עבור לתוכן

קבלים מנופחים בספק - האם להחליפו ב HEC כמעט חדש?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

כמעט שנתיים אני משתמש בספק כוח Ever Power בהספק של 300W (עלה לי אז 180 ש"ח). הספק הזה לא נראה ג'נרי (2 מאווררים, כבד, חיבור מתח ל SATA), למרות שבזמנו לא הצלחתי למצוא עליו שום מידע באינטרנט. לפני כמה ימים אחד המאווררים שלו התחיל להרעיש, הוצאתי אותו מהמחשב, ומכיוון שנגמרה האחריות עליו, החלטתי לפתוח אותו. כמובן שיצאה ממנו כמות אבק נכבדה, כיאה לספק שעובד כמעט שנתיים. שאבתי את האבק עם שואב, שימנתי את אחד המאווררים (כדי לשמן את השני היה צורך בפירוק ה PCB, ולכן העדפתי שלא לשמן אותו), ולאחר מכן הבחנתי במשהו מוזר:

BadCapsPS.PNG

כן, הסתבר שיש 2 קבלים מנופחים בתוך הספק, עם חומר צהוב-חום עליהם. ברור לי שזה אומר שהקבלים לא תקינים. מכיוון שלא היה לי ספק אחר, הרכבתי את הספק והחזרתי אותו למחשב. כמובן שהכל חזר לתפקד, ולמעשה, תיפקוד הספק השתפר - ברוב המתחים לפני הניקוי היתה לי סטייה של 0.3-0.5V, שייחסתי לחיישן מזייף בלוח, אך לאחר הניקוי המתחים עלו לערכים הקרובים לערכיהם המקוריים, ולפי תוכנת הניטור WebTemp הם גם יותר יציבים (יש הרבה פחות קפיצות קטנות לעומת קודם). חוץ מזה הטמפרטורה הכללית ירדה, דבר שאני מייחס לתיפקוד יעיל יותר של מאווררי הספק בעיקבות ניקויים.

כמובן שהמצב הזה לא יכול להימשך, שכן בסופו של דבר אני מניח שהספק יפסיק לתפקד, ואני חושש שהוא גם יעשה נזק לשאר המחשב. פניתי לחנות המחשבים בעיר (שם קניתי את המחשב, הספק וכמעט את כל הרכיבים), ושם במקרה היה ספק של HEC, כמעט חדש, מדגם 475 (אני מניח שמדובר בספק של 475 וואט). במבט חטוף הספק נראה חדש לגמרי (בלי אבק), אך נאמר לי שאחד הלקוחות קנה אותו, אך היה צריך להחליפו באחד חזק יותר. נאמר לי שאני יכול לקנות אותו בסביבות חצי המחיר המקורי שלו, שהוא 390 ש"ח.

שאלותי אליהם הם:

1. האם משתלם לי לקנות את הספק הזה, או לחפש ספק אחר, שככל הנראה יהיה פחות חזק, וכנראה גם יותר יקר, אך חדש?

2. ברור לי שהספק הזה מסוגל להחזיק את המפרט שלי (וכנראה גם מפרט עתידי), אך האם יש עוד משהו שעלי לשים לב אליו?

3. נדמה לי שמארז הספק היה שחור, אך אני לא בטוח. באתר של HEC (ביפנית) כל הספקים שלהם הם כסופים. האם יש להם גם ספקים עם מארז שחור או שאני טועה?

תודה על התגובות.

פורסם

מישהו החליט לשקר לך,זה לא חצי מחיר,הספק הזה עולה בסביבות ה400-420 שקל.

ישלהם ספקים שחורים,כל סידרת הwin power והace בעלי מארזים שחורים.

הייתי מציע לך לוותר על הספק וללכת על משהו שלא נפתח ומאוד איכותי ושווה ערך לכוח של ה475 ace.(הרי יש סיבה שלקוח החזיר את הספק)

fsp400W V2.0 שנמכר ב380 ש"ח בnoacomp.co.il.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שהמחיר המלא שלו הוא כ 390 ש"ח, ואני אוכל לקנות אותו בחצי מחיר, אולי אפילו פחות - בסביבות ה 190-200 ש"ח.

ובקשר להחזרה של הספק - קשה לי להאמין שינסו לתת לי ספק לא תקין. אני מכיר את החנות הזו שנים, והיא תמיד הייתה איתי בסדר, ואף יותר וזה. נאמר לי שהספק לא התאים מסיבה כלשהי ללקוח, והוא היה צריך להחזיר אותו (לא היה לי זמן להתעמק בזה, הייתי בחנות אולי דקה).

בקשר לספק אחר - כמו שניתן לראות, המפרט שלי דיי חלש (חומרה בסיסית בת 3 שנים), כך שאני לא ממש צריך ספק של 475W, וגם לא של 400W. אם לא הייתה לי האפשרות הזו, הייתי מחפש ספק חדש הרבה יותר חלש (וגם יותר זול) - 300W או 350W, לא יותר מזה, ואז כאשר הייתי קונה מחשב חדש, הייתי קונה גם ספק יותר חזק.

פורסם

אני לא רואה סיבה לא לקנות אותו אם הוא בכזה מחיר...אפילו אני הייתי קופץ על ההצעה אם אתה לא...

פורסם
  • מחבר

עידכון בקשר לספק - היום הלכתי שוב לחנות לראות את הספק ולנסות לסכם לגביו. טוב, אז הספק אכן שחור עם 2 מאווררים ובעל חיבור של 20 פינים ללוח. כמו כן, לפי הקבלה הוא נקנה מ KSP בחודש 6, כלומר האחריות לגביו אמורה להיות תקפה לעוד כחצי שנה. בנוסף, הסתבר שהספק הזה עומד למכירה מכיוון שבעליו שידרג מחשב קיים, וזה כלל קניית מארז עם ספק. מכיוון שהוא לא מתעסק עם פירוק והרכבה, הוא נתן את החלקים לחנות, והם נשארו עם ספק מיותר, שאותו הוא מעוניין למכור.

בנוסף, בחנתי טוב טוב את הספק והוא נראה חדש לגמרי - אין בכלל אבק על המאווררים, הכבלים נראים חדשים, החומרה בפנים נראית חדשה ונקייה, ויש לוח ריח של חדש (בדקתי אם יש ריח שרוף ואין). זה נראה קצת מוזר יחסית לספק בן חצי שנה. הסתבר שהספק התקלקל והוא הוחלף באחריות לחדש, אולם ניתן לראות בבירור שהספק עצמו נפתח - המדבקה של האחריות חתוכה, ואחד הברגים, שאמור להיות מכוסה ע"י מדבקה אחרת, נראה בבירור כאחד שנפתח, מכיוון שיש חור באותה מדבקה. נראה שבמצב כזה KSP לא יסכימו לממש אחריות במידה ותהיה בעיה עם הספק.

שוב, אבקש את תגובותיכם לאור המידע החדש הזה. תודה.

פורסם

עוד לא הבנתי,הספק נקנה מKSP ואתה קונה אותו מבן פרטי? מKSP? או מחנות כלשהיא שאיכשהוא קיבלה את זה מבן אדם שקנה בKSP?

פורסם

לפי מיטב הבנתי הוא קונה אותו מחנות שקיבלה אותו בעסקת שדרוג של בנאדם פרטי

פורסם
  • מחבר

אני מצטער שלא הייתי מובן. אני אסביר שוב, לפי הבנתי:

1. אדם פרטי קנה לפני כחצי שנה ספק של HEC בהספק 475W מ KSP (מהקריות). לפי הקבלה הוא עלה לו 360 ש"ח.

2. הספק הזה התקלקל והוחלף בחדש או שהוא תוקן כך שהוא נראה כחדש ע"י KSP. ברור לחלוטין שהספק הזה נפתח, מכיוון שהמדבקות שעליו קרועות, מה שאומר שלא בטוח שהאחריות שנותרה עליו (כחצי שנה) תקפה.

3. אותו אדם קנה במקביל מהחנות המקומית מספר חלקים לצורך שידרוג, וכמו כן הביא לחנות מספר חלקים אחרים, כולל מארז חדש, שכלל ספק כח חדש טוב. בחנות הרכיבו לו את כל החלקים, אך נותר ספק הכח של HEC, שאותו הוא מעוניין למכור.

4. החנות המקומית משמשת כמתווכת בלבד (אין שום קשר ל KSP) - בעל החנות הוא אדם טוב שמנסה לעזור ללקוחות שלו, ובמקרה הזה - לאחד למכור ספק כח מיותר, ולאחר (אני) לקנות ספק כח טוב במחיר טוב. האחריות על הספק, אם היא עדיין תקפה, תהיה דרך KSP בלבד. הספק כרגע נמצא בחנות המקומית.

הערה: לא דיברתי עם בעל הספק ישירות (לא לקחתי את המספר שלו), ובחנות לא הצליחו להשיג אותו בטלפון כאשר הייתי שם.

בהתחלה הייתי מוכן לשלם 180 עד 200 ש"ח עבורו, אולם כעת, לאור המצב שלו (מדבקות קרועות, מה שמעלה חשש לגבי האחריות), אני לא בטוח כמה הוא שווה, והאם בכלל כדאי לנסות לקנות אותו, ולכן אני פונה אליכם לקבלת עצה.

פורסם

תבדוק בKSP אם האחריות עדיין קיימת למרות שהם הורידו את המדבקה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים