עבור לתוכן

שינויים וחידושים בשנה הקרובה-שנת 2006 (בעולם העיבוד).

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ושבוע טוב לכם.

בזמן האחרון, עלה בי הצורך והחשק לשדרג את המחשב שלי. רציתי לדעת מה יהיו השינויים הקרובים בעולם העיבוד והאם כדאי לי לקנות מחשב חדש בשלב זה של השנה או לחכות לשנת 2006.

אם אפשר, אשמח לקבל פירוט על הטכנולוגיה החדשה ועלה השינויים שיהיו בה.

תודה מראש

אודי

פורסם

אינטל:

מעבר לייצור בתהליך של 65 ננו מטר

והמעבדים החדשים ייקראו Cedar Mill (פנטיום 4 בתהליך 65 נ"מ, כוללים תמיכה ב 64Bit, נמצאים בסוקט 775) והם יהיו במספור 6x2 כאשר במקום x יבוא מספר המציין את כוח החישוב של המעבד.

והכפולי ליבה שלהם ייקראו Presler (פנטיום D בתהליך 65 נ"מ, כמו ה Cedar Mill) ויהיו במספור 9x0, כפול הליבה החזק ביותר של אינטל יהיה ה 955EE בליבת Presler.

במחצית השנייה של השנה אינטל תעבור לארכיטקטורה שונה, המבוססת על ה Pentium M, הליבות Merom ו Woodcrest יכנסו לשוק

Merom לשוק הביתי, Woodcrest לשוק השרתים

בקרוב אינטל אמורה להכריז גם על ה Yonah, בתור מעבד כפול ליבה למחשבים ניידים

ועל הפלטפורמה שלו - ה Napa

AMD:

במחצית השנייה של השנה

מעבר לייצור בתהליך של 65 נ"מ

מעבר לסוקט M2/AM2

תמיכה ב DDR2

זה ככה על רגל אחת בתחום המעבדים

פורסם

הדברים הגדולים ב2006 אמורים להיות מעבדים כפולי ליבה זולים /DX10 -קשור מאוד לכרטיסי מסך וזהו בינתים

תיראה למי שיכול לחקות אז ברור שעדיף לחקות ל2006 כמו שב2006 יהיה עדיף לחקות ל2007 השאלה איזה צרכים יש לך מהמחשב ואיזה

מחשב יש לך אכשיו כמובן שגם התקציב לשידרוג או קניה מאוד חשובים

חוץ מיזה במיקרה שאתה קונה בקרוב אז 2 כללי ברזל-1 מעבד 64 ביט

2-PCIאקספרס

פורסם

אלה 2 חוקי הברזל שעברו אלינו בירושה מהשנה הקודמת :hat:

פורסם
  • מחבר

האם שווה לחכות? האם אלו יהיו שינויים משמועתיים בתחום? האם יש לך במקרה חומר עיוני בנושא?,

אשמח פירוט נוסף על הטכנולוגיות, ויותר בכיוון ביצועים, תפקודים חדשים וארכיטקטורה.

במה היא תהיה שונה מהמעבדים של היוםף חוץ מהמהירות...

תודה ליאור ;)

פורסם

אלה 2 חוקי הברזל שעברו אלינו בירושה מהשנה הקודמת :hat:

ועדין יש אנשים שקונים היום 32 ביט וAGP לפחות ליפני שנה זה לא היה משמעותי היום זה הרבה יותר משמעותי למחשב חדש

פורסם

שינויים משמעותיים? מבחינת אינטל רק המעבר מארכיטקטורת ה NetBurst לארכיטקטורת ה Pentium M

מבחינת AMD תהיה התקדמות במהירויות השעון ובדירוגים

חומר עיוני יש בשפע באינטרנט

אישית אני אוהב את הדרך כתיבה של AnandTech, HardOCP, Hesux, X-Bit Labs

פשוט תחפש שם מאמרים מהזמן האחרון בקטגורית CPU

מבחינת טכנולוגיות:

היתרון של 65 נ"מ: פחות צריכת חשמל, לכן גם פחות פליטת חום, אפשרות להעלות את מהירויות השעון, תפוקה יותר גבוהה (ממשטח סיליקון בקוטר 30 ס"מ מוציאים יותר מעבדים)

היתרון של כפילות ליבות: ברור מאליו. ריבוי הליבות יתחזק משמעותית בשנה הקרובה

היתרון של ארכיטקטורת Pentium M:

צריכת חשמל מאוד נמוכה (יחסית ל NetBurst), ביצועים מצוינים במהירויות שעון נמוכות (שוב, יחסית ל NetBurst)ף פליטת חום נמוכה מאוד

זהו בערך

מבחינת ביצועים

ה Presler וה Cedar Mill בדירוגים דומים (למשל 631 ו 630 או 920 ו 820) יהיו בעלי ביצועים זהים אך המתח, צריכת המשמל ופליטת החום יהיו נמוכים משמעותית

AMD תעלה את הדירוגים של כל המעבדים לסוקט החדש (בדומה למה שנעשה במעבר מסוקט 754 ל 939)

ובמקביל תוציא מעבדים שיהיו חוד החנית החדש (כלומר יותר חזקים מהחזקים ביותר כיום)

stone cold

אני לא מדבר כאן על טעויות של אנשים אלא על המצב האופטימלי

פורסם

וצריך לזכור כי אלו תכנונים, בהתחלה המחירים יהיו גבוהים, וכמובן שיהיו CHIPSETS חדשים להכל, וכמובן שבדגמים הראשונים (של אינטל יותר אני מניח, כי זה יותר חדש), יהיו באגים, ואז יצאו REVISIONS חדשים, ובסוף אחרי כמה חודשים שהמחירים ירדו, אולי אפילו יהיה כדאי לקנות כזה (בהנחה שאתה צריך לשדרג אז).

פורסם

התמחורים דווקא מדברים על מחירים מאוד דומים לנוכחיים (לפחות ממה שידוע על ה Cedar Mill וה Presler)

מבחינת AMD המעבדים בעלי אותה מהירות יהיו באותם מחירים בהתחלה

פורסם

אין הרבה דברים מרגשים בPC ב2006 אין מה לעשות אפילו הDX10 שאמור לצאת ב2006 יתן תתרומה האמיתית שלו בטח רק ב2007 ומעלה

וכפולי הליבה היום יקרים אבל לא עד כדי כך ככה שאני חושב ש2006 תהיה שנה משעממת מיבחינת חומרת PC והDX החדש

בקונסולות יהיה יותר מענין-PS3 והמהפכה הרבה יותר מענינים אותי

פורסם

תודה על כל המידע :yelclap:

פורסם

באיזה תאריך יוצא ה M2 ?

פורסם

M2/AM2 ייצא בסביבות יוני 2006

מה שמעניין בתחום ה PC יהיה הארכיטקטורה החדשה של אינטל והתחרות שלה עם ה AMD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים