עבור לתוכן

שאלות על על OGG ,MP3 ועוד קצת שאלות - פורמטים.

Featured Replies

פורסם

שלום קהילת אודיו :hi:

בעזרת השם בקרוב אני קונה את הנגן i-audio u3 2gb (בבקשה לא להגיד שבמחיר הזה יש נאנו 4GB ועוד תגובות לא רלונטיות).

כרגע יש לי בMP3 במחשב 2.7GB , אם אני אקודד לOGG הכול יצא פחות מ2GB?

מה ההבדל באיכות בין הפורמטים? האם תיהיה פגיעה מסויימת באיכות? מישהו יכול אולי להסביר לי יותר לעומק (אם יש למישהו שמבין סבלנות, אני בן אדם מתעניין).

אגב, אם אתם כבר תותחים, כתוב שהנגן תומך בMPEG4, יש לי קליפ אחד שאני רוצה לקודד למפאג 4, אבל כתוב אמפג 4 SP, לא הבנתי מה הפירוש של SP , האם יש הבדל? אבל בעיקרון זה לא קריטי מקסימום לא יעבור אני אוריד מקודד אחר, יותר חשוב לי הקטא עם הOGG כי יש מצב שאני לא אקנה את הנגן אם ככה.

נ.ב

מישהו יודע אם יש לנגן תמיכה בעברית הפוכה או ג'יבריש כזה? כאילו איך יש בד"כ לנגנים האלה?

תודה רבה מראש, נמרוד. :xyxthumbs:

פורסם

OGG יותר איכותי מ MP3 וגם יותר קל...

במקרה שלך האיכות תשאר כמו שהיא אבל הקבצים יהיו יותר קלים...!

אגב נגן מ-ע-ו-ל-ה :yelclap::D;)

פורסם

שלום קהילת אודיו :hi:

בעזרת השם בקרוב אני קונה את הנגן i-audio u3 2gb (בבקשה לא להגיד שבמחיר הזה יש נאנו 4GB ועוד תגובות לא רלונטיות).

כרגע יש לי בMP3 במחשב 2.7GB , אם אני אקודד לOGG הכול יצא פחות מ2GB?

--

אם תקודד ל OGG שתופס פחות, אז הוא יתפוס פחות... אם אתה לא אודיופיל מושבע, אז יש מצב שתוכל להכניס (אם נגיד ש MP3 בקצב של 192 תדחוס ל OGG בקצב של 128, תוכל להפוך את השירים שלך ל 1.8 גיגה).

--

מה ההבדל באיכות בין הפורמטים? האם תיהיה פגיעה מסויימת באיכות? מישהו יכול אולי להסביר לי יותר לעומק (אם יש למישהו שמבין סבלנות, אני בן אדם מתעניין).

--

OGG הוא פורמט חדש יותר, עם יותר תחכומים שמצליח לדחוס את המידע יותר ולשמור פחות או יותר על איכות מספקת. בתכלס ממליצים בד"כ כשממירים לפורמט אחר, להמיר מהמקור (דיסק או WAV או FLAC וחברים), כי אז הממיר יכול לקבל החלטות יותר טובות על איך לשמר את האיכות, בפועל הרבה לא מבכינים בין ההבדל.

--

אגב, אם אתם כבר תותחים, כתוב שהנגן תומך בMPEG4, יש לי קליפ אחד שאני רוצה לקודד למפאג 4, אבל כתוב אמפג 4 SP, לא הבנתי מה הפירוש של SP , האם יש הבדל? אבל בעיקרון זה לא קריטי מקסימום לא יעבור אני אוריד מקודד אחר, יותר חשוב לי הקטא עם הOGG כי יש מצב שאני לא אקנה את הנגן אם ככה.

--

SP = SIMPLE PROFILE, ה MPEG4 מגדיר כל מני תכנים ואפשרוית להצגת מדיה, רשום שם SP או ASP (ADVANCED) ? כי אם זה ASP, אז זה מה ש DIVX/XVID משתמשים, לא יודע אם יש לו SP סתם ככה, בכל המקרה, יתכן ותצטרך להמיר את הסרטים שתרצה לשים בו.

--

נ.ב

מישהו יודע אם יש לנגן תמיכה בעברית הפוכה או ג'יבריש כזה? כאילו איך יש בד"כ לנגנים האלה?

--

למיטב זכרוני לנגני IAUDIO אין תמיכה בעברית.

--

תודה רבה מראש, נמרוד. :xyxthumbs:

פורסם

אגב אם אתה מקודד מ-MP3 ל-OGG אז האיכות יורדת עוד טיפה (לא משהו מורגש אבל עדיין).

האיכות תהיה יותר טובה וגם הקובץ ישקול טיפה פחות מ-MP3 אם תקדד את השירים מ-WAV ישר ל-OGG.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים