את הבגרות !

פורסם

הסרט על הפנים האמת. חשוך שם כמו בתחת של כושי ולא רואים כלום. הספר פשוט מעולה, תפסיק להיות עצל, אם אתה רוצה אתה יכול לגמור את הספר הזה בפחות משבוע. הספר מאד מאד מרתק ופי כמה יותר מהנה אם אתה נותן לדמיון שלך ליצור סרט בתוך הראש שלך.

פורסם

סיכום זה משהו אחד, סרט זה משהו אחר

פורסם

הסרט הוא סרט קלאסי כזה, סגנון של פעם, חשוך תחת באמת, אבל סרט טוב, הרבה חומר למחשבה.

את הספר לא יצא לי לקרוא, אבל אני יודע שהוא מעולה.

האמת הייתי מעדיף ללמוד את הספר הזה מאשר ספרים מאפנים למינהם.

פורסם
  • מחבר

זה לא מבחן שלם על הספר, זה רק 20% מהמבחן שגם הוא לא ברמה כזאת גבוהה...

תודה על העזרה.

פורסם

הסרט על הפנים האמת. חשוך שם כמו בתחת של כושי ולא רואים כלום. הספר פשוט מעולה, תפסיק להיות עצל, אם אתה רוצה אתה יכול לגמור את הספר הזה בפחות משבוע. הספר מאד מאד מרתק ופי כמה יותר מהנה אם אתה נותן לדמיון שלך ליצור סרט בתוך הראש שלך.

מצטרף למה שהיא אומרת + הסרט דילג על כמות משמעותית מאוד של פרקים שהיו בספר

האמת שנאתי ספרות בגיל הבגרות הוצאתי בקושי עובר, אז היינו צריכים להבחן על "אנה קרנינה" ו- "מאדאם בוברי" , יוק...

אבל כשאתה מבוגר יותר וקורא את ג'ורג' אורוול בניחותא מבלי שאומרים לך שאתה צריך להבחן עליו בעוד שעתיים,

אתה פשוט נהנה מכל רגע בספרים שלו, סופר גדול.

פורסם

ספר נהדר!! וגם נותן לך הרבה חומר למחשבה לגבי העולם ומה יכל לקרות אם הקומניזם היה מתפשט לכל מקום!

אותי אישית הספר נורא הטריד כל הקומוניזם הטוטלי הזה... עשה לי סיוטים :)

את הסרט לא ראיתי!! וגם ממש לא מעניין אותי!

תקרא את הספר לא תפסיד! :xyxthumbs:

פורסם

הסרט די עצבן אותי... יותר מדי מוזר כזה, ומתקדם די לאט.

וד"א - קומוניזם זה חרא.

פורסם

ספר נהדר!! וגם נותן לך הרבה חומר למחשבה לגבי העולם ומה יכל לקרות אם הקומניזם היה מתפשט לכל מקום!

אותי אישית הספר נורא הטריד כל הקומוניזם הטוטלי הזה... עשה לי סיוטים  :)

את הסרט לא ראיתי!! וגם ממש לא מעניין אותי!

תקרא את הספר לא תפסיד! :xyxthumbs:

"קומוניזם" ? אתה מפספס את כל המסר של הספר

הספר מכוון לכוח שיש לממשלות מכל סוג שהוא ומכל צורת משטר שהיא על היחיד והפרט ,

הכוח להתערב בחייו הפרטיים

הכוח לעקוב אחריו לצטט לשיחות שלו

הכוח לשבש המידע המעבר באמצעי התקשורת וכך להונות את הציבור

הכוח להשמיד ראיות היסטוריות ולשכתב כך מחדש את ההיסטוריה

הכוח לחנך את ההמון לחשוב ולהתנהג בדיוק כמו שהשלטון רוצה

קומוניזם זה רק מקרה פרטי אחד של השליטה של ממשלות בפרט

זה קורה גם בממשלות הכי נאורות כולל ארה"ב כולל ארצנו הקטנטונת

היום אפשר להרחיב את המושג של "האח הגדול" של ג'ורג' אורוול לא רק על ממשלות אלא ובעיקר על תאגידים

מייקרוסופט גוגל וענקיות אחריות יודעות על כל אחד מאיתנו הרבה מאוד

פורסם

כשהספר נכתב ב1945(נראה לי) הוא לא דיבר על תאגידים. אלה על ממשלות!!

רק בעשור האחרון כל הקטע של האח הגדול והתאגידים תפס תאוצה. והספר חזר לתודעה של האנשים!!

פורסם

שבוע לקרוא את "1984"?

זה ספר ממש קצר (200 עמודים עד כמה שאני זוכר), תוך מקסימום 4 שעות (שזה ממש קצב קריאה איטי) אפשר לגמור את הספר.

לדעתי עדיף לך לקרוא את הספר, כי מהתיאורים שבוא ניתן להבין עוד המון דברים שבסרט פשוט לא שמים לב אליהם, לדוגמא:

(תסלח לי על אי-דיוקים ועל העובדה שאני לא זוכר את השמות של הדמויות.. פשוט עבר דיי הרבה זמן מאז שקראתי את הספר) בפגישה הראשונה של גיבור הסיפור עם זאת שהוא כל הזמן זיין, ניתן ללמוד שממקום הפגישה (פארק ירוק ויפה) הייתה מן תמימות ותקווה לאהבה וכו'. לעומת זאת בפגישה האחרונה שלהם (לאחר הביקור בחדר 101), הם נפגשו במרכז העיר המלוכלכת והאפורה, מה שמראה שעכישו יש ביניהם קרירות וסוג של שנאה אפילו.

דברים כאלה אתה לא יכול להבין מסרט, כי לרוב לבמאי לא כ"כ אכפת, ובמקרה של "1984" אתה כנראה לא תוכל לראות כלום מהסביבה בסצינה, כי הסרט דיי חשוך (אז אני טיפה מגזים, זה לא ביג-דיל).

ג'ורג' אורוול עצמו היה קומוניסט, הספר הזה נכתב כדי להראות צורה לא נכונה של הקומוניזם (או בעצם של משטר טוטאליטרי), שהיא בעצם הקומוניזם שהיה ברוסיה (שבעצם לא היה קומוניזם, אלא סתם עוד משטר דיקטטורי).

פורסם

למי שרוצה פרטים על הספר, ההשראה של הכותב וכו':

http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four

או בעברית:

http://he.wikipedia.org/wiki/1984_%28%D7%A1%D7%A4%D7%A8%29

למי שרוצה לראות TRAILER מדהים של סרט באותו סגנון (האח הגדול, הממשלה), מהבמאים של טרילוגיית המטריקס, וכמובן נטלי פורטמן מגולחת ראש:

http://www.apple.com/trailers/wb/v_for_vendetta/hd/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים