עבור לתוכן

טכנאי מחשבים המתקין תוכנות לא חוקיות אצל לקוח פרטי צפוי לקנס או עונש מסוים?

Featured Replies

פורסם

היי נזכרתי בפרסומת של BSA התופסת ומענישה עסקים המשתמשים בתוכנות לא חוקיות.

חשבתי על זה שכל האנשים שאני מכיר יש בבית מותקנת על המחשב שלהם מערכת הפעלה שהיא נחשבת לא חוקית כי הם

הורידו אותה מהאינטרנט או שטכנאי מחשבים פרטי התקין להם אותה תמורת סכום של 200 שקל.

אני חושב שהם לוקחים סיכון מסוים.. אז עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי כתבות על הנושא שכולם התייחסו לעסקים אבל חלק גם לטכנאי

מחשבים פרטיים שכן נענשו בחומרה, זאת משום ששיתפו פעולה עם חנויות.

השאלה היא מה הסיכון שטכנאי מחשבים פרטיים לוקחים, האם הוא גדול? בתאכלס מי שיודע להתקין וינדוס זה לא בעיה, וגם ילדים

עושים את זה לפעמים, השאלה מה הסיכון ומה יכול לקרות?

החלטתי אפילו לעשות סקר, התקשרנו לכל הטכנאים מהמודעות בעיתון באיזור. שאלתי על עלות ההתקנה של וינדוס ואופיס

וכל התוכנות הנילוות, לפי הסכומים שנתנו לי שהכי נמוך היה 150 והכי גבוה 300 זה ברור למדי שכולם ללא יוצא מן הכלל מתקינים תוכנות לא חוקיות כי רק הוינדוס לבד עולה 500. מה שכן חלק כנראה ותיקים כי הם נותנים קבלות ומשלמים מס (שאלתי אם יש קבלה) השאר התחמקו מהשאלה אמרו שהם יבואו אז נדבר על זה והיה אחד מהעיתון שהודה לי בטלפון שהוא עובד בלי קבלות. (דפוק הא?)

בקיצור מה אתם חושבים על זה ואם יש מישהו שיודע את התשובה על העונש כי אני מכיר הרבה אנשים שמתעסקים במחשבים

וחלקם גם מתקינים לפעמים לאנשים אחרים

פורסם

זה תלוי כמה כסף יש לטכנאי ואם מישהו ילשין עליו

בגדול טכנאי שמתקין תוכנה לא חוקית מקביל לסוחר סמים ומשתמש ביתי עם תוכנה לא חוקית מקביל לצרכן סמים.

רשויות החוק בדרך כלל ירדפחו אחרי "סוחרי הסמים" כי שם נמצא הכסף הגדול וההשפעה הגדולה.

טכנאי מחשבים פרטי הוא בסופו של דבר עסק, אם הוא עובד עם קבלות אז הוא עסק מורשה (ולכן אפשר לתבוע אותו) ואם הוא עובד בלי והוא לא עסק מורשה מס הכנסה יעשה לו חור הרבה יותר גדול מ-BSA כשיעלו עליו.

פורסם

גם אם אתה משתמש, וגם אם אתה מוכר/מתקין זה לא חוקי.

פורסם
  • מחבר

מן הסתם.. אבל זה ברור שבגלל שברוב הבתים הפרטיים יש לא חוקי אז לא עושים נגדם שום דבר.. השאלה הייתה מה העונש של הטכנאים הפרטיים אם יש בכלל מישהו שמחפש אותם?

פורסם

אף אחד לא מחפש אותם (שידוע לי),

אבל זה עדיין נגד החוק

וזה לא משנה אם משלמים להם בשביל התוכנה או לא, כי בכל מקרה זה רכוש גנוב מבחינת המדינה

ובכלל, מכיוון שהרבה הם לא עוסקים מורשים (כלומר עובדים עם מס וכד') אז גם מס ההכנסה יעשה להם

צרות אם הוא יתפוס אותם

בכל מקרה, לא סביר שיתפסו טכנאי כזה

אבל אם יתפסו, זה לא יהיה נעים...

פורסם

זה גם תלוי אם הוא קטין או לא.....

פורסם

לא בדיוק

אני מאמין שבמקרה של קטין העונש יהיה פחות חמור, אבל עדיין יש עונש

ויש גם נסיבות כלשהן שבהן ההורים כאילו אשמים

חוץ מזה שבגיל 17 למשל אתה קטין, אבל עדיין "בר-ענישה", כלומר אתה אחראי למעשים שלך

ואפשר להעניש אותך עליהם (אם כי בפחות חומרה מאשר מישהו מעל גיל 18 [אלא אם כן אתה נשפט כבוגר])

חוץ מזה שבכל מקרה הBSA ודומיו יכולים לתבוע אותם בתביעה אזרחית, ושם זה חוקים שונים

לגמרי

בכל אופן, זה לא חוקי, זה לא עובד, ואתה יכול ממש להידפק אם תופסים אותך (אם הקטע שזה לא חוקי לא מפריע לך...)

פורסם

חוץ מזה עם כל הכוונות של BSA מה שהם עושים זה חדירה לפרטיות, אם למשל הם היו באים אליי הביתה הייתי זורק אותם הביתה לקיבינימט.

אין להם שום זכות לחפש אצלי בבית הם לא משטרה שיש להם צו חיפוש.

פורסם

כל הקטע הוא שהם באים עם צו ושוטר (כדי שלא ירביצו לאיש הרע).

הם לא עושים הרבה, ולהוציא צו חיפוש על איש מחשבים אחד יהיה בזבוז זמן.

רק תזכרו מי רוצה למרר לנו את החיים: אדובי, מיקרוסופט ועוד כמה ששכחתי.

פורסם

בדיוק

הם לא פורצים לך לבית כמו חבורת גנבים ומאשימים אותך בדברים

הם באים עם צו בית משפט ומלווים בשוטר ואז יש להם זכות לחפש

מבין?

נכון, רוב הסיכויים שלא יעשו את זה לסתם אחד, אלא הם עושים את זה בדר"כ לחברות גדולות שיש עליהן חשדות מבוססות למדי

אבל זה שלא תופסים אותך, לא הופך את זה לחוקי...

ואתה טועה, אדובי ומיקרוסופט לא רוצות למרר לנו את החיים

הם רוצות כסף, וכמה שיותר ממנו

זה שהן אולי ממרמרות לך את החיים בדרך, לא מזיז להן בכלל

פורסם

אדובי? לממר את החיים? זה למה? ::)

פורסם

היום הם נילחמים בחברות הגדולות ואני לא חושב שיש למיקרוסופט רצון אמיתי לילחם בקטנים כי אז אחוז הלינוקס יגדל משמעותית

וזה יכול ליגרום לכדור שלג שיפגע בהם קשות

פורסם
  • מחבר

אבל במצב של מחירי התוכנות היום לא כל אחד מוכן להרשות לעצמו לקנות תוכנות ומשחקים בסכום מוגזם העולה יותר ממה שאפילו

עלה לו המחשב שזה בערך 3-4 אלף שקל. שמעתי שבחו'ל מוכרים את המחשב עם מערכת הפעלה וחלק מהתוכנות במחיר מאוד מוזל ביחס לארץ. פה מוכרים לך את המחשב עירום

פורסם

בחול מוכרים לך מחשב עם מערכת הפעלה כאשר המחיר של מערכת ההפעלה כלול מחיר.

המחיר של וינדוס בחול לא שונה מהמחיר בארץ!

בארץ מוכרים בעיקר בלי מערכת הפעלה כי כולם מתקינים לא חוקי.

פורסם

למשטרה יש יותר מידי דברים אחרים לטפל בהם,ביום שבו המשטרה תחפש אנשים עם תוכנות לא חוקיות, מבחינת בטיחות ושפיות האנשים בארץ אנחנו נהיה כמו אמריקה...בקיצור,יש עוד זמן :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים