עבור לתוכן

שאלה בקשר לאיכות השמע מדיסקים...

Featured Replies

פורסם

אהלן :yelclap:

נגיד יש לי דיסק של מוזיקה (מקורי...) ואני רוצה להעביר אותו למחשב...:

ב MEDIA PLAYER אפשר לשנות איכות של המוזיקה שאני מוריד מהדיסקים...מ 64KBPS עד ל 200 ומשהו...

האם יש הבדל באיכות הדיסקים?? כלומר אם הם מוקלטים ב 64BBPS?? או שהאיכות תשתנה אם אני יעשה 200 ומשהו??

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ברור שיש הבדל בין 64 ל-200 {192 לצורך העניין}.

פורסם
  • מחבר

ברור...

אבל זאת לא הייתה השאלה...

שאלתי אם מהדיסקים יש הבדל באיכות....

כי 64KBPS עומד שם על ברירת מחדל...

פורסם

האיכות לא תשתנה, כל מה שקובע זה באיזה איכות השירים הוקלטו לדיסק. אם למשל הם באים באיכות 64 אתה לא תוכל לשמוע אותם באיכות יותר טובה ע" כך שתמיר אותם ל-192, מה שבא זה מה שיהיה.

פורסם
  • מחבר

אז איך אני יודע באיזה איכות הדיסק הוקלט??

אם זה דיסק מקורי?

פורסם

דיסק מקורי שקול ליותר מהאיכות של 320KBPS של MP3 (שזה נחשב להרבה)...

השאלה היא באיזה פורמט אתה משתמש ב MEDIA PLAYER, ב WINDOWS MEDIA AUDIO או ב MP3.

זה עניין של העדפה, יכולת הבחנה שלך, והאם יש לך מגבלות כמו שזה אמור להיכנס לנגן עם קצת זכרון...

אני לרוב ממיר את הדיסקים ל MP3 באיכות משתנה עם ממוצע של 192 או 256 לפעמים. (ומשתמש בתוכנות CDEX בשביל זה).

פורסם
  • מחבר

אפשר להמיר ישירות ל MP3 דרך MEDIAPLAYER??

אז אתה אומר שיש הבדל של איכות בדיסקים וכדאי לי לשנות מ 64KBPS ל 192KBPS??

פורסם

אני אומר שתבדוק בעצמך ותראה... (זה מן הסתם גם תלוי בכמה איכותיים הרמקולים שלך וכו')...

אני אוהב יותר את CDEX שנותנת יותר אפשרויות.

ואם אתה מקודד ל MP3 ולא ל WMA, לא הייתי יורד מ 128 KBPS בכל מקרה (ושוב, אני גם לרוב שם לב הבדל כשזה פחות מ 192).

פורסם
  • מחבר

^^^

זה מאוד מעניין אותי כל איכויות השמע הללו...אני חושב שאני ישים לב להבדל...יש לי שמיעה מפותחת מאוד ;D

אני שומע בדרך כלל דרך הרמקולים.

אכשיו ניסיתי להעביר מהדיסק ב 64 ו 192KBPS...ולא שמתי לב שהבדל כלשהו... :-[

אולי הדיסק לא מקורי... :P

אתה יכול להביא לי אולי (אם יש דבר כזה...) הדגמות של איכויות שמע כלשהם?

תודה...

פורסם

אם לא שמת לב להבדל , מצב התפישה של השמיעה שלך רע, או שהישתמשת ברמקולים גרועים. או שאולי העברת דיסק מערכונים של הגשש החיוור , או דיסק עם הקלטה באיכות גרועה או מוזיקה ממש קלה לדחיסה.

בעיקרון WMA הוא פורמט לא מומלץ , הוא מעוות לגמריי את האיכות המקורית - גם אם הביטרייט גבוה.

לגבי MP3 , מומלץ להשתמש בדוחס חינמי בשם LAME 3.71 - שמצריך תוכנת פרונטאנד שתהווה ממשק בשבילו (גמו EXACT AUDIO COPY). איכות משתנה של 200 בדוחס זה תתן איכות גבוה מאוד , שמתאימה גם לציוד איכותי.

בגדול קשה לתאר את ההבדלים בדחיסה - זה לא משהו של שמיים וארץ , אלא עיוות של צלילים , פחות מרחב בסאונד , גוון יותר אפור של סאונד וכד'.

פורסם

מה שאתה חושב (יכולת השמיעה שלך) לא רלוונטי (אלא אם בדקת את זה), נתנו פה פעם לינקים לסוג של בדיקות, נסה לחפש אותם...

ושוב, זה משנה גם מה האיכות של הרמקולים, אם אלו רמקולים של 20 שקל, כמובן שהסיכוי שתבדיל קטן....

אין לך בבית דיסק מקורי אחד של מוסיקה בשביל בדיקה ?

פורסם
  • מחבר

בטעות כתבתי במקום האוזניות-רמקולים...

אז כנראה שהדיסק הוא :puke:

מה אני עושה עם ה LAME 3.71?? אחרי שהעברתי מהדיסקים ל WMA אני מעביק ל MP3? או מה?

פורסם

למה להעביר מדיסק ל WMA ואז ל MP3 ? זה מן הסתם הורס יותר את האיכות, צריך להעביר ישירות מדיסק ל MP3 אם כבר...

פורסם
  • מחבר

אבל איך?? במדיה פלייר לא ראיתי אופציה כזאת...

וחרשתי על החיפוש ולא מצאתי כלום בנוגע לבדיקות של איכות...

פורסם

תוריד את התוכנה CDEX ותשתמש בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים