עבור לתוכן

דרכים לפתרון בעיות בהפעלת/התקנת משחקי מחשב

Featured Replies

פורסם

אני פותח דיון זה בתקווה לשפר את המצב שכרגע קיים מבחינת כלל משתמשי המחשב בארץ.

בתור אדם שעובד בחברה שמספקת תמיכה טכנית בהפעלת/התקנת משחקי מחשב ונחשף לרוב הבעיות שנתקל בהם המשתמש הביתי הממוצע כאשר הוא מנסה להפעיל את המשחק החדש שהוא רכש במיטב כספו (או לחלופין צרב והשקיע מקסימום במקרה הגרוע 2.5 שקל על דיסק ריק ;D...לא שאני בעד התופעה הזאת....אבל זה המצב),

רצית להעלות פה כמה בעיות מאוד נפוצות שביום תמיכה ממוצע אני נתקל בהם בממוצע משוכלל בערך 15000 פעם

(בממוצע זה אני לא מכליל את הבעיות הכי שכיחות של "אני לא מצליח להפעיל את המשחק בגלל שאין לי קיצור דרך על השולחן עבודה" או "לא התקנתי את המשחק ולכן הוא לא עובד"....הרי כולנו פה אנשים אינטיליגנטים...לא).

טוב...בואו ניגש לעיקרי הדברים.

הבעיות למעשה מחולקות לשלוש:

1) בעיות שנגרמות בגלל חומרה לא תקינה, או במקרה היותר נפוץ, חומרה תקינה אך לא עומדת בדרישות המשחק.

פירוט:

בסעיף זה לא נתייחס (שוב) לאלה שמנסים להפעיל משחקים כמו GTA3 על כרטיסי מסך של CIRRUS LOGIC 1MB .

הבעיה העיקרית בסעיף זה היא לא הזיכרון הכללי של המחשב או מהירות המעבד...את זה רוב האנשים יודעים לזהות בדרישות מערכת

בגב המשחק.

הבעיה העקרית היא כרטיס המסך...יש 9000 סוגים/יצרנים, יש מאיצי תלת מימד יש כאלה שלא, יש תומכים בT&L ויש כאלה שלא...בקיצור

בלאגן אחד גדול!!!

כאשר אתם רוכשים משחק שימו לב לכל הדרישות, גם לפריט השולי הזה הזה שנקרא כרטיס מסך.

הבהרה לגבי מה מאיץ ומה לא (בצורה הכי פשוטה שיש):

א) כל הכרטיסים מתחת ל 16MB אינם מאיצי תלת מימד.

ב) כל הכרטיסים של 16MB ומעלה נחשבים כמאיצים, אבל גם זה במגבלה מסויימת....מכיוון שרוב הכרטיסים של 16MB הם של VOODOO

והחברה שייצרה אותם (3DFX) כבר לא קיימת אז אין דרייברים מעודכנים והתמיכה בDirectX נפסקה עם הופעתו של DirectX8.1

(כלומר משחקים שדורשים מאיץ תלת מימד ו DirectX8.1 לא יעבדו על כרטיסי VOODOO ולא משנה איזה VOODOO).

ג) כרטיסי מסך (שוב...שהם לא VOODOO ) עם 32MB זיכרון ומעלה, כולם מאיצים.

הערה:

יש משחקים שבצורה הכי קלה ונוחה מוסיפים חלק נוסף בדירשות המערכת על גב עטיפת המשחק, של כרטיסי מסך נתמכים ולא נתמכים.

משחקים אלה בדרך כלל בעלי דרישות קצת יותר גבוהות מהרגיל (ראו דוגמא של המשחק ספיידרמן החדש שלא עובד עם כרטיסי מסך

RIVA TNT 2 בגלל חוסר תמיכה בT&L...למרות שהכרטיס הוא מאיץ ולמרות שיש לו 32 MB זיכרון!!).

2) אחרי שגילינו שהמחשב שברשותנו עומד בדרישות המשחק, נוכל לעבור לשלב הבא של הבעיות....בעייות הדרייברים.

פירוט:

זה נראה לי המקום המושלם להכניס סיפור קצר על שיחה שנהלתי לא מזמן עם לקוחה, בשביל לתת לכם הרגשה, עם מה תומך צריך להתמודד

בכל יום עבודה...

אז ככה....רבע שעה לפני סיום יום עבודה מפרך של לקוחות עצבניים שצועקים עליך כדי לפרוק את העצבים שעשו להם בעבודה.מתקשרת בחורה

שאת עוצמת הצעקות שלה היה אפשר לשמוע +/- עד לאיזור ת"א, שלא נדבר על החדר התמיכה (התומך שישב לידי יכול להעיד הוא שמע

את כל מהלך השיחה...דרך האוזניה שדרך אגב היתה מוצמדת לאוזן שלי!!!!!). הבעיה שהלקוחה הציגה:"קניתי מחשב חדש ב9000 שקל, קניתי משחק ב 200 שקל בערך, ניסיתי להפעיל את המשחק על המחשב החדש שלי.....ו....הוא לא עובד!!!! אז רצתי לחנות להחליף אותו וברוב חוצפתו, שוב....המשחק לא עובד". אז העלתי בפניה את הסברה שאולי יש איזה שהיא בעיה במחשב (מה שעוד יותר הרגיז אותה...הרי המחשב חדש...מה כבר יכול להיות לא בסדר בו). שאלתי אותה מה בדיוק קורה, אם הבעיה בהפעלה של המשחק או בהתקנה ולמעשה את כל השאלות הרגילות שאני שואל כל לקוח.ממה שהבנתי ממנה, ברגע שהיא מפעילה את המשחק (MEDAL OF HONOR במקרה הזה) הא נזרק החוצה לחלונות. לאחר בדיקה של המחשב שלה דרך הDirectX גיליתי שהכל למעשה תקין...חוץ מהדרייבר של הכרטיס מסך שהיה לא מעודכן.

הסברתי ללקוחה שהיא צריכה להוריד מהאינטרנט דרייבר לכרטיס מסך שלה ו....אז הגיע מפל השאלות:"למה לעדכן דרייבר?? הרי כל שאר המשחקים שקניתי כן עובדים...זה בעיה עם הדיסק (את מוזמנת לנסות את כל הדיסקים של המשחק מהחנות....אני מבטיח לך...שום דבר לא יעבוד). למה לא צרפו את הדרייבר למשחק אם יודעים שיש את הבעיה הזאת?? (ברור שהיצרנים של המשחק יכולים לצרף דרייברים של 3000 סוגים של כרטיסי מסך לדיסק של המשחק).לאחר שכל התשובות שסיפקתי לה לא מצאו חן בעיניה הפנתי אותה לאחראי שלי (שאמר לה כמובן את אותו הדבר) ולבסוף הדרייבר עודכן!!! המשחק כמובן עבד והכל הגיע לסיומו בשלום (האוזן שלי אם אתם שואלים

...עמדה בלחץ ולאחרונה אני גם קצת שומע בה!!!)

טוב.....המשך יבוא (אם אתם מעוניינים כמובן)

ITS PAST MY BED TIME ;D

אה....ותשלחו תגובות.....ותיקונים כמובן

פורסם

קודם כל רציתי להגיד לך כל הכבוד על הסבלנות שלך ללקוחות (ישראלים תיפוסיים). לי קרה אותו מקרה רק שאני לא עובד בתמיכה אלא סתם חולה מחשבים אז הנה סיפורי חבר של קיבל GTA 3 ולא הבין למה הוא לא עובד הוא אמר שיש לו אותו חודש אז התפליתי באתי אליו ומה אני מגלה שהוא מנסה להפיל אותו על 66 MHZ פיגור

פורסם

קבל ח"ח איכותי!

פורסם

ההצעה שלי:

delete WinXP

install Win2k

kapish?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

WIN XP היא מערכת הפעלה מצוינת ואין שום סיבה להחליף אותה לWIN 2K

פורסם

קודם כל סחטיין עלייך, על היוזמה הברוכה והסיפור המשעשע (והכ"כ עצוב אך נכון בחברה הישראלית) !

:biggthumpup:

אני פותח דיון זה בתקווה לשפר את המצב שכרגע קיים מבחינת כלל משתמשי המחשב בארץ.

.......

הבעיות למעשה מחולקות לשלוש:

1) בעיות שנגרמות בגלל חומרה לא תקינה, או במקרה היותר נפוץ, חומרה תקינה אך לא עומדת בדרישות המשחק.

....

....

2) אחרי שגילינו שהמחשב שברשותנו עומד בדירישות המשחק, נוכל לעבור לשלב הבא של הבעיות....בעייות הדרייברים.

....

....

טוב.....המשך יבוא (אם אתם מעוניינים כמובן)

ITS PAST MY BED TIME ;D

אה....ותשלחו תגובות.....ותיקונים כמובן

אז מה זו הבעיה השלישית?

קבל ח"ח איכותי!

לדעתי שווה "סטיקי", שאנשים יעלו לפה את הבעיות (הטכניות בהפעלת משחקים) שיש להם במקום לפתוח ת'רד על כל פיפס קטן (או שלא).

:)

פורסם

אם תוכל לארגן את הכל מסודר ואינפורמטיבי כמו עכשיו אז אני אהפוך את זה לסטיקי

(אבל שהכל יהיה מחובר)

פורסם
  • מחבר

אז לפתוח דיון נוסף...

לכתוב כמה שאפשר...

להגיב עליו עם המשך...

זה מה שאתה אומר???

פורסם

yep

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים