עבור לתוכן

מה כל כך מייקר את מעבדי ה- Athlon FX ?

Featured Replies

פורסם

אני לא אמרתי שהוא עולה 2000 יותר וחוץ מיזה אתה קובע שכל כרטיסי מסך הדגל שווים תמחיר וזה מאוד לא נכון יש כאלה ששווים תמחיר ויש כאלה שלא

זה לא חקוק באבן כרטיס מסך דגל=תמחיר 

ואני יתן לך דוגמה כך תכרטיס דגל אחרון שיצא ליפני שיגיעו כרטיסי דגל שיתמכו בDX10 (בעתיד כמובן)חומרתית גם הוא יהיה שווה תמחיר?

אתה כן אמרתה:

FX זה מין סמל הגדולה של החברה

לדג' הכרטיס מסך 7800GTX 512 לבין ה256 אין הרבה הבדל(עכשיו) אז המהריות גהובות .... זה לא מצדיק עוד 2000 שקל !

פורסם

Dr.Computer

איך הגעת להבדלים של פי 4 בין 6600GT ל 7800GTX 512MB?

בכל מקרה

בכל תחום יש את מוצר הדגל, שהוא יקר בעשרות אם לא במאות אחוזים מהמוצר שנחות ממנו במעט

פורסם

אממממ בעיקרון, שתי דברים, שמייקרים גם עוד כמה דברים אחרים....

1. מע"מ

2. מדינת ישראל

אני חושב ששתי הדברים קשורים, אבל זה לא משנה, שניהם מאכילים אותנו קש =\

המחירים פה תמיד הרבה יותר יקרים מחו"ל, מה שמונע כניסה של טכנולוגיות חדשות לשוק בארץ, וליצירת פערים מחו"ל,

ודבר שני, שפשוט לא משתלם לקנות פה כלום מכשיר אלקטרוני(לאו דווקא) חדש =\

פורסם

אוי

ואם היו מוכרים אותו במחיר של חו"ל כפול דולר? (להזכיר לך זה יוצא סביבות 5 אלף שקל)

היית קונה FX?

פורסם

אממממ בעיקרון, שתי דברים, שמייקרים גם עוד כמה דברים אחרים....

1. מע"מ

2. מדינת ישראל

אני חושב ששתי הדברים קשורים, אבל זה לא משנה, שניהם מאכילים אותנו קש =\

המחירים פה תמיד הרבה יותר יקרים מחו"ל, מה שמונע כניסה של טכנולוגיות חדשות לשוק בארץ, וליצירת פערים מחו"ל,

ודבר שני, שפשוט לא משתלם לקנות פה כלום מכשיר אלקטרוני(לאו דווקא) חדש =\

אבל אז מעבדים אחרים עלים ממש אבל ממש קצט

זוהי תורת היחסות ע"פ אינשטיין

פורסם

אתה כן אמרתה:

זה לא אני אני STONE COLD ויש לי סימן של דרקון תיבדוק קודם בסדר :pissed:

פורסם
  • מחבר

Dr.Computer

איך הגעת להבדלים של פי 4 בין 6600GT ל 7800GTX 512MB?

לא כתבתי 512MB ליד ה-7800GTX , אז כנראה שהתכוונתי לרגיל.

ובאמת כל כרטיסי המסך חוץ ממנו שווים את המחיר, לעומת מחירים של כרטיסי המיינסטרים.

בכל אופן, זו פעם ראשונה שאנו רואים בבירור שחברה מגזימה כל כך במחיר של מוצרי הדגל שלה, ללא שום הצדקה, כשהמוצרים (מעבדים) המיינסטרים עולים פי 3 פחות וכמעט אותם הביצועים.

לא קיים כזה דבר ברכיבי מחשב חשובים אחרים. לוחות אם, כ.מסך, הארד דיסקים, ורוב הזכרונות

זו ממש חוצפה :pissed:

:-*

פורסם

לא זו ממש חוצפה :pissed:

:-*

לא צריך להתרגז, יש לך אופציה לא לקנות ואז לא תצא פרייאר.

תמיד יש מישהו שכסף לא ממש משחק אצלו תפקיד ורוצה את הטוב ביותר, אז שיהיה להם לבריאות. :D

פורסם

בכל אופן, זו פעם ראשונה שאנו רואים בבירור שחברה מגזימה כל כך במחיר של מוצרי הדגל שלה, ללא שום הצדקה, כשהמוצרים (מעבדים) המיינסטרים עולים פי 3 פחות וכמעט אותם הביצועים.

לא קיים כזה דבר ברכיבי מחשב חשובים אחרים. לוחות אם, כ.מסך, הארד דיסקים, ורוב הזכרונות

העניין הזה מאוד פשוט וחבל שסתם מנפחים אותו.

התמחור של הרבה דברים בכלל, מכשירי אלקטרוניקה ומחשבים בפרט, נראה כמו עקומת רוויה.

יעני, בהתחלה יש לך יחס קרוב ללינארי בין העלות לביצועים (זה בתאוריה, אל תצלבו אותי פה עם 100 דוגמאות...), ואח"כ תוספת הביצועים קטנה לכל העלאה קבועה במחיר, עד שמגיעים למצב אבסורדי שבו משלמים המון המון כסף על תוספת ביצועים קטנה.

ככה זה. אין מה לעשות. לא צריך להתרגש מזה יותר מידי, אלא פשוט להחליט איפה הגבול שלך מבחינת יחס עלות-תועלת וזהו.

זה כן קורה גם בכרטיסי מסך (כמו הדוגמה שנתנו פה קודם) וכן קורה בזכרונות, ואפילו במכוניות יש לך את הדגם שעולה עוד 30% רק בגלל שהריפוד הוא מעור רך יותר, המיזוג צבעוני יותר והמנוע קצת גדול יותר. כשחושבים על זה, קשה למצוא תחומים בהם המוצרים לא מתנהגים ככה...

או כמו שכבר אמרו פה:

בכל תחום יש את מוצר הדגל, שהוא יקר בעשרות אם לא במאות אחוזים מהמוצר שנחות ממנו במעט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים