עבור לתוכן

בעיית התנתקויות בראוטר Alcatel SpeedTouch 510

Featured Replies

פורסם

האם ידוע שהראוטר הזה (מודם ADSL) נוטה לבצע Reset אוטומאטי על דעת עצמו, או שהוא עושה Reset רק כאשר אומרים לו?

מופיעה במחשב הודעה כי החיבור רשת מנותק (אייקון ב-Traybar) לכמה שניות, והנורה של ה-@ בראוטר מהבהבת בכתום (דבר המעיד על חיוג) והופכת לירוק יציב.

השאלה שלי היא האם המצב שתיארתי בו מופיע במחשב אייקון של חיבור רשת מנותק והבהוב של נורה כתומה בראוטר יכול לנבוע מ-Reset אוטומאטי בראוטר, או שהאייקון של חיבור רשת מנותק מופיע רק כאשר מנתקים פיסית את הכבל רשת מהראוטר או כאשר מנתקים את הכבל חשמל של הראוטר, מחברים אותו בחזרה לראוטר, ועושים לראוטר Reset עם הכפתור בחזית. כך שבזמן שהראוטר עושה Reset עצמאי, לא מופיעה במחשב אייקון של חיבור רשת מנותק.

מישהו יודע בוודאות?

פורסם

סתם עצה: תתקשר לספק האינטרנט שלך, הם ישמחו לעזור לך ויעשו את זה בזמן הרבה יותר קצר ממה שיקח לך כאן בפורום עד שתגיע לבעיה.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם הספק אינטרנט. הם אמרו לי שהם לא יכולים לעשות שום דבר, מכיוון שמדובר במודם שהוא גם ראוטר, ולא במודם נטו. הם אמרו לי שאני יכול ללכת לבזק ולבקש מהם שיחליפו לי את המודם במידה ויש איתו בעיה, אבל לא קיבלתי את המודם מבזק (אין אחריות).

בלי קשר אם אכן יש בעיה במודם או לא, אני רוצה לדעת האם האייקון במחשב של חיבור רשת מנותק מופיע רק במקרה של ניתוק פיסי של הכבל רשת, או ניתוק של הראוטר מהחשמל, או שהוא יכול להופיע גם במקרה של Reset פנימי בראוטר בלי ניתוק פיסי של הכבלים (אני יודע שכאשר אני מבצע ניתוק והתחברות דרך ממשק ה-HTML של הראוטר, האייקון הזה לא מופיע).

פורסם

נורת @(סינכון) מהבהבת מצביע בדרך כלל על חוסר סינכרון של המודם מול המערכות של בזק - מה שגורר התנתקויות.

יכל להיות שיש לך הפרעות על הקו or some thing like that דבר אם התמיכה של בזק - שיבדקו את הקו.

פורסם
  • מחבר

בכל פעם שיש חוסר סינכרון של המודם מול בזק והנורה של הסינכרון (@) מהבהבת בכתום, אז מופיע במחשב האייקון של חיבור רשת מנותק?

התקשרתי לתמיכה של בזק, ואמרו לי שאולי יש בעיה עם טלפונים שלא מחוברים למפצלים או שיש בעיה עם המודם.

הטלפונים אצלי לא מחוברים למפצלים. במקום זה יש לי מכשיר של אלקטל שמחובר לחוטים של בזק ועוקף את הצורך במפצלים. אני לא יודע אם יש איתו בעיה, ואין לי אפשרות לנתק אותו ולהשתמש במפצלים (צריך טכנאי).

החלפתי פעם מודם, אבל זה לא עזר.

המודם הוא לא של בזק, כך שהם לא יכולים להחליף לי אותו.

האם הבעיה הזו של הסינכרון זה דבר נורמלי וידוע, או שיש אצלי בעיה?

פורסם

לי יש את המודם הזה(הוא של בזק)

לא ממש הבנתי את השאלה אבל אם אתה רוצה שאני יבדוק משהו על המודם שאצלי אז בכיף

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, אבל זה לא משהו שאפשר לבדוק עם ניסוי.

בעיקרון, רציתי לדעת האם האייקון ב-Traybar עם X אדום שמורה על חיבור רשת מנותק מופיע רק כאשר מנתקים פיסית את הכבל רשת או את החיבור חשמל של המודם, או גם כאשר יש בעיה רגעית של חוסר סינכרון של המודם. אתה יודע אולי?

מאחר ויש לך את אותו המודם כמו שלי (ראוטר עם 4 יציאות LAN), אז אשמח אם תוכל להגיד לי האם יש לך לפעמים ניתוקים רגעיים בשל חוסר סינכרון (לפחות פעם-פעמיים ביום). אני רוצה לדעת האם בעיות כאלה בסינכרון זה דבר נורמלי שצריך לחיות איתו, או שהבעיה היא בראוטר שלי או בתשתית.

פורסם

חוסר סנכרון לא יגרום להודעה של כרטיס רשת מנותק

אבל אם הנתב מאתחל את עצמו אז ההודעה תופיע

פורסם

כמעט ואין לי ניתוקים (אולי פעם ב....)

ולא הבנתי מזה traybar

זו שסימנתי בעיגול?

וזה המודם שלך כן?או שיש לך גרסה אחרת?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

OMRIJ,

מה יכול לגרום לראוטר לאתחל את עצמו?

זה נורמלי שהראוטר מהדגם שציינתי מאתחל את עצמו לפחות פעם-פעמיים ביום (אולי יותר)?

במידה וזה חריג, אז יש משהו שאני יכול לעשות מלבד החלפה של המודם (לא ממש ריאלי)?

dids22,

התמונה הזו תואמת את המודם שלי, אבל יש לו דגמים שונים שנראים אותו הדבר.

הדגם הוא Alcatel SpeedTouch 510 עם 4 יציאות LAN ומוגדר כראוטר.

Traybar זה האיזור ב-Windows למטה בו נמצאים האייקונים של התוכנות שרצות ברקע.

כאשר הכבל רשת מנותק או אין חיבור לאינטרנט, אז מופיע האייקון של החיבור רשת עם X אדום והודעה בבלון שהחיבור רשת מנותק.

פורסם

לא יודע מה גורם לו את זה

מה שאני יודע שזה קורה לפעמים.

זה קורה לך בזמן פעילות של שיתוף קבצים?

אם כן באילו תוכנות?

ניסית לעדכן גירסת קושחה?

פורסם
  • מחבר

זה קורה גם בזמן שאני מפעיל eMule (גירסה רשמית 0.46c) בלילה. אבל, גם יותר מפעם אחת במהלך היום כאשר אני לא משתמש בתוכנות שיתוף קבצים (אני לא ממש יכול לגלוש כאשר eMule עובד).

זה ממש מעצבן שהאיטרנט מתנתק (אפילו לכמה שניות בלבד) כאשר eMule עובד, מכיוון שהוא צריך להתחבר מחדש למקורות (לעמוד בתור), ולוקח לו זמן לצבור מהירות (לא שהוא מהיר במיוחד). כאשר אני מוריד קבצים מהאינטרנט (לא דרך תוכנות שיתוף קבצים), אני בד"כ משתמש במנהל הורדות, כך שזה לא כ"כ נורא שהאינטרנט מתנתק לרגע, אבל לפעמים אני מוריד קבצים גם בלי מנהל הורדות וזה מעצבן שההורדה נקטעת פתאום. בנוסף לכך, קרה לי גם לא פעם אחת שהאינטרנט התנתק כאשר לחצתי על הלחצן "שלח תגובה", ולכן בכל פעם לפני שאני שולח תגובה, אני נאלץ להעתיק את תוכן התגובה ל-Clipboard.

לא ניסיתי לעדכן את הקושחה (אני לא כ"כ רוצה להתעסק עם זה). גירסת הקושחה שלי היא 4.2.7.16.0.

פורסם

לא הבנתי משהו. יש לך פילטרים על כל הטלפונים בבית או לא?

פורסם
  • מחבר

לא. אין לי פילטרים בכלל. במקום פילטרים יש לי בשקע שאליו המודם מתחבר מתאם Alcatel 1000 ADSL LP שמחובר ישירות לכבל טלפון שיוצא מהקיר (בלי שקע של בזק), והמודם מחובר למתאם הזה. המתאם הזה הותקן ע"י טכנאי, והוא בעצם אמור להחליף את הצורך בהתקנת פילטרים בכל השקעים בבית.

im_filtre_alc1000lp_brch_16.jpg

פורסם

מעניין, לא שמעתי על דבר כזה. הרי כל הקטע בפילטרים, הם שתהיה הפרדה על קו הטלפון בין הנתונים לבין שיחות הטלפון. אז גם אם המודם מחובר למתאם הזה, מה מונע משאר הטלפונים בבית שלא מחוברים לפילטר להפריע לנתונים???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים