עבור לתוכן

טכנאי מחשבים המתקין תוכנות לא חוקיות אצל לקוח פרטי צפוי לקנס או עונש מסוים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מצאתי, הנה כאן בהמשך למטה רשום את העונש - מפחיד למדי אך לא מרתיע את הטכנאים הישראלים

http://www.labait.co.il/article.asp?id=38

פורסם

מצאתי, הנה כאן בהמשך למטה רשום את העונש - מפחיד למדי אך לא מרתיע את הטכנאים הישראלים

http://www.labait.co.il/article.asp?id=38

כי בנתים לא רודפים אחריהם יש חנויות שמוכרות צרובים בכמויות ונותנים להם קנסות קטנים יחסית אז מה יעשו לטכנאי מיסכן

כמו שאמרו למישטרה אין זמן לזה

פורסם

תשמעו, לרוב, טכנאים כאלו הם לא ממש טכנאים, הם סתם אנשים שיודעים לפרמט ולהתקין windows, לרובם אין תעודת עסק מורשה, למי שיש ומתעסק עם תוכנות בלתי חוקיות, אני מקוה מאוד שיקנסו אותו חזק, למי שאין עסק מורשה, מה יפריע לו להגיד "אני בחיים לא נגעתי במחשב ההוא"?

לא פעם נתקלתי באנשים שאמרו לי "תעזור לי לסדר את המחשב, תפרמט ותתקין עליו windows", התשובה שלי: "תביא לי עותק מקורי של ה windows שלך, אין לי בעיה להתקין" ברוב המקרים אני לא שומע מהם יותר.

כמו שאמרו פה, כמעט כל ילד בן 12 יודע לפרמט ולהתקין windows, זה שהוא משתמש בעותק לא חוקי, זה עניין של חינוך.

פורסם

הם באים עם צו בית משפט ומלווים בשוטר ואז יש להם זכות לחפש

כדי לקבל צו חיפוש מבית משפט, הם צריכים ראיות תומכות. אם אין להם (ובד"כ אין להם) אז אין צו מבית משפט ואז כל מה שהם עושים זה לשלוח מכתבים מאיימים לבתי עסק ולבקש מהם בנימוס לעשות חיפוש. בלי צו של בית משפט, אפשר לסרב לתת לאנשי BSA להכנס לבית עסק ולעשות את הבדיקה שלהם. חובת ההוכחה על "גניבת" התוכנות היא על הBSA ולא בעל העסק צריך להוכיח שהוא לא גנב.

ד"א, השוטר שאמור להגיע עם אנשי הBSA הוא שוטר בתשלום (כמו במגרשי כדורגל) - הוא מקבל שכר על השעות האלה מהBSA והוא שם רק כדי שלא יתקפו את האדם מה-BSA (אין לו זכות חיפוש חוקית בלי צו של בית משפט, חתום על ידי שופט).

פורסם

גם לשוטר לא בתשלום (שאני לא יודע מה זה האמת, פעם ראשונה ששמעתי על זה)

אין זכות לחיפוש בשום מקום בלי צו של בית משפט

ואני משער שהוא גם שם כדי שצו החיפוש יבוצע כלשונו (נניח מותר להם לחפש את A, אבל לא את B, או משהו בסגנון)

נכון, צריך ראיות בשביל שבית משפט יאשר לך צו חיפוש

אז אני משער שהם מסתמכים על מערכת ההלשנות שיש להם, ואז כשמישהו מודיע

להם שחברה מסויימת משתמשת בתוכנות לא חוקיות הם משתמשים בעדות שלו בשביל

להוציא צו חיפוש

בכל אופן, הBSA הזה לא עושה יותר מדי, אבל זה לא הופך את כל הדבר לחוקי

פורסם

זה ניראה לי מישחק בין חברות התוכנה לחברות רגילות

שחברות התוכנה מאימות יותר מידי החברות הרגילות אומרות לינוקס ואחרי זה הכל חוזר לקדמותו עד המיבצע הבא

יש סיבה שבארצות הברית המק מוכר הרבה ובארץ הוא נדיר אנחנו עם של פירטיות אין מה לעשות והPC הוא רק דוגמה אחת לזה

בלי פירטיות איכות החיים של רוב האנשים בארץ תירד בצורה משמעותית

פורסם

נכון, צריך ראיות בשביל שבית משפט יאשר לך צו חיפוש

אז אני משער שהם מסתמכים על מערכת ההלשנות שיש להם, ואז כשמישהו מודיע

להם שחברה מסויימת משתמשת בתוכנות לא חוקיות הם משתמשים בעדות שלו בשביל

להוציא צו חיפוש

מערכת ההלשנות היא ללא ספק לא ראיה משפטית מספיקה בשביל לקבל צו חיפוש. היא ממש לא ראיה בכלל - היא בקושי עדות.

פורסם

אני לא בטוח בזה

הרי מערכת המשפט בארץ גם ככה כ"כ לא שומרת על הפרטיות של אף אחד

ולכן אני מאמין שעדות כזאת מסכנה עלולה להספיק להם

פורסם

טכנאי מחשבים בד"כ גובים 150 ש"ח על התקנת מערכת הפעלה בעבור השירות, כאשר אתה הוא זה שצריך לספק להם את ה-CD של המערכת הפעלה. יש כאלה שדורשים שתיתן להם CD מקורי, ואחרים שלא אכפת להם אם תתן להם CD צרוב.

פורסם

זה שטויות להרבה אנשים אין ביכלל מערכת הפעלה בבית ואלה אותם אנשים שבדרך כלל לא מתקינים לבד WIN

היום כל ילד שמבין קצת במחשבים יכול להתקין WIN ואפילו לינוקס אבל עדין יש הרבה אנשים שלא יודעים אפילו להתקין מישחק

או שיש לWIN ואופיס רישיון ככה שטכנאי לא יכול ליבנות על זה שהלקוח יתן לו תמערכת הפעלה כי אז 50% מהעבודה שלו תילך

והוא גם לא יכול להפציץ אותם במחיר של WIN+אופיס וכו מקורי כי אז לא יקחו אותו הוא גם כמובן לא יתקין לינוקס לאנשים כאלה

כי הם לא ידעו לישתמש במערכת הפעלה אחרת ויחשבו שהוא התקין להם משהו דפוק

ככה שאין להרבה טכנאים ברירה המזל שלהם זה שלא רודפים אחריהם

פורסם

אני לא מדבר על "טכנאים" שעובדים בלי חשבוניות, אלא על טכנאים שעובדים בחנויות מחשבים.

פורסם

רוב חנויות המחשבים עובדים רק עם תוכנה חוקית

תוכנות לא חוקיות ימצאו בדרך כלל בחנויות שכונתיות קטנות

פורסם

תיראה יש גירסאות התקנה או איך שקוראים לזה במחיר הרבה יותר זול מהWIN בקופסה ואלה גירסאות חוקיות הבעיה זה שאנשים רוצים גם אופיס

אנטי ווירוס מישחקים וכו מהמוכר והם לא מבינים שחנויות שמוכרות להם מחשב "מוכן"במחיר הרבה יותר זול מהמחיר שמחשב כזה צריך לעלות

עוברים על החוק

אנשים שלא מבינים במחשבים חושבים שאתה קונה מחשב אתה חיב לקבל גם תתוכנה וזה הבעיה הרצינית ואני בטוח שביגלל המצב הזה גם חנויות גדולות

עושים קומבינות לדוגמה לקוח שרוצה לקבל גם הרבה תוכנות יקרות שהוא קונה מחשב אפשר בקלות לישלוח אותו לטכנאי שלא רישמית עובד בחנות

וככה גם הלקוח וגם החנות מרוויחים אנחנו ארץ הקומבינות לא רק בשם :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים